Nemozes ici bez adrese odmah odpadaš...što baš Chicago idi na Floridu ovdje nas zima ubija.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Viza za Ameriku ?!
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#27 Re: Viza za Ameriku ?!
Kada popunis on line aplikaciju, sve dalje papire sto im dostavljas su potpuna fomralnost jer si ti vec totalno provjeren ...ja sam to popunio i donio jos sve sto su savjetovali (nekretnine, auta, platne liste) i to naravno niko nije ni pogledao ...jos sam na aplikaciji popunio da sam probao drogu (kontam i Clinton je priznao a sad i Obama pa sto da ih ja lazem) i da sam jednom i krivicno gonjen...te dvije stvari su me pitali da pojasnim i to je to ...kakve nekretnine kakva auta. Oko vize ti je vec odluceno kada dodjes na razgovor sve jer si provjeren. Pa ljudi imaju instaliran state of the art sistem u svim telekomima i mogu da ti nadju svaki razgovor koji si obavio unazad 5 godina ....
-
aleks991
#28 Re: Viza za Ameriku ?!
Pozdrav, planiram da idem s momkom u Ameriku cisto turisticki. Nasli smo i agenciju preko koje bismo isli i sve. Ja zavrsavam jedan fakultet i ove godine sam upisala drugi, tako da bih imala potvrdu da sam upisana na prvu godinu fakulteta. Nisam zaposlena, ni udata, sa momkom zivim zajedno 3 godine ali nismo u braku. Imam mjesecna primanja od drzave i posjedujem stan. Ja zaista planiram da se vratim u bih, ali ne znam da li ce im im ovi "dokazi" biti dovoljni? Molim vas ako ste imali neko slicno iskustvo za misljenje? Tj da li mi je to olaksica sto idem preko agencije tj. ne idem ni kod koga od rodbine, niti imam blizu rodbinu tamo. Imala bih potvrdu rezervacije, svih smjestaja i karata. Pomozite
)
- fatality
#29 Re: AW: Viza za Ameriku ?!
Ja cu ti kopirati sa druge teme sto napisah.
I ja sam mislio da je ovo sve(odnosi se na razne dokaze da ces se vratit u BiH, kao stan, posao...) potrebno, no nije. Ja kada sam predavao nema sta nisam sve odnio u strahu da me ne odbiju. Aj dobio sam ja vizu i sve super. Kad mi prica jaran (on bio ove godine) dobio i on vizu, a lik nista u bosni nema, ni kuceta ni maceta ni posla ni stana, zivi kod roditelja, ma ama bas nista sto ga ikako veze za Bosnu, i dobi vizu bez problema. Ja mislim da najvise zavisi od toga kako te onaj na razgovoru procijeni (iako mi se nije cinilo da me plaho nesta mjerkao ...), al mozda te ono ljudski skenira i na osnovu tvog ponasanja vidi jesi li neko ko bi mogao imati namjeru da zauvijrk ostane u americi
sa fontela
I ja sam mislio da je ovo sve(odnosi se na razne dokaze da ces se vratit u BiH, kao stan, posao...) potrebno, no nije. Ja kada sam predavao nema sta nisam sve odnio u strahu da me ne odbiju. Aj dobio sam ja vizu i sve super. Kad mi prica jaran (on bio ove godine) dobio i on vizu, a lik nista u bosni nema, ni kuceta ni maceta ni posla ni stana, zivi kod roditelja, ma ama bas nista sto ga ikako veze za Bosnu, i dobi vizu bez problema. Ja mislim da najvise zavisi od toga kako te onaj na razgovoru procijeni (iako mi se nije cinilo da me plaho nesta mjerkao ...), al mozda te ono ljudski skenira i na osnovu tvog ponasanja vidi jesi li neko ko bi mogao imati namjeru da zauvijrk ostane u americi
sa fontela
-
razonoda
#30 Re: AW: Viza za Ameriku ?!
Kako ce ostati , kad nemoze posjedovati vozacku doz. nemoze naci pristojan posao, zbog placanja itd.fatality wrote:Ja cu ti kopirati sa druge teme sto napisah.
sa fontela