Viza za Ameriku ?!
-
diamond111
#1 Viza za Ameriku ?!
Zdravo, zelim da odem u Ameriku, ne idem ni kog koga, tamo bih se mogla udati za jednog momka i dobiti americko drzavljanstvo, medjutim, to ne planiram reci ambasadoru. moze li mi neko reci sta ce me pitati?Zelim da odem pod svaku cijenu,cak i ilegalno ako budem morala, zna li neko o tome nesto?
-
Armynhoo
#2 Re: Viza za Ameriku ?!
Blago tebi, iako ne znam odgovor na ovo tvoje pitanje , zelim ti sve najbolje i da odes iz ove drzave-nez vise ni kako bi je nazvaodiamond111 wrote:Zdravo, zelim da odem u Ameriku, ne idem ni kog koga, tamo bih se mogla udati za jednog momka i dobiti americko drzavljanstvo, medjutim, to ne planiram reci ambasadoru. moze li mi neko reci sta ce me pitati?Zelim da odem pod svaku cijenu,cak i ilegalno ako budem morala, zna li neko o tome nesto?
Sretno
-
diamond111
#3 Re: Viza za Ameriku ?!
Hvala puno, nadam se da ce neko znati odgovor na ovo pitanje :/ lijep pozdrav!Armynhoo wrote:Blago tebi, iako ne znam odgovor na ovo tvoje pitanje , zelim ti sve najbolje i da odes iz ove drzave-nez vise ni kako bi je nazvaodiamond111 wrote:Zdravo, zelim da odem u Ameriku, ne idem ni kog koga, tamo bih se mogla udati za jednog momka i dobiti americko drzavljanstvo, medjutim, to ne planiram reci ambasadoru. moze li mi neko reci sta ce me pitati?Zelim da odem pod svaku cijenu,cak i ilegalno ako budem morala, zna li neko o tome nesto?
Sretno
- fatality
#4 Re: Viza za Ameriku ?!
ne razumijem, kako ne ides ni kod koga, a mozes se udati ?
pa reci da ides kod tog sto se mislis udati za njega
a ne pita te nista nenormalno, pita kod koga ides, koliko ces biti, gdje ces nociti, i tako te stvari.
iako ja mislim da su oni psiholoski jako dobro obuceni, mozda mene nisu peglali jer su vidjeli da sam "clean" i imam ciste namjere
pa reci da ides kod tog sto se mislis udati za njega
a ne pita te nista nenormalno, pita kod koga ides, koliko ces biti, gdje ces nociti, i tako te stvari.
iako ja mislim da su oni psiholoski jako dobro obuceni, mozda mene nisu peglali jer su vidjeli da sam "clean" i imam ciste namjere
-
vade_mecum
#5 Re: Viza za Ameriku ?!
pitaju šta radiš u Bosni, kod kog ideš, koliko dugo ćeš biti, gdje misliš sve biti...sve u svemu razgovor ne traje duže od 2 minute. i da, honesty is the best policy jer ako odeš sa turističkom vizom i udaš se neće biti dobro 
- vjesticanametli
#6 Re: Viza za Ameriku ?!
hahahha ti mislis oni budale
kako god da jeste i da bude neka ti je sretno.............bjezte noge posra vas guzica
ovu djecu samo treba izbacivati iz ove "drzave
"
kako god da jeste i da bude neka ti je sretno.............bjezte noge posra vas guzica
ovu djecu samo treba izbacivati iz ove "drzave
- raoul duke
#7 Re: Viza za Ameriku ?!
Vizu nije tesko dobiti, naravno ako imas potkovane argumente, a to podrazumijeva zasto ides u US, kod koga i koliko dugo ostajes.
Zapamti samo da viza ne daje potpunu sigurnost da ce ti odobriti ulazak u US. Kada budes razgovarao sa imigracionim na americkom aerodromu, ako ne ispunjavas uslove oni te mogu vratiti nazad, bez obzira sto imas vizu.
Zapamti samo da viza ne daje potpunu sigurnost da ce ti odobriti ulazak u US. Kada budes razgovarao sa imigracionim na americkom aerodromu, ako ne ispunjavas uslove oni te mogu vratiti nazad, bez obzira sto imas vizu.
-
diamond111
#8 Re: Viza za Ameriku ?!
a koje uslove moram ispunjavati da mi odobre ulazak??raoul duke wrote:Vizu nije tesko dobiti, naravno ako imas potkovane argumente, a to podrazumijeva zasto ides u US, kod koga i koliko dugo ostajes.
-
BornInHell
#9 Re: Viza za Ameriku ?!
Odleti malo do Meksika tamo neka te doćeka taj tvoj budući pa polako ilegalno preko granice neka te stavi u gepek... To svi tako rade
Sent from my iPhone using Tapatalk
- karanana
#10 Re: Viza za Ameriku ?!
sumnjam da ces pricati sa ambasadorom, ali u svakom slucaju iz onog sto si rekla, s kim god da pricas ne vjerujem da ce te pustiti.
ako se kontas udavati, neka se taj decko malo angazuje i ne sredi ti papire koji su potrebni mada mi se cini da je i to na dugom stapu, sto bi se reklo.
ako se kontas udavati, neka se taj decko malo angazuje i ne sredi ti papire koji su potrebni mada mi se cini da je i to na dugom stapu, sto bi se reklo.
-
realna do boli
#11 Re: Viza za Ameriku ?!
Ako nemas trazene papire, pitanja su nepotrebna.
Moras biti zaposlena,potvrdu da te pustaju na godisnji, posjedovati nekretninu, dokaz da imas sredstva za zivot, cvrstu vezu sa maticnom zemljom i niti jednim gestom ili odgovorom pokazati da se ne zelis vratiti.
Na samom aerodromu, gdje presjedas za let za USA, moras popuniti upitnik sa tacnom adresom boravka tamo, ako dobijes vizu i na aerodromu ne znas adresu svog boravka...zaboravi.
Znaci prolazis par kontrola.
Prva: dokumenti
druga: razgovor u ambasadi
treca: prijava na aerodromu
cetvrta: imigracioni dio u USA..
To ti je to , otprilike....
Moras biti zaposlena,potvrdu da te pustaju na godisnji, posjedovati nekretninu, dokaz da imas sredstva za zivot, cvrstu vezu sa maticnom zemljom i niti jednim gestom ili odgovorom pokazati da se ne zelis vratiti.
Na samom aerodromu, gdje presjedas za let za USA, moras popuniti upitnik sa tacnom adresom boravka tamo, ako dobijes vizu i na aerodromu ne znas adresu svog boravka...zaboravi.
Znaci prolazis par kontrola.
Prva: dokumenti
druga: razgovor u ambasadi
treca: prijava na aerodromu
cetvrta: imigracioni dio u USA..
To ti je to , otprilike....
-
realna do boli
#12 Re: Viza za Ameriku ?!
Zaboravih napomenuti, da prilokm leta avionom, dobijas formulare koje trebas popuniti i koji se kace uz pasos u vidu manjeg kartoncica, koji su duzna vratiti prikom povratka na polaznom aerodromu.
Ukoliko ga zaboravis staviti u to predvidjeno mjesto, moras ga vratiti u najblizu ambasadu u nekom roku.
To bi ti bilo legalo,a ilegalno...preko Kube ili Meksika
Ukoliko ga zaboravis staviti u to predvidjeno mjesto, moras ga vratiti u najblizu ambasadu u nekom roku.
To bi ti bilo legalo,a ilegalno...preko Kube ili Meksika
-
BornInHell
#13 Re: Viza za Ameriku ?!
Nema više ti kartonćića sad sve electronic
- fatality
#14 Re: AW: Viza za Ameriku ?!
Jop, ja sam sad bio u septembru. Dobijes kartoncic ali vise nista ne predajes kad napustas, valjda sve preko pasosa ide.BornInHell wrote:Nema više ti kartonćića sad sve electronic
Prike dvije godine je stjuardesa pri povratku na ulazu u avion kupila kartoncice.
sa fontela
-
realna do boli
#15 Re: Viza za Ameriku ?!
I ja sam bila prije dvije godine, pa, ako se sta promijenilo ...pisite.
-
vade_mecum
#16 Re: Viza za Ameriku ?!
kakva je onda procedura?BornInHell wrote:Nema više ti kartonćića sad sve electronic
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17 Re: Viza za Ameriku ?!
karanana svi odošekaranana wrote:sumnjam da ces pricati sa ambasadorom, ali u svakom slucaju iz onog sto si rekla, s kim god da pricas ne vjerujem da ce te pustiti.
kaćemo mi u ameriku
- karanana
#18 Re: Viza za Ameriku ?!
aj em from bosnia, tejk mi tu amerika
aj ken no longer vejt, tejk mi tu junajted stejts
aj ken no longer vejt, tejk mi tu junajted stejts
- GandalfSivi
#19 Re: Viza za Ameriku ?!
Neka vas ba tamo, jos mi samo vas dvojica trebate ovdje 
-
Kleopatra8
#20 Re: Viza za Ameriku ?!
Ne vjerujem da će te tek tako pustit, i kad bi pripremila šta ćeš reći oni te navedu da kažeš istinu 
Ugl. najbolje bi bilo da ideš preko neke agencije,tj. da radiš tamo i skicneš nekog momka i udaš se
Moje prijateljica je radila kao bejbisiterka i udala se, vizu dobila ko' od šale jer su joj sve oni riješili.
Ugl. najbolje bi bilo da ideš preko neke agencije,tj. da radiš tamo i skicneš nekog momka i udaš se
Moje prijateljica je radila kao bejbisiterka i udala se, vizu dobila ko' od šale jer su joj sve oni riješili.
- karanana
#21 Re: Viza za Ameriku ?!
don vori za nas.GandalfSivi wrote:Neka vas ba tamo, jos mi samo vas dvojica trebate ovdje
nego dedera curi pomozi ako mozes, nesto neki brak, nesto malo cile mile, trte mrte.
- DaffyDuck
#22 Re: Viza za Ameriku ?!
Neces ti nigdje, pogotovo sa ovom temom 
-
realna do boli
#23 Re: Viza za Ameriku ?!
Ja odem samo na kafu 
-
BornInHell
#24 Re: Viza za Ameriku ?!
Ja bi joj sredio ali nisam jos ni predo za razvod od bivše neznam ćekali joj se heekaranana wrote:don vori za nas.GandalfSivi wrote:Neka vas ba tamo, jos mi samo vas dvojica trebate ovdje
nego dedera curi pomozi ako mozes, nesto neki brak, nesto malo cile mile, trte mrte.
-
Peryton_
#25 Re: Viza za Ameriku ?!
Znaci ovako, hocu da idem u Čemeriku turisticki.
Tamo nemam nikog od rodbine.
Hotel ne bih rezervisao, nego tamo kad odem bih izabrao ono sto meni najvise odgovara.
To je to otprilike, znam samo grad gdje hocu a to je Chicago.
Kolike su sanse da me juesovci puste na americko tlo
Tamo nemam nikog od rodbine.
Hotel ne bih rezervisao, nego tamo kad odem bih izabrao ono sto meni najvise odgovara.
To je to otprilike, znam samo grad gdje hocu a to je Chicago.
Kolike su sanse da me juesovci puste na americko tlo