golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mirza987
#26 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
sto se tice majstora mladjo na ilidzi je tito kod as hondasa
cijena velkog servisa sa njegivim djelovima 360 KM a tvoji djelovi ruke naplacuje 60 KM
cijena velkog servisa sa njegivim djelovima 360 KM a tvoji djelovi ruke naplacuje 60 KM
- Qler
#27 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
Mladjo je odlican.
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
- golfiista
#28 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
U principu veliki servis na tom i slicnim automobilima ne bi trebao biti posebno zahtjevan, i ja sam cuo za tog majstora na Ilidzi sve najbolje.
- Qler
#29 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
Meni je radio veliki servis na proslom mondeu, dajdzi odrzava avensisa 2003 godina, fiestu dok sam imao radio mi je generalku... U glavnom sam neke vece zahvate koje sam imao kod njega radio, ali sve nekako igrom slucaja, i nikad ni najmanje primjedbe...
- Qler
#30 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
I nije morao raditi nista u leru, kaze sjedni i vozi. Nemoj cepiti par dana ali vozi normalno i sve u redu...
-
harixxx1
#31 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
upravo tako,puno ovaca za osisat,al nesto im je prazan servis,i ne cvatu od raspolozenja,valjda kasne plate,pa ljudi nervozni malo tersa ne skodi,moj savjet,zaobic one seljake u sirokom luku,recimo kod njih je spura najskuplja 40 KM,a nebi otisao da je uradim tamo da je ceneraNabucco wrote:Ovdje imaju vise musterija i rade po sistemu "ako neces ti, ima ko hoce" i zato su neljubazni. I fataju narod na žurbu. Hebiga ima naroda koji nema vremena otici do Zenice-Viteza....
-
harixxx1
#32 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
imalli neki broj telefona?mirza987 wrote:sto se tice majstora mladjo na ilidzi je tito kod as hondasa
-
harixxx1
#33 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
vjeruj mi ja kad sam cuo da treba da ga rade 8 do 2 iznenadio sam se reko pa ne vozim jaguara il neko specijlano auto,ljudi se valjda okupe oko zupcastog drzajuci se za ruke i prizivaju boga kise i vjetra ....golfiista wrote:U principu veliki servis na tom i slicnim automobilima ne bi trebao biti posebno zahtjevan, i ja sam cuo za tog majstora na Ilidzi sve najbolje.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#34 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
Ja kod njih ne bi radio spuru (po tome su najpoznatiji u gradu,a ne po servisu) taman da je rade na Vettelovom sampionskom bolidu. Za mene je Ferhatovic u Blazuju kralj po tom pitanju,a do njega je hoce li ostati.harixxx1 wrote:upravo tako,puno ovaca za osisat,al nesto im je prazan servis,i ne cvatu od raspolozenja,valjda kasne plate,pa ljudi nervozni malo tersa ne skodi,moj savjet,zaobic one seljake u sirokom luku,recimo kod njih je spura najskuplja 40 KM,a nebi otisao da je uradim tamo da je ceneraNabucco wrote:Ovdje imaju vise musterija i rade po sistemu "ako neces ti, ima ko hoce" i zato su neljubazni. I fataju narod na žurbu. Hebiga ima naroda koji nema vremena otici do Zenice-Viteza....
-
harixxx1
#35 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
imas li broj toga majstora mladjeQler wrote:Meni je radio veliki servis na proslom mondeu, dajdzi odrzava avensisa 2003 godina, fiestu dok sam imao radio mi je generalku... U glavnom sam neke vece zahvate koje sam imao kod njega radio, ali sve nekako igrom slucaja, i nikad ni najmanje primjedbe...
- sorcerer
#36 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
sta ce ti broj u pejtonu je blizu osnovne skole odmah preko puta prodavnice auto dijelova as hondas.upali auto i gas
-
volan
#37 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
Radio spuru u autodelta- cijena 50KM.Stojim 1.5 metara od tehničara i on uzme pogrešnu mjeru sa zadnje osovine.Izbaci mu aplikacija rezultat da mi je auto "čučnulo" otraga 15cm, ode on do šefa, ovaj ga "narezili" tipa mjera se uzima odavde a ne kako si ti napravio.Ovaj poklopi ušima, donese meni papir i kaže 50KM, sve OK samo ti se auto spustilo na zadnjoj osovini ali to je normalno nakon 3 godine da se spusti 15cmmali_milojica wrote:Ja kod njih ne bi radio spuru (po tome su najpoznatiji u gradu,a ne po servisu) taman da je rade na Vettelovom sampionskom bolidu. Za mene je Ferhatovic u Blazuju kralj po tom pitanju,a do njega je hoce li ostati.harixxx1 wrote:upravo tako,puno ovaca za osisat,al nesto im je prazan servis,i ne cvatu od raspolozenja,valjda kasne plate,pa ljudi nervozni malo tersa ne skodi,moj savjet,zaobic one seljake u sirokom luku,recimo kod njih je spura najskuplja 40 KM,a nebi otisao da je uradim tamo da je ceneraNabucco wrote:Ovdje imaju vise musterija i rade po sistemu "ako neces ti, ima ko hoce" i zato su neljubazni. I fataju narod na žurbu. Hebiga ima naroda koji nema vremena otici do Zenice-Viteza....
Pa nek čitalac sam izvuče pouku.
- sorcerer
#38 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
valjda 1.5 cm ,gdje ce cucnut 15 cm.....
-
volan
#39 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
Ma pitanje je jel čučnuo uopšte, nije problem u tome što je momak uzeo pogrešne mjere, svima se desi greška, ali hldanokrvno preći preko toga i uzeti 50KM to možeš jednom i nikada više.sorcerer wrote:valjda 1.5 cm ,gdje ce cucnut 15 cm.....
- sorcerer
#40 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
tu jedino ko zna radit spuru je senad,stariji lik koji je pristojan i normalan ,ali ga gazde uvijek guraju da radi neke bezvezne poslove .osim njega imaju dvojica zvalja kojima ja ne bi dao da mi tocak zamijene na autu...
-
mirza987
#41 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
Sto se tice spure sigurno dobro rade je Neskovic u lukavici a cijena 15 KM
-
esso_sa
#42 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
U kojem to ovlastenom VW servisu naplacuju "samo" 350 KM ruku za veliki servis ? Bez zajebancije, pitam jer sam nekad davno pitao u ASA autu koliko bi kostalo da mi zamjene ulje i uljni filter (htio uraditi kod njih cisto radi pecata u servisnu knjigu) kazu gospoda : 400 KM. Nek je ulje 100 KM i filter 50 (a nisu, jeftinije je), po toj racunici opet ispada da su im samo ruke za zamjenu ulja i filtera oko 250 KMgolfiista wrote:Taj servis se radi svakih 90000 km, ako se ne varam. Eto, kostat cete u vlastitoj reziji nekih 500 KM. Ovlasteni servis bi to uradio za nekih 850 KM uz dvogodisnju garanciju ili tih 90000 km. Siguran sam da to vrijedi dodatnih 350 KM.
- golfiista
#43 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
Neko je spomenuo ruke?
Neko je polupao loncice, da nije ta gospodja koju si zvao mozda i zapravo " baba", znas onu halo baba, baba, cujemo li se, halo baba, baba, baba...
U ovlastenom Audijevom servisu na motoru 2.0 TDI cr, zamjena ulja sa filterom, te filterima zraka, goriva i polena kosta astronomskih 390,00 KM, pd cega je ulje cca 170, filteri cca 150, mos' misliti?
Neko je polupao loncice, da nije ta gospodja koju si zvao mozda i zapravo " baba", znas onu halo baba, baba, cujemo li se, halo baba, baba, baba...
U ovlastenom Audijevom servisu na motoru 2.0 TDI cr, zamjena ulja sa filterom, te filterima zraka, goriva i polena kosta astronomskih 390,00 KM, pd cega je ulje cca 170, filteri cca 150, mos' misliti?
-
esso_sa
#44 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
Nije gospodja
, napisao sam "kazu gospoda" 
A i ja sam bas pitao u Audi servisu - ASA auto, isti motor samo PD ubrizgavanje i lijepo rekli da zamjena ulja sa filterom (bez ostalih filtera) kosta oko 400KM. Da su rekli da se mijenjaju i filteri, mozda bi se manje sokirao
Sa druge strane, Inter Auto Tuzla (takodjer ovlasteni servis za Audi) mali servis sa zamjenom svih filtera naplacuju oko 300 KM. To je vec OK cijena za razliku od ASA-e
Inace, kada kupujes sve originalne dijelove za mali servis onako pojedinacno, onda cijene idu odprilike ovako
4L Ulja Castrol Edge - 100 KM
Filter ulja - 20 KM
Polen filter - 20 KM (ima i onaj skuplji sa ugljem, on je oko 80 KM)
Filter zraka - 30KM
Filter nafte - 80 KM
Znaci, ispadne sve cca 250 KM dijelova. Tebi su rekli 400 KM sto ce rec da im samo na uslugu ide oko 150 km
Kad vidis da toliko uzmu za mali servis, onda 350 km za veliki zvuci previse jeftino jer se radi o dosta vise posla i radnih sati servisera
A i ja sam bas pitao u Audi servisu - ASA auto, isti motor samo PD ubrizgavanje i lijepo rekli da zamjena ulja sa filterom (bez ostalih filtera) kosta oko 400KM. Da su rekli da se mijenjaju i filteri, mozda bi se manje sokirao
Sa druge strane, Inter Auto Tuzla (takodjer ovlasteni servis za Audi) mali servis sa zamjenom svih filtera naplacuju oko 300 KM. To je vec OK cijena za razliku od ASA-e
Inace, kada kupujes sve originalne dijelove za mali servis onako pojedinacno, onda cijene idu odprilike ovako
Filter ulja - 20 KM
Filter zraka - 30KM
Filter nafte - 80 KM
Znaci, ispadne sve cca 250 KM dijelova. Tebi su rekli 400 KM sto ce rec da im samo na uslugu ide oko 150 km
Kad vidis da toliko uzmu za mali servis, onda 350 km za veliki zvuci previse jeftino jer se radi o dosta vise posla i radnih sati servisera
-
harixxx1
#45 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
[quote="esso_sa"]Nije gospodja
, napisao sam "kazu gospoda" 
Filter ulja - 20 KM
Filter zraka - 30KM
Filter nafte - 80 KM
uglavnom ovlasteni deru,ja tamo idem samo na procjenu osiguranja u slucaju stete tad su zakon
inace davat 400 za mali servis i preko hiljade za veliki je previse,,,uglavnom uradio sam veliki servis kod svog majsotra cijena 100 KM vrijeme zamjenje 3 sata sa malom pauzom,nit je radilo auto u leru 2 sata,nit treba neki ritual nit ista,auto radi hvala bogu perfektno,NAPOMINJEM:KAD SAM KRENUO SVOM MAJSTORU STEKA AUTO NEMA SNAGE REKO GOTOVO SACE NESTO OTIC,KAD DEBIL NIJE VRATIO FINO CRIJEVO INTERKULERA SAMO SE JEDVA CUVALO NA SELNI,I STVARALO PROBLEM,ETO HAJ STO TE OTJERAJU NE URADE,STO SU NELJUBAZNI NEGO TI MOGU SJEBAT AUTO,sve sad ok,auto ko sad radi,sve skupa me doslo dijelovi 260 (ina i ruwil) njemacka isto ko sto asa stavlja samo sto je kod mene nova vodena a oni stavljaju reparirnu,sve 360 na kraju,a mali servis me je izasao (ulje castrol 5w40 pumpa dizna,filter goriva ulja,zraka kabine)i zamjena naravno.
Filter ulja - 20 KM
Filter zraka - 30KM
Filter nafte - 80 KM
uglavnom ovlasteni deru,ja tamo idem samo na procjenu osiguranja u slucaju stete tad su zakon
-
harixxx1
#46 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
druze koliko znam prvo ide telefonski,nazove se pita se imali covjek posla,radil nesto,ne mozes tek tako bahnut mozda nema 3 sata mozda radi neko auto,nema mjesta u garazi itd.sorcerer wrote:sta ce ti broj u pejtonu je blizu osnovne skole odmah preko puta prodavnice auto dijelova as hondas.upali auto i gas
- sorcerer
#47 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
harixxx1 wrote:druze koliko znam prvo ide telefonski,nazove se pita se imali covjek posla,radil nesto,ne mozes tek tako bahnut mozda nema 3 sata mozda radi neko auto,nema mjesta u garazi itd.sorcerer wrote:sta ce ti broj u pejtonu je blizu osnovne skole odmah preko puta prodavnice auto dijelova as hondas.upali auto i gas
prvo nisam ti ja drug ,a drugo mislim da on nema posla i ne radi nista ,zato ima radnju da ne bi radio.mozda ima profil na fb pa ga tamo pitas da ne zoves i ne trosis kredit,cuj ne mozes banut pa ne guzi u radnji da ga smetas ,servis je napravljen da ima radno vrijeme i da ljudi dolaze i popravljaju aute...
Last edited by sorcerer on 17/12/2013 23:35, edited 1 time in total.
- golfiista
-
harixxx1
#49 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
Naravno da mi nisi drug ne druzim se sa svakim,po tebe bi mu svi navracali sa autim i peglali ga zato ima telefon,ne treba dolazi pred radnju sa autom da pitas mozel uzet radit auto,il da ti kaze dodji sutra,ne kontam te.pozzsorcerer wrote:harixxx1 wrote:druze koliko znam prvo ide telefonski,nazove se pita se imali covjek posla,radil nesto,ne mozes tek tako bahnut mozda nema 3 sata mozda radi neko auto,nema mjesta u garazi itd.sorcerer wrote:sta ce ti broj u pejtonu je blizu osnovne skole odmah preko puta prodavnice auto dijelova as hondas.upali auto i gas
prvo nisam ti ja drug ,a drugo mislim da on nema posla i ne radi nista ,zato ima radnju da ne bi radio.mozda ima profil na fb pa ga tamo pitas da ne zoves i ne trosis kredit,cuj ne mozes banut pa ne guzi u radnji da ga smetas ,servis je napravljen da ima radno vrijeme i da ljudi dolaze i popravljaju aute...
- sorcerer
#50 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima
sta mislis kako bi bilo covjeku da ga stalno zivkaju on ulje ispusta zvoni mu telefon stalno ,a? prljave mu ruke a stalno se mora javljat? nije on sekretarica nego mehanicar....znam ja sta tebe boli ,zao ti potrosit 2 litra goriva ,ako te vrati za sutra hahhahahahaharixxx1 wrote:
Naravno da mi nisi drug ne druzim se sa svakim,po tebe bi mu svi navracali sa autim i peglali ga zato ima telefon,ne treba dolazi pred radnju sa autom da pitas mozel uzet radit auto,il da ti kaze dodji sutra,ne kontam te.pozz