golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

harixxx1

#1 golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by harixxx1 »

Uglavnom u pitanju je golf 4 1.9 tdi (DI)crveno 115 ks,mali servis sam obavio odmah poslje kupovin,nakon 2 mjeseca odlucio sam se da uradim veliki servis,sto se tice dijelova kupio sam preko prijatelja drzi ranju,ina orginalni dijelovi,ruwil vodena pumpa sve je made in germany,znaci fakticki to je prva ugradnja,sto se tice majsotra neckao sam se,imam svoga majstora skojim sam zadovoljan,al on zbog posla nije mogao odmah,pa reko da odradim u servisu gore dole 10 km cijena nije bitna kod takvi stvari.Odlucio sam se za auto servis delta sarajevo preko puta gradjevinsko fakulteta,preko weba su ma nema dalje,nazvao sam telefon uglavnom serviser je odmah rekao kad sam pitao koliko ce trajat rekao je cijeli dan,jer 4 sata traje zamjena onda auto mora 2 sata da radi u leru na prazno itd itd. haj reko ok odem tamo,odmah pri preuzimanju auta docekao me majstor koji se ponasa kao da sam mu pobio nekad davno familiju i sad ga natjerao da mi mjenja to sve,drzak,ne mozes pricat snjim,zivcan ma sve najgore,znaci odmah mi se ogadilo i pokajao sam se sto nisam dao da mi neko uradi u garazi negdje,bar bi bilo vise ljubaznosti nego krkanluka.Prije pocetka posla donio sam mu dijelove i rekao pregledaj,na sta je odg. odmah drsko sta imam gledat :S,i poceo je rastavljat da bi u po frke rekao ovo ti nije kompletno nema ti garancije na ovo,rekako kako nije kompletno,kaze fali uljni amortizer zubcastog spanere,(koji sluzi uglavnom da smanjuje vibracije)i uglavnom se ne mjenja,(nego zubcasti,spaner,vodena,i manji spaner)a on je neki 120 maraka mimo seta,uglavnom je rako da mi ne garantuje metra,i da mi ne garatuje sto sam ja kupio dijelove nego sa njihovim dijelovima(a prica je bila drukcija preko telefona).ja naravno i kad sam kupovao raspitao sam se i uglvanom 5 majstora i 4 prodavaca su rekli u 99 slucajeva se on ne mjenja,onda su oni zvali neke svoje dijelove i htjeli da mi prodaju neki od 140 Maraka.Na kraju price sve sto sam uradio je da sam rekao da mi sve vrate,i da idem,izgubio sat ipo vremena,a nista nisam uradio,i jos hoce ljudi ruke da naplate :D al nisu jer sam mu pokazao dijelove i trebao je reci odmah a ne kad je rasklopio,nikako ne preporucujem da gore ista radite,em su skupi i imaju vrlo losu uslugu,jbt ljudi nedaju sifru wirlesa,jer im je neko provalio,uglvanom ako ima neko iskustvo sa ovim veliki servisom da mi preporuci normalne majstore u sarajevu ako ih ima.hvala
carobnjak1

#2 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by carobnjak1 »

ne znam za Sarajevo,al u Visokom kod adnana becara veliki servis sa garancijom 100 hiljada 350 km!!!ja zadovoljan
ob433

#3 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by ob433 »

ta delta je na lošem glasu odavno, u Sarajevu nema majstora da je normalan i pošten , ja sam za Kiu išao u Jelah , pored tri servisa u Sarajevu , , prezadovoljan , a ovi ovdje u Sa ološ neposlovni u dvije riječi kazano
harixxx1

#4 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by harixxx1 »

ob433 wrote:ta delta je na lošem glasu odavno, u Sarajevu nema majstora da je normalan i pošten , ja sam za Kiu išao u Jelah , pored tri servisa u Sarajevu , , prezadovoljan , a ovi ovdje u Sa ološ neposlovni u dvije riječi kazano
ja sam to malo drukcije zamisljo kontam ljubaznost,susretljivost ti folovi,100 km su ruke gdje god odes,to je ta cijena servis il garaza,al nije problem u lovi,vec koda mi djaba mjenjaju,ljudima se ne radi,a nemaju posla jedino je moje auto bilo tamo nema guzve,isto ko saradis zeznuli stvar,eto zamisli pored glavnog grada moras ici u jelah
harixxx1

#5 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by harixxx1 »

carobnjak1 wrote:ne znam za Sarajevo,al u Visokom kod adnana becara veliki servis sa garancijom 100 hiljada 350 km!!!ja zadovoljan
ma nek je i 50 gore samo da kad odes odatle ne budes ko popisan,kontam jbt bolje da ne radim nikako servis nego da mi ova stoka uradi nove i sjebe mi nesto
punta

#6 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by punta »

jer 4 sata traje zamjena onda auto mora 2 sata da radi u leru na prazno itd itd.
zasto auto mora radit 4 sata u leru ?

koji razlog i je li to samo kod dizela
sorcerer

#7 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by sorcerer »

razlog je suplja prica ''dok nalegne''.....
Bakir1

#8 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by Bakir1 »

autodelta khm, zarekao sam se da necu ziv vise uci u krug iste iz slicnih razloga ali helem.
adnan babic :thumbup:
mada i na ovom forumu ima ljudi koji to kvalitetno rade i to u sarajevu
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#9 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by mali_milojica »

Kod nas je najveci problem sto ljudi svoje privatne probleme donose na posao.
Da li ga je zena naruzila,je li morao djecu voditi u skolu,da li zivi sa punicom,nije imao za kladionice i sta ti ga ja vec znam. I tako isfrustrirani sve svoje komplekse istresaju na musteriji.
To samo kod nas ima i nigdje vise.
I onda on tako nadrkan treba da mi mijenja na autu nesto.
Za moje pare,nema sanse.
p206

#10 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by p206 »

061 745 121
Adi - Ilijaš
povoljan, brz, ljubazan i stručan
nedavno radio veliki servis, sve gotovo za 2-2 i po sata... a peugeota nije baš lahko rasklopiti
ob433

#11 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by ob433 »

to samo u Sarajevu ima , gro ljudi ide u manja mjesta na servis zbog tog odnosa a i cijene ,čak i za one pod garancijom idu van Sarajeva npr u Tuzlu ( moja dva prijatelja )
harixxx1

#12 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by harixxx1 »

punta wrote:
jer 4 sata traje zamjena onda auto mora 2 sata da radi u leru na prazno itd itd.
zasto auto mora radit 4 sata u leru ?

koji razlog i je li to samo kod dizela
Nazvo ljude na tel,reko imal garancija, ima,reko moji su dijelovi... kaze nema veze,kad da dodjem,kaze ujutro u 8 auto treba cijeli dan da ostane,reko kako to,cudno mi jbt. kaze dok se postavi pa kad se postavi radi 2 sata u leru :S ja se sjeba haj reko dobro,prvi put u zivotu cujem volio bi neko da se ukljuci ko je radio veliki servis na istom auto,i navodno ne mjenjaju ako se taj navedeni amortizer spanera ne mjenja,mislim glupost njegova svrha je da ublazuje vibracije koje stvara okretanje i ako se pokvari,samo se mjenja,al eto oni trvde drukcije.
harixxx1

#13 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by harixxx1 »

p206 wrote:061 745 121
Adi - Ilijaš
povoljan, brz, ljubazan i stručan
nedavno radio veliki servis, sve gotovo za 2-2 i po sata... a peugeota nije baš lahko rasklopiti
ma pezo je mnogo zeznutij od golfa,hvala ti na broju,,vidjecu jel covjek slobodan da radi
sorcerer

#14 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by sorcerer »

bilo bi ga pozeljno zamijeniti ,kao i sve lezajeve,spanere i sl ,e sad ako nije otisao ne vidim svrhu njegovog mijenjanja....
harixxx1

#15 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by harixxx1 »

Bakir1 wrote:autodelta khm, zarekao sam se da necu ziv vise uci u krug iste iz slicnih razloga ali helem.
adnan babic :thumbup:
mada i na ovom forumu ima ljudi koji to kvalitetno rade i to u sarajevu

vjeruje mi ne da necu uci nego nebi nikome pozelio da ima posla snjima,ja kontam reklama,dobar im web oprema,a ono stoka najveca radi tamo,vjeruj mi drago mi je sto nisam nista uradio,spakovali ljudi ja sav sretan kuci,cim sam dosao prije nego je poceo sra... za amortizer vec mi se ogadilo i zelio sam da se spakujem i daljem trazim.,,sto jesul se i kod tebe pokazali u pravo svjetlu :D
harixxx1

#16 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by harixxx1 »

sorcerer wrote:bilo bi ga pozeljno zamijeniti ,kao i sve lezajeve,spanere i sl ,e sad ako nije otisao ne vidim svrhu njegovog mijenjanja....
ma on sluzi da amortizuje vibracije,kako kod auta sto nemaju nikako,spanere drze sarafi i on da ode,nema havarije nego buka malo vise,bar kako sam se cuo sa ljudima koji znaju sta pricaju,bilo bi dobro zamjenit samo je on sam 140 km kod njih i cilj im je bio da uzmem sve dijelove kod njih,jer oni 100 KM na rukama ne gledaju ko neku zaradu,vec imaju priliku uzet jos 150 na dijelovima,jer imaju rabat u kare auto dijelovi,i panex itd. znam te seme
sorcerer

#17 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by sorcerer »

hvala ti sto si me naucio za sta sluzi ,nisam znao do sad...
harixxx1

#18 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by harixxx1 »

sorcerer wrote:hvala ti sto si me naucio za sta sluzi ,nisam znao do sad...
Nauci se nesto korisno :P
sorcerer

#19 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by sorcerer »

naravno ja sam sve naucio na forumu :lol: :lol:
harixxx1

#20 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by harixxx1 »

sorcerer wrote:naravno ja sam sve naucio na forumu :lol: :lol:
:lol: :lol:
golfiista

#21 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by golfiista »

Taj servis se radi svakih 90000 km, ako se ne varam. Eto, kostat cete u vlastitoj reziji nekih 500 KM. Ovlasteni servis bi to uradio za nekih 850 KM uz dvogodisnju garanciju ili tih 90000 km. Siguran sam da to vrijedi dodatnih 350 KM.
harixxx1

#22 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by harixxx1 »

golfiista wrote:Taj servis se radi svakih 90000 km, ako se ne varam. Eto, kostat cete u vlastitoj reziji nekih 500 KM. Ovlasteni servis bi to uradio za nekih 850 KM uz dvogodisnju garanciju ili tih 90000 km. Siguran sam da to vrijedi dodatnih 350 KM.
ma nece mislim kosto bi me i vise da sam isao preko delta auto,nego ina njemacka set,i vodena pumpa ruwile znaci iste dijelove stavlja asa,ac quatro itd. 250 km naravno preko moji prijatelja iz auto dijelova,po vp cijenu znaci ruke 100 km 350 al nije problem u dijelovima nego u rukama i majstorima,a sto se tice ovlasteni servisa uzmu tvoju pumpu skinu stave dr. repariranu i onda tvoju repariraju i tako ukrug... 850 stoja za golfa 4 je previse za veliki servis,pa ne vozim neko egzoticno englesko auto :lol:
golfiista

#23 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by golfiista »

Mir i sigurnost nemaju cijenu ;)
harixxx1

#24 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by harixxx1 »

golfiista wrote:Mir i sigurnost nemaju cijenu ;)
a znam drug,al sramota je da u glavnom gradu moras dat 500 km vise radi mira i sigurnosti... :-D
Nabucco

#25 Re: golf 4 veliki servis i losa iskustva sa majstorima

Post by Nabucco »

Ovdje imaju vise musterija i rade po sistemu "ako neces ti, ima ko hoce" i zato su neljubazni. I fataju narod na žurbu. Hebiga ima naroda koji nema vremena otici do Zenice-Viteza....
Post Reply