KLIKERI - i ostale nase igrice !!!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

SD-6

Post by SD-6 »

najveci mi je merak bio razbit kuglom necijeg unikat porculanca :-D
hehe bilo bi tad i suza :oops:
a fakat sam znao s 15 metara :shock: izbijat iz roše,prirodni talenat :oops: 8-)
ma_zdraoooo

Post by ma_zdraoooo »

winetou wrote:Židanje
Kad trzneš rukom na brzaka da protivnički kliker bude bliže :D
Uglavnom se sankcionisalo :oops:
:lol: :lol: :lol: :lol:

I mi smo to imali, zvali NANOSENJE, i to je bilo zabranjeno.

Sto se tice same tehnike igranja, tu sam bio levat. Stavljao sam kliker izmedju palca i dna kaziprsta, pravo ono amaterski.
Uvijek sam se divio onim profesionalcima sto su klikere stavljali nekako na vrh kaziprsta, vazda sam gubio od njih. To je bila daleko bolja tehnika od ove moje, bili su daleko precizniji i daleko brzi. :)
ofsajd

Post by ofsajd »

ma_zdraoooo wrote:
winetou wrote:Židanje
Kad trzneš rukom na brzaka da protivnički kliker bude bliže :D
Uglavnom se sankcionisalo :oops:
:lol: :lol: :lol: :lol:

I mi smo to imali, zvali NANOSENJE, i to je bilo zabranjeno.

Sto se tice same tehnike igranja, tu sam bio levat. Stavljao sam kliker izmedju palca i dna kaziprsta, pravo ono amaterski.
Uvijek sam se divio onim profesionalcima sto su klikere stavljali nekako na vrh kaziprsta, vazda sam gubio od njih. To je bila daleko bolja tehnika od ove moje, bili su daleko precizniji i daleko brzi. :)
pa kako bolan, to je bas lose - streberski :D ja sam znao tu bolju tehniku, ali ipak nisam bio vrhunski. tavorio sam negdje u sredini te zamisljenje tabele
:-D
stickitout

Post by stickitout »

E a cudno kako su pravila isto varirala od mjesta do mjesta. Recimo mi smo u skolskom igrali na 4 prsta iza rose kad ubacis a vec u nekim drugim "rajama" sam nailazio na pedalj iza rose....
:)

Post by :) »

ja sam redovno kopao roshe, naime, imao sam patike sa plasticnim kramponima... bio sam faca u raji (u obdanistu)8)

fakat vrijeme leti... ko da je juce bilo kad sam lizao sline i usro se u gace zadnji put :D :D :D (ne zajebavajte, i vi ste bili malecni seronje :D )

klikera nikad nisam znao igrat (osim sa bambusima, a i njih sam bacao ko da su cigle :D
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

e ovo je prava tema... :D

joj nisam igro klikera sto godina :sad:

eh kad smo bili klinje...

par godina prije rata sam bio u kanadi u posjeti baki pa donio nazad u komsiluk kesu klikera obicnih, porculanera, a najdrazi su mi bili veliki jer sam sa njima mogao svakog pogoditi 8-)
neko iz mase

Post by neko iz mase »

svaka vam cast. sa ovom temom me vratiste u stara dobra vremena kad mi je najveci problem bio sta cu staroj reci za zelenu fleku od trave na novim farmerkama:-(
prija, zaja i onda kombinacije :predzaja, iza prije hehe ma gdje vec
krkan

Post by krkan »

a svi smo imali 'srecu'
obicno bi bio malo krnjav da potvrdi starost valjda
meni je najveca provala bila kad ti ono neko stane soliti iznad glave
ili ono 'nema caranja' :D :D :D
sto neko rece fakat sretno djetinstvo
:roll:
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

čekam te dvaput al strogo na rizik :D

mi smo ih zvali:
bambus, troperac, stoperac itd, kamenac, porculaner, naftaš

na rizik->po zemlji, bez izbijanja :D
RPM

Post by RPM »

tak corente za oba bez vuce bes'cek ... :lol: ... ne sjecam se sta znaci al' je bio fazon ko prije izgovori ... :lol: ... pa onda hopa potez s naturom ... :lol:
Qler

Post by Qler »

ama hebli vas klikeri, sinoc nisam oka sklopio, ZABORAVIO SAM KAKO SE IGRAJU! Zaboravio pravila, cilkj igre, sve! Shebo se ja ko foka! :roll: :sad: :roll: :sad:

haj neko na brzinu nek napise pravila i ciljeve!
:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
car-x

Post by car-x »

RPM wrote:tak corente za oba bez vuce bes'cek ... :lol: ... ne sjecam se sta znaci al' je bio fazon ko prije izgovori ... :lol: ... pa onda hopa potez s naturom ... :lol:
to s naturom je valjda ko i ovo moje sve stavljat..

a i meni je bilo krivo kad se neko nagne i "soli mi pamet".. hehehe.. super..

a ako te prilikom izbijanja iz rose okrzne, ali ne izbije, onda ovaj sto je u rosi gubi one pokusaje.. i moze te samo na jednom gadjat..

najdraze mi je bilo kad prilikom bacanja (prvog poteza) nekog slucajno okrznem, onda mi treba samo rosa, pa da mu pokupim kliker.. a ako on prije toga mene pogodi, onda se to zvao odvratak..

a ako me je neko pogodio par puta npr 3, a nema rose, onda se to zove imam te 3 puta.. i onda, prije nego on dodje do rose, moram ga tri put pogodit da bi napravio odvratak..

jos jedne situacije sam se sjetio.. kad se dva klikera nadju istovremeno u rosi.. to se kod nas zvalo "slinci".. i onda se oba klikera bace u vis, koji bude blize rosi, prvi ide.. :D

zasto se djeca danas ne igraju klikera? konfljuteri su izgleda ucinili svoje, pa je counter strike itekako zanimljiviji.. a mozda bi se i ja igro counter-a, da ga je bilo u moje vrijeme :D
car-x

Post by car-x »

Qler wrote:ama hebli vas klikeri, sinoc nisam oka sklopio, ZABORAVIO SAM KAKO SE IGRAJU! Zaboravio pravila, cilkj igre, sve! Shebo se ja ko foka! :roll: :sad: :roll: :sad:

haj neko na brzinu nek napise pravila i ciljeve!
:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
cilj igre je vazda bio onom drugom opuhati klikere.. neko uspjesno, neko manje uspjesno..

igra bi pocinjala tako sto se iskopa rosa, pa se svi igraci izmaknu do zamisljene linije, i bacaju prema rosi..

najblizi rosi je prvi na potezu..

da bi nekom uzeo kliker (pobijedio ga), moras ga pogoditi, a da si prije toga (ili eventualno poslije toga) bio u rosi.. tad pogodjeni gubi kliker i iskljucen je iz daljnje igre (u slucaju da su u igri vise od 2 igraca)..

to je ukratko.. sad, ima tu raznih sporednih pravila.. pa igra ortaka.. to mi je bilo najmrze.. i tak
ucenik

Post by ucenik »

Klikere kao i ostale igre nisam bas znao igrat najbolje! Uvijek sam gubio.... sjecam se onih ''porculanaca'', mislim da jos uvijek u Bosni :sad: :sad: :sad: u kuci negdje zabceno u u stolu od TVa imam jedan ogromni gotov pa velicne jajeta i jos par staklenih krnja....

Dobro dosta o klikerima, nego jel ko za jednu POLE-CIJELE!!! :) :) :)
sjcal se ko toga??????? :-) :-) :-)
car-x

Post by car-x »

ucenik wrote:Klikere kao i ostale igre nisam bas znao igrat najbolje! Uvijek sam gubio.... sjecam se onih ''porculanaca'', mislim da jos uvijek u Bosni :sad: :sad: :sad: u kuci negdje zabceno u u stolu od TVa imam jedan ogromni gotov pa velicne jajeta i jos par staklenih krnja....

hehehehe.. cuj pole cijele.. ja sam se tu nekako vise tuko nego kod klikera.. vazda mi se cinilo da me varaju.. a polijepio sam dosta albuma..
tarzan, fudbalska prvenstva 1982, 1984, 1986, strumpfovi, hm.. bilo je jos nekih ali se ne sjecam vise.. snorkijevci.. cini mi se da sam i to jos zapamtio, ali nisam igro sa snorkijevcima.. hi men i snorkijevce je poslije ganjo moj brat..
ofsajd

Post by ofsajd »

ucenik wrote:Klikere kao i ostale igre nisam bas znao igrat najbolje! Uvijek sam gubio.... sjecam se onih ''porculanaca'', mislim da jos uvijek u Bosni :sad: :sad: :sad: u kuci negdje zabceno u u stolu od TVa imam jedan ogromni gotov pa velicne jajeta i jos par staklenih krnja....

:D :D
a cize-blize?? :D par-nepar? :D
Qler

Post by Qler »

S L I K E ! ! ! ! !

:D :D :D :D :D
8-)
Elegantan

Post by Elegantan »

krkan wrote:a svi smo imali 'srecu'
obicno bi bio malo krnjav da potvrdi starost valjda
meni je najveca provala bila kad ti ono neko stane soliti iznad glave
ili ono 'nema caranja' :D :D :D
sto neko rece fakat sretno djetinstvo
:roll:
a znas li u stvari sta je htio da uradi

pa postoji sedam polja chakri na svakom covjeku
jedna od glavnih cakri je ta na tjemenu

pa su onda neki poksavali tako da te dekoncentrisu...

a ja sam za klikere bio smotan pravo... :-)
Saian

Post by Saian »

ma haj Elegantan mi nismo znali feng shui zato, nemoj si predbacivat :D :D :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Cike u rosi (da izvines)... :D
Larci

Post by Larci »

A joj teme........svaka mu cast ko se ovoga sjetio :D :D :D

Dobra stara vremena... 8-)
mogli bi se uvrstati u Extreme sports...pa da budemo na EuroSportu hehehe..

Image
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

"...u rosu, iza rose, sabiram..." :D

...a moze li se neko sjetiti sta znaci "nema kica sa bakve"...(tako cu prepoznati ko je iz mog kraja :D )

..sto se pole-cijele tice, jeste li kad u nedostatku slicica igrali sa poklopcima od sladoleda?...ja sam znao ponekad sav mirisati na vaniliju, jagodu i cokoladu... :)

...i jos neceg sam se sjetio: je li ko od vas pravio flipere? (pokujes kline na dasku, razapnes gumice izmedju, i tako napravis zamke i puteve...kreativnosti nikad kraja, cak sam vidjao i flipere "na sprat"-sa pleksiglasom (na nju se klini nisu kovali, nego je koristeno ljepilo :)...za izbacivanje kugle se koristio feder iz hemijske olovke kroz koji je provucen klin, klikeri su glumili kugle, a stipaljkama se udaralo :) :)
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

I ja sam se igrala klikera kao mala sa rodzakom :D :D :D :D i cesto gubila :D
fido1

Post by fido1 »

Pik Tito HOPA! (ova je bila dobra), x puta na izbicu i to sise-vise (ova jos ludja), to je bilo doba, a vjerujte da nepamtim kada sam zadnji put vidjeo djecu na ulici da igraju klikera.
pozdrav
daredevil

Post by daredevil »

MRAVOJED wrote:čekam te dvaput al strogo na rizik :D

mi smo ih zvali:
bambus, troperac, stoperac itd, kamenac, porculaner, naftaš

na rizik->po zemlji, bez izbijanja :D
A kako je ono bilo, kad ides jednom utalibe, pa jednom izbice sa koljena??? Uh davno je to bilo, ali mogla bi se jedna partija baciti, mislim da cak i imam negdje klikere u kuci
Post Reply