Preživio sam/Preživio je neko
Moderator: anex
- Kal El
#26 Re: Preživio sam/Preživio je neko
U osnovnoj školska drugarica je gurnula mog jarana, iza njega bila je ona ogromna kutija gdje stavljaju slike,radove itd. I kako ga gurnula on glavom u to staklo..
- Ramzess Veliki
#27 Re: Preživio sam/Preživio je neko
Ubrali te sa grane?Big Ang wrote:Udes. Saobraćajni. U džipu bila. Otvorenom. Ispala. Našli me na drvetu. Visila na grani.
Ja sam ljetos imao striptiz u Moštru, opet na motoru, presječe mi auto putanju pa da ga ne drmnem direktno oborim motor u klizanje - biće manja šteta za opravke ... motor 300 kg a ja u hlačama od odijela i bijeloj košulji - imao sam kacigu i rukavice - sve to poderao na sebi u trakice. Kako sam bio preplanuo i sav napucan od teretane u tim trakicama od garderobe baš sam izgledao seksi ... šteta što nije bila ni jedna djevojka da to vidi ...
- Big Ang
#28 Re: Preživio sam/Preživio je neko
Ramzess Veliki wrote:Ubrali te sa grane?Big Ang wrote:Udes. Saobraćajni. U džipu bila. Otvorenom. Ispala. Našli me na drvetu. Visila na grani.![]()
![]()
Jesi se puno poderala?
![]()
Ma dobro sam prošla
- klaki
#29 Re: Preživio sam/Preživio je neko
Ne mogu se bas sjetiti ranije stvari, ali nedavno sam pisao na podfurumu auto.
Vozim corsu b od stare, ona pored mene a seka nazad. I idem 60 sve ravnica kad kamion hladno kreno da skrece (ja bio u lijevoj traci a on u desnoj). Izbjegao sam jer je bilo lufta a corsa mala.
Da sam se zapucao izginuli bi, ili bi u najbolje slucaju ja i stara izgubili noge od udara. Corsa ko konzerva...
http://www.youtube.com/watch?v=wmt6jMIuwZM&t=242
Vozim corsu b od stare, ona pored mene a seka nazad. I idem 60 sve ravnica kad kamion hladno kreno da skrece (ja bio u lijevoj traci a on u desnoj). Izbjegao sam jer je bilo lufta a corsa mala.
Da sam se zapucao izginuli bi, ili bi u najbolje slucaju ja i stara izgubili noge od udara. Corsa ko konzerva...
http://www.youtube.com/watch?v=wmt6jMIuwZM&t=242
- Kal El
#30 Re: Preživio sam/Preživio je neko
Za ovu ne znam jeli preživajela,ali mislim da jeste,jer nakon toga niko nije "žalio"..
Došla djevojčica kod komšije (dedo i nena) sa porodicom i pošla napolje,a vrata od haustora bila čista k'o suza,mislila je da je otvoreno i trčala da izađe i pravo kroz ona vrata,stravično je bilo to gledati
Došla djevojčica kod komšije (dedo i nena) sa porodicom i pošla napolje,a vrata od haustora bila čista k'o suza,mislila je da je otvoreno i trčala da izađe i pravo kroz ona vrata,stravično je bilo to gledati
- Ramzess Veliki
#31 Re: Preživio sam/Preživio je neko
Pfff ... koliko sam puta namjerno uletio u makaze ... autobusi ili šleperi, mala auta mi nisu interesantna. Obavezno ako me neki jaran natjera da ga provozam pa da me više ne bi pitao ...
Ne radim to nikad ako je djevojka na zadnjem sjedištu.
Ne radim to nikad ako je djevojka na zadnjem sjedištu.
- limunada25
#33 Re: Preživio sam/Preživio je neko
Nemojte zamjeriti al ja sam se pravo nasmijala, pogotovo ovaj sto ga je sestra pucala BENG BENG.. Hahahahahaha
Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
Last edited by limunada25 on 03/12/2013 22:00, edited 1 time in total.
- szlava
#34 Re: Preživio sam/Preživio je neko
Kad sam bio mali imao 4 godine i odem u veliku štalu blizu kuce i igrao se unutra, onaj fazon zapalis komad najlona pa ono kao reketice kaplje
i tako ja ono raketirao polako po podu
i zahvati sjeno i pocne sve goriti i ja od straha pobjegnem u kucu ispod kreveta
sad zahvatilo sve ono vatra i stara vidi misli da sam ja unutra pocela plakati i sestra udje u kucu i nadje me ispod kreveta
dosli vatrogasci, policija i to al vec bilo kasno sve izgorilo ostali samo zidovi 
- Sirri
#35 Re: Preživio sam/Preživio je neko
Kal El, šta si ti sve doživio i preživio: situacija s drškom od reketa, slomljena ruka, razbijena glava, strujni udar... Dobar si ti, mashaAllah.
Prije 7 godina preživjela utapanje. I dan danas se sva naježim kad se sjetim tog događaja. Od tog dana imam fobiju od vode.

Prije 7 godina preživjela utapanje. I dan danas se sva naježim kad se sjetim tog događaja. Od tog dana imam fobiju od vode.
- Kal El
#36 Re: Preživio sam/Preživio je neko
To je ono čega se sjećamSirri wrote:Kal El, šta si ti sve doživio i preživio: situacija s drškom od reketa, slomljena ruka, razbijena glava, strujni udar... Dobar si ti, mashaAllah.![]()
![]()
Nakon toga su me vodili na terapije jer sam doživio traumu a i bio lakovjeran, učiteljica je jednom ispričala da u Kini otruju ljude sa prahom od bambusa i mi imali bambus drveće (malo drvenće) u kući, i kad sam ga dotakao nisam jeo rukama neko vrijeme,i postao agresivan,stara je vazda govorila da je to zbog one nesreće sa drškom
- Ramzess Veliki
#37 Re: Preživio sam/Preživio je neko
Sirri wrote:Prije 7 godina preživjela utapanje. I dan danas se sva naježim kad se sjetim tog događaja. Od tog dana imam fobiju od vode.
Ja se kao dijete utapljao 3-4 puta ...
Šta sam sve preživio da imam fobije (čitaj da nisam 'vakav mahnitov) ne bih nikad na ulicu izašao.
- Ramzess Veliki
#38 Re: Preživio sam/Preživio je neko
E da ... i u planini sam se dva puta umalo smrznuo i ostao u snijegu ... 
- FIDELCA
#39 Re: Preživio sam/Preživio je neko
Joj Ramzese udaras lovacke price

- skvo
#40 Re: Preživio sam/Preživio je neko
Mene su ostavili nakratko samu u sobi, i ja kako sam puzala, dopuzem do stabilizatora, sjednem, popiskim se i otpuzem dalje
Stigla sam do praga kad je stabilizator pregorio, zapusio se i nestade struje u cijelom selu 
- Russki
#41 Re: Preživio sam/Preživio je neko
mali brat od mog drugara je prezivio pad s 10 metara visine, neka gradjevina, nogometa igrali, mali poleti za loptom i puf od zemlju glavom, al sreca nista mu nije bilo, malo glavu slupo, par razderotina i to je to
- Sirri
#42 Re: Preživio sam/Preživio je neko
Oplakala sam na ovo poređenje.Kosato wrote:Nekad malo poslije rata, nama mladima bila furka krasti po bastama, sta znam navika od rata( da sam kakve novce krao bolje bi mi bilo ) krali luk, krompir kupus sta vec...i kako sam ja vec bio okrenuti ledjima ostalima nisam cuo da je covjek dosao cija je basta bila..covjek bacao nozeve na nas i mene u nogu prodje noz kroz misic laganice
poceo sam trcati ko bolt sa nozem
...kasnije samo ga izvadio i umotao nogu majicom i pertlama i kuci laganice i slagao da sam pao s drveta na nesto ostro i malo "okrznuo" nogu
Jbt., koliki luđak moraš biti da nekoga gađaš nožem zbog ukradenog luka, krompira i kupusa.
-
mefistofilis
#43 Re: Preživio sam/Preživio je neko
moj brat u 6 razlicitih incidenata 6 puta sio glavu... to valjda kako krenes tako i nastavis. naime, roden je na carski rez i doktor koji je mami rezao stomak pravo i bratu glavu zasjekao. bio 90 % mrtav, mjesec i nesto u inkubatoru
-
Zoya
#44 Re: Preživio sam/Preživio je neko
GandalfSivi wrote:Nije bila neka brzina, mozda 60 na sat, ja na motoru u svojoj traci, auto iz druge se prestroji u moju, odnese me u pm, letio kroz zrak, glavom zakucao u banderu, koljenom od trotuar. Krpili me cijelu noc, na kraju ostao oziljak na ustima, izbijen zub i pokidani ligamenti u koljenu. Izasao iz bolnice sav unisten, svi me pitaju kakav sam, rekoh, em sam ziv, em nisam u kolicima, idemo dalje...
Mimo toga prezivio rat, prezivio rak, prezivio kolutanja niz stepenice od nekih 30 metara, sudar u autu gdje je bila totalka (zamalo u Neretvi nisam zavrsio) itd, itd...
Dobar sam, kupio sam novi motor
- NEOPLAN
#45 Re: Preživio sam/Preživio je neko
Uh bilo je vise tih situacija u zivotu...
Dvije su boljele, a dvije su me kostale 10 godina zivota koji sam strah prezivio...
Hajmo redom... kad sam imao 10 godina, vozio sam malo biciklo Kekec... manje od Violete... a drug dobio glanc novu 18-ku... i znate kako ono ide, daj krug, daj krug... i uzmem 18ku i niz brdo... pred kraj nizbrdice krivina a iza krivine u susret Golf 2... i krivudaj, krivudaj i mimoidjemo se nekako, ali ja izgubim kontrolu i padnem... po asfaltu sitni pijesak... strugao sam licem i rukama i nogama dobrih 5-6 metara... epilog ruka poderana na podlaktici do kosti, a lice cijelo jedna velika krasta... hvala bogu na licu nema oziljaka, a na ruci ima...
Druga situacija u ratu, lezim na krevetu tik ispod prozora, mirna noc. U jednom trenutku ustajem i krecem da predjem kod roditelja i govorim "mama mene strah" i u tom trenutku rokne granata u komsiluk iz cista mira i detonacija saspe svo staklo po mom krevetu, sve se pozabadalo u dusek boze sacuvaj... a oni sitni staklici direkt meni u ledja... uh...al kad se sjetim da sam sekund prije lezao a duseku zahvaljujem bogu...
Treca situacija ljetos, bio na Palama kod priatelja i vracam se novim putem preko Trebevica. Zavrsio sam uspon od Pala i krecem nizbrdo prema Lukavici. Brzina 90 - 100, pravac, sa desne strane stijene, sa lijeve provalija... prilazim blazoj krivini i kocim...
kad sipak... propade kocnica... puklo crijevo... ja za rucnu, al u sekundi razmisljam ne jako povlaciti zanijece te, i lagano... al bez efekta... prolazim krivinu, vracam u trecu... prilazim ostroj desnoj krivini... ako ne uspijem usporiti odoh leteci u Kasindol kroz ogradu... smanjim u drugu urla auto al jos uvijek prebrzo idem... i kazem ko ga jebe ginem svakako i povucem rucnu iz sve snage.... okrecem se po cesti i stajem pola metra od ograde dok mi zivot prolazi kroz glavu..... nisam mogao vjerovati... samo zahvaljujem Bogu da nije naisao niko iz kontra smjera...
I cetvrta situacija isto ljetos, vracam se iz Visegrada, i vozim se kanjonom Prace. Blaga desna krivina, u suprotnom smjeru dolazi sleper cisterna NESTRO i kako ulazi u krivinu prikolica pocinje plesati i zadnji kraj ide prema meni... ja iz sve snage kocim i bjezim desno, al nemam kud vise, ograda...stajem i pokrivam glavu rukama i samo cujem huuuuuuuuu... otvorim oci i pogledam kroz prozor i vidim bukvalno 5 cm od auta branik od prikolice i zmigavac... i sofera kako lupa na zadnje staklo i pita jesam li dobro... kad ga nisam tad ubio necu nikog nikad....
Dvije su boljele, a dvije su me kostale 10 godina zivota koji sam strah prezivio...
Hajmo redom... kad sam imao 10 godina, vozio sam malo biciklo Kekec... manje od Violete... a drug dobio glanc novu 18-ku... i znate kako ono ide, daj krug, daj krug... i uzmem 18ku i niz brdo... pred kraj nizbrdice krivina a iza krivine u susret Golf 2... i krivudaj, krivudaj i mimoidjemo se nekako, ali ja izgubim kontrolu i padnem... po asfaltu sitni pijesak... strugao sam licem i rukama i nogama dobrih 5-6 metara... epilog ruka poderana na podlaktici do kosti, a lice cijelo jedna velika krasta... hvala bogu na licu nema oziljaka, a na ruci ima...
Druga situacija u ratu, lezim na krevetu tik ispod prozora, mirna noc. U jednom trenutku ustajem i krecem da predjem kod roditelja i govorim "mama mene strah" i u tom trenutku rokne granata u komsiluk iz cista mira i detonacija saspe svo staklo po mom krevetu, sve se pozabadalo u dusek boze sacuvaj... a oni sitni staklici direkt meni u ledja... uh...al kad se sjetim da sam sekund prije lezao a duseku zahvaljujem bogu...
Treca situacija ljetos, bio na Palama kod priatelja i vracam se novim putem preko Trebevica. Zavrsio sam uspon od Pala i krecem nizbrdo prema Lukavici. Brzina 90 - 100, pravac, sa desne strane stijene, sa lijeve provalija... prilazim blazoj krivini i kocim...
kad sipak... propade kocnica... puklo crijevo... ja za rucnu, al u sekundi razmisljam ne jako povlaciti zanijece te, i lagano... al bez efekta... prolazim krivinu, vracam u trecu... prilazim ostroj desnoj krivini... ako ne uspijem usporiti odoh leteci u Kasindol kroz ogradu... smanjim u drugu urla auto al jos uvijek prebrzo idem... i kazem ko ga jebe ginem svakako i povucem rucnu iz sve snage.... okrecem se po cesti i stajem pola metra od ograde dok mi zivot prolazi kroz glavu..... nisam mogao vjerovati... samo zahvaljujem Bogu da nije naisao niko iz kontra smjera...
I cetvrta situacija isto ljetos, vracam se iz Visegrada, i vozim se kanjonom Prace. Blaga desna krivina, u suprotnom smjeru dolazi sleper cisterna NESTRO i kako ulazi u krivinu prikolica pocinje plesati i zadnji kraj ide prema meni... ja iz sve snage kocim i bjezim desno, al nemam kud vise, ograda...stajem i pokrivam glavu rukama i samo cujem huuuuuuuuu... otvorim oci i pogledam kroz prozor i vidim bukvalno 5 cm od auta branik od prikolice i zmigavac... i sofera kako lupa na zadnje staklo i pita jesam li dobro... kad ga nisam tad ubio necu nikog nikad....
- Kal El
#46 Re: Preživio sam/Preživio je neko
Mene vazda hastra kad se vozimo kanjonom Prace :-( A vala hastra me cijelim putem do Višegrada zbog provalija
...i nazad
- Sijalica koja gori
#47 Re: Preživio sam/Preživio je neko
U augustu je bilo:"I believe I can fly!"
S kolegicom išla malo na biciklu i odjednom se budim u bolnici. A ja, budala, išla nizbrdo i izgubila kontrolu i jedno lagano napuknuće lobanje. Roditeljima sam oduzela 10 godina života(a i dragom
), pa onda komplikacije, kako god, šok-soba je bljak.
S kolegicom išla malo na biciklu i odjednom se budim u bolnici. A ja, budala, išla nizbrdo i izgubila kontrolu i jedno lagano napuknuće lobanje. Roditeljima sam oduzela 10 godina života(a i dragom
-
Peryton_
#48 Re: Preživio sam/Preživio je neko
limunada25 wrote:Nemojte zamjeriti al ja sam se pravo nasmijala, pogotovo ovaj sto ga je sestra pucala BENG BENG.. Hahahahahaha
Nije se fino smijati tudjoj nesreci
Ja se u biti i ne sjecam puno toga ( mislim na bolove i na osjecaj, cak ni poslije operacije , znam da sam imao poteskoce sa disanjem).Ono sto mi je ostalo u sjecanju i to imam sliku i zvuk u glavi, seka govori bang bang i vrti onaj pistolj istom samo ko grom nesto
-
nema me tamo
#49 Re: Preživio sam/Preživio je neko
Ramzess Veliki wrote:Sirri wrote:Prije 7 godina preživjela utapanje. I dan danas se sva naježim kad se sjetim tog događaja. Od tog dana imam fobiju od vode.
![]()
Ja se kao dijete utapljao 3-4 puta ...![]()
Šta sam sve preživio da imam fobije (čitaj da nisam 'vakav mahnitov) ne bih nikad na ulicu izašao.
Imao sam nekih 9, 10 godina..
I otišao sam malo dalje nisam znao fino plivat, uglavnom sam mogao da nogama udaram po kamenju..I sad kad izronim proderem se da me neko izvadi i par njih je mislilo da se šalim valjda..I nakon 6, 7 puta mama me vidjela - znaci nije me cula, i izvadila me iz vode..Još 2 puta da sam zaronio to bi bio kraj mog zivota! Baš je sjeban to momenat kad te uhvati panika..
- Perdita_Durango
#50 Re: Preživio sam/Preživio je neko
Preživjela sam više od dva sata čekanja i odbijanja da me prime (sad dođe naziv odjela i bolnice) sa tahikardijom, 240 otkucaja u minuti.