Preživio sam/Preživio je neko

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Kal El

#26 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by Kal El »

U osnovnoj školska drugarica je gurnula mog jarana, iza njega bila je ona ogromna kutija gdje stavljaju slike,radove itd. I kako ga gurnula on glavom u to staklo..
Ramzess Veliki

#27 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by Ramzess Veliki »

Big Ang wrote:Udes. Saobraćajni. U džipu bila. Otvorenom. Ispala. Našli me na drvetu. Visila na grani. :eh:
Ubrali te sa grane? :lol: :lol: :lol: Jesi se puno poderala? ;-)

Ja sam ljetos imao striptiz u Moštru, opet na motoru, presječe mi auto putanju pa da ga ne drmnem direktno oborim motor u klizanje - biće manja šteta za opravke ... motor 300 kg a ja u hlačama od odijela i bijeloj košulji - imao sam kacigu i rukavice - sve to poderao na sebi u trakice. Kako sam bio preplanuo i sav napucan od teretane u tim trakicama od garderobe baš sam izgledao seksi ... šteta što nije bila ni jedna djevojka da to vidi ... :sad:
Big Ang

#28 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by Big Ang »

Ramzess Veliki wrote:
Big Ang wrote:Udes. Saobraćajni. U džipu bila. Otvorenom. Ispala. Našli me na drvetu. Visila na grani. :eh:
Ubrali te sa grane? :lol: :lol: :lol: Jesi se puno poderala? ;-)

Ma dobro sam prošla :D
klaki

#29 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by klaki »

Ne mogu se bas sjetiti ranije stvari, ali nedavno sam pisao na podfurumu auto.

Vozim corsu b od stare, ona pored mene a seka nazad. I idem 60 sve ravnica kad kamion hladno kreno da skrece (ja bio u lijevoj traci a on u desnoj). Izbjegao sam jer je bilo lufta a corsa mala.

Da sam se zapucao izginuli bi, ili bi u najbolje slucaju ja i stara izgubili noge od udara. Corsa ko konzerva...

http://www.youtube.com/watch?v=wmt6jMIuwZM&t=242 :oops:
Kal El

#30 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by Kal El »

Za ovu ne znam jeli preživajela,ali mislim da jeste,jer nakon toga niko nije "žalio"..

Došla djevojčica kod komšije (dedo i nena) sa porodicom i pošla napolje,a vrata od haustora bila čista k'o suza,mislila je da je otvoreno i trčala da izađe i pravo kroz ona vrata,stravično je bilo to gledati :(
Ramzess Veliki

#31 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by Ramzess Veliki »

Pfff ... koliko sam puta namjerno uletio u makaze ... autobusi ili šleperi, mala auta mi nisu interesantna. Obavezno ako me neki jaran natjera da ga provozam pa da me više ne bi pitao ... :lol: :lol: :lol:
Ne radim to nikad ako je djevojka na zadnjem sjedištu. :novine:
Big Ang

#32 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by Big Ang »

Image
limunada25

#33 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by limunada25 »

Nemojte zamjeriti al ja sam se pravo nasmijala, pogotovo ovaj sto ga je sestra pucala BENG BENG.. Hahahahahaha :D

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
Last edited by limunada25 on 03/12/2013 22:00, edited 1 time in total.
szlava

#34 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by szlava »

Kad sam bio mali imao 4 godine i odem u veliku štalu blizu kuce i igrao se unutra, onaj fazon zapalis komad najlona pa ono kao reketice kaplje :lol: i tako ja ono raketirao polako po podu :lol: i zahvati sjeno i pocne sve goriti i ja od straha pobjegnem u kucu ispod kreveta :D sad zahvatilo sve ono vatra i stara vidi misli da sam ja unutra pocela plakati i sestra udje u kucu i nadje me ispod kreveta :razz: dosli vatrogasci, policija i to al vec bilo kasno sve izgorilo ostali samo zidovi :D
Sirri

#35 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by Sirri »

Kal El, šta si ti sve doživio i preživio: situacija s drškom od reketa, slomljena ruka, razbijena glava, strujni udar... Dobar si ti, mashaAllah. :-) :D

Prije 7 godina preživjela utapanje. I dan danas se sva naježim kad se sjetim tog događaja. Od tog dana imam fobiju od vode.
:roll:
Kal El

#36 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by Kal El »

Sirri wrote:Kal El, šta si ti sve doživio i preživio: situacija s drškom od reketa, slomljena ruka, razbijena glava, strujni udar... Dobar si ti, mashaAllah. :-) :D

Prije 7 godina preživjela utapanje. I dan danas se sva naježim kad se sjetim tog događaja. Od tog dana imam fobiju od vode.
To je ono čega se sjećam :mrgreen:
Nakon toga su me vodili na terapije jer sam doživio traumu a i bio lakovjeran, učiteljica je jednom ispričala da u Kini otruju ljude sa prahom od bambusa i mi imali bambus drveće (malo drvenće) u kući, i kad sam ga dotakao nisam jeo rukama neko vrijeme,i postao agresivan,stara je vazda govorila da je to zbog one nesreće sa drškom :lol: Ko će mu ga znati :mrgreen:
Ramzess Veliki

#37 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by Ramzess Veliki »

Sirri wrote:Prije 7 godina preživjela utapanje. I dan danas se sva naježim kad se sjetim tog događaja. Od tog dana imam fobiju od vode.
:shock:
Ja se kao dijete utapljao 3-4 puta ... :roll:
Šta sam sve preživio da imam fobije (čitaj da nisam 'vakav mahnitov) ne bih nikad na ulicu izašao. :lol:
Ramzess Veliki

#38 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by Ramzess Veliki »

E da ... i u planini sam se dva puta umalo smrznuo i ostao u snijegu ... :twisted:
FIDELCA

#39 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by FIDELCA »

Joj Ramzese udaras lovacke price :evil: :razz:
skvo

#40 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by skvo »

Mene su ostavili nakratko samu u sobi, i ja kako sam puzala, dopuzem do stabilizatora, sjednem, popiskim se i otpuzem dalje :lol: Stigla sam do praga kad je stabilizator pregorio, zapusio se i nestade struje u cijelom selu :lol:
Russki

#41 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by Russki »

mali brat od mog drugara je prezivio pad s 10 metara visine, neka gradjevina, nogometa igrali, mali poleti za loptom i puf od zemlju glavom, al sreca nista mu nije bilo, malo glavu slupo, par razderotina i to je to
Sirri

#42 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by Sirri »

Kosato wrote:Nekad malo poslije rata, nama mladima bila furka krasti po bastama, sta znam navika od rata :) ( da sam kakve novce krao bolje bi mi bilo ) krali luk, krompir kupus sta vec...i kako sam ja vec bio okrenuti ledjima ostalima nisam cuo da je covjek dosao cija je basta bila..covjek bacao nozeve na nas i mene u nogu prodje noz kroz misic laganice :) poceo sam trcati ko bolt sa nozem :)...kasnije samo ga izvadio i umotao nogu majicom i pertlama i kuci laganice i slagao da sam pao s drveta na nesto ostro i malo "okrznuo" nogu :)
Oplakala sam na ovo poređenje. :D

Jbt., koliki luđak moraš biti da nekoga gađaš nožem zbog ukradenog luka, krompira i kupusa. :shock:
mefistofilis

#43 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by mefistofilis »

moj brat u 6 razlicitih incidenata 6 puta sio glavu... to valjda kako krenes tako i nastavis. naime, roden je na carski rez i doktor koji je mami rezao stomak pravo i bratu glavu zasjekao. bio 90 % mrtav, mjesec i nesto u inkubatoru
Zoya

#44 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by Zoya »

GandalfSivi wrote:Nije bila neka brzina, mozda 60 na sat, ja na motoru u svojoj traci, auto iz druge se prestroji u moju, odnese me u pm, letio kroz zrak, glavom zakucao u banderu, koljenom od trotuar. Krpili me cijelu noc, na kraju ostao oziljak na ustima, izbijen zub i pokidani ligamenti u koljenu. Izasao iz bolnice sav unisten, svi me pitaju kakav sam, rekoh, em sam ziv, em nisam u kolicima, idemo dalje...

Mimo toga prezivio rat, prezivio rak, prezivio kolutanja niz stepenice od nekih 30 metara, sudar u autu gdje je bila totalka (zamalo u Neretvi nisam zavrsio) itd, itd...

Dobar sam, kupio sam novi motor :)

:lol: :lol:
NEOPLAN

#45 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by NEOPLAN »

Uh bilo je vise tih situacija u zivotu...

Dvije su boljele, a dvije su me kostale 10 godina zivota koji sam strah prezivio...

Hajmo redom... kad sam imao 10 godina, vozio sam malo biciklo Kekec... manje od Violete... a drug dobio glanc novu 18-ku... i znate kako ono ide, daj krug, daj krug... i uzmem 18ku i niz brdo... pred kraj nizbrdice krivina a iza krivine u susret Golf 2... i krivudaj, krivudaj i mimoidjemo se nekako, ali ja izgubim kontrolu i padnem... po asfaltu sitni pijesak... strugao sam licem i rukama i nogama dobrih 5-6 metara... epilog ruka poderana na podlaktici do kosti, a lice cijelo jedna velika krasta... hvala bogu na licu nema oziljaka, a na ruci ima...

Druga situacija u ratu, lezim na krevetu tik ispod prozora, mirna noc. U jednom trenutku ustajem i krecem da predjem kod roditelja i govorim "mama mene strah" i u tom trenutku rokne granata u komsiluk iz cista mira i detonacija saspe svo staklo po mom krevetu, sve se pozabadalo u dusek boze sacuvaj... a oni sitni staklici direkt meni u ledja... uh...al kad se sjetim da sam sekund prije lezao a duseku zahvaljujem bogu...

Treca situacija ljetos, bio na Palama kod priatelja i vracam se novim putem preko Trebevica. Zavrsio sam uspon od Pala i krecem nizbrdo prema Lukavici. Brzina 90 - 100, pravac, sa desne strane stijene, sa lijeve provalija... prilazim blazoj krivini i kocim...
kad sipak... propade kocnica... puklo crijevo... ja za rucnu, al u sekundi razmisljam ne jako povlaciti zanijece te, i lagano... al bez efekta... prolazim krivinu, vracam u trecu... prilazim ostroj desnoj krivini... ako ne uspijem usporiti odoh leteci u Kasindol kroz ogradu... smanjim u drugu urla auto al jos uvijek prebrzo idem... i kazem ko ga jebe ginem svakako i povucem rucnu iz sve snage.... okrecem se po cesti i stajem pola metra od ograde dok mi zivot prolazi kroz glavu..... nisam mogao vjerovati... samo zahvaljujem Bogu da nije naisao niko iz kontra smjera...

I cetvrta situacija isto ljetos, vracam se iz Visegrada, i vozim se kanjonom Prace. Blaga desna krivina, u suprotnom smjeru dolazi sleper cisterna NESTRO i kako ulazi u krivinu prikolica pocinje plesati i zadnji kraj ide prema meni... ja iz sve snage kocim i bjezim desno, al nemam kud vise, ograda...stajem i pokrivam glavu rukama i samo cujem huuuuuuuuu... otvorim oci i pogledam kroz prozor i vidim bukvalno 5 cm od auta branik od prikolice i zmigavac... i sofera kako lupa na zadnje staklo i pita jesam li dobro... kad ga nisam tad ubio necu nikog nikad....
Kal El

#46 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by Kal El »

Mene vazda hastra kad se vozimo kanjonom Prace :-( A vala hastra me cijelim putem do Višegrada zbog provalija :mrgreen: ...i nazad
Sijalica koja gori

#47 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by Sijalica koja gori »

U augustu je bilo:"I believe I can fly!"
S kolegicom išla malo na biciklu i odjednom se budim u bolnici. A ja, budala, išla nizbrdo i izgubila kontrolu i jedno lagano napuknuće lobanje. Roditeljima sam oduzela 10 godina života(a i dragom :D ), pa onda komplikacije, kako god, šok-soba je bljak.
Peryton_

#48 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by Peryton_ »

limunada25 wrote:Nemojte zamjeriti al ja sam se pravo nasmijala, pogotovo ovaj sto ga je sestra pucala BENG BENG.. Hahahahahaha:grin:

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

Nije se fino smijati tudjoj nesreci :D

Ja se u biti i ne sjecam puno toga ( mislim na bolove i na osjecaj, cak ni poslije operacije , znam da sam imao poteskoce sa disanjem).Ono sto mi je ostalo u sjecanju i to imam sliku i zvuk u glavi, seka govori bang bang i vrti onaj pistolj istom samo ko grom nesto :D the rest is history 8)
nema me tamo

#49 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by nema me tamo »

Ramzess Veliki wrote:
Sirri wrote:Prije 7 godina preživjela utapanje. I dan danas se sva naježim kad se sjetim tog događaja. Od tog dana imam fobiju od vode.
Ja se kao dijete utapljao 3-4 puta ... :roll:
Šta sam sve preživio da imam fobije (čitaj da nisam 'vakav mahnitov) ne bih nikad na ulicu izašao. :lol:

Imao sam nekih 9, 10 godina..
I otišao sam malo dalje nisam znao fino plivat, uglavnom sam mogao da nogama udaram po kamenju..I sad kad izronim proderem se da me neko izvadi i par njih je mislilo da se šalim valjda..I nakon 6, 7 puta mama me vidjela - znaci nije me cula, i izvadila me iz vode..Još 2 puta da sam zaronio to bi bio kraj mog zivota! Baš je sjeban to momenat kad te uhvati panika..
Perdita_Durango

#50 Re: Preživio sam/Preživio je neko

Post by Perdita_Durango »

Preživjela sam više od dva sata čekanja i odbijanja da me prime (sad dođe naziv odjela i bolnice) sa tahikardijom, 240 otkucaja u minuti. :bih:
Post Reply