Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

goran16v

#26 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by goran16v »

Vidim u Maji prodaju Lucas metlice za brisace, zna li ko valjaju li sta?
muha_sa

#27 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by muha_sa »

goran16v wrote:Vidim u Maji prodaju Lucas metlice za brisace. Lucas disk plocice su im ok, zna li ko kakvi su brisaci?
veze nemam al da prepricam svoje iskustvo s brisacima :lol:

ne znam koliko sam ih pari promjeno al mi desni nikako da obriše šajbu :-) krivio brisac--ispravljo ga al jok :-)
odem u volvo i pitam njih te im se pohvalim kako sam skupo platio metlice al opet nece :-) pita me službenik--koliko skupo si platio :? velim 25 maraka par :-D
nasmija se covo :lol: to je djaba--za tvoje auto metlice su oko 130 maraka :shock:
odem u Motorex da kupim neke opet skupe--za jednu cvaju :lol: prodavac me pita godište i tip auta :-) rekoh mu sve a on mi dade metlice 29 maraka :) eno ih rade ko flak :thumbup: šajba se sija ko tepsija :)
wolfie

#28 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by wolfie »

Imate li preporuciti kakvog autoelektricara na Grbavici, Socijalno, Malta?
Legenden

#29 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by Legenden »

wolfie wrote:Imate li preporuciti kakvog autoelektricara na Grbavici, Socijalno, Malta?
Nije ni jedno od navedenih mjesta, ali je blizu. Lokacija: Velešići, autoelektričar Mujo.
wolfie

#30 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by wolfie »

Legenden wrote:
wolfie wrote:Imate li preporuciti kakvog autoelektricara na Grbavici, Socijalno, Malta?
Nije ni jedno od navedenih mjesta, ali je blizu. Lokacija: Velešići, autoelektričar Mujo.
Prihvatljivo. Imas li slucajno broj telefona? I gdje tacno u Velesicima?
hizo ramidovic

#31 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by hizo ramidovic »

treba mi dobar i pouzdan majstor u sarajevu za tzv. bosh pumpe (tj pumpe visokog pritiska), na motorima sa indirektnim ubrizgavanjem (stariji dizeli)?
Bakir1

#32 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by Bakir1 »

032/749-100 Visoko
licno mogu garantovati za njega, sa majstorima u sarajevu, bosistima, vruce hladno
hizo ramidovic

#33 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by hizo ramidovic »

Bakir1 wrote:032/749-100 Visoko
licno mogu garantovati za njega, sa majstorima u sarajevu, bosistima, vruce hladno
hvala.
neko mi je rekao da ima neki tip u rajlovcu, ali ne znam koliko je pouzdan...
Qler

#34 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by Qler »

Treba mi dobar Radio tv mehanicar, tj. neko da mi rastavi fabricki sony 6cd player sa changerom, nesto CD-ovi prestali raditi.
ob433

#35 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by ob433 »

.
goran16v

#36 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by goran16v »

Qler wrote:Treba mi dobar Radio tv mehanicar, tj. neko da mi rastavi fabricki sony 6cd player sa changerom, nesto CD-ovi prestali raditi.
Ima onaj u prolazu u Paromlinskoj (preko puta ZIS-a), nekad sam kod njega vidio na opravci cd plejere za auto itd, a ima onaj u A. Sacirbegovic (odmah s lijeve strane ode prolaza prema starom Robotu). On je meni nekad popravio prilicno zahtjevan kvar na proj. TV-u
Qler

#37 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by Qler »

Taj iz Azize je sada u Butmirskoj na Malti. tu sam planirao ici jer je dobar, ali reko da vidim ima li jos neko da predlozi nekoga, ako ne bude mogao ovaj srediti ti. Euro servis mislim da se zove...
herc222

#38 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by herc222 »

pozz,jedno pitanje ako neko ima da mi odgovori,kupio sam ford fokus 2004god 1,8 tdci imam problem sa zmigavcem prednjim ljevim kad pritisnem rucicu za ljevi zmigavac radi brzo ali samo zadnji prednji nece nikako dok desni radi normalno i naprijed i nazad,to je to hvala unaprijed ako neko kaze sta bi moglo biti:)
sorcerer

#39 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by sorcerer »

izgorila ti je sijalica vjerovatno
Qler

#40 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by Qler »

Ma sigurno je izgorila sijalica. A obicno kad ti ne radi sijalica to i bude kvar, nije guma ispuhala...

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
herc222

#41 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by herc222 »

ma to mi se desilo maloprije dok sam dolazio kuci pa samo da pitam sta bi moglo biti u svakom slucaju hvala na odgovoru a skonto sam da nije do gume:p
ob433

#42 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by ob433 »

goran16v wrote:
Qler wrote:Treba mi dobar Radio tv mehanicar, tj. neko da mi rastavi fabricki sony 6cd player sa changerom, nesto CD-ovi prestali raditi.
Ima onaj u prolazu u Paromlinskoj (preko puta ZIS-a), nekad sam kod njega vidio na opravci cd plejere za auto itd, a ima onaj u A. Sacirbegovic (odmah s lijeve strane ode prolaza prema starom Robotu). On je meni nekad popravio prilicno zahtjevan kvar na proj. TV-u
ni jedan od te dvojce vise ne radi na navedenim adresama ima i par godina :D
Qler

#43 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by Qler »

Ma ovaj Euro je u Butmirskoj, to mi je blizu.. a ovaj drugi ne znam gdje je..
zavrzlama

#44 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by zavrzlama »

Nissan Rouge 2008.......zamijenio danas bateriju na kljucu,i ne funkcionise zakljucavanje i otkljucavanje .....

sta je uzrok,jel trebam ponovo kodirat i kako?...vasa iskustva molim :D
goran16v

#45 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by goran16v »

Vjerovatno treba sinhronizovati kljuc sa autom. Posto je to auto za am. trziste vjerujem da na YT i sl imas imas uputstvo kako da to uradis.
zavrzlama

#46 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by zavrzlama »

goran16v wrote:Vjerovatno treba sinhronizovati kljuc sa autom. Posto je to auto za am. trziste vjerujem da na YT i sl imas imas uputstvo kako da to uradis.
Popravio :D

Tip koji mi je prodao bateriju u rtv servisu,pomijesao moju staru istrosenu bateriju sa novom koju je izvadio iz pakovanja,i ponovo stavio moju staru istrosenu,a novu bacio u smece :D

Bosna je ovo :D ....a tamam sam pao u depresiju :(

hvala na pomocu i trudu...
romeomoraprezivjeti

#47 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by romeomoraprezivjeti »

Koliko vremena je potrebno da se ocisti usisna na 1.6Hdi motoru ? Ima li efekta to cistiti?

poslano s moga Sonija Ze:-D
ado-šampion

#48 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by ado-šampion »

Evo da i ja iznesem svoj problem, pa mozda bude nesto od toga... :)

Imao sam problem, kad u drugoj brzini ubrzavam punim gasom, negdje izmedju 60 i 80 km/h s prednjeg kraja cuje se neki zvuk kao da nesto grebe ili zapinje, kao centrifuga masine se cuje na nekoliko sekundi. Uspio sam sa svojim majstorom to reproducirati, bukvalno na 65 se do desavalo i samo u drugoj i samo pri toj brzini pri punom gasu.
Majstor je sve pregledao, na ovjesu je sve bilo cvrsto, osim sto su selen blokovi donjeg nosaca motora bili prolupali.

Posto je auto Daihatsu i te selene proizvodi samo tvornica, ja sam njih donio iz Beca (usput mi bilo), sva tri, i sva tri su zamijenjena, dva sto su skinuta su bila malo napukla, treci se skoro prepolovio.

Nakon promjene tih selen blokova taj mi se "zvuk centrifuge" desava u svakoj brzini pri naglom ubrzavanju, sto je najizrazenije u prve tri brzine, tj. sto je ubrzanje jace. Pored toga, u drugoj i trecoj na niskim obrtajima kad dam gas, 1500-2000, nesto kao da lupi ispod motora, sto je puno izrazenije uzbrdo nego po ravnom. Sve to se pocelo desavati nakon sto sam zamijenio navedene selen blokove.

Isao sam majstoru na reklamaciju, pregledao je selen blokove, i svi su dobro postavljeni navodno.

Ispeglao sam se pravo dok sam dosao do tih selen blokova, prvo sto sam trazio u gradu u kojem sam prvi put u zivotu, drugo sto ne znam kako se to ispravno zove ni na nasem, a kamoli na Njemackom, a ni Njemacki ne znam. I sebe i zenu i zenine rodjake sam ispeglao zbog tih selen blokova i opet nisam rijesio problem.

Ako neko pretpostavlja u cemu bi mogao biti problem, ili ima nekog majstora koji bi to mogao znati, bio bih VEOMA zahvalan.
Bakir1

#49 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by Bakir1 »

to sto ti lupi kada naglo ubrzas mogao bi biti jedan od nosaca motora-mjenjaca
sorcerer

#50 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva

Post by sorcerer »

da ti mozda auspuh ne dodiruje negdje karoseriju?
Post Reply