Majstori za automobile - potraznja i iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
goran16v
#26 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
Vidim u Maji prodaju Lucas metlice za brisace, zna li ko valjaju li sta?
- muha_sa
#27 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
veze nemam al da prepricam svoje iskustvo s brisacimagoran16v wrote:Vidim u Maji prodaju Lucas metlice za brisace. Lucas disk plocice su im ok, zna li ko kakvi su brisaci?
ne znam koliko sam ih pari promjeno al mi desni nikako da obriše šajbu
odem u volvo i pitam njih te im se pohvalim kako sam skupo platio metlice al opet nece
nasmija se covo
odem u Motorex da kupim neke opet skupe--za jednu cvaju
-
wolfie
#28 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
Imate li preporuciti kakvog autoelektricara na Grbavici, Socijalno, Malta?
-
Legenden
#29 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
Nije ni jedno od navedenih mjesta, ali je blizu. Lokacija: Velešići, autoelektričar Mujo.wolfie wrote:Imate li preporuciti kakvog autoelektricara na Grbavici, Socijalno, Malta?
-
wolfie
#30 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
Prihvatljivo. Imas li slucajno broj telefona? I gdje tacno u Velesicima?Legenden wrote:Nije ni jedno od navedenih mjesta, ali je blizu. Lokacija: Velešići, autoelektričar Mujo.wolfie wrote:Imate li preporuciti kakvog autoelektricara na Grbavici, Socijalno, Malta?
-
hizo ramidovic
#31 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
treba mi dobar i pouzdan majstor u sarajevu za tzv. bosh pumpe (tj pumpe visokog pritiska), na motorima sa indirektnim ubrizgavanjem (stariji dizeli)?
- Bakir1
#32 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
032/749-100 Visoko
licno mogu garantovati za njega, sa majstorima u sarajevu, bosistima, vruce hladno
licno mogu garantovati za njega, sa majstorima u sarajevu, bosistima, vruce hladno
-
hizo ramidovic
#33 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
hvala.Bakir1 wrote:032/749-100 Visoko
neko mi je rekao da ima neki tip u rajlovcu, ali ne znam koliko je pouzdan...
- Qler
#34 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
Treba mi dobar Radio tv mehanicar, tj. neko da mi rastavi fabricki sony 6cd player sa changerom, nesto CD-ovi prestali raditi.
-
ob433
-
goran16v
#36 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
Ima onaj u prolazu u Paromlinskoj (preko puta ZIS-a), nekad sam kod njega vidio na opravci cd plejere za auto itd, a ima onaj u A. Sacirbegovic (odmah s lijeve strane ode prolaza prema starom Robotu). On je meni nekad popravio prilicno zahtjevan kvar na proj. TV-uQler wrote:Treba mi dobar Radio tv mehanicar, tj. neko da mi rastavi fabricki sony 6cd player sa changerom, nesto CD-ovi prestali raditi.
- Qler
#37 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
Taj iz Azize je sada u Butmirskoj na Malti. tu sam planirao ici jer je dobar, ali reko da vidim ima li jos neko da predlozi nekoga, ako ne bude mogao ovaj srediti ti. Euro servis mislim da se zove...
-
herc222
#38 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
pozz,jedno pitanje ako neko ima da mi odgovori,kupio sam ford fokus 2004god 1,8 tdci imam problem sa zmigavcem prednjim ljevim kad pritisnem rucicu za ljevi zmigavac radi brzo ali samo zadnji prednji nece nikako dok desni radi normalno i naprijed i nazad,to je to hvala unaprijed ako neko kaze sta bi moglo biti:)
- sorcerer
#39 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
izgorila ti je sijalica vjerovatno
- Qler
#40 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
Ma sigurno je izgorila sijalica. A obicno kad ti ne radi sijalica to i bude kvar, nije guma ispuhala...
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
-
herc222
#41 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
ma to mi se desilo maloprije dok sam dolazio kuci pa samo da pitam sta bi moglo biti u svakom slucaju hvala na odgovoru a skonto sam da nije do gume:p
-
ob433
#42 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
ni jedan od te dvojce vise ne radi na navedenim adresama ima i par godinagoran16v wrote:Ima onaj u prolazu u Paromlinskoj (preko puta ZIS-a), nekad sam kod njega vidio na opravci cd plejere za auto itd, a ima onaj u A. Sacirbegovic (odmah s lijeve strane ode prolaza prema starom Robotu). On je meni nekad popravio prilicno zahtjevan kvar na proj. TV-uQler wrote:Treba mi dobar Radio tv mehanicar, tj. neko da mi rastavi fabricki sony 6cd player sa changerom, nesto CD-ovi prestali raditi.
- Qler
#43 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
Ma ovaj Euro je u Butmirskoj, to mi je blizu.. a ovaj drugi ne znam gdje je..
-
zavrzlama
#44 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
Nissan Rouge 2008.......zamijenio danas bateriju na kljucu,i ne funkcionise zakljucavanje i otkljucavanje .....
sta je uzrok,jel trebam ponovo kodirat i kako?...vasa iskustva molim
sta je uzrok,jel trebam ponovo kodirat i kako?...vasa iskustva molim
-
goran16v
#45 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
Vjerovatno treba sinhronizovati kljuc sa autom. Posto je to auto za am. trziste vjerujem da na YT i sl imas imas uputstvo kako da to uradis.
-
zavrzlama
#46 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
Popraviogoran16v wrote:Vjerovatno treba sinhronizovati kljuc sa autom. Posto je to auto za am. trziste vjerujem da na YT i sl imas imas uputstvo kako da to uradis.
Tip koji mi je prodao bateriju u rtv servisu,pomijesao moju staru istrosenu bateriju sa novom koju je izvadio iz pakovanja,i ponovo stavio moju staru istrosenu,a novu bacio u smece
Bosna je ovo
hvala na pomocu i trudu...
-
romeomoraprezivjeti
#47 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
Koliko vremena je potrebno da se ocisti usisna na 1.6Hdi motoru ? Ima li efekta to cistiti?
poslano s moga Sonija Ze:-D
poslano s moga Sonija Ze:-D
-
ado-šampion
#48 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
Evo da i ja iznesem svoj problem, pa mozda bude nesto od toga...
Imao sam problem, kad u drugoj brzini ubrzavam punim gasom, negdje izmedju 60 i 80 km/h s prednjeg kraja cuje se neki zvuk kao da nesto grebe ili zapinje, kao centrifuga masine se cuje na nekoliko sekundi. Uspio sam sa svojim majstorom to reproducirati, bukvalno na 65 se do desavalo i samo u drugoj i samo pri toj brzini pri punom gasu.
Majstor je sve pregledao, na ovjesu je sve bilo cvrsto, osim sto su selen blokovi donjeg nosaca motora bili prolupali.
Posto je auto Daihatsu i te selene proizvodi samo tvornica, ja sam njih donio iz Beca (usput mi bilo), sva tri, i sva tri su zamijenjena, dva sto su skinuta su bila malo napukla, treci se skoro prepolovio.
Nakon promjene tih selen blokova taj mi se "zvuk centrifuge" desava u svakoj brzini pri naglom ubrzavanju, sto je najizrazenije u prve tri brzine, tj. sto je ubrzanje jace. Pored toga, u drugoj i trecoj na niskim obrtajima kad dam gas, 1500-2000, nesto kao da lupi ispod motora, sto je puno izrazenije uzbrdo nego po ravnom. Sve to se pocelo desavati nakon sto sam zamijenio navedene selen blokove.
Isao sam majstoru na reklamaciju, pregledao je selen blokove, i svi su dobro postavljeni navodno.
Ispeglao sam se pravo dok sam dosao do tih selen blokova, prvo sto sam trazio u gradu u kojem sam prvi put u zivotu, drugo sto ne znam kako se to ispravno zove ni na nasem, a kamoli na Njemackom, a ni Njemacki ne znam. I sebe i zenu i zenine rodjake sam ispeglao zbog tih selen blokova i opet nisam rijesio problem.
Ako neko pretpostavlja u cemu bi mogao biti problem, ili ima nekog majstora koji bi to mogao znati, bio bih VEOMA zahvalan.
Imao sam problem, kad u drugoj brzini ubrzavam punim gasom, negdje izmedju 60 i 80 km/h s prednjeg kraja cuje se neki zvuk kao da nesto grebe ili zapinje, kao centrifuga masine se cuje na nekoliko sekundi. Uspio sam sa svojim majstorom to reproducirati, bukvalno na 65 se do desavalo i samo u drugoj i samo pri toj brzini pri punom gasu.
Majstor je sve pregledao, na ovjesu je sve bilo cvrsto, osim sto su selen blokovi donjeg nosaca motora bili prolupali.
Posto je auto Daihatsu i te selene proizvodi samo tvornica, ja sam njih donio iz Beca (usput mi bilo), sva tri, i sva tri su zamijenjena, dva sto su skinuta su bila malo napukla, treci se skoro prepolovio.
Nakon promjene tih selen blokova taj mi se "zvuk centrifuge" desava u svakoj brzini pri naglom ubrzavanju, sto je najizrazenije u prve tri brzine, tj. sto je ubrzanje jace. Pored toga, u drugoj i trecoj na niskim obrtajima kad dam gas, 1500-2000, nesto kao da lupi ispod motora, sto je puno izrazenije uzbrdo nego po ravnom. Sve to se pocelo desavati nakon sto sam zamijenio navedene selen blokove.
Isao sam majstoru na reklamaciju, pregledao je selen blokove, i svi su dobro postavljeni navodno.
Ispeglao sam se pravo dok sam dosao do tih selen blokova, prvo sto sam trazio u gradu u kojem sam prvi put u zivotu, drugo sto ne znam kako se to ispravno zove ni na nasem, a kamoli na Njemackom, a ni Njemacki ne znam. I sebe i zenu i zenine rodjake sam ispeglao zbog tih selen blokova i opet nisam rijesio problem.
Ako neko pretpostavlja u cemu bi mogao biti problem, ili ima nekog majstora koji bi to mogao znati, bio bih VEOMA zahvalan.
- Bakir1
#49 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
to sto ti lupi kada naglo ubrzas mogao bi biti jedan od nosaca motora-mjenjaca
- sorcerer
#50 Re: Majstori za automobile - potraznja i iskustva
da ti mozda auspuh ne dodiruje negdje karoseriju?