Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz BiH

It_is_a_Leclerc

#26 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by It_is_a_Leclerc »

Vasco da Gama wrote:
Čovjeku su bošnjaci pobili pola familije u ww2 pa je davao ekstremne izjave, ali evo prešao je preko toga da su mu pobili pola familije u drugom svjetskom ratu, ne vidim zašto bošnjaci ne bi prešli preko ružnih riječi.

Mislim da su Bošnjaci generalno slabo obrazovani po pitanju stradanja Srba u drugom svjetskom ratu. Vjerujem da se pogotovo novim generacijama ništa o tome ne priča u školi nego vjerovatno uče kako su srbi počinili Srebrenicu i da ništa nema slično tome u povijesti Bosne. A ima puno gorih stvari, nažalost, bez kojih se ne može razumjeti ni sadašnjost.
Zanimljivo. To znači da svaki treći Sarajlija i svaki Srebreničanin ima pravo hodit po svijetu i govoriti da će ubiti stotinu Srba jer, hej, ubili su im pola familije, sugrađana, prijatelja !?
To su, dakako, notorne budalaštine, bespredmetna sprdačina sa žrtvama, što u onom, što u ovom ratu.

I ja ne mislim da su Bošnjaci slabo obrazovani. Nađi mi tri udruženja koja se profesionalno bave negiranjem genocida nad Srbima u WWIi ?! Nađi mi tri lobističke firme koje idu okolo i, hvala Bogu, bezuspješno podrivaju međunarodnu osudu genocida ?!
muha_sa

#27 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by muha_sa »

Vasco da Gama wrote: Čovjeku su bošnjaci pobili pola familije u ww2 pa je davao ekstremne izjave, ali evo prešao je preko toga da su mu pobili pola familije u drugom svjetskom ratu, ne vidim zašto bošnjaci ne bi prešli preko ružnih riječi.

Mislim da su Bošnjaci generalno slabo obrazovani po pitanju stradanja Srba u drugom svjetskom ratu. Vjerujem da se pogotovo novim generacijama ništa o tome ne priča u školi nego vjerovatno uče kako su srbi počinili Srebrenicu i da ništa nema slično tome u povijesti Bosne. A ima puno gorih stvari, nažalost, bez kojih se ne može razumjeti ni sadašnjost.
:-) :-)

ovo znaš il onako ofrlje-od cibuka :?
Helikopter

#28 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Helikopter »

[quote="Only1"][quote="madFlava"][/quote]
Bosnje brzo zaboravljaju[/quote]

Donekle nije ni cudno sta im sve rade njihovi neprijatelji sa svojom raznoraznom laznom propagandom svakodnevno od raznoraznih televizija, novina, forumskih manipulatora koji se predstavljaju Bosnjacima i Bosancima a ustvari to nisu da bi samo razvodnili i posvadjali Bosnjake izmedju sebe a i sa Ostalim Bosancima koji sebe tako predstavljaju.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#29 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by KatarinaKosaca »

Vučić je dopremijer Srbije, radi i živi u Srbiji od "babe" ima upute da ne dira u BIH i mislim da se uopće oko njega ne trebamo uzbuđivati.. ako sprovede i uvede pravnu državu dobro je i nama primjer, ako uzima od Arapa lovu i nama nitko neće moći spočitati (ali, ipak smo sami sebi najgori) da i mi to radimo sa Arapima i eto, ga tamo..

A ono što je Dodiku napravio na konvenciji stranke ili godišnjici :thumbup:
sv12

#30 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by sv12 »

Helikopter wrote:[quote="Only1"][quote="madFlava"]
Bosnje brzo zaboravljaju[/quote][/size]
Donekle nije ni cudno sta im sve rade njihovi neprijatelji sa svojom raznoraznom laznom propagandom svakodnevno od raznoraznih televizija, novina, forumskih manipulatora koji se predstavljaju Bosnjacima i Bosancima a ustvari to nisu da bi samo razvodnili i posvadjali Bosnjake izmedju sebe a i sa Ostalim Bosancima koji sebe tako predstavljaju.[/quote]

I onda na sve to, ti otvoris temu za hvalospjeve o ovoj nevaznoj budali koja treba da zanima Bosnu kao lanjski snijeg?
DoZeN

#31 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by DoZeN »

Dolazak Vucica i Nikoloca na vlast u Srbiji ima veze da je neko kao sto su "oni" morali da predaju Kosovo.
Za BIH nece se mnogo sta promjeniti, njihov odnos sa Dodikom je bas srpski :D
muha_sa

#32 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by muha_sa »

muha_sa wrote:
Vasco da Gama wrote: Čovjeku su bošnjaci pobili pola familije u ww2 pa je davao ekstremne izjave, ali evo prešao je preko toga da su mu pobili pola familije u drugom svjetskom ratu, ne vidim zašto bošnjaci ne bi prešli preko ružnih riječi.

vidite li vi šta se protura na ovoj temi :?
KatarinaKosaca

#33 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by KatarinaKosaca »

muha_sa wrote:vidite li vi šta se protura na ovoj temi :?
e, moj @muha...
Vasco da Gama

#34 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Vasco da Gama »

It_is_a_Leclerc wrote:
Vasco da Gama wrote:
Čovjeku su bošnjaci pobili pola familije u ww2 pa je davao ekstremne izjave, ali evo prešao je preko toga da su mu pobili pola familije u drugom svjetskom ratu, ne vidim zašto bošnjaci ne bi prešli preko ružnih riječi.

Zanimljivo. To znači da svaki treći Sarajlija i svaki Srebreničanin ima pravo hodit po svijetu i govoriti da će ubiti stotinu Srba jer, hej, ubili su im pola familije, sugrađana, prijatelja !?
To su, dakako, notorne budalaštine, bespredmetna sprdačina sa žrtvama, što u onom, što u ovom ratu.

I ja ne mislim da su Bošnjaci slabo obrazovani. Nađi mi tri udruženja koja se profesionalno bave negiranjem genocida nad Srbima u WWIi ?! Nađi mi tri lobističke firme koje idu okolo i, hvala Bogu, bezuspješno podrivaju međunarodnu osudu genocida ?!

Još je Platon rekao da postoje samo dvije vrste ljudi:

- oni koji maštaju da počine zločin
- oni koji ga čine

20ak godina od te izjave vučić je dao i neke druge izjave izvinjenja i pomirenja. međutim za tebe je vučić kao vučić nebitan - bitna je poruka da se srbima ne može vjerovati i kad mjenjaju retoriku. to je elementarni fašistički stav. mene ovde ne zanima da li se radi o srpskom ili bošnjačkom nacionalizmu već na koji način se realizira. manje mi je zabrinjavajuć nečiji direktni nacionalizam kao kod vučića nego taj tvoj indirektni, prikriveni koji je zapravo norma i koji se konstantno podgrijava u javnom diskursu.
KatarinaKosaca

#35 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by KatarinaKosaca »

Drug Platon je davno, davno živio i postojale su tad neke druge univerzalne vrijednosti. niti sanjam da činim zločin, niti činim zločin, pa ne relativiziraj zločin Platronom kukala ti majka (da upotrijebim tvoju omiljenu poštapalicu)
Vasco da Gama

#36 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Vasco da Gama »

muha_sa wrote:

pa piše u članku, ako ne lažu.

uglavnom, moja je poenta da nije poenta šta neko priča nego šta radi. vučić vodi bolju politiku po bosnu nego prijašnja vlast
Last edited by Vasco da Gama on 09/11/2013 16:34, edited 1 time in total.
Minkica88

#37 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Minkica88 »

muha_sa wrote:
muha_sa wrote:

vidite li vi šta se protura na ovoj temi :?
Ma sada covjek vise govori o univerzalnim zlocinima.

Inace, nebitno. Moderatori ce ga udaljiti sa foruma zbog sirenje propagande, mrznje i dezinformacije.
muha_sa

#38 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by muha_sa »

Vasco da Gama wrote:
muha_sa wrote:

pa piše u članku, ako ne lažu.

uglavnom, moja je poenta da nije poenta šta neko priča nego šta radi. vučić vodi bolju politiku po bosnu nego prijašnja vlast
daj nam citiraj taj dio gdje piše da su mu Bošnjaci pobili pola familije u WW2.
Vasco da Gama

#39 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Vasco da Gama »

ne znam, možda laže, ali kaže ne samo da su mu ustaše pobile pola već cijelu porodicu. koliko sam ja upoznat sa poviješću u ustašama su bili hrvati i bošnjaci. prema tome kakvu ja to propagandu širim? šta ja to lažem? vi se korstite istim riječnikom samo što pričate o drugim narodima. vama nije problem reći srbi pobili. meni nije problem reći da su srbi pobili ali ako su bošnjaci, onda ću reći da su bošnjaci pobili jer je to istina. to što u vašem ružićastom svijetu samo srbi ubijaju nije moj problem. meni su narodni nebitni, samo primjećujem dosta sličnosti među vama nacionalistima. na srpskom forumu primjećujem njihove licemjernosti. ali ultimativno primjećujem dosta sličnosti u razmišljanju svih nacionalista pa i kod bošnjaka.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/38197 ... ju-ustasom

Ne želim da govorim o uvredama. Čitavu moju porodicu su ustaše pobile, i jako mi je teško kad čujem nešto ovako.
muha_sa

#40 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by muha_sa »

Vasco da Gama wrote:ne znam, možda laže, ali kaže ne samo da su mu ustaše pobile pola već cijelu porodicu. koliko sam ja upoznat sa poviješću u ustašama su bili hrvati i bošnjaci. prema tome kakvu ja to propagandu širim? šta ja to lažem? vi se korstite istim riječnikom samo što pričate o drugim narodima. vama nije problem reći srbi pobili. meni nije problem reći da su srbi pobili ali ako su bošnjaci, onda ću reći da su bošnjaci pobili jer je to istina. to što u vašem ružićastom svijetu samo srbi ubijaju nije moj problem. meni su narodni nebitni, samo primjećujem dosta sličnosti među vama nacionalistima. na srpskom forumu primjećujem njihove licemjernosti. ali ultimativno primjećujem dosta sličnosti u razmišljanju svih nacionalista pa i kod bošnjaka.

Ne želim da govorim o uvredama. Čitavu moju porodicu su ustaše pobile, i jako mi je teško kad čujem nešto ovako.
imaš li bar bogdu obraza :?
Minkica88

#41 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Minkica88 »

Lik 'ladno stavlja znak jednakosti izmedju Ustasa i Bosnjaka :lol: :lol: Al ce moderacija tebe lijepo da sredi :)

Hrk pljuc.
karanana

#42 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by karanana »

lik je izgubljen, uhvacen u lazi citiranja i zakljucivanja necega sto u tekstu uopste ne pise, pa nesta prica sto nema veze sa vezom.
KatarinaKosaca

#43 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by KatarinaKosaca »

Vasco da Gama wrote:ne znam, možda laže, ali kaže ne samo da su mu ustaše pobile pola već cijelu porodicu. koliko sam ja upoznat sa poviješću u ustašama su bili hrvati i bošnjaci. prema tome kakvu ja to propagandu širim? šta ja to lažem? vi se korstite istim riječnikom samo što pričate o drugim narodima. vama nije problem reći srbi pobili. meni nije problem reći da su srbi pobili ali ako su bošnjaci, onda ću reći da su bošnjaci pobili jer je to istina. to što u vašem ružićastom svijetu samo srbi ubijaju nije moj problem. meni su narodni nebitni, samo primjećujem dosta sličnosti među vama nacionalistima. na srpskom forumu primjećujem njihove licemjernosti. ali ultimativno primjećujem dosta sličnosti u razmišljanju svih nacionalista pa i kod bošnjaka.

I meni su četnici pobili puno familije, puno sugrađana, prijatelja, pa nisam otišla na Banovo brdo 1999 da pomognem nato avijaciji u mobardiranju Beograda. I nitko me sad ne ističe kao dobar primjer, jer, eto, pobogu, nisam se svetila. Ustaše su pokret fašistički naravno, zločinački, jesu u njemu sudjelovali i Hrvati katolici i Hrvati muslimani, ali ko je pobio njegove pola familije u ovom citatu ja ne vidim.. samo tvoju tezu da su to ipak bili Bošnjaci i Platonovu tezu da ko nije ubijao sanja da ubija..
Havatar

#44 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Havatar »

Ne znas da su mu Bosnjaci poobili nego izmisljas i jos cuj logicno je da ako su mu ustase pobili porodicu da su to uradili Bosnjaci :-) .
bulevarmostar

#45 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by bulevarmostar »

Minkica88 wrote:Lik 'ladno stavlja znak jednakosti izmedju Ustasa i Bosnjaka :lol: :lol: Al ce moderacija tebe lijepo da sredi :)

Hrk pljuc.
Stavio znak jednakosti i opet se pravi glup. Ili se mozda ne pravi... Ovakvi su najgori i najopasniji...
Vasco da Gama

#46 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Vasco da Gama »

KatarinaKosaca wrote:

I meni su četnici pobili puno familije, puno sugrađana, prijatelja, pa nisam otišla na Banovo brdo 1999 da pomognem nato avijaciji u mobardiranju Beograda. I nitko me sad ne ističe kao dobar primjer, jer, eto, pobogu, nisam se svetila. Ustaše su pokret fašistički naravno, zločinački, jesu u njemu sudjelovali i Hrvati katolici i Hrvati muslimani, ali ko je pobio njegove pola familije u ovom citatu ja ne vidim.. samo tvoju tezu da su to ipak bili Bošnjaci i Platonovu tezu da ko nije ubijao sanja da ubija..
kad kažeš četnici, misliš srbi. ako kažeš ustaše misliš na hrvate ili na bošnjake. normalno da na bošnjačkom forumu želim da primjetim licemjernost bošnjaka. ako su mu familiju pobile ustaše to nije mogao biti jedan čovjek već recimo grupa od 10 vojnika. kako su ustaše bili legalna vosjka ndh a muslimani većina u bosni, nije li statistički velika vjerovatnoća da je među 10 ustaša koji su mu klali familiju bilo 2 bošnjaka?

mislim da je poštenije reći otvoreno na šta misliš nego konstantno insinuirati. konstantno se nacionalizam implicitno insinuira.
KatarinaKosaca

#47 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by KatarinaKosaca »

Nisu svi Srbi četnici, ali jesu svi četnici Srbi. >Utoliko su mi pobili bližnje četnici, a ne Srbi.
muha_sa

#48 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by muha_sa »

Vasco da Gama wrote:
kad kažeš četnici, misliš srbi. ako kažeš ustaše misliš na hrvate ili na bošnjake. normalno da na bošnjačkom forumu želim da primjetim licemjernost bošnjaka. ako su mu familiju pobile ustaše to nije mogao biti jedan čovjek već recimo grupa od 10 vojnika. kako su ustaše bili legalna vosjka ndh a muslimani većina u bosni, nije li statistički velika vjerovatnoća da je među 10 ustaša koji su mu klali familiju bilo 2 bošnjaka?

mislim da je poštenije reći otvoreno na šta misliš nego konstantno insinuirati. konstantno se nacionalizam implicitno insinuira.
nije ni cudo :-) žiku šta vam tata nacije veli. prepoznaj se u ovoj izjavi.

Image
Kikibombona

#49 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Kikibombona »

KatarinaKosaca wrote:Nisu svi Srbi četnici, ali jesu svi četnici Srbi. >Utoliko su mi pobili bližnje četnici, a ne Srbi.
Netacno Katarina. Vecina cetnika jesu Srbi, ali je medju njima bilo i drugih naroda.
Minkica88

#50 Re: Alexandar Vucic Potpredsjednik Srbije vodi porjeklo iz B

Post by Minkica88 »

Kikibombona wrote: Netacno Katarina. Vecina cetnika jesu Srbi, ali je medju njima bilo i drugih naroda.
Bilo je i azijata (pa cak i pokoji Jevrejin) u nacistima pa to na kraju nista ne znaci. Zna se ko su, sta su i sta reprezentiraju.
Post Reply