Zanimljivo. To znači da svaki treći Sarajlija i svaki Srebreničanin ima pravo hodit po svijetu i govoriti da će ubiti stotinu Srba jer, hej, ubili su im pola familije, sugrađana, prijatelja !?Vasco da Gama wrote:
Čovjeku su bošnjaci pobili pola familije u ww2 pa je davao ekstremne izjave, ali evo prešao je preko toga da su mu pobili pola familije u drugom svjetskom ratu, ne vidim zašto bošnjaci ne bi prešli preko ružnih riječi.
Mislim da su Bošnjaci generalno slabo obrazovani po pitanju stradanja Srba u drugom svjetskom ratu. Vjerujem da se pogotovo novim generacijama ništa o tome ne priča u školi nego vjerovatno uče kako su srbi počinili Srebrenicu i da ništa nema slično tome u povijesti Bosne. A ima puno gorih stvari, nažalost, bez kojih se ne može razumjeti ni sadašnjost.
To su, dakako, notorne budalaštine, bespredmetna sprdačina sa žrtvama, što u onom, što u ovom ratu.
I ja ne mislim da su Bošnjaci slabo obrazovani. Nađi mi tri udruženja koja se profesionalno bave negiranjem genocida nad Srbima u WWIi ?! Nađi mi tri lobističke firme koje idu okolo i, hvala Bogu, bezuspješno podrivaju međunarodnu osudu genocida ?!