Prevare u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
daxon

#26 Re: Prevare u Sarajevu

Post by daxon »

kakva je ovo sada poplava ljudi koji hodaju sa praznim flašama i nekakvim bidonima, lafo ostali bez goriva i kao imaš li im dati koju marku da naspu litar, samo da dođu do pumpe :-) (mislim, pa šta ćeš i kad dođeš na pumpu ako nemaš feninga)... ili spika, upravo krenuli po ženu u bolnicu i sl. gluposti bla bla bla...
U zadnja tri dana me startovalo nekoliko takvih sa sličnim pričama: jedna žena kod kliničkog centra, neka dva narkomana kod DHL-a, neki klošar na hifinoj pumpi (autopraonici)...
Edin H.

#27 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Edin H. »

daxon wrote:kakva je ovo sada poplava ljudi koji hodaju sa praznim flašama i nekakvim bidonima, lafo ostali bez goriva i kao imaš li im dati koju marku da naspu litar, samo da dođu do pumpe :-) (mislim, pa šta ćeš i kad dođeš na pumpu ako nemaš feninga)... ili spika, upravo krenuli po ženu u bolnicu i sl. gluposti bla bla bla...
U zadnja tri dana me startovalo nekoliko takvih sa sličnim pričama: jedna žena kod kliničkog centra, neka dva narkomana kod DHL-a, neki klošar na hifinoj pumpi (autopraonici)...
Ma to ti se u managementu zove inovativnost i prilagodjavanje potrebama ciljne grupe :oops:
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#28 Re: Prevare u Sarajevu

Post by de facto. »

Klasična šuplja, naplaćuju parking na Trgu Austrije,navečer. :lol:
biggrin

#29 Re: Prevare u Sarajevu

Post by biggrin »

Cholina_Lokica wrote:Nije mi smao jasno sta bi sa retrovizorom, jesi siguran da je staklo bilo tu kad si krenuo?
Admir_1984 wrote:al šta bi sa ogledalom, da ti ga nije onom malo svjecicom razbio, samo se saspe :roll:
dio sa retrovizorom je i meni misterija. kad sam skontao da ga nema, prebirao sam po glavi jel ga bilo kad sam tek krenuo i definitivno jeste, jer sam se vise puta prestrojavao na tu stranu. kad sam se rastao sa tim likom ponovo sam se dovezao na mjesto gdje se cuo taj prasak i gdje je i vjerovatno retrovizor otpao. prohodao sam u radijusu 10 m i nije bilo nikakvih krhotina ili bilo kakvih drugih ostataka. danas kad sam isao da probam zamjeniti ogledalo, skontao sam da cak i ona unutrasnja plastika u kojoj stoji ogledalo nedostaje. dakle ostala je samo skoljka retrovizora i mehanizam za njegovo mrdanje. ako ko ima ideju kako je ovo izveo, nek slobodno oplete jer me zivo zanima

hanady wrote:Meni je isto udario u retrovizor, ali nije ga slomio....istu pricu ima.....da mu brat drzi kafic "Barlotti", da radi u Hitnoj ?!! itd. Suplje do bola, ali kad se nadjes u toj situaciji zelja ti je da se samo rijesis budale .....
to je taj, samo sto meni u datom trenutku nije zvucalo kao suplja. cak naprotiv, ubjedio me toliko da mi je jos nabio i osjecaj krivice, pa sam ga i tjesio...kontam jbt.ogrjeshih se o covjeka...jbg.
Edin H.

#30 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Edin H. »

de facto. wrote:Klasična šuplja, naplaćuju parking na Trgu Austrije,navečer. :lol:
Koliko kosta parking? :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#31 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Truba »

hizo ramidovic wrote:ja sam cuo za onog tipa sto je uzimao pare da ljudima 'sredi' da poloze vozacki ispit. znaci, pita te ljubazno zelis li da ti sredi polaganje za 100 km, a ako ne polozis on ti vrati pare, kao ima on nekoga u komisiji. i tako on nadje 15-20 osoba svaki vikend, od kojih ce makar 3 zaista i poloziti. ostalima vrati pare, a njemu ostane 300 km.
fazon je u tome da on nije znao nikoga iz komisije vec isao na srecu...
ovo je zapravo vic
ali vjerovatno ima neko utemeljenje u nekom događaju
biggrin

#32 Re: Prevare u Sarajevu

Post by biggrin »

uskrsno_respo wrote:
biggrin wrote:jel vazno? isti scenarij se moze primjeniti u citavom gradu
pa vjerujem da nije svaka raskrsnica opremljena pijancima koji su tu da bi zavrnuli ljude
nego konkretno taj pijanac i taj crni bmw operise na jednoj raskrsnici ili eventualno 2-3 oko te "glavne" gdje operisu inace

ovo se desavalo na raskrsnici kod Ali pašine. Lik je lelujao izmedju bicakcica i intesa san paolo banke. ranije neko rece da je isto radio i na visnjiku i breci. nakon sto je pobjegao vidjevsi mene, mislim da se nece vise kretati ovim krajevima, jer mu je prevelik rizik, vec ce preci negdje dalje. zato i kazem, ako je danas ovdje, vec sutra moze biti na desetoj lokaciji u gradu. bitan je primjenjeni scenarij i sta se u slucaju istog treba uraditi
sorcerer

#33 Re: Prevare u Sarajevu

Post by sorcerer »

daxon wrote:kakva je ovo sada poplava ljudi koji hodaju sa praznim flašama i nekakvim bidonima, lafo ostali bez goriva i kao imaš li im dati koju marku da naspu litar, samo da dođu do pumpe :-) (mislim, pa šta ćeš i kad dođeš na pumpu ako nemaš feninga)... ili spika, upravo krenuli po ženu u bolnicu i sl. gluposti bla bla bla...
meni nikad da pridje neki takav da mu naspem goriva s donje pipe :lol: :lol:
hanady

#34 Re: Prevare u Sarajevu

Post by hanady »

uskrsno_respo wrote:pa bitno je jer sigurno nece otici na alipasino ili svrakino lupam nego ce tu negdje operirati
ako je bio kod bicakcica sad ce biti dole kod raifaizena na skenderiji i slicno
jer je ocito na "svom" terenu tu
ne idu oni dalje od svoje zone
Ide ovaj po svim zonama....citav grad mu je teren!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#35 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Truba »

ali u šta smo se pretvorili zbog ovih prevaranata
prilazi mi čovjek da me nešto zamoli kod telekoma na malti... odmah znam šta je spremam se da ga odjebem... moli da mu kažem gdje je hitna

drugi primjer moli me žena da pomognem oko auta koje je stalo na malti također ( odmah kontam oće pare za benzin)
reko ne znam ti ja niš o tome :D niti imam para za benzin
ona mi pokazuje da joj je stalo auto samo da ga poguram na trotoar jer je zvala bihamk
neće niko :D
biggrin

#36 Re: Prevare u Sarajevu

Post by biggrin »

danas novi nastavak. kad sam prolazio kroz đoke mazalica (kod SASE), kraj ulice je bio izblokiran opet crnim BMW-om i opet je isti protagonista nesto ubjedjivao nekog penzionera. kao "revnosan građanin", izletio sam iz auta da vidim sta se desava, pri cemu je zeleni auto prisao BMW-u i vozac istog je nesto popricao sa likom iz BMW-a. naravno opet je pravio svoj scenarij, koji mu je opet bio poremecen mojim prisustvom, sto ga je iznerviralo, pa me krenuo gurati prsima i prijetiti, dok je dedi govorio da ode. pokusao sam zadrzati dedu kao svjedoka i da usput zovnem policiju, ali kako se situacija zakuhavala i kako bih tu vjerovatno izvukao deblji kraj, spustio sam tenzije nekom pricom da ne moze biti toliki maler da ga 2x u tako kratkom periodu ista sudbina zadesi. dedo je otisao, pa sam krenuo sa pricom da smo izblokirali saobracaj, pri cemu sam mu uslikao tablice, sto je on i primjetio. nakon toga nudio je i svoje podatke i kad smo krenuli pratio me do kraja m.dvora, vjerovatno da vidi hocu li ici u muriju. morao sam nesto drugo odraditi, pa sam kasnije otisao u mup i nakon kojekakvog cekanja i pricanja price 3-4 x prosljedili su me na krivicno odjeljenje. i njima sam objasnio sta se desava i ispalo je da je lik jaako dobro upucen u krivicni zakon jer sve sto je uradio moze se maksimalno tretirati kao prevara. na osnovu ispricanog zakljucili su da to ne moze raditi samostalno, vec iza svega stoji vjerovatno organizovana grupa. dogovoreno je da prime ovaj moj slucaj k znanju i otvore fasciklu da se nakupi vise takvih slucajeva, pa kada krenu da ga povale da ga povale makar kvalitetno. takodjer ce policiji biti receno da obracaju vise paznje ako vide crni BMW i ako ga na bilo koji nacin uhvate da mu se na neki nacin stavi na znanje da ga prate.

helem ako ste bili zrtva ovakve prevare, istu prijavite na telefon 033 226 484. to je direktna linija za krivično odjeljenje. u slucaju da se prevara desila u nekoj drugoj opstini, prijavite tamo, a mozete odmah isto javiti i ovima u centru, tako da mogu objediniti sve te prijave.

jah i auto je registrovano na neku zenu
hanady

#37 Re: Prevare u Sarajevu

Post by hanady »

Ja sam sada zvala da prijavim, pa su mi rekli da napisem dopis i posaljem postom, sto cu uciniti :D :D
krompir i riza

#38 Re: Prevare u Sarajevu

Post by krompir i riza »

Ova žena mi je izmamila 5 km, isti dan popodne rođaku. Prišla mužu kroz tri dana, on joj zaprijetio da će pozvati policiju, ona pobjegla uz psovke.
Priča joj je da joj treba za gorivo, djeca sjede u autu i čekaju.

Ima i onaj lik kod pošte na obali, uvijek mu fali 70 pf, drži neku uplatnicu. I on me izlevatio, sažalila se i dala mu 2 km. Poslije ga vidjela bezbroj puta, zaboravio me pa mi još dvaput prišao s istom pričom. Nedavno sam ga srela ispred apoteke, kod kina Apolo, opet fali 70 pf, ali ovaj put za lijekove i drži neki recept. Ovaj put me se sjetio i sklonio mi se kad sam prolazila.
oldtajmer

#39 Re: Prevare u Sarajevu

Post by oldtajmer »

danas vise ne vjerujem nikome,pa ni samome sebi :D
jednostavno ne pustim ih da pocnu uopste sa supljom pricom,samo im odmahnem rukom
dječak sa šibicama

#40 Re: Prevare u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

biggrin

#41 Re: Prevare u Sarajevu

Post by biggrin »

hanady wrote:Ja sam sada zvala da prijavim, pa su mi rekli da napisem dopis i posaljem postom, sto cu uciniti :D :D

ti ces vjerovatno to morati prijaviti u n.sarajevu, s obzirom da ti se desilo na trgu heroja, ali postom ili licno javi i ovima na m.dvoru, pa da "obogate" taj slucaj i imaju evidentiranu jos jednu identicnu prevaru. valjda ce onda kada se toga vise nakupi ili kada lik "padne" zato sto nekim cudom u toku "obradjivanja" zrtve pojavi i policija, sve biti sumirano u jednu lijepu tuzbu ...sve sa mashnom.

btw.ako se ko nadje u slicnoj situaciji, mnogo bi dobro bilo da se pozove policija i da se uhvati na djelu prilikom pokusaja plasiranja prevare
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#42 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Entropio »

.
macmoodan

#43 Re: Prevare u Sarajevu

Post by macmoodan »

biggrin wrote:danas novi nastavak. kad sam prolazio kroz đoke mazalica (kod SASE), kraj ulice je bio izblokiran opet crnim BMW-om i opet je isti protagonista nesto ubjedjivao nekog penzionera. kao "revnosan građanin", izletio sam iz auta da vidim sta se desava, pri cemu je zeleni auto prisao BMW-u i vozac istog je nesto popricao sa likom iz BMW-a. naravno opet je pravio svoj scenarij, koji mu je opet bio poremecen mojim prisustvom, sto ga je iznerviralo, pa me krenuo gurati prsima i prijetiti, dok je dedi govorio da ode. pokusao sam zadrzati dedu kao svjedoka i da usput zovnem policiju, ali kako se situacija zakuhavala i kako bih tu vjerovatno izvukao deblji kraj, spustio sam tenzije nekom pricom da ne moze biti toliki maler da ga 2x u tako kratkom periodu ista sudbina zadesi. dedo je otisao, pa sam krenuo sa pricom da smo izblokirali saobracaj, pri cemu sam mu uslikao tablice, sto je on i primjetio. nakon toga nudio je i svoje podatke i kad smo krenuli pratio me do kraja m.dvora, vjerovatno da vidi hocu li ici u muriju. morao sam nesto drugo odraditi, pa sam kasnije otisao u mup i nakon kojekakvog cekanja i pricanja price 3-4 x prosljedili su me na krivicno odjeljenje. i njima sam objasnio sta se desava i ispalo je da je lik jaako dobro upucen u krivicni zakon jer sve sto je uradio moze se maksimalno tretirati kao prevara. na osnovu ispricanog zakljucili su da to ne moze raditi samostalno, vec iza svega stoji vjerovatno organizovana grupa. dogovoreno je da prime ovaj moj slucaj k znanju i otvore fasciklu da se nakupi vise takvih slucajeva, pa kada krenu da ga povale da ga povale makar kvalitetno. takodjer ce policiji biti receno da obracaju vise paznje ako vide crni BMW i ako ga na bilo koji nacin uhvate da mu se na neki nacin stavi na znanje da ga prate.

helem ako ste bili zrtva ovakve prevare, istu prijavite na telefon 033 226 484. to je direktna linija za krivično odjeljenje. u slucaju da se prevara desila u nekoj drugoj opstini, prijavite tamo, a mozete odmah isto javiti i ovima u centru, tako da mogu objediniti sve te prijave.

jah i auto je registrovano na neku zenu
Znaš li mi samo reći koji je BMW u pitanju.
biggrin

#44 Re: Prevare u Sarajevu

Post by biggrin »

ako mislis na tacan model, ne znam. crn je i stariji, povelik, pokockast :) hauba mu je matirana. registracija K54-T-604
ranger

#45 Re: Prevare u Sarajevu

Post by ranger »

[url]http://www.pik%20ba/artikal/7738066/bmw-520/[/url]
da nije ovaj?
macmoodan

#46 Re: Prevare u Sarajevu

Post by macmoodan »

Pa nemoj prodavati na ovoj temi, prijatelju.

:lol:
ranger

#47 Re: Prevare u Sarajevu

Post by ranger »

macmoodan wrote:Pa nemoj prodavati na ovoj temi, prijatelju.

:lol:
haha mislim da ne bi bilo mudro prodavati na ovakvoj temi :P
mirzazmaj

#48 Re: Prevare u Sarajevu

Post by mirzazmaj »

lik se zove Mirso, prezime ne znam, nać ćeš ga u čekaluši (bivša nemanjina), na potezu od vrha dalmatinske pa do dp-a. čovjek to radi ima godinu dana. čeka nekoga naivnog i ako prođe prođe... jebi ga popusio si staru foru, a auto mu je vjerovatno registrovano na mamu jer sa njom živi sam. eto pa sretno ti bilo...
Alive

#49 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Alive »

Ali vidite dragi ljudi kuda vodi sve to i ide u drugu krajnost sve...

Zamislite desi vam se u putu ili negdje da stvarno ostanete bez goriva. Nemate mobitel, u tudjem gradu....

A ovo mi se desilo za vrijeme utakmice kada Zmajevi izborise Brazil: Dosla mi 3 jarana iz manjeg grada i odemo mi gledati utakmicu ispred BBI. Nakon utakmice naravno setnja gradom i ovaj jedan jaran nam se u guzvi izgubi. A momak dusa, na ranu bi ga zavio, i vidis na faci da je neiskvaren i sve. Nevolja je bila sto momak nije sa sobom ponio mobitel i mi to znamo i sta sad... stanemo ga dozivati onako u guzvi, traziti ga... naravno nema sanse covjeka naci. Hajde reko sjesti cemo negdje pa ili ga vidimo ili nas nekako zovne posudi mobitel u nekoga. Sat vremena smo ga cekali da bi nas nazvao POLICAJAC i pitao gdje smo i da nam se jaran izgubio. Kada je momak dosao ispricao je da mu niko nije htio posudito mobitel da nazove cak niti nazvati ono pred njim dok nije zamolio policajca.

Gdje ide sve ovo... Mislim ovo je sad off topic i posve druga prica ali gledajte sta nam rade upravo ti lopovi i prevaranti... normalnim postenim ljudima...
daxon

#50 Re: Prevare u Sarajevu

Post by daxon »

Alive wrote:Zamislite desi vam se u putu ili negdje da stvarno ostanete bez goriva.
Jedno je ostati bez goriva i imati pare za gorivo, a drugo je ostati bez goriva i žicati marku dvije za litar goriva. Ako si ostao bez goriva, tražit ćeš taksi ili neki prijevoz do pumpe gdje ćeš kupiti gorivo, a onaj ko nema ni dvije marke za litar goriva, taj ne treba da vozi auto, jer autobus je jeftinij.
Post Reply