Prolazak kroz crveno - novi hit?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
VjecitiStudent

#26 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by VjecitiStudent »

Skyfox wrote:dok ne pokupe nekog pjesaka koji je krenuo malo ranije da prelazi... :-?
To je samo pitanje dana.
A kad se to desi, glavni krivac će biti naša policija.
bpsang

#27 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by bpsang »

Haris.ba wrote:Moja životna priča....odmah na komplikovano rješenje. Znam da u Rusiji ugrađuju u auta te snimače, a to mi izgleda kao elegantno rješenje. Mrsko mi mobitel stalno paliti.

Pa eto, ako neko zna, nek javi.
imas tih kamera na PIK.BA za sedamdeset maraka , moze snimati cijeli dan
bpsang

#28 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by bpsang »

Haris.ba wrote:Moja životna priča....odmah na komplikovano rješenje. Znam da u Rusiji ugrađuju u auta te snimače, a to mi izgleda kao elegantno rješenje. Mrsko mi mobitel stalno paliti.

Pa eto, ako neko zna, nek javi.
Evo pogledaj
http://www.pik.ba/?trazilica=auto+kamera&id=
P308

#29 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by P308 »

VjecitiStudent wrote:
Skyfox wrote:dok ne pokupe nekog pjesaka koji je krenuo malo ranije da prelazi... :-?
To je samo pitanje dana.
A kad se to desi, glavni krivac će biti naša policija.
Glavni krivac ce biti pjesak. Sta ima ranije prelaziti? :D
shandrprcSA

#30 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by shandrprcSA »

30km/h a kolona iza njega samo takva...

Image
sorcerer

#31 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by sorcerer »

debil
shandrprcSA

#32 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by shandrprcSA »

jos kontam nije guzva :? a on cita li cita :D
sorcerer

#33 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by sorcerer »

ovde je guzva svaki dan i u svako vrijeme ,80% debila prica na mobitel i vozi 20-30 km/h i tako u sve tri trake ,a ispred njih 200m praznog prostora....nit ih mozes obici nit normalno vozit,na sirenu se ne obaziru.....
zgembudin

#34 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by zgembudin »

Preksinoc specijalac sa BMW (siva petica, oko 2000. god. pretp. ) iz Titove kroz crveno ulece desno u Ali Pasinu.

Ono sto mi je bilo zanimljivo u datoj situaciji je to sto doticni ne zna da vozi zadnju vucu :)

Toliko je "zaplesao" da sam kontao da ce napraviti dobar belaj sebi, tek posle nekih 40-ak metara se ispravio.
sorcerer

#35 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by sorcerer »

mozda je precijenio svoje vozacke(ne)sposobnosti :D
zgembudin

#36 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by zgembudin »

Ma sve do jednom...
shandrprcSA

#37 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by shandrprcSA »

jos po gasu opleo...

shandrprcSA

#38 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by shandrprcSA »

Jos jedan...

shandrprcSA

#39 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by shandrprcSA »

@sorcerer, de mi navari kakvih celicnih cijevi naprijed...

sorcerer

#40 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by sorcerer »

shandrprcSA wrote:@sorcerer, de mi navari kakvih celicnih cijevi naprijed...
ma nista cijevi...treba za to konstrukcijski jak auto....davno sam ja rekao za sarajevo je najbolje imati ovakvog i samo udarat debile....

Image

takodje i za parking papke ....

shandrprcSA

#41 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by shandrprcSA »

sorcerer wrote:
ma nista cijevi...treba za to konstrukcijski jak auto....davno sam ja rekao za sarajevo je najbolje imati ovakvog i samo udarat debile....
eh, da si navario na vrijeme :lol: :lol: :lol:

maxell_sarajevo

#42 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by maxell_sarajevo »

:roll: Zašto je zaustavio kombija nasred ceste?
Nermin_BH

#43 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Nermin_BH »

shandrprcSA wrote:
sorcerer wrote:
eh, da si navario na vrijeme :lol: :lol: :lol:

Mogao si ga vala zaobici nisi morao direkt u njega haha, samo sebi napavis stetu.
sorcerer

#44 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by sorcerer »

maxell_sarajevo wrote::roll: Zašto je zaustavio kombija nasred ceste?
to se ja pitam svakodnevno kad vidim ovakve situacije ...mozda da propusti mrava ...
jednom prilikom je tako debil zakocio ispred mene jer mu je crna macka presla preko ceste i ja sviram on nece da krene ,poravnam se s njim, otvorim prozor i pitam ,sta ti je ?sto ne vozis? kaze on meni crna macka mi presla put :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
xamp

#45 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by xamp »

Najcesce da stanu kolegi da izadje :)
Dozer

#46 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Dozer »

Kad smo vec kod semafora i prolaska kroz crveno, da se malo osvrnemo i na ostale budalastine po gradu?

Prva stvar su novopostavljeni semafori na mostovima na Grbavici, Socijalnom i Malti. Hajde sto su postavljeni, nije problem (iako je i to cisto krsenje viska love iz budzeta na kraju godine, preplaceno naravno), ali zasto onaj na Malti nije sinhronizovan ni sa jendim drugim?! Na Socijalnom i Grbavici se uredno pale zajedno sa onim na drugoj strani mozsta, ali onaj na Malti je horor.
Jos ni jednom nisam naisao, bez obzira s kojeg semafora na glavnoj dzadi da dolazim, a da me nije zateklo crveno koje, po pravilu, traje duze od 2 turnusa ostalih semafora na raskrsnici. Vidim na njima da postoje one kutije za pjesake, da mogu pritisnuti dugme (ako je to to), ali to ili ne radi ili niko ne koristi. Ovo, naravno, uslovljava da bar desetak vozila stoji na mostu (na kojem je, po pravilu i zakonu, zabranjeno zaustavljanje), a nerijetko je tu i kakva slepercina (nekad i 2 komada) koja ide na ili dolazi sa tranzita. Da li je most predvidjen za ovakva opterecenja? Zasto semafor nije sinhronizovan? I, najbitnije, da li je uopste potreban na tom mjestu u zimsko vrijeme, kada je protok pjesaka sa setalista minimalan, jer se desava da se tu stoji 90% trajanja crvenog, a ni jedan pjesak ne prodje?

Druga stvar su, pored vozaca koji uredno prolaze kroz crveno, i vozaci koji se po cesti vuku k'o gladni srat', da izvinete, pa je svakodnevna, i sve masovnija pojava, da se na cestama sa ogranicenjem 40 ili 50 (vecina sporednih ulica u gradu) vozi 20 ili 30, a na glavnoj cesti (Zmaja od Bosne, relacija Ilidza-Centar i obratno) na kojoj je ogranicenje 60 (jer je to magistralna cesta), a ni staticni ni mobilni radari NE SLIKAJU i policija NE KAZNJAVA ispod 70 km/h, voze cesto 40km/h!

Pitanja za ovakve "vozace/ice":
1. ZASTO vozite 40 ili 50 km/h na ogranicenju brzine 60 i toleranciji 10, sto znaci da je ogranicenje 70 km/h? Da li ste uopste svjesni da na ovaj nacin i ometate i ugrozavate saobracaj?!

2. ZASTO sve rasrsnice na glavnoj cesti prelazite u prvom stepenu prenosa i brzinom od 10 km/h?

3. Da li su vas "instruktori" (na)ucili da se u raskrsnicu ulazi sto dublje i da se ista prelazi sto brze, ali pazeci na sigurnost? (Ovo se pogotovo odnosi na one koji sa glavne ceste skrecu u lijevo, preko tramvajske pruge. Naravno, nece se preci ni sa 50, 70 ili 100 na sat, ali je sasvim normalno da se, ukoliko je ispred vas "cisto", prelazak raskrsnice u ovom pravcu zavrsava brzinom od 40-ak km/h, i u drugoj ili vec i trecoj brzini, a ne u @ebenoj prvoj i sa 10-15 km/h!!)

4. Da li su mnogi vozaci/ce uopste svjesni da na cesti nisu sami/e i da nakaradnom voznjom, a u to definitivno spada i prespora voznja (voznja 20 km/h ispod ogranicenja je takodjer zakonski kaznjiva, ukoliko vozilo nije u kvaru), ugrozavaju i sebe i druge?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#47 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Velkoski »

Kol'ko sam se ja svađ'o na forumu oko tih sporih vozača.. Sad će goran da te opere na ruke.
Dozer

#48 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by Dozer »

E da vidim cime... :D
sorcerer

#49 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by sorcerer »

Dozer wrote: Pitanja za ovakve "vozace/ice":
1. ZASTO vozite 40 ili 50 km/h na ogranicenju brzine 60 i toleranciji 10, sto znaci da je ogranicenje 70 km/h? Da li ste uopste svjesni da na ovaj nacin i ometate i ugrozavate saobracaj?!
pisao vec 100 puta i opet cu ,zato jer debili voze na benzinskim i naftnim isparenjima jer su svi na rezervi i stede gorivo,nema se za hljeba al nek komsije vide da se mi vozamo.sipa se za 3.5 marke nafte ,za 7 maraka plina i slicno..i ako voze nekim slucajem 60 km/h kad se primaknu kameri obavezno je kocenje na 30 da ih slucajno ne uslika.
Dozer wrote:2. ZASTO sve rasrsnice na glavnoj cesti prelazite u prvom stepenu prenosa i brzinom od 10 km/h?
pa nikad nije na odmet biti preoprezan hahahaha i bitno je da oni prodju a za ostale ih boli neka stvar....
Dozer wrote:3. Da li su vas "instruktori" (na)ucili da se u raskrsnicu ulazi sto dublje i da se ista prelazi sto brze, ali pazeci na sigurnost? (Ovo se pogotovo odnosi na one koji sa glavne ceste skrecu u lijevo, preko tramvajske pruge. Naravno, nece se preci ni sa 50, 70 ili 100 na sat, ali je sasvim normalno da se, ukoliko je ispred vas "cisto", prelazak raskrsnice u ovom pravcu zavrsava brzinom od 40-ak km/h, i u drugoj ili vec i trecoj brzini, a ne u @ebenoj prvoj i sa 10-15 km/h!!)
za to ne treba instruktor vec cista logika i mozak ,obavezno papak stane prije sina i ceka da svi prodju ,a iza njega prodju jos 2 auta i kapak ,a moglo je proci 5.....
Dozer wrote:4. Da li su mnogi vozaci/ce uopste svjesni da na cesti nisu sami/e i da nakaradnom voznjom, a u to definitivno spada i prespora voznja (voznja 20 km/h ispod ogranicenja je takodjer zakonski kaznjiva, ukoliko vozilo nije u kvaru), ugrozavaju i sebe i druge?
da su svjesni ne bi sigurno tako vozili ,mislim da se vode nekom njihovom logikom,ja cu polako pa kad stignem ,a ti ako ti se zuri obilazi...samo sto je skoro uvijek u sve 3 trake po jedan takav debil i ne mozes ga obici,po meni tu je najvise kriva policija sto ne kaznjava takve
sorcerer

#50 Re: Prolazak kroz crveno - novi hit?

Post by sorcerer »

uskrsno_respo wrote:ako ti smeta sto neko vozi 40-50 na glavnoj
upalis zmigavac i zaobidjes
al tih 50 nije sporo kao sto zelis reci
smeta meni al ne mogu obici kad je masa takvih debila rasporedjena po sve 3 trake .sta predlazes?
normalno da je sporo jer me zbog takve voznje hvata svako crveno...
Post Reply