Tacno . Po naredjenju policajaca u Chikagu , Parizu , Hamburgu . A sta kada na vrata dodju cetnici u Prijedoru ?_majevica_ wrote:Treba prije svega postupiti po naredjenjima policajaca...posle toga se zaliti.
Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
-
Aspekt
#26 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
-
_majevica_
#27 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
U policiji RSa ima i Bosnjaka.To isto sad da izjavis da ti u Sarajevu dodju ustase-policajci na vrata.Nema to smisla na taj nacin posmatrati.Policije rade svoj posao a ako ima nepravilnosti il ne profesionalnosti onda se treba zaliti na njihov rad.Aspekt wrote:Tacno . Po naredjenju policajaca u Chikagu , Parizu , Hamburgu . A sta kada na vrata dodju cetnici u Prijedoru ?_majevica_ wrote:Treba prije svega postupiti po naredjenjima policajaca...posle toga se zaliti.
-
Aspekt
#28 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
Ti si raspolozen za salu jutros . To je jako lijepo . Have nice day ._majevica_ wrote:U policiji RSa ima i Bosnjaka.To isto sad da izjavis da ti u Sarajevu dodju ustase-policajci na vrata.Nema to smisla na taj nacin posmatrati.Policije rade svoj posao a ako ima nepravilnosti il ne profesionalnosti onda se treba zaliti na njihov rad.Aspekt wrote:Tacno . Po naredjenju policajaca u Chikagu , Parizu , Hamburgu . A sta kada na vrata dodju cetnici u Prijedoru ?_majevica_ wrote:Treba prije svega postupiti po naredjenjima policajaca...posle toga se zaliti.
-
baxul
#29 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
čuj uđe ti u avliju bez naloga, zove tužioca sa mobitela, stoji ti na vratima, ne odgovara na pitanja i onda neko kaze "rade svoj posao". bahati, nasilini, neprofesionalni, zlonamjerni čobani.
- armin071
#30 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
Mladicu policija nije DJL. To su uposlenici koji rade po naredjenjima. Kada dolazis nekome pred kucu da ga legitimises ili bilo sto slicno moras imati nalog za to. Znaci nije nikakav problem legitimisanje ili pretres ili bilo sto drugo ali nalog na kome tacno stoji ralog, ko ga je izdao i u svrhu cega. Ali ovo je klasicno torturisanje povratnika pogotovo sad kada se vidi cuda bas u tom nikad zahvacenim ratom Prijedoru otkriva jedna od najvecih masovnih grobnica proteklog rata._majevica_ wrote:Treba prije svega postupiti po naredjenjima policajaca...posle toga se zaliti.
- Država
#31 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
Kako uopšte znate da je momak koji snima zapravo Bošnjak. Baš me zanima...
- Paranoid
#32 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
da u pravu si...garant crnac i državljanin je Konga, a snimao je sa Google Glass..Država wrote:Kako uopšte znate da je momak koji snima zapravo Bošnjak. Baš me zanima...
- armin071
#33 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
Država wrote:Kako uopšte znate da je momak koji snima zapravo Bošnjak. Baš me zanima...
- Shahab
#34 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
I šta hoćeš da kažeš? Da je spas u povratku na vlast, biološki onemoćalog starčića Haris Silajdžića i njegove energetske mafije.sv12 wrote:Bude li se ovo tolerisalo u Prijedoru, nece proci dugo, trojke ce zakucati i sarajevskim Bosnjacima. Valjda smo nesto naucili iz proslosti, zar ne?
Sramota je čime se služite da bi povratili svoj fatalno uzdrmani rejting. Služite se lažima i manipulacijom. Kao da vas narod nije upoznao tokom 15 godina Silajdžićeve vlasti, koja nije ništa manje odgovorna za trenutni kolaps, od SDA i SDP. Na drugom topicu glorifikuješ njegovu pogrešnu politiku, pogotovo rušenje aprilskog paketa, koja nas je gurnula u politički i ekonomski haos kojem se ne nazire kraj, a ovdje lamentiraš nad sudbinom povratnika u Prijedoru. Sramota, opet iste ublehe i prevare kao i 2006 kada su aktivisti ZagraBiH zakuhavali ambijent pseudo patriotskom demagogijom, a čim su preuzeli vlast, odmah sve zaboravili i pretvorili svoju vladavinu, u diktaturu korupcije i nepotizma.
-
Aspekt
#35 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
Država wrote:Kako uopšte znate da je momak koji snima zapravo Bošnjak. Baš me zanima...
- armin071
#36 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
I ti se danas registrovao da to saznas? Hoces i adresu da ga mogu komsije iz Prijedora posjetiti i objasniti mu "par stvari"...saead01 wrote:Pa lijepo pita...armin071 wrote:Država wrote:Kako uopšte znate da je momak koji snima zapravo Bošnjak. Baš me zanima...Pa ne mogu da vjerujem
![]()
![]()
Kako se zove ovaj lik?
-
udrch
#37 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
momak je uradio sve po zakonu..oni da su imali opravdan rzalog prešli bi kućni prag i uhapsili ga..
ovo je očita provokacija..
ovo je očita provokacija..
-
Aspekt
#38 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
Sasa Karadjic ali ga zandari nisu prepoznali namah . Kasnije se sve izgladilo babo zvao iz Hagasaead01 wrote:Pa lijepo pita...armin071 wrote:Država wrote:Kako uopšte znate da je momak koji snima zapravo Bošnjak. Baš me zanima...Pa ne mogu da vjerujem
![]()
![]()
Kako se zove ovaj lik?
- Paranoid
#39 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
Imaš li . u pričuvi . novi . nick . trebaće ti .Aspekt wrote:
Sasa Karadjic ali ga zandari nisu prepoznali namah . Kasnije se sve izgladilo babo zvao iz Haga
-
_majevica_
#40 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
Druze.Vidi ako je tip rijetko tu u kuci il stanu.Mozda povremeno dodje u taj stan...Ako komsija il policija vidi da nekoarmin071 wrote:Mladicu policija nije DJL. To su uposlenici koji rade po naredjenjima. Kada dolazis nekome pred kucu da ga legitimises ili bilo sto slicno moras imati nalog za to. Znaci nije nikakav problem legitimisanje ili pretres ili bilo sto drugo ali nalog na kome tacno stoji ralog, ko ga je izdao i u svrhu cega. Ali ovo je klasicno torturisanje povratnika pogotovo sad kada se vidi cuda bas u tom nikad zahvacenim ratom Prijedoru otkriva jedna od najvecih masovnih grobnica proteklog rata._majevica_ wrote:Treba prije svega postupiti po naredjenjima policajaca...posle toga se zaliti.
se krece po nekom stanu il kuci.Zar mislis da nema pravo policajac doci i legitimisati lice koje je u stanu....smatrajuci
da neko mozda obija il krade stvari iz kuce.U svakom slucaju da je poznat policiji ne bi dolazili na vrata...Postoji mnogo
razloga zasto se neko moze legitimisati.Sta znas sta je isti uradio i zasto je bio sumnjiv dok je dolazio u taj stan...ili
jednostavno trebali su njegovi podaci u vezi necega...U svakom slucaju treba prvo vidjeti i saslusati obadvije strane.
I na kraju ima ko se pita za profesionalnost rada policije.Ovo je samo nagadjanje...
-
baxul
#41 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
bez naloga na privatni posjed? ne odgovarati na pitanja koja su legitimna "zašto me legitimišete"? "privest ćemo te" ...._majevica_ wrote:
Druze.Vidi ako je tip rijetko tu u kuci il stanu.Mozda povremeno dodje u taj stan...Ako komsija il policija vidi da neko
se krece po nekom stanu il kuci.Zar mislis da nema pravo policajac doci i legitimisati lice koje je u stanu....smatrajuci
da neko mozda obija il krade stvari iz kuce.U svakom slucaju da je poznat policiji ne bi dolazili na vrata...Postoji mnogo
razloga zasto se neko moze legitimisati.Sta znas sta je isti uradio i zasto je bio sumnjiv dok je dolazio u taj stan...ili
jednostavno trebali su njegovi podaci u vezi necega...U svakom slucaju treba prvo vidjeti i saslusati obadvije strane.
I na kraju ima ko se pita za profesionalnost rada policije.Ovo je samo nagadjanje...
ovo je klasična represija od strane zvaničnih organa.
-
korisnik101
#42 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
cakinaki wrote:.
ne znas uopste kako fukcionise drzava bih,,bih nema svoje pare pa da rs ili fbih zavise od drzave,,vec drzava bih zavisi od entiteta,,kad je rijec o drzavnom budzetu,drzava dobije odredjen dio sredstava koje se unaprijed dogovore stranke na vlasti,znaci tu je i snsd. ne moze drzava uzimati nista vise od toga,rs ima svoj procenat od pdv,federacija bih svoj,brcko distrikt svoj,tako da je to sve unaprijed dogovoreno,,
Sav novac ide kroz centralnu banku u BiH, pa se onda podijeli po entitetima.
Drzava ne zadrzi puno, ali ona ima prvi dodir.
-
sv12
#43 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
Zar je bitno koje je osoba zaista nacionalnosti?Država wrote:Kako uopšte znate da je momak koji snima zapravo Bošnjak. Baš me zanima...
Razmisli malo, cetnicka trojka nema pojma ko je, oni misle da je "Arap" sa krajiskim naglaskom koji je dosao u svrhu toga da u Prijedoru vrati bosnjacku prijeratnu vecinu, koju predcjednik laktaske mafije na sve nacine pokusava sprijeciti.
Nije bitno sta je momak, bitno je to da cetnicka trojka mu dolazi na vrata jer je "nepoznat i sumnjiv", a misle da je Bosnjak.
Zamisli scenu sjedis u svojoj kuci, neko ti lupa na vrata, otvaras vrata, trojka na vratima, daj nam legitimaciju, ko si ti, ti si nama sumnjiv, gdje ti je gazda, sta radis ovdje, uzimas telefon i snimas ih, pitas ih koji je razlog maltretiranja, nece da ti odgovore, nemaju nalog tuzioca, hapse te, odvode u policijsku stanicu, istu onu gdje su pobili hiljade Bosnjaka tokom rata, traze telefon sa kojim si ih snimao, maltretiraju te u policjijskoj stanici i traze 500 maraka da te puste?
Nema cetnicka trojka pojma ko je taj momak, oni svakako misle da je Bosnjak, zato su mu i dosli na vrata. U tome je kvaka, sto znaci da je sin Radovana Karadzica, nebitno. Bitno je koliko su puta tako dosli na vrata Bosnjaka, povratnika, onih koji su iskljucivo pukom srecom prezivjeli genocid. Oni su na takav nacin ljude masovno odvodili u smrt u Prijedoru.
Onaj koji zna sta i kako su radili u Prijedoru, zna da je ovo isto kao da su cetnici hapsili Srebrenicane i vodili ih u tvornicu akumatora bez naloga i bez papira od tuzioca.
Last edited by sv12 on 03/11/2013 11:16, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#44 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
Ja moram dodati na početno pitanje jednu stvar jer je autor teme zlonamjerno izostavi to spomenuti ?!
- Gdje je Murselović iz stranke zagraBiH koji je opštinski vijećnik u Prijedoru koji smijenjuje Bošnjake po nalogu Marka Pavića ?!
- Gdje su SDA-ovci koji su vječni zastupnici interesa Bošnjaka u RS-u ? Gdje je onaj luckasti Salkić koji trpi dok ga srbočetnički nazovi profesori polijevaju kantama fekalija u studiju ATV-a s nekom pričom o "vehabijskoj federaciji" i "bošnjačkom jeziku" ?
Zloupotrijebiti povratničko pitanje u dnevnopolitičke svrhe ustinu je degutantno.
- Gdje je Murselović iz stranke zagraBiH koji je opštinski vijećnik u Prijedoru koji smijenjuje Bošnjake po nalogu Marka Pavića ?!
- Gdje su SDA-ovci koji su vječni zastupnici interesa Bošnjaka u RS-u ? Gdje je onaj luckasti Salkić koji trpi dok ga srbočetnički nazovi profesori polijevaju kantama fekalija u studiju ATV-a s nekom pričom o "vehabijskoj federaciji" i "bošnjačkom jeziku" ?
Zloupotrijebiti povratničko pitanje u dnevnopolitičke svrhe ustinu je degutantno.
- Danguba
#45 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
a kada mu iskljucis ili blokiras infuziju.cakinaki wrote:
ne znas uopste kako fukcionise drzava bih,,bih nema svoje pare pa da rs ili fbih zavise od drzave,,vec drzava bih zavisi od entiteta,,kad je rijec o drzavnom budzetu,drzava dobije odredjen dio sredstava koje se unaprijed dogovore stranke na vlasti,znaci tu je i snsd. ne moze drzava uzimati nista vise od toga,rs ima svoj procenat od pdv,federacija bih svoj,brcko distrikt svoj,tako da je to sve unaprijed dogovoreno,,
a o mmf-u i drugim medjunarodnim institucijama da ne pricamo. one iskljucivo rade preko drzave.
p.s. neko spominje titinu miliciju. alo ba, ta milicija nije cinila genocide i masovna ubistva a pripadnici mup-a eresa JESU.
- Novi_Nick
#46 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
Basvod wrote:Batal wrote:"Kulturna" policija ne upada građanima u stan da ih legitimiše zato što im je "sumnjiv i nepoznat" .To čak nije ni opravdan razlog da se osoba legitimiše,pogotovo ne u svom domu.Ne znam gdje si ti vidio bezobraznost u ovom video,da je snimatelj "drčan" jeste ali takav i treba biti ako su ga bez razloga maltretirali u rođenoj kući.Basvod wrote:Policija krajnje korektna i kulturna, sa druge strane snimatelj izuzetno drcan i bezobrazan.
Ko to ne vidi taj je ogrezao u nacionalizmu.
Ovim bi se trebao pozabaviti RAdončić ali i OHR jer nije ovo prvi blam policije manjeg entiteta a svakako nije ni poslednji.Oni organizovano rade na zastrašivanju i protjerivanju Bošnjaka.Sjetite se samo uništavanja ličnih karti,"provjera" po kućama mjesta prebivališta itd itd.
To je posao policije. Mene su legitimisali 100 puta ali nikad nisam snimao policiju (sto je zakonom zabranjeno u cijeloj BiH) niti sam se ponasao ovako kao snimatelj. Da imamo pravu policiju, titinu policiju, snimatelj (koji ocigledno nije ni malo zastrasen kako se zeli prikazati) bi zbog ovakvog ponasanja bio izlomljen na kucnom pragu.
Tu pricu ostavi nekom drugom odnosno Srpskim Politicarima u RS. U vecini drzava svijeta gdje ne vlada Diiktatura Policija je transparentna i mora odgovoriti hitno na zalbe gradjana. Ne smije nikome poturati slucajeve i slicno, sve odluke idu preko nezavisnog sudstva. Gradjani mogu snimati policiju isto kao sto policija smije snimati gradjane.
-
sv12
#47 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
Hajde da i to rijesimo, jer vidim da "sarajevanske" centrale ne zele tom tamo narodu pomoci, nego mene diskreditirati proglasavajuci me ovim ili onim simpatizerom. Prvo da razjasnim, SBIH je kuvac od ovce. Silajdzic je star i bolestan i ne mislim ni da su jedni ili drugi sposobni vladati onako kako ja zelim. Medjutim poenta je ta da je SBIH zeljela graditi energetske objekte po sistemu strani investitor ulozi lovu u objekt, objekt postaje vlasnistvo FBIH, a investicija se isplacuje u stuji. Silajdzic je takodjer zastupao to. Znaci to je sistem po kojem je BiH izgradila vecinu svojih energetskih objekata, znaci u suradnji sa EP Slovenija i Hrvatske. Oni su ulagali lovu zajedno sa EP BIH, a EP BiH im je onda godinama isporucivala struju i tako vracala investicije, da bi danas ti objekti bili u iskljucivom vlasnistvu BiH.It_is_a_Leclerc wrote:Ja moram dodati na početno pitanje jednu stvar jer je autor teme zlonamjerno izostavi to spomenuti ?!
E sad mnogima nama nije bila draga ta opcija, a mnogi su tvrdili da nama ne trebaju stranci da mi znamo praviti nase elektrane i da mi imamo lovu za elektrane. Ja kad sam slusao te, nisam znao da li zaista imamo lovu i znanje, ali sam pomislio, pa onda bolje iz svega iskljuciti strance.
Taj sto je to tad tvrdio (Lagumdzija), tad nije bio na vlasti i kad se dokopao vlasti, pricu, a posebno djela u vezi toga je totalno izokrenuo, pa je nasao Srbe koji su otvorili fiktivnu firmu u Italiji i zeli dati tim Srbima koncesiju na Drini za nekoliko hidrocentrala i da BiH nema nista od toga, cak naprotiv jos bi gubila eko kvotu ili kako se vec to zove.
Da stvar bude gora, taj isti Lagumdzija idi dalje, pa zeli dati strancima u koncesiju i Blok VII TE Tuzla. Naravno kad vidimo sta taj radi, onda nam se Silajdzic i njegovi prijedlozi od prije nekoliko godina cine zlatnim. Razmisli, Silajdziceva opcija vlasnistva objekata od BiH, a vracanje investicija strancima u isporuci struje ili totalna koncesija na objekte srbijanskim svercerima struje sa fiktivnim firmama u Italiji?
Tu dodjemo do onog sto sam ja tvrdio na drugim temama. Silajdzic je kuvac od ovce, ali u odnosu na ove sad, je mila majka.
Svejedno, ako moram birati izmedju Silajdzica, Lagumdzije, Tihica, Izetbegovica i Radoncica, sasvim sigurno da bi izabrao Silajdzica, pa makar ga nosali sa sjednice na sjednicu i makar se ja ne slagao sa nacinom njegovog rada u 90% slucajeva.
Znaci daleko od toga da sam ja podanik Silajdzica ili pristalica Silajdzica. Ja sam prije svega praktican. Ja vec sad gledam u buducnost i mislim ko bi bio najbolji MOGUCI kandidat da vodi Bosnjake ako moramo birati iskljucivo izmedju tih gore nabrojanih i ako se ne dogodi cudo pa se pojavi neka jaka bosnjacka lisnost koja bi bila bolja od svih gore nabrojenih?
Odgovor je vrlo lagan i prost. Silajdzic, svi ostali su izrazito kormpirani, jako nesposobni ili izdaju Bosnjake.
Da li je Silajdzic kandidat s kojim bi se ja politicki slagao i kojeg bi bez pogovora podrzavao i kojeg ne bi ovdje virtualno pljuvao cim mi da priliku? Apsolutno ne, ja imam milijardu zamjerki na Silajdzica, sa SBIH je napravio jako traljav posao, ali kad na stolu imam izbor izmedju traljave ili izdajnicke stranke, biram u svakom slucaju traljavu stranku, dok se ne pojavi neka bolja.
Last edited by sv12 on 03/11/2013 11:39, edited 1 time in total.
- mO k3
#48 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
Uvijek prvo ići od sebe , kako bi bilo da ti ovi dojdu na prag i očito pokušavaju da zastraše..... Strašno

- Havatar
#49 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
Rusenje aprilskog paketa je najbolja stvar koju su uradili bosnjacki politicari i zato je Silajdzic i sklonjen pa sad nema niko ko bi srusio jos jedan takav pokusaj Brisela , ovaj put pravljenje treceg entiteta i da glas Hrvatta vrijedi kao glas 5 Bosnjaka.Shahab wrote:I šta hoćeš da kažeš? Da je spas u povratku na vlast, biološki onemoćalog starčića Haris Silajdžića i njegove energetske mafije.sv12 wrote:Bude li se ovo tolerisalo u Prijedoru, nece proci dugo, trojke ce zakucati i sarajevskim Bosnjacima. Valjda smo nesto naucili iz proslosti, zar ne?
Sramota je čime se služite da bi povratili svoj fatalno uzdrmani rejting. Služite se lažima i manipulacijom. Kao da vas narod nije upoznao tokom 15 godina Silajdžićeve vlasti, koja nije ništa manje odgovorna za trenutni kolaps, od SDA i SDP. Na drugom topicu glorifikuješ njegovu pogrešnu politiku, pogotovo rušenje aprilskog paketa, koja nas je gurnula u politički i ekonomski haos kojem se ne nazire kraj, a ovdje lamentiraš nad sudbinom povratnika u Prijedoru. Sramota, opet iste ublehe i prevare kao i 2006 kada su aktivisti ZagraBiH zakuhavali ambijent pseudo patriotskom demagogijom, a čim su preuzeli vlast, odmah sve zaboravili i pretvorili svoju vladavinu, u diktaturu korupcije i nepotizma.
-
sv12
#50 Re: Cetnicke trojke i u 2013 god. maltretiraju Bosnjake!
Ma pusti tog sto bi volio da se Bosnjaci asimiliraju u Turke i da nam je Erdogan bog i batina. Tip nema pojma.Havatar wrote: Rusenje aprilskog paketa je najbolja stvar koju su uradili bosnjacki politicari i zato je Silajdzic i sklonjen pa sad nema niko ko bi srusio jos jedan takav pokusaj Brisela , ovaj put pravljenje treceg entiteta i da glas Hrvatta vrijedi kao glas 5 Bosnjaka.
A Silajdzic nije izgubio izbore zato sto nije valjao on i SBIH ( a nisu valjali) ili sto su Bosnjaci imali boljeg od Silajdzica, nego zato sto je odrzao Rassmusenu iz NATO-a predavanje u Sarajevu za prosrpku politiku i zato sto je srusio apriliski paket kojeg su stranci zastupali. A znamo da su stranci zastupali i nametnuli i Dayton i to tek nakon sto je Srbima prijetio totalni slom u BiH.
SILAJDZIC JE SMIJENJEN ZATO STO NIJE SLUSAO EUROPSKE BIROKRATE KOJI NISU ZELJELI DOBRO BOSNI!
A samu stvar u BiH su odradili Hadziomerovic (koji je srao po njemu i u debatam za predsjednistvo kad njega tamo i nije bilo), Hadzifejzovic (koji je izgleda za par kredita to bez problema odradio), onaj mali prco sa Hayata koji zna "Nevzetu) i jos nekoliko sarajevskih medija.
Eto smijenili su Silajdzica, a dobili su one koji idu sa poklonima po naklon u Laktase, nakon sto kum laktaske mafije odluci ko ce zapravo predstavljati Bosnjake u vijecu ministara, SDA ili SDP i dobili su one koji razmisljaju da daju Hrvatima taj ustupak da 1 njihov glas vrijedi kao 16 bosnjackih glasova na izborima.
Problem nije sto je Silajdzic skinut, problem je taj sto smo dobili deset puta gore od Silajdzica i sto boljih nemamo!
Last edited by sv12 on 03/11/2013 11:52, edited 3 times in total.