Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
-
udrch
#26 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
zašto se spominje Zrak..jel nešto vrijedno ostalo u tom kompleksu osim najvećeg čopora pasa u kantonu?
- mrtva kokoš
#27 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
evo jedno otvoreno za nacelnika..
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bojnik-d ... /131012053
hoce li ova igralista moci koristiti djeca iz pomenutog naselja(koja btw nemaju nikakvo igraliste a posebno ne sportski kompleks) ili samo oni koji placaju za skolu fudbala novi grad po 45KM, mjesecno ?
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bojnik-d ... /131012053
hoce li ova igralista moci koristiti djeca iz pomenutog naselja(koja btw nemaju nikakvo igraliste a posebno ne sportski kompleks) ili samo oni koji placaju za skolu fudbala novi grad po 45KM, mjesecno ?
-
StupskaBitanga
#28 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
takva logična pitanja jer se ovdje radi o našim parama koji idu privatnom investitoru što je suludo će ti ovdje pomenuti forumaši nazvati frustriranošću
Last edited by StupskaBitanga on 13/10/2013 21:42, edited 1 time in total.
-
udrch
#29 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
ja mislim da će moći da igra ko god želi i kome god naumpadne..a ovi iz fk novi grad će "fi sebilillahi" održavati teren i plaćati troškove..
- MuaDib
#30 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
Ostao je itekako vrijedan prostor, koji je SDA i SDP tajkunokratija već namjenila sebi.udrch wrote:zašto se spominje Zrak..jel nešto vrijedno ostalo u tom kompleksu osim najvećeg čopora pasa u kantonu?
A inače načelnik Efendić vrlo često poteže pitanja, koja jesu u domeni prenamjene javnog prostora za privatne interese i lobije tjesno povezane sa SDA.
-
StupskaBitanga
#31 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
a SDA direktori su u zadnjih 20 godina uništili firmu i sada je ostao kajmak da se pokupi
- veljaca
#32 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
Zasto se svaka tema pretvori na sukob SDA i SDP .....
Kada bi se otvorila tema: Kisa pada - pojedinci bi opet to sveli na sukob SDA i SDP ......
Koji kretenizam. Braniti nesto lose napadajuci drugog .... a ne ponuditi rjesenje ....
Ali sve ce ovo Drzava Bosna i Hercegovina da izdura - jer izdurala je i mnogo vise .... pa i ove kretene ce .....
-
udrch
#33 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
Zrak najmanje 10 godina ne liči ni na što osim na prostor duhova..kako je i SIPA preselila tuga i jad iz pozadine je došla do same kapije..tamo osim par skladišta nema ništa..
što se mene tiče neka ono dadnu i Hilmi ili Fahri, samo da se ono uredi..pokrali su sve, pa nek pokradu i ono što je ostalo..
što se mene tiče neka ono dadnu i Hilmi ili Fahri, samo da se ono uredi..pokrali su sve, pa nek pokradu i ono što je ostalo..
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#34 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
KOliko znam Zrak proizvodi optiku za snajpere, a dobili su i irački dug najveći od svih firmi namjenske industrije. Zar nisu tim uspjeli nešto pokrenuti?udrch wrote:Zrak najmanje 10 godina ne liči ni na što osim na prostor duhova..kako je i SIPA preselila tuga i jad iz pozadine je došla do same kapije..tamo osim par skladišta nema ništa..
Mislim da osim skladišta ima u krugu i neka privatna tvornica plastike..
-
udrch
#35 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
ne bih rekao da tamo ima išta osim velikog čopora pasa..bilo je i skladište one firme autodijelova, Atacco..tvornica plastike sigurno nema..zadnjih godina ubrzano sve propada..niko više o tome ne vodi računa..
bilo je nešto pokrenuto oko 2000-te, ali se raspalo privatizacijom onih usranih fondova..
sad jedino imaju neki sumnjivi likovi koji traže neisplaćene plaće za bar 5,6 godina, po poznatoj šemi u svakom uništnom preduzeću..kada sve pokradu zatvore tvornicu, ne zaključe knjižice, pa oni koji imaju druge izvore prihoda i dalje navodno glume da rade nigdje..pa onda čekaju da se sve rasproda i da šta ušićare..povremeno organizuju štrajk glađu ili neke obustave saobraćaja..
bilo je nešto pokrenuto oko 2000-te, ali se raspalo privatizacijom onih usranih fondova..
sad jedino imaju neki sumnjivi likovi koji traže neisplaćene plaće za bar 5,6 godina, po poznatoj šemi u svakom uništnom preduzeću..kada sve pokradu zatvore tvornicu, ne zaključe knjižice, pa oni koji imaju druge izvore prihoda i dalje navodno glume da rade nigdje..pa onda čekaju da se sve rasproda i da šta ušićare..povremeno organizuju štrajk glađu ili neke obustave saobraćaja..
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#36 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
BIla je tvornica plastike, možda su bili na najmu pa otišli, ne znam, ali sigurno su bili neke 2009 godine.. U šta su potrošili irački dug?udrch wrote:ne bih rekao da tamo ima išta osim velikog čopora pasa..bilo je i skladište one firme autodijelova, Atacco..tvornica plastike sigurno nema..zadnjih godina ubrzano sve propada..niko više o tome ne vodi računa..
-
weredsf
#37 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
Nevjerovatno koliko lazes, malo sam se raspitao i taj Zrak zeli kupiti Bekto (Gorazde) i otvoriti svoje pogone tu, a sada izvolite pljuvati i po tomeMuaDib wrote:Ostao je itekako vrijedan prostor, koji je SDA i SDP tajkunokratija već namjenila sebi.udrch wrote:zašto se spominje Zrak..jel nešto vrijedno ostalo u tom kompleksu osim najvećeg čopora pasa u kantonu?
A inače načelnik Efendić vrlo često poteže pitanja, koja jesu u domeni prenamjene javnog prostora za privatne interese i lobije tjesno povezane sa SDA.
-
weredsf
#38 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
To cijeli dan objasnjavam, cim podrzis nesto sto je objektivno dobro (pijaca) ides u SDA jurisnikeveljaca wrote:![]()
![]()
![]()
Zasto se svaka tema pretvori na sukob SDA i SDP .....
![]()
![]()
![]()
Kada bi se otvorila tema: Kisa pada - pojedinci bi opet to sveli na sukob SDA i SDP ......
Koji kretenizam. Braniti nesto lose napadajuci drugog .... a ne ponuditi rjesenje ....
Ali sve ce ovo Drzava Bosna i Hercegovina da izdura - jer izdurala je i mnogo vise .... pa i ove kretene ce .....
- MuaDib
#39 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
Prvo se edukuj šta znači krađa prostora, pa ćeš vidjeti kakva otužna sudbina još čeka našu državu, ako narod ne skine ove hoštaplere sa vlasti.weredsf wrote:Nevjerovatno koliko lazes, malo sam se raspitao i taj Zrak zeli kupiti Bekto (Gorazde) i otvoriti svoje pogone tu, a sada izvolite pljuvati i po tomeMuaDib wrote:Ostao je itekako vrijedan prostor, koji je SDA i SDP tajkunokratija već namjenila sebi.udrch wrote:zašto se spominje Zrak..jel nešto vrijedno ostalo u tom kompleksu osim najvećeg čopora pasa u kantonu?
-
weredsf
#40 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
Reci mi sta je tacno ukradeno, ko je ukrao i naravno dokaze za to...pretpostavljam da se i tvoja teorija svodi na nivo licne frustracije ali svakako cekam odgovor????Prvo se edukuj šta znači krađa prostora, pa ćeš vidjeti kakva otužna sudbina još čeka našu državu, ako narod ne skine ove hoštaplere sa vlasti.
- MuaDib
#41 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
Ja nemam šta pričati sa priučenim SDA androidom.weredsf wrote:Reci mi sta je tacno ukradeno, ko je ukrao i naravno dokaze za to...pretpostavljam da se i tvoja teorija svodi na nivo licne frustracije ali svakako cekam odgovor????Prvo se edukuj šta znači krađa prostora, pa ćeš vidjeti kakva otužna sudbina još čeka našu državu, ako narod ne skine ove hoštaplere sa vlasti.
Evo jedan primjer, MAGROS na Marindvoru prodat je za mizerne pare, Izetbegovićevom paravanu Al-Shidi, koji je napravi velezgradu, u kojoj će sutra zakup imati brojna državna tijela, koje će dovesti Bakir. Znači ukraden je prostor, na kom je opran novac, te multipliciran kroz unaprijed smišljene zakupe za brojna državna tijela.
-
weredsf
#42 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
Ja kontam ti pricas o Zraku a ti otisao do opcine centar i Magrosa, ja se izvinjavam na smetnjiMuaDib wrote:Ja nemam šta pričati sa priučenim SDA androidom.weredsf wrote:Reci mi sta je tacno ukradeno, ko je ukrao i naravno dokaze za to...pretpostavljam da se i tvoja teorija svodi na nivo licne frustracije ali svakako cekam odgovor????Prvo se edukuj šta znači krađa prostora, pa ćeš vidjeti kakva otužna sudbina još čeka našu državu, ako narod ne skine ove hoštaplere sa vlasti.
Evo jedan primjer, MAGROS na Marindvoru prodat je za mizerne pare, Izetbegovićevom paravanu Al-Shidi, koji je napravi velezgradu, u kojoj će sutra zakup imati brojna državna tijela, koje će dovesti Bakir. Znači ukraden je prostor, na kom je opran novac, te multipliciran kroz unaprijed smišljene zakupe za brojna državna tijela.
- MuaDib
#43 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
@ weredsf
Jel ti fakat misliš da se prostor nekadašnjeg Zraka ne pokušava raskrčmiti po raznim minderima.
Jel ti fakat misliš da se prostor nekadašnjeg Zraka ne pokušava raskrčmiti po raznim minderima.
- Styling
#44 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
U godinu dana svog mandata otvorio jednu pijacu i sada od toga treba praviti famu. I moje nane koje prodaju kod trafike u blizini moje zgrade prodaju domaći proizvod iz svoje baste, pa to niko ne objavljuej na sva zvona. Zar nam je zabremedet pijaca domaćih proizvoda u sred države BiH.
Ja protiv ovog dečka ne bih imala ništa da je on demokratski izabran. Ali kad znam da su masovno kupovali glasove na izborima onda mi se gadi. Mojim roditeljima koji su penzioneri nudili su po 100KM za glas. To je javna tajna u opštini Novi Grad.
Ja protiv ovog dečka ne bih imala ništa da je on demokratski izabran. Ali kad znam da su masovno kupovali glasove na izborima onda mi se gadi. Mojim roditeljima koji su penzioneri nudili su po 100KM za glas. To je javna tajna u opštini Novi Grad.
-
Innovation
#45 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
Styling wrote: Ali kad znam da su masovno kupovali glasove na izborima onda mi se gadi. Mojim roditeljima koji su penzioneri nudili su po 100KM za glas.
-
Naslovnica
-
StupskaBitanga
#47 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
kad veliča Fatmira Alispahića sve vam je jasno
-
saraj polje
#48 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
Mislim da su smjesni cisto ideoloski napadi na aktuelnog nacelnika bez ijednog jedinog argumenta... Svaki napad se svodi na to da se kaze da se neko velica ili slicno... a niko nista konkretno... sada nevalja ni bosanska trznica gdje ce odredjen dio ljudi imati posao... a o kontroli porijekla trznice... pa svako se moze raspitati kako ide kontrola iste u gradskoj trznici...
-
VjecitiStudent
#49 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
Epidemija, upravo ugledah i 'bosansku kladionicu' na Čaršiji.
-
piljar
#50 Re: Otvoreno pismo načelniku Semiru Efendiću
Vidite, zar ovo nije nepotizam<
1.semir efendic,nacelnik
2.Hamdija efendic.,direktor Zavoda z a planiranje razvoja KS,amidja
3,Adnan efendci,sekretar FMPU,rodjak i pazi sada ovo clan IO KO SDA KS a drzavni sluzbenik,sto je zakonom strogo zabranjeno
4.idriz efendic,nacelnik policije MUP,rodjak
5.emir efendic , sef sluzbe u MUP KS,rodjak
Svi iz sela orhovice kod gorazda

http://www.fmpu.gov.ba/content/view/228/34/lang,hr/
28/01/2013
VLADA KS
Vlada je na sjednici donijela i rješenje kojim se Hamdija Efendić (amidja Adnana I Semira)postavlja za direktora Zavoda za planiranje Kantona Sarajevo.
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/12776 ... ndova.html
1.semir efendic,nacelnik
2.Hamdija efendic.,direktor Zavoda z a planiranje razvoja KS,amidja
3,Adnan efendci,sekretar FMPU,rodjak i pazi sada ovo clan IO KO SDA KS a drzavni sluzbenik,sto je zakonom strogo zabranjeno
4.idriz efendic,nacelnik policije MUP,rodjak
5.emir efendic , sef sluzbe u MUP KS,rodjak
Svi iz sela orhovice kod gorazda

http://www.fmpu.gov.ba/content/view/228/34/lang,hr/
28/01/2013
VLADA KS
Vlada je na sjednici donijela i rješenje kojim se Hamdija Efendić (amidja Adnana I Semira)postavlja za direktora Zavoda za planiranje Kantona Sarajevo.
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/12776 ... ndova.html
Last edited by piljar on 14/10/2013 19:22, edited 2 times in total.