Brak iz koristi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Micaha

#26 Re: Brak iz koristi

Post by Micaha »

:D
Micaha

#27 Re: Brak iz koristi

Post by Micaha »

Kastanienallee wrote:
Verolino wrote: Zensku je u krvi da nadje sposobnog muzijaka, za kojeg zna da je sposoban, da nece biti ne zasticena, da djeci nece nista faliti i sl.
Kosa mi se dize na glavi od tih i takvih sto se nisu udaljile od koncepta pracovjeka i prazene, kad su prazene cekale da im pracovjek ulovi i donese nesto da pojedu i da ih zastiti od sila prirode i drugih nedaca. Fuj. Nisu samo pojedine zene takve nego ima i bezbroj muskaraca koji kao krpelji traze pogodnu zrtvu koja ce ih izdrzavati.
U cemu je slast zivota te zene da bude uzdrzavana, sigurna, pasivna posmatracica vlastitog zivota?! Moze se i sama izdrzavati i raditi na vlastitoj sigurnosti i doprinjeti sigurnosti zivota vlastite djece. Je li tom tvom zensku u krvi da je mutava da ne zna i sama doprinjeti kvalitetnom zivotu i zivotu djece da bi se iskljucivo oslanjala na muskarca? Bljak.
Da si dopustila da te neko zastiti barem ne bi imala problema sa frizurom :D
Ramzess Veliki

#28 Re: Brak iz koristi

Post by Ramzess Veliki »

Kastanienallee wrote:
Verolino wrote: Zensku je u krvi da nadje sposobnog muzijaka, za kojeg zna da je sposoban, da nece biti ne zasticena, da djeci nece nista faliti i sl.
Kosa mi se dize na glavi od tih i takvih sto se nisu udaljile od koncepta pracovjeka i prazene, kad su prazene cekale da im pracovjek ulovi i donese nesto da pojedu i da ih zastiti od sila prirode i drugih nedaca. Fuj. Nisu samo pojedine zene takve nego ima i bezbroj muskaraca koji kao krpelji traze pogodnu zrtvu koja ce ih izdrzavati.
U cemu je slast zivota te zene da bude uzdrzavana, sigurna, pasivna posmatracica vlastitog zivota?! Moze se i sama izdrzavati i raditi na vlastitoj sigurnosti i doprinjeti sigurnosti zivota vlastite djece. Je li tom tvom zensku u krvi da je mutava da ne zna i sama doprinjeti kvalitetnom zivotu i zivotu djece da bi se iskljucivo oslanjala na muskarca? Bljak.
Hajde nađi mi jednu takvu da je odmah ženim. Ako se neće bezrazložno kurvati neću ni ja, obećajem. :thumbup:
AmADin_gospo

#29 Re: Brak iz koristi

Post by AmADin_gospo »

i to je sasvim normalno i OK. cilj ne u životu napredovati s partnerom koji je sposoban, a ne nazadovati i patiti.
Ramzess Veliki

#30 Re: Brak iz koristi

Post by Ramzess Veliki »

AmADin_gospo wrote:
i to je sasvim normalno i OK. cilj ne u životu napredovati s partnerom koji je sposoban, a ne nazadovati i patiti.
Ili im je cilj najčešće imati sigurnost uz muža pa koristiti što se više može dok mu ne pukne film. Jebote jaro ja ne znam kako ću ovu zimu izdržati bez motora ... :sad:
Moraću tragati za moralno posrnulim koje će me željeti iskoristiti ... ili da tražim neku koja neće dati nikada?
Kako mi iskustvo govori, bolje je naći neku da ne da nikako ali nek' je dobra prema djeci i nek' ne postavlja pitanje ko mi je preći - ona ili motor.
Zamisli da se neke znaju izdizati iznad motora ... :roll:
AmADin_gospo

#31 Re: Brak iz koristi

Post by AmADin_gospo »

nadji ti neku ovde na forumu, koja ima kakvog četverotočkaša s dobrim grijanjem, pa u planinu. il ti dam ključeve od vikendice, pa se grijte na kamin 8)
sema911s

#32 Re: Brak iz koristi

Post by sema911s »

evo kada nesto razmislim,.,jebes ljubav od ljubavi se ne zivi,., sada bi sve ovo napustio da mi je naci neku groficu punu para pa i nek je ruzna ko sam djavo,. strpi se jednom sedmicno na 3 minute ostalo nek rijesi vibratorom,., zivis od tih para i uzivaj nece te ljubav hranit,.,jest da je beze kada nema toga al staces i sa tom ljubavi kada je pupa gladna
Verolino

#33 Re: Brak iz koristi

Post by Verolino »

Kastanienallee i meni od takvih vjeruj mi!
Vidis ja ne vidim da smo u necemu napredovale, osim da jos idem na posao, placam zenu koja mi cuva djecu, placam zenu koja mi cisti, i sl jer nemam vremena za djecu, za sebe, za coeka, a sve to od silne ravnopravnosti, tako da nemoj mi pametovati molim te. Evo ti budi ravnopravna, a meni treba bekan sa toljagom da ide da lovi po sumama i gorama i da onda budem cesce raspolozena za dizanje nogu, za normalan razgovor, za svoju djecu, a ne ko sada sve na horuk
AmADin_gospo

#34 Re: Brak iz koristi

Post by AmADin_gospo »

Verolino. alal ti vera :thumbup:
Micaha

#35 Re: Brak iz koristi

Post by Micaha »

Verolino wrote:Kastanienallee i meni od takvih vjeruj mi!
Vidis ja ne vidim da smo u necemu napredovale, osim da jos idem na posao, placam zenu koja mi cuva djecu, placam zenu koja mi cisti, i sl jer nemam vremena za djecu, za sebe, za coeka, a sve to od silne ravnopravnosti, tako da nemoj mi pametovati molim te. Evo ti budi ravnopravna, a meni treba bekan sa toljagom da ide da lovi po sumama i gorama i da onda budem cesce raspolozena za dizanje nogu, za normalan razgovor, za svoju djecu, a ne ko sada sve na horuk
ahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahah
Ramzess Veliki

#36 Re: Brak iz koristi

Post by Ramzess Veliki »

Ma ja ... Verolino kaže fino ... za koga se nervirati. Sve treba biti na reciprocitetu - koliko daješ toliko ti se i tako ti se treba vratiti. Nema toga - pametuj nekom drugom. :novine:
sema911s

#37 Re: Brak iz koristi

Post by sema911s »

Kastanienallee wrote:
sema911s wrote:evo kada nesto razmislim,.,jebes ljubav od ljubavi se ne zivi,., sada bi sve ovo napustio da mi je naci neku groficu punu para pa i nek je ruzna ko sam djavo,. strpi se jednom sedmicno na 3 minute ostalo nek rijesi vibratorom,., zivis od tih para i uzivaj nece te ljubav hranit,.,jest da je beze kada nema toga al staces i sa tom ljubavi kada je pupa gladna
A sta zivis? U cemu se sastoji taj zivot. Navedi deset sjajnih stvari u kojima ces uzivati u takvoj postavci zivota sa svojom groficom? :D

napisat sve sto sada nemogu,.

posto volim ekstremne sportove,., bungee jumping obic sve moguce destinacije gdje bi to probao,. volim fudbal pa svaku mogucu utakmicu na koju mogu stic otic,. automotosport dok nebi zagino nebi stajao, obic sva mjesta sa razglednica, uplatit onih 10mil usd za 7 dana u svemiru, kada mi dosadi otic u afriku u najdublji rudnik na svijetu vidjet kako je dole,. okupat se u sibiru, svake sezone novi biciklo,. zaputit se biciklom na put oko svijeta, provozat se balonom,. provozat se u nekom mlaznom avionu(moze i obici akrobatski),,.
Verolino

#38 Re: Brak iz koristi

Post by Verolino »

Vidi draga moja Kastanienallee, imam ja dobrih godina i zivota i staža radnog, i djecu, i coeka, zato ovo iz iskustva govorim, ne lupam ko martin po diviziji, oboje se slomismo radeci, a djecu gaje tete jer nana/baki/majki nemamo...na zalost djeca odrastu, ne skontas, mi sve nervozniji, treba ti mir a kuci nema da te doceka neko ko ce ti stvoriti taj mir. Nije problem, nek on sjedi kuci nek docekuje mene , ne bunim se, ja cu loviti i donositi, al ce me docekati neko moj, a ne teta koja je ocistila kucu, ili teta koja cuva djecu ...
Micaha

#39 Re: Brak iz koristi

Post by Micaha »

sema911s wrote:
Kastanienallee wrote:
sema911s wrote:evo kada nesto razmislim,.,jebes ljubav od ljubavi se ne zivi,., sada bi sve ovo napustio da mi je naci neku groficu punu para pa i nek je ruzna ko sam djavo,. strpi se jednom sedmicno na 3 minute ostalo nek rijesi vibratorom,., zivis od tih para i uzivaj nece te ljubav hranit,.,jest da je beze kada nema toga al staces i sa tom ljubavi kada je pupa gladna
A sta zivis? U cemu se sastoji taj zivot. Navedi deset sjajnih stvari u kojima ces uzivati u takvoj postavci zivota sa svojom groficom? :D

napisat sve sto sada nemogu,.

posto volim ekstremne sportove,., bungee jumping obic sve moguce destinacije gdje bi to probao,. volim fudbal pa svaku mogucu utakmicu na koju mogu stic otic,. automotosport dok nebi zagino nebi stajao, obic sva mjesta sa razglednica, uplatit onih 10mil usd za 7 dana u svemiru, kada mi dosadi otic u afriku u najdublji rudnik na svijetu vidjet kako je dole,. okupat se u sibiru, svake sezone novi biciklo,. zaputit se biciklom na put oko svijeta, provozat se balonom,. provozat se u nekom mlaznom avionu(moze i obici akrobatski),,.
Sad za sad se zadovolji novim biciklom. Ne bas svake godine ali jednom u tri godine moze pa da ...
kritichar

#40 Re: Brak iz koristi

Post by kritichar »

ja sam se udao za jednu staricu i dohranio je, kada je umrla dobio sam njen dvosoban stan
sada sam u potrazi za još jednom, tako da jedan stan mogu dati u najam
Vasco da Gama

#41 Re: Brak iz koristi

Post by Vasco da Gama »

Ramzess Veliki wrote: Drug tebe je izgleda velika nevolja snašla. Da te pitam ... oženio si se? :shock:
Garant je to. Bolan mi smo od pamtivjeka samo "dobre prilike". Malko si previše razočaran. Ali da te razvedrim - sa svakom će ti biti isto. :lol:
nisam bitan ja. ovo je filozofska rasprava o etici u odnosima između muskarca i zene i nacina na koji danasnje drustvo gleda na te odnose.

ali vidim da se rasprava razvila u tipicnom pravcu sebicne perspektive - kako napraviti svoj zivot tako da si sretan i da najvise mozes izvuci iz veze ili braka. a bas je ta vrsta sebicnosti ono sto mislim da je i problem.
Vasco da Gama

#42 Re: Brak iz koristi

Post by Vasco da Gama »

AmADin_gospo wrote:
Vasco da Gama wrote: kakvim ruzicastim ocima? ja sam svjestan da je, ne 70% nego vjerovatno 90% takvih brakova bazirano na lazima. tradicija je fašizam i običaji moraju da se mjenjaju tj. da se aktivno ne postuju.

ljudi su se prije više poštovali nego sada.

molim te objasni mi, šta je to ljubav. i da li se od ljubavi same može živjeti.

te, zašto je loše da se momak/cura upuste u vezu s nekim koji če im priuštiti ono što niko nemože, te da li si ti suguran da se oni ne vole u 4 zida. stotine vrste veza ima, i nije sve ko u španskim serijama.
nije svrha ljubavi da se od nje zivi. to prvi put cujem kao krtitiku ljubavi - "od nje se ne zivi". pa naravno da ne! sama cinjenica da vezes ljubav sa koristi pokazuje kako je danasnje razmisljanje tipicno bolesno po mom misljenju. ljhubav je nesta za sta se zrtvue pa i umire, a ne zivi. cuj zivi od ljubavi. uzas.
Vasco da Gama

#43 Re: Brak iz koristi

Post by Vasco da Gama »

Verolino wrote:Vasco da Gama da li si se ti ozenio a onako si decko iz dobre kuce, imas posao, koju nekretninu i sl, pa si skontao da te zemska ne voli ili te treba ostavila radi debelog, celavog, nikakvog koji ima nekretnina, zlata, krzna i veliku prangiju?

Mislim izgledas mi plaho razocaran

Vidi ovo ja bi jako volila da sam se bogato udala, da sjedim na minderu da lakiram nokte, otpratim djecu i coeka, on se vrati zaradio za nas cetvoro, al nejma vise toga mi smo se izborile za svoja prava

Zensku je u krvi da nadje sposobnog muzijaka, za kojeg zna da je sposoban, da nece biti ne zasticena, da djeci nece nista faliti i sl.
nisam bitan ja već me interesuje etika odnosa. ako je moralno legitimno da se ti udas za muzijaka koji je sposoban da obezbjedi zastitu, onda je legitimno da te muzijak prevari sa zenom koja obezbjeđuje vece zadovoljstvo. zapravo to ne bi smo trebali nazivati prevarom.
Vasco da Gama

#44 Re: Brak iz koristi

Post by Vasco da Gama »

Kastanienallee wrote:
nije bitno kakva je zena. mozda je zaista nesposobna, mozda je ugrozena u patrijarhalnom drustvu. moje je pitanje zasto je za drustvo moralno i socijalno prihvatljivo da se ljudi tako spoje u bracnu zajednicu iz pukog interesa a nemoralno da jedan od partnera u TAKVOM braku ima vanbracnu aferu? nije li to nizi stadij prevare i lazi od udaje ili zenidbe iz interesa?
Vasco da Gama

#45 Re: Brak iz koristi

Post by Vasco da Gama »

AmADin_gospo wrote:
to je pragmatičan cilj. ali nemoralan po mom mišljenju.
theTruePath

#46 Re: Brak iz koristi

Post by theTruePath »

Vasco da Gama wrote:
AmADin_gospo wrote:
to je pragmatičan cilj. ali nemoralan po mom mišljenju.
citav svijet je jedno veliko nemoralno mjesto onda
sour cherry

#47 Re: Brak iz koristi

Post by sour cherry »

citav svijet je jedno veliko nemoralno mjesto onda
Pa jeste.I svi su ljudi nemoralni.Grozna je stvarnost.
Great Cornholio

#48 Re: Brak iz koristi

Post by Great Cornholio »

Vasco da Gama wrote:Zar nije najveća prevara vjenčati se bez ljubavi? Iz koristi ili zbog "dobre prilike"? Šta je obična prevara u odnosu na ovu vrstu prevare? Ova vrsta prevare je prevara u braku. Najveća moguća izdaja jer sam brak zasnovan na laži i varanju. varanje partnera je sporedna stvar u odnosu na ulazak u brak bez ljubavi. Pa opet, brak iz koristi se gleda kao nešta normalno i prihvatljivo. Nešta što ima opravdanje, logiku, tradiciju, pa čak i etiku u svojoj suštini, iako je laž?
Pa ako se ljudi ne lažu, ako priznaju da s nekom osobom nisu zbog toga što su u nju zaljubljeni, da nije zaljubljenost motiv za sklapanje braka, već korist neke vrste, onda takvi brakovi nisu nemoralni, nema tu nikakve prevare.

E sad, ja na takav brak nikada ne bih pristao, nikad ne bi mogao sklopiti brak sa osobom u koju nisam zaljubljen.
Vasco da Gama

#49 Re: Brak iz koristi

Post by Vasco da Gama »

Great Cornholio wrote:
Vasco da Gama wrote:Zar nije najveća prevara vjenčati se bez ljubavi? Iz koristi ili zbog "dobre prilike"? Šta je obična prevara u odnosu na ovu vrstu prevare? Ova vrsta prevare je prevara u braku. Najveća moguća izdaja jer sam brak zasnovan na laži i varanju. varanje partnera je sporedna stvar u odnosu na ulazak u brak bez ljubavi. Pa opet, brak iz koristi se gleda kao nešta normalno i prihvatljivo. Nešta što ima opravdanje, logiku, tradiciju, pa čak i etiku u svojoj suštini, iako je laž?
Pa ako se ljudi ne lažu, ako priznaju da s nekom osobom nisu zbog toga što su u nju zaljubljeni, da nije zaljubljenost motiv za sklapanje braka, već korist neke vrste, onda takvi brakovi nisu nemoralni, nema tu nikakve prevare.

E sad, ja na takav brak nikada ne bih pristao, nikad ne bi mogao sklopiti brak sa osobom u koju nisam zaljubljen.
bas me briga za to 2 ljudi, gledam na drustvo kako sudi tim pojavama.
Great Cornholio

#50 Re: Brak iz koristi

Post by Great Cornholio »

Vasco da Gama wrote:
bas me briga za to 2 ljudi, gledam na drustvo kako sudi tim pojavama.
Nije se rodio ko je narodu ugodio :)
Post Reply