Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda u Hrvatskoj

Casteneda

#26 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda Hrvata

Post by Casteneda »

šrilančananin wrote:
Hajvan wrote:jes, jes
Sarajvo- kasaba, kandahar, kabul, peševar

zabreg- vele(da je)grad, njujork, pariz, london, beč

:mrgreen:

:run:
Evo činjenice da je SArajevo i gore od Kasabe , u usporedbi sa Zagrebom, ali to dvoje i nije za kontekst.

Image

Image

Želiš dalje, da o semaforima pričamo ? Zagreb koliko god bilo svega kao i svakom velikom gradu, za djecu je puno sigurniji, što je ipak najveća prednost, a tu da levati izdrkavaju po Zagrebu, neprocijenjivo, prvo pokaži korak naprijed pa se onda može govorit. Meni je iskreno žao što pravi ljudi Sarajlije žive u ovom smeću, to je ipak Vasa stvar, razjedinjenost Vas ubija, osim ako nije pljuvanje po Hrvatima, zar nije tako. ?

Ako je tako, želim ti što dulji boravak tamo. Poselami Bandića.
_Sarajka

#27 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda Hrvata

Post by _Sarajka »

vaučer wrote:
Casteneda wrote: Naravno. Kada je god u pitanju musliman, radi se o vjerskoj indoktrinaciji. Pa dokle više, mislim, stvarno. Da li bilio drugačijwe da je se zagrebački bontonski incident desio usred korizme? Da li bi bilo drugačije oslovljavanje?

Ach, taj manjak bošnjačke državotvornosti, nacionalne svijesti i samovoljnog poniženja/masohizma....
Jesam li ja nešto krivo razumio iz članaka o tom incidentu u Sarajevu ili je taj čovjek napadao te djevojčice radi kršenja nekih njemu bitnih religijskih nebuloza? Ako jeste onda je taj čovjek netolerantan i vjerski je indoktriniran. Ovaj u Zagrebu vrlo vjerojatno je također vjerski zadojen - ista je to monoteistička bahata pasmina - ali se to nigdje ne spominje u člancima o slučaju - već se samo navodi bonton i neko uopćeno ćudoređe kao njegovi argumenti za napad.

Korizma?
Svijest, ponižavanje?
Treba li ti doktor, mislim da buncaš?
Pa naravno da se ne pominje.Zagrebački novinari vješto prikrivaju pravu prirodu dogadjaja.Da se radilo o bontonu, taj čovjek bi okrenuo glavu u drugom pravcu da ne smeta ljudima dok razmjenjuju njeznosti.
Dobro, mozda ti i nazovi zagrebački novinari bonton tumačite na drugi način.
"ako mi nije po volji nešto, odnosno kosi se sa mojim shvatanjem bontona, obračunam se sa izgrednicima pesnicama "
Da ih uljudim i naučim bontonu.
Ta čuvena hrvatska uljudbenost !
šrilančananin

#28 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda Hrvata

Post by šrilančananin »

Casteneda wrote:
šrilančananin wrote:

Evo činjenice da je SArajevo i gore od Kasabe , u usporedbi sa Zagrebom, ali to dvoje i nije za kontekst.

Image

Image

Želiš dalje, da o semaforima pričamo ? Zagreb koliko god bilo svega kao i svakom velikom gradu, za djecu je puno sigurniji, što je ipak najveća prednost, a tu da levati izdrkavaju po Zagrebu, neprocijenjivo, prvo pokaži korak naprijed pa se onda može govorit. Meni je iskreno žao što pravi ljudi Sarajlije žive u ovom smeću, to je ipak Vasa stvar, razjedinjenost Vas ubija, osim ako nije pljuvanje po Hrvatima, zar nije tako. ?

Ako je tako, želim ti što dulji boravak tamo. Poselami Bandića.
Nisam ti ja tamo, tu sam , samo ti govorim o činjenicama, previše se medije ozbiljno shvaća, imas debila i tu i tamo, al' da Zagreb ima progres i da teško može u kontekst sa njim i Sarajevo i Beograd, to je činjenica, al' eto važno da se ljudi fataju križa, mjeseca i zvijezda, to je kita, brale, kita, svak je vjernik ili reper ili ? u svom srcu i dusi, a ovakva prošpagnda i netolerancija su koraci u rikverc, kapiš. ? Inkvizicija, ono, pa to je seljakluk za maloumne.
vaučer

#29 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda Hrvata

Post by vaučer »

_Sarajka wrote: Pa naravno da se ne pominje.Zagrebački novinari vješto prikrivaju pravu prirodu dogadjaja.Da se radilo o bontonu, taj čovjek bi okrenuo glavu u drugom pravcu da ne smeta ljudima dok razmjenjuju njeznosti.
"ako mi nije po volji nešto, odnosno kosi se sa mojim shvatanjem bontona, obračunam se sa izgrednicima pesnicama "
Oprosti mi Vidovita Milostiva, nisam vas prepoznao. :lol:
U jednom postu ste pretpostavili urotu zagrebačkih novinara da prikriju stvarno stanje u toj srednjovjekovnoj tamnici sloboda te etiketirali sve Hrvate kao utjerivače bontona pesnicama. Nema šta, vrhunski.

Odlično ste informirani naime.
_Sarajka

#31 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda Hrvata

Post by _Sarajka »

šrilančananin wrote:

Image

Image

Niko ne pljuje po Hrvatima.Ja to prva ne bi dozvolila.A i gospodin Pipi je stao odmah u odbranu.
Ovom temom sam zeljela podvići isključivo paralelu izmedju vjerskog fanatizma kojeg ima u svim vjerama.Nije u redu da zbog jednog incidenta na bilo kojoj osnovi trpate u koš cjelokupan jedan grad Sarajevo ili bosanskohercegovački narod.
Ove isprike za incident u ZG su neosnovane i bez argumenata.Scenario je isti kao i u Sarajevu.
Casteneda

#32 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda Hrvata

Post by Casteneda »

Nisam ti ja tamo, tu sam , samo ti govorim o činjenicama, previše se medije ozbiljno shvaća, imas debila i tu i tamo, al' da Zagreb ima progres i da teško može u kontekst sa njim i Sarajevo i Beograd, to je činjenica, al' eto važno da se ljudi fataju križa, mjeseca i zvijezda, to je kita, brale, kita, svak je vjernik ili reper ili ? u svom srcu i dusi, a ovakva prošpagnda i netolerancija su koraci u rikverc, kapiš. ? Inkvizicija, ono, pa to je seljakluk za maloumne.

Naslov teme je mačji kašalj u usporedbi s naslovima tema na forumu http://www.udruženizločinačkipoduhvat.org Tek tamo vidiš šta znači mržnja.
_Sarajka

#33 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda Hrvata

Post by _Sarajka »

vaučer wrote:
_Sarajka wrote: Pa naravno da se ne pominje.Zagrebački novinari vješto prikrivaju pravu prirodu dogadjaja.Da se radilo o bontonu, taj čovjek bi okrenuo glavu u drugom pravcu da ne smeta ljudima dok razmjenjuju njeznosti.
Oprosti mi Vidovita Milostiva, nisam vas prepoznao. :lol:
U jednom postu ste pretpostavili urotu zagrebačkih novinara da prikriju stvarno stanje u toj srednjovjekovnoj tamnici sloboda te etiketirali sve Hrvate kao utjerivače bontona pesnicama. Nema šta, vrhunski.

Odlično ste informirani naime.
Gopo'n, to nije točno.Samo sam vam prestavila obrnutu sliku u zrcalu, odnosno podvukla paralelu sa slučajem u Sarajevu.
Obećavam da neću o bečkom konjušarstvu :D
Casteneda

#34 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda Hrvata

Post by Casteneda »

quote]Niko ne pljuje po Hrvatima.Ja to prva ne bi dozvolila.A i gospodin Pipi je stao odmah u odbranu.
Ovom temom sam zeljela podvići isključivo paralelu izmedju vjerskog fanatizma kojeg ima u svim vjerama.Nije u redu da zbog jednog incidenta na bilo kojoj osnovi trpate u koš cjelokupan jedan grad Sarajevo ili bosanskohercegovački narod.
Ove isprike za incident u ZG su neosnovane i bez argumenata.Scenario je isti kao i u Sarajevu.[/quote]

Zoveš li ti babu tatom ili tatu babom? Oliti s koje si strane croation..
_Sarajka

#35 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda Hrvata

Post by _Sarajka »

Casteneda wrote:quote]Niko ne pljuje po Hrvatima.Ja to prva ne bi dozvolila.A i gospodin Pipi je stao odmah u odbranu.
Ove isprike za incident u ZG su neosnovane i bez argumenata.Scenario je isti kao i u Sarajevu.

Zoveš li ti babu tatom ili tatu babom? Oliti s koje si strane croation..[/quote]

Kakva su to pitanja ?I kakve veze imaju s temom ?Zovem ga tata :D
šrilančananin

#36 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda u Hrvats

Post by šrilančananin »

@sarajka
Nije u redu da zbog jednog incidenta na bilo kojoj osnovi trpate u koš cjelokupan jedan grad Sarajevo ili bosanskohercegovački narod.
Nije tu stvar u incidentu, to je stvar u trendu, trend je u svijetu takav da se puno više pažnje posvjećuje Muslimanima, te da ih se opisuje kako ih se opisuje, to je klasično židovstvo koje je nažalost na dijelu i u Hrvatskoj, da ti ne nabrajam što je sve pod židovskom kontrolom u Zagrebu, isapst će da je Hrvatska mali Izrael, eto samo da znaš do kuda je došlo.
_Sarajka

#37 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda u Hrvats

Post by _Sarajka »

šrilančananin wrote:@sarajka
Nije u redu da zbog jednog incidenta na bilo kojoj osnovi trpate u koš cjelokupan jedan grad Sarajevo ili bosanskohercegovački narod.
Nije tu stvar u incidentu, to je stvar u trendu, trend je u svijetu takav da se puno više pažnje posvjećuje Muslimanima, te da ih se opisuje kako ih se opisuje, to je klasično židovstvo koje je nažalost na dijelu i u Hrvatskoj, da ti ne nabrajam što je sve pod židovskom kontrolom u Zagrebu, isapst će da je Hrvatska mali Izrael, eto samo da znaš do kuda je došlo.
Hrvatska je najblizi susjed BiH.Dio hrvatskog naroda takodje zivi izmiješan sa Bošnjacima.Jednostavno nije u redu da se pogrešna slika plasira svijetu o BiH preko medija i portala najblizih susjeda.Razumijem ja da je Islam kao religija trenutno pod negativnom paskom svjetskih moćnika, ali pojedinačne incidente treba izolirati i istinito prestaviti.
_Sarajevka_

#38 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda Hrvata

Post by _Sarajevka_ »

Casteneda wrote:.Na ovom forumu djeluješ i Pod nickom "Sarajevka"?
Nismo ja i Sarajka ista osoba :lol:
šrilančananin

#39 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda u Hrvats

Post by šrilančananin »

_Sarajka wrote:
šrilančananin wrote:@sarajka
Hrvatska je najblizi susjed BiH.Dio hrvatskog naroda takodje zivi izmiješan sa Bošnjacima.Jednostavno nije u redu da se pogrešna slika plasira svijetu o BiH preko medija i portala najblizih susjeda.Razumijem ja da je Islam kao religija trenutno pod negativnom paskom svjetskih moćnika, ali pojedinačne incidente treba izolirati i istinito prestaviti.
Da nije negativno teško da bi to i bilo vijest, al' u takvom okruženju se živi i pojedincu se teško boriti sa tim, al' i zakon o medijima je vrlo upitan, neprovjerne informacije mogu ići u eter, to je najveći problem, niti Hrvatska, a BiH pogotovo još dugo se neće moći nositi sa takvim problemima, vrlo osijetljivo pitanje za zajednicu.
_Sarajka

#40 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda u Hrvats

Post by _Sarajka »

Da baš tako.Vrlo osjetljivo pitanje za zajednicu.

Ne zivimo mi u australijskim prostranstvima, pa da prve susjede posjećujemo helikopterima.Ja lično ne odobravam to što je čovjek napao djevojčice zbog odjeće u Sarajevu.Medjutim još gore je takav incident pripisati cjelokupnoj zajednici Sarajlija i glavnom gradu.Uzmimo da neki turist pročita prenesenu vijest u svjetskim medijima, zamisliće nas sve kao potencijalne teroriste.
A zašto ?Jer u zemlji ima Muslimana.

Dok je slučaj u hrvatskoj sveden na incident i to zbog bontona i moralnosti.
Bodkin

#41 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda u Hrvats

Post by Bodkin »

šrilančananin wrote:
Zagreb se ne moze porediti sa beogradom. Sa druge strane beograd se ne moze porediti sa zagrebom. Ako me razumijes :)
Last edited by Bodkin on 26/07/2013 12:26, edited 1 time in total.
Bodkin

#42 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda u Hrvats

Post by Bodkin »

_Sarajevka_ wrote:
Hmm ha sam zbunjen. Sad ne znam kojoj ne odgovaram :D
black

#43 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda u Hrvats

Post by black »

sta kaze Panjeta na ovo :mrgreen:
vaučer

#44 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda u Hrvats

Post by vaučer »

black wrote:sta kaze Panjeta na ovo :mrgreen:
http://www.zurnal.info/novost/17258/pan ... odijevanja
Casteneda

#45 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda Hrvata

Post by Casteneda »

_Sarajevka_ wrote:

Čovjek bi pomislio da ste sestre. Oboje krijete bošnjaštvo i muslimansku hipoteku ko zmija noge. U jednom slučaju je to donekle i razumljivo (S obzirom da je Sarajka navodno poluHrvatica).
kockica_kockica

#47 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda u Hrvats

Post by kockica_kockica »

_Sarajka wrote:Da baš tako.Vrlo osjetljivo pitanje za zajednicu.

Ne zivimo mi u australijskim prostranstvima, pa da prve susjede posjećujemo helikopterima.Ja lično ne odobravam to što je čovjek napao djevojčice zbog odjeće u Sarajevu.Medjutim još gore je takav incident pripisati cjelokupnoj zajednici Sarajlija i glavnom gradu.Uzmimo da neki turist pročita prenesenu vijest u svjetskim medijima, zamisliće nas sve kao potencijalne teroriste.

U Hrvatskoj jeste to bio incident.. jednokratno desavanje... pocinitelj kaznjen uslovnom i novcano... nece mu vise pasti na pamet da se kur.. bontonom, pesnicama i slicnim...

Nakon lova na vjestice za vrijeme onog nesretnog queer festivala, slomljenih vilica, modrica, razlupanih glava....nakon napada u Vilsonovom moralista o ispravnosti zabavljanja, te nedavnog ispada moraliste o kratkim hlacicama ne da mi se dize kosa na glavi od svega toga vec sam bijesna jer takvi slucajevi koje ti nazivas "incidentima" su nasa svakodnevnica i nasa realnost... I mozes ti biti Sarajka na kvadrat i branit boje svoje zemlje ali cinjenice su cinjenice...

Koliko se meni cini Inkvizicija je vise primjenjiva na nas ovdje nego na njih u HR...
Trebamo se ugledat u druge zemlje kad je nesto dobro pa nase dobro uporedjivati sa njihovim i onda se hvaliti da je nase dobro bolje od njihovog, a ne porediti nasu nekulturu, lopovluk, bezobrazluk, rasizam, fasizam i sve ostalo sto nam je na meniju svaki dan sa drugima da i oni imaju isto ili slicno...
black

#48 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda u Hrvats

Post by black »

vaučer wrote:
black wrote:sta kaze Panjeta na ovo :mrgreen:
http://www.--- NO LINKS ---/novost/17258/panjeta-ne-pravimo-se-blesavi-nije-normalno-vrijedati-nekoga-zbog-odijevanja
hvala na tekstu, nisam ga vidio a iz zeze sam napisao ovo gore, znam da on voli onakve teme :mrgreen:
_Sarajka

#49 Re: Inkvizicija kod evropskih i tolerantnih susjeda u Hrvats

Post by _Sarajka »

kockica_kockica wrote:
_Sarajka wrote:Da baš tako.Vrlo osjetljivo pitanje za zajednicu.

U Hrvatskoj jeste to bio incident.. jednokratno desavanje... pocinitelj kaznjen uslovnom i novcano... nece mu vise pasti na pamet da se kur.. bontonom, pesnicama i slicnim...

Nakon lova na vjestice za vrijeme onog nesretnog queer festivala, slomljenih vilica, modrica, razlupanih glava....nakon napada u Vilsonovom moralista o ispravnosti zabavljanja, te nedavnog ispada moraliste o kratkim hlacicama ne da mi se dize kosa na glavi od svega toga vec sam bijesna jer takvi slucajevi koje ti nazivas "incidentima" su nasa svakodnevnica i nasa realnost... I mozes ti biti Sarajka na kvadrat i branit boje svoje zemlje ali cinjenice su cinjenice...

Koliko se meni cini Inkvizicija je vise primjenjiva na nas ovdje nego na njih u HR...
Trebamo se ugledat u druge zemlje kad je nesto dobro pa nase dobro uporedjivati sa njihovim i onda se hvaliti da je nase dobro bolje od njihovog, a ne porediti nasu nekulturu, lopovluk, bezobrazluk, rasizam, fasizam i sve ostalo sto nam je na meniju svaki dan sa drugima da i oni imaju isto ili slicno...
Ja nisam imala namjeru osporavati to što se dogadjalo, pogrešno je shvaćeno s tvoje strane.Meni je samo zasmetala interpretacija dogadjaja od strane medija a posebito portala."U BiH se počeo uvoditi šerijat " Prikazan Mevlid sa kalašom IDE sa zenom u nekoj burci u šetnju i slične gluposti.O komentarima da ne govorimo.
Treba li svaki Bošnjak osjećati stid i posipati se pepelom zbog takvih incidenata ?
Dokle ćemo se opravdavati susjedima da bi nas navodno prihvatili nekim sekularnim narodom a ne potencijalnim teroristima ?I nama nije prijatno zbog incidenata koji se dogadjaju ali nema teorije da ja preuzmem neku kolektivnu krivnju niti bilo koji drugi Bošnjak zbog tih nemilih scena.Nema..
Locked