_Sarajka wrote:Da baš tako.Vrlo osjetljivo pitanje za zajednicu.
Ne zivimo mi u australijskim prostranstvima, pa da prve susjede posjećujemo helikopterima.Ja lično ne odobravam to što je čovjek napao djevojčice zbog odjeće u Sarajevu.Medjutim još gore je takav incident pripisati cjelokupnoj zajednici Sarajlija i glavnom gradu.Uzmimo da neki turist pročita prenesenu vijest u svjetskim medijima, zamisliće nas sve kao potencijalne teroriste.
A zašto ?Jer u zemlji ima Muslimana.
Dok je slučaj u hrvatskoj sveden na incident i to zbog bontona i moralnosti.
U Hrvatskoj jeste to bio incident.. jednokratno desavanje... pocinitelj kaznjen uslovnom i novcano... nece mu vise pasti na pamet da se kur.. bontonom, pesnicama i slicnim...
Nakon lova na vjestice za vrijeme onog nesretnog queer festivala, slomljenih vilica, modrica, razlupanih glava....nakon napada u Vilsonovom moralista o ispravnosti zabavljanja, te nedavnog ispada moraliste o kratkim hlacicama ne da mi se dize kosa na glavi od svega toga vec sam bijesna jer takvi slucajevi koje ti nazivas "incidentima" su nasa svakodnevnica i nasa realnost... I mozes ti biti Sarajka na kvadrat i branit boje svoje zemlje ali cinjenice su cinjenice...
Koliko se meni cini Inkvizicija je vise primjenjiva na nas ovdje nego na njih u HR...
Trebamo se ugledat u druge zemlje kad je nesto dobro pa nase dobro uporedjivati sa njihovim i onda se hvaliti da je nase dobro bolje od njihovog, a ne porediti nasu nekulturu, lopovluk, bezobrazluk, rasizam, fasizam i sve ostalo sto nam je na meniju svaki dan sa drugima da i oni imaju isto ili slicno...