Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
swanfilter

#26 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by swanfilter »

Ma, meni je ta prica o rasizmu totalno glupa. Jedem kod Kineza, Indijaca, Tajvanaca, Kuraca i Palaca. Nego, jesu mi svi smijesni, (Indijce organski ne mogu), al gledam ih prije svega kao ljude i kroz njihova djela. Prije par godina imao sam pravo dobro iskustvo u domu sa Korejancem koji je tek nakon dolaska na razmijenu studenata zapalio prvi cigar, pio prvo pivo, .. Ludnica je bila takva da vise nisam nit vidio Azijata u njemu ili na njemu ... Crnce susrecem najvise po koncertima i kafanama. Iskreno, ne mirisem ih jer su u arogantni. Mada ih razumijem zbog onog sistema. Kroz generacije te zna fino u glavi isprati ... Sto se tice nas bjelog smeca. Najvise nas mrzim! Mi smo toliko papci da se izmjeriti ne moze. Bio sam u Alabami, Montgomery, ljetna skola. Jednom ti iznajmimo auto da bi istrazili je..nu USA. Kad nesto hoce, udarimo onog Pickup od auta. Izadjemo vani, pocnemo se izvinjavati, ovo - ono. Znate sta nam lik rece (mada ih je bilo vise, kacketasi, lovacki prsluci)?

ain't no problem till you are white.

Hvala brate, pici sto dalje. Ta srednja USA, ako si iz Europe, volis sta sve ne. Volis osjetljive tematike za pokrenuti, odmah si misle da uvodis smutnju u njihove redove. Ili si komunjara, marxist ili toalni liberal koji bi okrivio nas bjelce za sve probleme drugih ali i svijeta. Sto je i isitna. Mislim, niko nam to nije rekao al mi, ratna generacija, imamo osjecaj vise u sebi. Namirise covjek.

Uglavnom, meni je USA ruglo od drzave. Imaju i oni drzavnih problema i previse. Al, sta ti znaci biti velesila pa ljudi ne razmisljaju o glupostima vec stotinama godina. Problem je, sta ce se desiti kada USA pocne padati jer to se vec desava. Kada stogodisnje frustracije izadju na dan .. Drama. Tolika, da ce i onaj nas rat izgledati cirkus .. Texas vec gura u tom smjeru, mada to vise lici na ispitivanje javnog misljenja za ubuduce ..
insomnia78

#27 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by insomnia78 »

Predpostavljam ti se vec vracas u BiH

s' moje sokoćalo
Ajatolah_

#28 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by Ajatolah_ »

Smiješno je govoriti o nekom rasizmu u zemlji gdje su "druge" rase ovako slabo prisutne... Vidim na ovoj temi se porede sa Romima, u smislu da ne žele raditi, školovati se i slično. Jebi ga, da ga odgoje dobrostojeći i školovani roditelji u normalnom okruženju i dijete će imati puno veće šanse da stvori normalan život. S obzirom na način na koji su došli u zapadni svijet, nije ni bilo za očekivati da će odjednom postati krema društva. ;-)

I ne kontam kako se ovo s ubijenim crncem okrenulo na rasno pitanje, doduše nisam previše pratio slučaj...
Lacrosse

#29 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by Lacrosse »

Ja sam dosao u Ameriku s jednom kesom, a danas sam placen 230 hiljada dollara godisnje.
Trebao bih da razumijem crnca koji je ovdje rodjen i nema 5 dollara jer nije mogao nauciti kako da cita, nije imao oca koji ga je ostavio, ima rekord kriminalni, dila drogu, i jos mu je malo sto mu dadnem 50% onog sto zaradim, i to sto radim od jutra do sutra, dok se on privaljuje u vaginu koju god i moze i ne moze....

A sto se tice ovog malca, sto nisi vjest postavio da je Detroit objavio bankrot.
Valjda je bitnije da grad od 800 hiljada crnaca je bankrotirao, jer niko ne radi, niko ne placa poreze, svi su na welfare-u i gledaju kako ce dobiti dzabice, a budala koja radi mora placati porez federalni, drzavni i na kraju grada Detroita, koji nema gradonacelnika, recimo Quame Kilpatrick koji je uzeo milione i pobjegao u Texas, i slicni drugi gangstercici ala politicari, ko i Rod Blagojevic i crnac koji je htjeo kupiti Obamino mjesto kad je Obama postao predsjednik pa popusio.

Crnci u Americi imaju sve. Ali, nece sami da dodju ni do cega. Hoce da ih ja opismenjavam, gradim im kuce, nosim im bolesne matere ne plecima koje nece da obidju. Statistike pokazuju da 50% crnaca ne zavrsi srednju skolu (napuste najcesce, a u Americi ne zavrsiti srednju je ko kod nas ne zavrsiti osnovnu, tu treba samo da se pojavis i jednom sedmicno uradis neku zadacu). Od 50% crnaca koje zavrse, 50% ne ode na koledz. Za koledz ti pare dadne vlada, treba samo htjeti. Ako imas dokazan slucaj da si nadjen s drogom i u posessionu droge, gubis finansijsku pomoc. Dakle, 3 od 4 crnca ne odu na koledz. Ali zato cijela Afrika puni svojim kadrom pozicije dezignirane za "crnce", od ljekara do advokata, do biznismena.

Sve i jedan crnacki grad ima nevjerovatnu stopu ubistava. Recimo Baltimore 300 godisnje. Washigton, Detroit, o Californiji da ne pricamo. Tu crnci ubijaju crnce. Slucaj ni ne dodje do medija. Ali, jel neko drugi ubio nekog drugog odmah je to na rasnoj bazi. Neka mi jedan Bosanac iz Amerike kaze da mu je crnac nasao posao, ili ga cemu naucio? Ja sam do ljekara dogurao, nisam imao 1 crnog profesora, nikad za crnca nisam radio, i kad sam god sa crncima radio, nisu to ljudi od posla. To su ljudi hu-ha, jebe se njega. Kad je tako, sta od mene da ocekuju? Kod nas u Bosni ubili 100 hiljada ljudi, ni duznih ni krivih. Pa ujeo vuk magare. A Crnaca u Americ ima nekih 40 miliona, da nije koji za Bosnu cuo, vidio, poslao paket hrane, dosao da vidi? Pa o tome ko su crnci najbolje je otici na aerodrom i poletiti avionom, nema crnaca. Nemaju ljudi para za to, ne putuju nigdje, ne idu nikud, ja sam zivjeo na granici Amerike i Kanade, ljudi zive 70 godina insu granicu presli, nemaju pasos...

Ali kad treba derneciti, obuci se, izaci Petkom spickati cijelu platu, e tu su prvi. Evo recimo ove drzave crnacke po Karibima, sve banana republika na republici, od Haitija, do Dominike, preko Porto Ricca....

I sad ce neko iz Bosne da prica o crncima, ili se zalaze za prava, ja samo znam moj otac i mati u fabrici 25 godina staza, ja u Americi 15 godina staza, jel to 40 godina, niti nas je koji crnac pogurao kad s 5 cenata, ni kuci dovezao nakon sto se auto pokvarilo, niti savjet dao, niti posao ponudio, niti ruku pruzio, niti ista. Ali od mene ocekuje da mu dadnem stolicu u kojoj ja sjedim, a sve sto ja mogu i imam, mogao je i imao je priliku, samo - nije mu se dalo. Bolje zapaliti joint, otvorti litar pive, izadji na cosak, i reci nema posla jer ja nemam skole, nemam karijere, i volim laku lovu prodas po kile kokaina i zivis ko car 3-4 mjeseca.

I da prosli put su mi hinje kao Jez u ledja i ostali prdekani koji nisu u Americi zivjeli ni 6 mjeseci slali post na cenzuru i da me banuju jadna administracija jadne Bosnice, kojoj bi valjalo da joj se jave ljudi kao ja, ali bolje vikati obespravljeni crnacki narod, ima li ijednog u Bosnu da je dosao, da je uhvatio se njive, zene, kuce i kucista? Za vrijeme Tite koliko ih je odskolovano, gotovo da nema Nigerijca, Zimbavdjanina, i slicnih da nisu u Jugu dolazili, samo pogledaj rezime kakvi vladaju po Africi, sve ti je jasno, i uvijek je drugi kriv.

Za mene je bitnije pitanje sto je propao jedan grad od milion ljudi a ne koje ubio 1 djete. A grad je propao zna se kako i sta, 1965, civilnim protestima, i pobunom, zapaljeni su svi biznisi koji su bili vlasnici bijelci, natjerali su tim bijelce da bjeze iznad 8 milje, onda su usli u Unije i trazili da imaju penzije, beneficije, zdravstvo, odplatu, i satnicu po 20-30 dollara, radnik koji posao nauci za 30 minuta, satnica 20 dollara, pa su onda poceli uvratati kapitaliste, pa im je propao Flint, pa je propao i Detroit, pa propada Clevaland, gdje god da su propada, jer dobro je dok drugi ti nadje posao, radis jedva 40 sati, ne mozes dobiti odkaz jer te brani unija, i jos kapitalistu zajebavas kako ce i sta ce, ljudi odselili fabrike u Kanadu i Meksiko, i po cijelom svijetu, ali sta ce sad neskolovani kadar? E, to je Unija tj. sindikat uradila danas Detroit zbog obaveza sindikatima proglasava bankrot, a sudija kaze da je nekonstitutivno proglasiti bankrot, tj. zele da im se odpisu sva dugovanja koja imaju prema svim kreditorima, i da krenu od pocetka, opet trositi budzet i zajebavati se dok skolski sistem propada, djecu ne odgajaju roditelji vec ulica, ucitelji i nastavnici se bore za svako djete da ne propadne, a familija nema ili im se jebe.
swanfilter

#30 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by swanfilter »

insomnia78 wrote:Predpostavljam ti se vec vracas u BiH

s' moje sokoćalo
Meni namjenjeno? Ne kontam ..
gnjev

#31 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by gnjev »

@ Lacrosse priznaj da su te crnci zlostavljali u skoli :D

Sent from my ST21i using Tapatalk 4 Beta
MyTao

#32 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by MyTao »

gnjev wrote:@ Lacrosse priznaj da su te crnci zlostavljali u skoli :D

Sent from my ST21i using Tapatalk 4 Beta
...
kosava

#33 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by kosava »

Doktore :thumbup:

Znam samo par crnaca da su uspjeli ko i bijelci to su vecinom imigranit ko i mi iz malo normalnih zemalja ili PR , ili su iz boljih familija pa su odrasli medju bjelcima tako da su kulturno ustvari bjelci ko i Predsjednik Obama.

A sto se tice ovog preseravanja sa Zimmermanom tipicno crnacko ako nije presuda po mojoj volji odoh galamiti po ulici .
Ja sam jos prije par mjeseci pitao Occupaya sta ce on kada oslobode Zimmermana ?

Prvo nije on clan nikakve civilne starze nego mahalske , drugo nije momak od 17 godina i metar osamdeset sest dijete nego covjek prvo u Americi se moze u vojsku sa 17 godina , drugo sto dobar moj prijatelj kaze pa ja nisam imao ni 17 godina kada sam morao uzeti pusku '92 da mi cetnik neudje u avliju kakvo dijete.
Zimmerman je oslobodjen jer nije kriv , Martin je napao covjeka i probao da mu smrska glavu od beton pa Zimmerman nije ni imao drugog izbora nego da ga upuca , sto se tice Obame nemoze on tu nista , bilo je sudjenje covjek je pravosnazno proglasen nevinim , za jedno par mjeseci ce doci saopstenje iz Ministarstva Pravde da nije bilo nepravilnosti i to je to .
Da sam ja bio umjesto Zimmermana na citanje Sudijnce kada mu je rekla da je slobodan da ide i pitala ga da li zeli sta reci ja bih rekao samo :"Ja cu sada da preuzmem svoj pistolj od vas . Zbogom i prijatno"

A sada malo materijala za ove ne rasiste U Feniksu Arizona se odigrao isti slucaj samo je crnac ubio hispanika nije bio uhapsen niti na sudu za razliku od Zimmermana pa gdje su demostracije , gdje su peticije ? Jos je ubijeni Hispanik bio zaostao u razvoju .
Cherry-Cherry

#34 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by Cherry-Cherry »

@ Larcosse, potpis od riječi do riječi
Lounge Act

#35 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by Lounge Act »

@Lacrosse, svaka ti cast :thumbup:
DoZeN

#36 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by DoZeN »

kosava wrote:
A sto se tice ovog preseravanja sa Zimmermanom tipicno crnacko ako nije presuda po mojoj volji odoh galamiti po ulici .
Ja sam jos prije par mjeseci pitao Occupaya sta ce on kada oslobode Zimmermana ?

Prvo nije on clan nikakve civilne starze nego mahalske , drugo nije momak od 17 godina i metar osamdeset sest dijete nego covjek prvo u Americi se moze u vojsku sa 17 godina , drugo sto dobar moj prijatelj kaze pa ja nisam imao ni 17 godina kada sam morao uzeti pusku '92 da mi cetnik neudje u avliju kakvo dijete.
Zimmerman je oslobodjen jer nije kriv , Martin je napao covjeka i probao da mu smrska glavu od beton pa Zimmerman nije ni imao drugog izbora nego da ga upuca , sto se tice Obame nemoze on tu nista .
Ne govoris istinu,Zimmerman je tog momka uhodio i izasao iz automobile jer mu je bio sumljiv,jer je nosio kapuljacu I bio crne boje koze.Ne mogu da diskutujem da li ga je crni prvi fizicki napao,ali on nije trebao da izlazi iz automobile i da ga prati.
Ono sto se sada desava i daje za pravo crncima da se bune jeste da je ovaj polu meksikanac ocigledno "profiling" ovog mladog crnca, sto i nije rijetka pojava u USA gradovima, jer da se iza tebe nalaze grupa crnaca iza ponoci, i ti bi se unezgodio.
i danas zahvaljujuci siromasnom obrazovanju i odgoju i kriminalu,crnce ipak gledaju sa pocetnim strahom.
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#37 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by Faruk »

žene ih vole :D
sinuhe

#38 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by sinuhe »

Poznajem ljude koji su se vratili u Bosnu zato sto im je cerka imala momka crnaca.
Inace su nasi ljudi u inostranstvu poveliki rasisti. Valjda zato sto crnci imaju velike kite, haj znaj. Mada moj dajdza ne voli ni Azijate.
Sto se ovog slucaja tice pa sve je jasno prema wikipediji. Bijelac ili mjesanac kako su mu Ameri nasli nekog crnog pretka, 28 godina a zivi u nekakvoj gated community pa je pri tomu jos i nekakav redar(28-godisnja mahalusa a musko),zabiljezeno da se jednom prilikom opirao hapsenju a na drugoj strani crni decko sa nekakvim provalnickim backgroundom u pocetku. Drugacije nije moglo ni zavrsiti.
Pasiflora

#39 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by Pasiflora »

Ne mogu vjerovati da jos niko nije napisao: Once black, never back :D !!!!!
swanfilter wrote: Bio sam u Alabami, Montgomery, ljetna skola. ..
J.D. HS? Sokiralo me je koliko obostranog rasizma tamo ima. Pa oni imaju crnacku i bjelacku gradsku upravu!
Cherry-Cherry

#40 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by Cherry-Cherry »

insomnia78 wrote:Predpostavljam ti se vec vracas u BiH

s' moje sokoćalo
:thumbup: :mrgreen:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#41 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by PipiDugaDevetka »

kako to wrote:Guzio bih i zute i crne djevojke ali ih ne bih zenio.
Nemaš ti ''paliju'' potrebne veličine za crnkinje.

U Africi su mnogo veći rasisti prema ''m'zunguima''=bjelčugama, nego mi bjelci prema njima kada Afrikanci dođu ovamo.
DoZeN

#42 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by DoZeN »

Lacrosse wrote:Ja sam dosao u Ameriku s jednom kesom, a danas sam placen 230 hiljada dollara godisnje.
Trebao bih da razumijem crnca koji je ovdje rodjen i nema 5 dollara jer nije mogao nauciti kako da cita, nije imao oca koji ga je ostavio, ima rekord kriminalni, dila drogu, i jos mu je malo sto mu dadnem 50% onog sto zaradim, i to sto radim od jutra do sutra, dok se on privaljuje u vaginu koju god i moze i ne moze....

A sto se tice ovog malca, sto nisi vjest postavio da je Detroit objavio bankrot.
Valjda je bitnije da grad od 800 hiljada crnaca je bankrotirao, jer niko ne radi, niko ne placa poreze, svi su na welfare-u i gledaju kako ce dobiti dzabice, a budala koja radi mora placati porez federalni, drzavni i na kraju grada Detroita, koji nema gradonacelnika, recimo Quame Kilpatrick koji je uzeo milione i pobjegao u Texas, i slicni drugi gangstercici ala politicari, ko i Rod Blagojevic i crnac koji je htjeo kupiti Obamino mjesto kad je Obama postao predsjednik pa popusio.

Crnci u Americi imaju sve. Ali, nece sami da dodju ni do cega. Hoce da ih ja opismenjavam, gradim im kuce, nosim im bolesne matere ne plecima koje nece da obidju. Statistike pokazuju da 50% crnaca ne zavrsi srednju skolu (napuste najcesce, a u Americi ne zavrsiti srednju je ko kod nas ne zavrsiti osnovnu, tu treba samo da se pojavis i jednom sedmicno uradis neku zadacu). Od 50% crnaca koje zavrse, 50% ne ode na koledz. Za koledz ti pare dadne vlada, treba samo htjeti. Ako imas dokazan slucaj da si nadjen s drogom i u posessionu droge, gubis finansijsku pomoc. Dakle, 3 od 4 crnca ne odu na koledz. Ali zato cijela Afrika puni svojim kadrom pozicije dezignirane za "crnce", od ljekara do advokata, do biznismena.

Sve i jedan crnacki grad ima nevjerovatnu stopu ubistava. Recimo Baltimore 300 godisnje. Washigton, Detroit, o Californiji da ne pricamo. Tu crnci ubijaju crnce. Slucaj ni ne dodje do medija. Ali, jel neko drugi ubio nekog drugog odmah je to na rasnoj bazi. Neka mi jedan Bosanac iz Amerike kaze da mu je crnac nasao posao, ili ga cemu naucio? Ja sam do ljekara dogurao, nisam imao 1 crnog profesora, nikad za crnca nisam radio, i kad sam god sa crncima radio, nisu to ljudi od posla. To su ljudi hu-ha, jebe se njega. Kad je tako, sta od mene da ocekuju? Kod nas u Bosni ubili 100 hiljada ljudi, ni duznih ni krivih. Pa ujeo vuk magare. A Crnaca u Americ ima nekih 40 miliona, da nije koji za Bosnu cuo, vidio, poslao paket hrane, dosao da vidi? Pa o tome ko su crnci najbolje je otici na aerodrom i poletiti avionom, nema crnaca. Nemaju ljudi para za to, ne putuju nigdje, ne idu nikud, ja sam zivjeo na granici Amerike i Kanade, ljudi zive 70 godina insu granicu presli, nemaju pasos...

Ali kad treba derneciti, obuci se, izaci Petkom spickati cijelu platu, e tu su prvi. Evo recimo ove drzave crnacke po Karibima, sve banana republika na republici, od Haitija, do Dominike, preko Porto Ricca....

I sad ce neko iz Bosne da prica o crncima, ili se zalaze za prava, ja samo znam moj otac i mati u fabrici 25 godina staza, ja u Americi 15 godina staza, jel to 40 godina, niti nas je koji crnac pogurao kad s 5 cenata, ni kuci dovezao nakon sto se auto pokvarilo, niti savjet dao, niti posao ponudio, niti ruku pruzio, niti ista. Ali od mene ocekuje da mu dadnem stolicu u kojoj ja sjedim, a sve sto ja mogu i imam, mogao je i imao je priliku, samo - nije mu se dalo. Bolje zapaliti joint, otvorti litar pive, izadji na cosak, i reci nema posla jer ja nemam skole, nemam karijere, i volim laku lovu prodas po kile kokaina i zivis ko car 3-4 mjeseca.

I da prosli put su mi hinje kao Jez u ledja i ostali prdekani koji nisu u Americi zivjeli ni 6 mjeseci slali post na cenzuru i da me banuju jadna administracija jadne Bosnice, kojoj bi valjalo da joj se jave ljudi kao ja, ali bolje vikati obespravljeni crnacki narod, ima li ijednog u Bosnu da je dosao, da je uhvatio se njive, zene, kuce i kucista? Za vrijeme Tite koliko ih je odskolovano, gotovo da nema Nigerijca, Zimbavdjanina, i slicnih da nisu u Jugu dolazili, samo pogledaj rezime kakvi vladaju po Africi, sve ti je jasno, i uvijek je drugi kriv.

Za mene je bitnije pitanje sto je propao jedan grad od milion ljudi a ne koje ubio 1 djete. A grad je propao zna se kako i sta, 1965, civilnim protestima, i pobunom, zapaljeni su svi biznisi koji su bili vlasnici bijelci, natjerali su tim bijelce da bjeze iznad 8 milje, onda su usli u Unije i trazili da imaju penzije, beneficije, zdravstvo, odplatu, i satnicu po 20-30 dollara, radnik koji posao nauci za 30 minuta, satnica 20 dollara, pa su onda poceli uvratati kapitaliste, pa im je propao Flint, pa je propao i Detroit, pa propada Clevaland, gdje god da su propada, jer dobro je dok drugi ti nadje posao, radis jedva 40 sati, ne mozes dobiti odkaz jer te brani unija, i jos kapitalistu zajebavas kako ce i sta ce, ljudi odselili fabrike u Kanadu i Meksiko, i po cijelom svijetu, ali sta ce sad neskolovani kadar? E, to je Unija tj. sindikat uradila danas Detroit zbog obaveza sindikatima proglasava bankrot, a sudija kaze da je nekonstitutivno proglasiti bankrot, tj. zele da im se odpisu sva dugovanja koja imaju prema svim kreditorima, i da krenu od pocetka, opet trositi budzet i zajebavati se dok skolski sistem propada, djecu ne odgajaju roditelji vec ulica, ucitelji i nastavnici se bore za svako djete da ne propadne, a familija nema ili im se jebe.
Ima istine u tome sto pricas,ali ima i generalizacije.
Uporedi jednog Koby Bryanta ili
LeBron James i tog kriminalca iz Detroita ili Chicaga,ili Jay Z,Denzel Washington-a i toga nehljeba iz crnackih kvartova, doces do zakljucka da ko hoce da uspije moze da uspije i ko uz to ima i talenta.
Ima i Bosanaca koji su uspjesni u USA i po svijetu,ali onih koji nece da rade ili pozajmljuju da plate rentu na kraju mjeseca.
Problem je sto mnogi Bosanci rade ono sto bijeli stanovnici ne zele you know :) znaci sve je to u pet deka, a izmedju svega toga je ipak "obicna raja" kojih je najvise i kod crnaca i kod Bosanaca
Cherry-Cherry

#43 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by Cherry-Cherry »

a mene je bitnije pitanje sto je propao jedan grad od milion ljudi a ne koje ubio 1 djete. A grad je propao zna se kako i sta, 1965, civilnim protestima, i pobunom, zapaljeni su svi biznisi koji su bili vlasnici bijelci, natjerali su tim bijelce da bjeze iznad 8 milje, onda su usli u Unije i trazili da imaju penzije, beneficije, zdravstvo, odplatu, i satnicu po 20-30 dollara, radnik koji posao nauci za 30 minuta, satnica 20 dollara, pa su onda poceli uvratati kapitaliste, pa im je propao Flint, pa je propao i Detroit, pa propada Clevaland, gdje god da su propada, jer dobro je dok drugi ti nadje posao, radis jedva 40 sati, ne mozes dobiti odkaz jer te brani unija, i jos kapitalistu zajebavas kako ce i sta ce, ljudi odselili fabrike u Kanadu i Meksiko, i po cijelom svijetu, ali sta ce sad neskolovani kadar? E, to je Unija tj. sindikat uradila danas Detroit zbog obaveza sindikatima proglasava bankrot, a sudija kaze da je nekonstitutivno proglasiti bankrot, tj. zele da im se odpisu sva dugovanja koja imaju prema svim kreditorima, i da krenu od pocetka, opet trositi budzet i zajebavati se dok skolski sistem propada, djecu ne odgajaju roditelji vec ulica, ucitelji i nastavnici se bore za svako djete da ne propadne, a familija nema ili im se jebe.
a bit će ovo sve češći scenario, ne samo u americi
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#44 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by PipiDugaDevetka »

Lounge Act wrote:@Lacrosse, svaka ti cast :thumbup:
Ova mi je @Lacrosse-ova priča nešto poznata, samo pod drugim nickom. Čovjek dok se školovao bio u državnoj školi gdje su većina bili crnci. Morao se tući sa pojedinim crncima i marljivo učiti da bi uspio postati ''neko i nešto''.

Svaka čast za @Lacrosse-a! 230 tisuća $ godišnje! Svaka čast još jednom!
kosava

#45 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by kosava »

DoZeN wrote:
kosava wrote:

Zimmerman je oslobodjen jer nije kriv , Martin je napao covjeka i probao da mu smrska glavu od beton pa Zimmerman nije ni imao drugog izbora nego da ga upuca , sto se tice Obame nemoze on tu nista .
Ne govoris istinu,Zimmerman je tog momka uhodio i izasao iz automobile jer mu je bio sumljiv,jer je nosio kapuljacu I bio crne boje koze.Ne mogu da diskutujem da li ga je crni prvi fizicki napao,ali on nije trebao da izlazi iz automobile i da ga prati.
Ono sto se sada desava i daje za pravo crncima da se bune jeste da je ovaj polu meksikanac ocigledno "profiling" ovog mladog crnca, sto i nije rijetka pojava u USA gradovima, jer da se iza tebe nalaze grupa crnaca iza ponoci, i ti bi se unezgodio.
i danas zahvaljujuci siromasnom obrazovanju i odgoju i kriminalu,crnce ipak gledaju sa pocetnim strahom.
Prvo nemoj da pocinjes recenicu sa lazes i ako si upakovao to u negovoris istinu .
Da ga je pratio , pratio ga je jer to nije zakonom zabranjeno , drugo nije zbog kapuljace nego sto je virio u kuce , trece nije izasao iz auta sto mu se je izlazilo nego sto se nije razumjeo sa policijiskim dispacerom koji mu je rekao :"De potrazi ga ? " pa je shvatio da mu je rekao da izadje iz auta i onda mu je rekao da ga netreba pratiti da zastiti svoju guzicu , dok se Zimmerman vracao u auto , Martin se vratio za njim od kuce svoga tate djevojke i napao ga .
Sto se tice toga da je Martin bio crn u momentu kada je Zimmerman nazvao policiju nije znao koje je boje jer to je jasno ako si slusao njegov poziv policiji kada ga je dispacer pitao : Koje je rase ? Zimmerman je odgovorio :"Mislim da je crn "
Svako profilira a Zimmerman kao gradjanin ima kao i ja i ti pravo da profilira , svi mi profiliramo kada vidimo zensko na ulici nijedan od nas nije zaintresovan da li je ona fina kao licnost , ili da li je produhovljena nego kakvo tjelo i lice ima i to je profiliranje . Sto se tice Zimmerman pa u njegovom komsilku nevrse provale niti upadaju u kuce Bosanci , niti Arapi , niti Azijci nego Crnci pa je normalno da ce mu crnac koji viri u kuce biti sumnjiv , a on je po duznosti koju je vrsio profilirao sve nepoznate osobe u komsiluku , druga je stvar sto je Martin napao covjeka koji je imao pistolj pa najebo .
Sudjenje je bilo na CNN pa da si pratio imao bi sve informacije umjesto komadica pa bi ti bilo jasno da je jedina presuda mogla biti Nije Kriv
kosava

#46 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by kosava »

sinuhe wrote:Poznajem ljude koji su se vratili u Bosnu zato sto im je cerka imala momka crnaca.
Inace su nasi ljudi u inostranstvu poveliki rasisti. Valjda zato sto crnci imaju velike kite, haj znaj. Mada moj dajdza ne voli ni Azijate.
Sto se ovog slucaja tice pa sve je jasno prema wikipediji. Bijelac ili mjesanac kako su mu Ameri nasli nekog crnog pretka, 28 godina a zivi u nekakvoj gated community pa je pri tomu jos i nekakav redar(28-godisnja mahalusa a musko),zabiljezeno da se jednom prilikom opirao hapsenju a na drugoj strani crni decko sa nekakvim provalnickim backgroundom u pocetku. Drugacije nije moglo ni zavrsiti.
I sve pogresno nije nekakav predak nego pradedo sa maminem strane je crn da crnji nemoze biti , a mati mu je iz Perua a otac je Njemacki Jevrej porjeklom i Federalni Sudija , vecina ljudi u takvim sredinama zivi u gated community ili guarded community
Gated je ogradjena i da udjes moras imati ili kljuc ili sifru za otvaranje a guarded ima svoje strazare to je visi stalez koji moze priustiti da ga cuvaju naoruzani ljudi i kontrolisu ko ulazi i ko izlazi posto je on zivjeo u ogradjenoj jer to je manje vise nizi srednji stalez komsije su se organizovale da cuvaju i patroliraju jer je veliki broj provala u komsiluku a jednoj komsinici koja je svjedocila na sudu su upali u kucu pa se ona dok je cekala policiju morala zakljucati sa bebom u bebinu sobu jer joj je tako rekao policijski dispacer i pitali su je da li ima oruzje da se brani ako provale u bebinu sobu, poslije toga su se organizovali i natjerali Zimmermana koji se tome opirao da se prihvati posla . sto se tice tog "Hapsenja " i to je pogresno jer nije bilo hapsenje nego se je pogurao sa zandarom van duznosti u kafani pa je zandar napisao zabiljesku da se pokrije ako ga Zimmerman ili gazda kafane prijave sefu jer to ide unutrasnjoj kontroli i vuce disciplinske sankcije posto se od policije u Americi ocekuje najbolje ponasanje na i van duznosti a kada se poguras sa sinom Federalnog Sudije dobra je ideja da se zastitis papirologijom jer bi tata mogao nazvati sefa koji bi te mogao otpustiti za nasilnicko ponasanje u kafani .Posto Zimmerman niti ga je prijavio niti se zalio tati ta zabiljeska nije otisla nikad dalje od zabiljeske.
Samom cinjenicom da je Zimmerman imao dozvolu za nosenje oruzija pobija se ta prica o hapsenju jer da je bio hapsen i bez da se opirao hapsenju nebi mogao dobiti dozvolu za nosenje oruzija .
Sto se tice Martina mali je bio baraba i mislio je da moze prebiti manjeg od sebe a nije znao da ovaj ima pistolj i to mu je doslo glave.
A evo slike pradede drzi Zimmermanovu mamu u naramku
Image
Great Cornholio

#47 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by Great Cornholio »

Lacrosse wrote:Ja sam dosao u Ameriku s jednom kesom, a danas sam placen 230 hiljada dollara godisnje.
irfo_sa

#48 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by irfo_sa »

rz34z3 wrote:
DoZeN wrote:
rz34z3 wrote:muslimani i crnčuge FUJ FUJ
hajde napusti ovu temu,nadam se da ce te moderator "oduvati" :)
duvaj mi ga :lol: :lol: :lol:
Nema ti sta poduvati balavac jedan slinavi...
Great Cornholio

#49 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by Great Cornholio »

Čitajući neke postove nabijene mržnjom, čovjek može zaključiti da i ovdje ima potencijala za KKK.

nOrMaLaC

#50 Re: Rasizam i Predrasude prema crncima postoje zar ne?

Post by nOrMaLaC »

lajkujMe wrote:Sto se BIH tice, rasizma nema toliko, postoji ali ne u mjeri kao u SAD.

U SAD, rasizma je mnogo.
Ali nije to taj rasizam kao u 50-60 tim godinama proslog vijeka.
Ne misle bijelci vise da su genetski i bozijom voljom superiorniji od crnaca.
Danas se taj rasizam dijeli na drustveno socijalne dijelove.

Bijelcima u SAD, smeta mnogo to sto se crnci ponasaju ne civilizirano to jest, zive na socijalnoj pomoci, nece da rade i da se obrazuju, nego trate svoj zivot na droge, pravljenje po desetoro djece i inace imajuci taj neozbiljni zivot.
Crnci tamo sanjaju brzu zaradu bez mnogo truda, skola im "ne treba" i slicno.
A bijelcima koji su vecinom dobro situirani, se muce kroz zivot, uceci i radeci ali oni sebi mogu priustiti luksuz.
Smatraju, zasto bi oni trebali da rade kao koze i placaju socijalnu pomoc crncima koji nece da se ponasaju u skladu s drustvenim normama.
Odatle ta mrznja trenutno proistice jer bjelci smatraju da su koze crncima.

A crnci jesu moze se reci instucionalno diskrimirani jer elita misli da su beskorisni. Crnci mrze bjelce jer bjelci imaju mnogo ljepsi i laksi zivot tako to oni vide.

Sto se mene tice crnci su dosta kao nasi cigani, umjesto da posteno rade i zive oni prose i kradu (naravno prose od drzave).
Moram se sloziti sa dosta toga ovdje navedenim. Neke stvari su mozda malo prenapuhane kao ovo zadnje, ali nazalost dosta njih tako postupaju. Ovo nije rasizam vec realizam, jer istina je istina makar nekoga povrijedila i slicno.
Imamo i iste slucajeve i sa bijelcima, ali to su klasicni primjeri WT.
Post Reply