Pa ja ne ubacujem namjerno strane rijeci. Ja ih ubacujem zato sto sam navikao pricati na Engelskom. Neke rijeci koje cesto ne koristim u svojoj kuci zaboravio sam reci na nasem, pa kada dodjem dole poneka izleti. Nije to namjerno, nego slucajno pocnes na Engleskom pricati ko sav sretan i nakon 3 sekunde svatis sta govoris. To mi se desi i ovdje kada pricam sa nasima da okrenem na engleski. Poslije deset godina konstantog pricanja na Engleskom postane ti tudji jezik pomalo ko tvoj jezik. A i kada sam bio tu, trudio sam se da ne isapdnem sa Engleskim rijecima cisto zato da ne misle ljudi da se foliram. Ne foliram se, nemam sta da se foliram. Ok jeo sam cetiri porcije cevapa (banjaluckih) skoro svaki dan. Nije zato sto sam mogao to pristiti, jeftino je kao prvo, ali zato sto nisam okusio cevapa osam godina.Tu spada ubicivanje stranih rijeci (da bi izgledali pametniji), omalovazavanje nekih stvari u Bosni, hvaljenje neceg sto je sad "njihovo", itd.
Nemam se sta folirati sa novim kolima, volio bi da svako u BiH ima nova kola, da vecina mog naroda zivi sa nekin zapadnim luskuzom, sta god da je to. Ali ovo mi je smjesno, raja u SA kaze, joj diaspora se folira vamo tamo. Cuju da cu ici sutradan u BL, odma mi kazu, "hej ako bi mogao samo lazi u uvecavaj koliko ti je dobro u Americi". To sam cuo od mnogih, samo neka bude krivo Srbima