za dijasporu

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
scarface32

#1 za dijasporu

Post by scarface32 »

neku noc sam bio na festii malo se popilo,usput gledali kao prava dijaspora snimak koncerta halida beslica u zetri.sve je bilo dobro dok nisu halid i haris zapjevali "neko tiho ulicom pjevusi".suze su same krenule tj,nisam se mogao kontrolisati.
i to nije prvi put, nego su me poceli prozivati na festama ako slucajno neko tu pjesmu pusti . pitanje je je li to normalno i da li je vrijeme da spakujem kofere i lagano za sa?
Toozla

Post by Toozla »

ja se ziv isplakah....al od smijeha... :lol: :lol: :lol:
smackhead

#3 Re: za dijasporu

Post by smackhead »

scarface32 wrote:neku noc sam bio na festii malo se popilo,usput gledali kao prava dijaspora snimak koncerta halida beslica u zetri.sve je bilo dobro dok nisu halid i haris zapjevali "neko tiho ulicom pjevusi".suze su same krenule tj,nisam se mogao kontrolisati.
i to nije prvi put, nego su me poceli prozivati na festama ako slucajno neko tu pjesmu pusti . pitanje je je li to normalno i da li je vrijeme da spakujem kofere i lagano za sa?
sta znaci "prava" dijaspora? zbog cega si ti otisao? zasto se ne vracas? ja sam pobjegao od onih koji slusaju halida i ne vracam se jer on puni dvorane.
manijak1

Post by manijak1 »

:( :( Ja plačem :D jer nas je Slovenaca tako malo ovdje u BiH , nemamo više od jednog kluba , jedne kafane ........... :( :( niko ne stavlja u lektire djela , Daneta Zajca , Francija Zagorčnika , Tomaža Šalamuna , Vena Taufera ...........samo se Ivan Cankar i France Prešern provuku i to u osnovnoj školi :( :( ............eto ja ću ovdje staviti našu himnu :D :D slovenačku.

Spet trte so rodile,
prijat'lji, vince nam sladko,
ki nam oživlja žile,
srce razjasni in oko,
ki utopi
vse skrbi,
v potrtih prsih up budi.

Komu najpred veselo
zdravljico, bratje, č'mo zapet'?
Bog našo nam deželo,
Bog živi ves slovenski svet,
brate vse,
kar nas je
sinov sloveče matere!

V sovražnike `z oblakov
rodu naj naš'ga trešči grom!
Prost, ko je bil očakov,
naprej naj bo Slovencev dom;
naj zdrobe
njih roke
si spone, ki jim še teže!

Edinost, sreča, sprava
k nam naj nazaj se vrnejo!
Otrok, kar ima slava,,
vsi naj si v roke sežejo,
da oblast
in z njo čast,
ko pred, spet naša bosta last!

Bog živi vas, Slovenke,
prelepe, žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je krvi dekle;
naj sinov
zarod nov
iz vas bo strah sovražnikov!

Mladen'či, zdaj se pije
zdravljica vaša, vi naš up!
Ljubezni domačije
noben naj vam ne usmrti strup;
ker po nas
bode vas
jo srčno branit' klical čas!

Žive naj vsi narodi
ki hrepene dočakat' dan,
da koder sonce hodi,
prepir iz sveta bo pregnan,
da rojak
prost bo vsak,
ne vrag, le sosed bo mejak!

Nazadnje še, prijat'lji,
kozarec zase vzdignimo,
ki smo zato se zbrat'li,
ker dobro v srcu mislimo.
Dokaj dni
naj živi
Bog, kar nas dobrih je ljudi!
Autor je , pogađate :D :D , Francek :D ali Prešern :D
scarface32

#5 Re: za dijasporu

Post by scarface32 »

smackhead wrote:
scarface32 wrote:neku noc sam bio na festii malo se popilo,usput gledali kao prava dijaspora snimak koncerta halida beslica u zetri.sve je bilo dobro dok nisu halid i haris zapjevali "neko tiho ulicom pjevusi".suze su same krenule tj,nisam se mogao kontrolisati.
sta znaci "prava" dijaspora? zbog cega si ti otisao? zasto se ne vracas? ja sam pobjegao od onih koji slusaju halida i ne vracam se jer on puni dvorane.
I sad ja trebam reci ti si neko cooler?zar je sramota slusati halida?jebi ga jarane ja se uz metallicu u2, pa cak i pink floyde ne mogu napiti.a ako ti mozes zivio!!!!
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: On se uroka :D uz Cecu , Draganu i ostalo over Drina smeće :D dok ja kad slušam Ninu Potočnik , razbijam sve okolo. :oops:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

manijak1 wrote::oops: On se uroka :D uz Cecu , Draganu i ostalo over Drina smeće :D dok ja kad slušam Ninu Potočnik , razbijam sve okolo. :oops:
Julijsko Alpski Brdjanin..:D.
bosniaque

Post by bosniaque »

manijak1 wrote::oops: On se uroka :D uz Cecu , Draganu i ostalo over Drina smeće :D dok ja kad slušam Ninu Potočnik , razbijam sve okolo. :oops:
sta se cudis 90% diasporaca slusha smece over drina, turbo folk in tha house! :lol:
u Fatime vise Jajca

Post by u Fatime vise Jajca »

jebote Jasmin Stavros :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
runaway

Post by runaway »

Ěîáčëüíűĺ ňĺë. áó č íîâűĺ ďî ńňîęîâűě öĺíŕě äîńňŕâęŕ 8 903 726 67 78
neutralac

Post by neutralac »

Runaway, ja te pokusao zvati na ovaj broj mobitela koji si ostavio, ali kazu besetzt. :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Ja opet slusajuci Pimpeka, Kemala ili Dragana Stojnica... ponekad i prastare Pro Arte.
stelium

Post by stelium »

Hajrija Gegaj...i suze same krenu...niz ledja
kojsino

Post by kojsino »

Svako ima nekog svog za napijanje i plakanje....
zlata

Post by zlata »

bosniaque wrote:
sta se cudis 90% diasporaca slusha smece over drina, turbo folk in tha house! :lol:
Ma nema sanse!!! Nisam nikakav snob, nimalo napuhana...al'ako cu slusati "Orijetalce"...onda idem na izvor: Magreb, Srednji Istok...a ne SCG.
felichi

Post by felichi »

manijak1 wrote::( :( Ja plačem :D jer nas je Slovenaca tako malo ovdje u BiH , nemamo više od jednog kluba , jedne kafane ........... :( :( niko ne stavlja u lektire djela , Daneta Zajca , Francija Zagorčnika , Tomaža Šalamuna , Vena Taufera ...........samo se Ivan Cankar i France Prešern provuku i to u osnovnoj školi :( :( ............eto ja ću ovdje staviti našu himnu :D :D slovenačku.
mogao si prevesti himnu, tek da znamo o cemu se radi
stelium

Post by stelium »

...a pogadja me i ovaj novi text nase himne...bas se ono
odvalim ko`pravi gatarbajter,ponese me,hiljade slika sa livada
moje domovine...
arnica_80

Post by arnica_80 »

Poslusajte Edu Maajku i pjesmu "Mater vam jebeeeeem" pa mi onda recite kako se osjecate... Ako ne skontate sve rijeci poslusajte par puta... pa ako opet ne skontate opet isto uradite... kad tad cete skontati sta vam govorim!
mr2

Post by mr2 »

Autor: scarface32 Poslano: 15/02/2005 17:38
neku noc sam bio na festii malo se popilo,usput gledali kao prava dijaspora snimak koncerta halida beslica u zetri.sve je bilo dobro dok nisu halid i haris zapjevali "neko tiho ulicom pjevusi".suze su same krenule tj,nisam se mogao kontrolisati.

vala jarane ja znam dosta raje ,ni na kraj pameti im da dole idu,nekome ukrali auto,nekome dosadi nakon par dana....pogotovo mlada raja fata se spanije,mislim kakav ti je odmor,ako gledas samo kako i ko ce te pokusat izradit,a i mrze nas da nisam mogo vjerovat :x :x
arnica_80

Post by arnica_80 »

mr2.... ne znam kojeg djavla ides u bosnu ako ti je tako lose.
I ja bi te mrzila kad bi te vidjela kako se furas ulicom sa najboljom tipom auta, vadis iz novih/NEopranih (nisi imao vremena ni da operes hlace pred odmor, tek se kupile) hlaca najnoviji mobitel, zavijas nekim akcentom sto te niko ne konta... Ja bi te sigurno voljela poslije par takvih poteza! :D :D
I ovo samo rade krkani koji se ne znaju kako treba ni potpisati, rade tipicni gastarbajsterski posao, jedu poli salamu cijelu godinu i zaljevaju pivom, a u Bosni rasire stomak i pojedu dvije - tri porcije pecenja tako da komsije vide da se Hamo dobro snasao u Njemackoj :D :D
mr2

Post by mr2 »

Autor: arnica_80 Poslano: 01/08/2005 14:14
I ja bi te mrzila kad bi te vidjela kako se furas ulicom sa najboljom tipom auta, vadis iz novih/NEopranih (nisi imao vremena ni da operes hlace pred odmor, tek se kupile) hlaca najnoviji mobitel, zavijas nekim akcentom sto te niko ne konta... Ja bi te sigurno voljela poslije par takvih poteza!
I ovo samo rade krkani koji se ne znaju kako treba ni potpisati, rade tipicni gastarbajsterski posao, jedu poli salamu cijelu godinu i zaljevaju pivom, a u Bosni rasire stomak i pojedu dvije - tri porcije pecenja tako da komsije vide da se Hamo dobro snasao u Njemackoj

ma daj majketi koga to dole ne mrze....mrze srbe,pa hrvate,onda dijsporce itd....ja sam iz sarajeva ali nakon 14 godina amsterdama,svatis da je sarajevo provinciski gradic.......zato budem par dana i idem na more sa svojim....amirice odvoji 100 eura ako ides sa autom,placaces garant sa stranim tablama
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

mr2 wrote: ma daj majketi koga to dole ne mrze....mrze srbe,pa hrvate,onda dijsporce itd....ja sam iz sarajeva ali nakon 14 godina amsterdama,svatis da je sarajevo provinciski gradic.......zato budem par dana i idem na more sa svojim....amirice odvoji 100 eura ako ides sa autom,placaces garant sa stranim tablama
U Bosnu kad dodjem odmah se preporodim, sto bi isao u drugu zemlju na ljetovanje kad mi nigdje nije ljepse od moje zemlje (govorim za sebe).
Vise ovi sto su vani mrze svoje nego neke druge. Nikad se jedan strani grad nemoze porediti sa nekim nasim, nekako drugciji je osjecaj kad vidis svoj narod. Ponekad mozes i vidjeti zasto nasi u Bosni ne vole ove koji su vani,
Dodju iz neke strane zemlje i pocinju se preseravati kao da su oni nesto bolji od onih koji su cjeli svoj zivot proveli u Bosni. Tu spada ubicivanje stranih rijeci (da bi izgledali pametniji), omalovazavanje nekih stvari u Bosni, hvaljenje neceg sto je sad "njihovo", itd.
arnica_80

Post by arnica_80 »

mr2 wrote:Autor: arnica_80 Poslano: 01/08/2005 14:14
I ja bi te mrzila kad bi te vidjela kako se furas ulicom sa najboljom tipom auta, vadis iz novih/NEopranih (nisi imao vremena ni da operes hlace pred odmor, tek se kupile) hlaca najnoviji mobitel, zavijas nekim akcentom sto te niko ne konta... Ja bi te sigurno voljela poslije par takvih poteza!
I ovo samo rade krkani koji se ne znaju kako treba ni potpisati, rade tipicni gastarbajsterski posao, jedu poli salamu cijelu godinu i zaljevaju pivom, a u Bosni rasire stomak i pojedu dvije - tri porcije pecenja tako da komsije vide da se Hamo dobro snasao u Njemackoj

ma daj majketi koga to dole ne mrze....mrze srbe,pa hrvate,onda dijsporce itd....ja sam iz sarajeva ali nakon 14 godina amsterdama,svatis da je sarajevo provinciski gradic.......zato budem par dana i idem na more sa svojim....amirice odvoji 100 eura ako ides sa autom,placaces garant sa stranim tablama
Pa i ja da radim u nasoj policiji isto bi ti uradila, tj zaustavila te i naplatila kaznu pa makar kostala samo 5 KM... jer ne zaboravi, za tih 5 KM mogu kupiti hljeb i jos par stvari pa da se prezivi i taj jedan dan...
I nema sanse da mozes uporediti Amsterdam i Sarajevo, jer kao prvo: Sarajevo kao grad a ni Bosna kao drzava nisu NIKAD bile imperialisti, a mozda da smo se nakrali kao i ostale zapadne drzave... pa ebo te... ne bi znali sta imamo. A i ovako kad sagledas kroz sta smo prosli: pa opet smo dobro!

Ja ne putujem autom... putujem avionom a kad dodem u Bosnu onda sjednem u auto koje me svake godine ceka u njoj... nije nesto naj, naj jer moj cilj nije da se dizem i hvalim sa onim sto imam.... eto fakultetski obrazovana cu biti, valjda imam bolje sanse i mogucnosti nego tipicni gastarbajteri... ali koji je fazon pokazati dobar bibi?
A dosta vas ode na Jadransko zato sto vam je tesko odvojiti malo ekstra pa otici na neku drugu stranu... ja radje ubacujem turcima i spanjolcima u djep nego komsijama na Balkanu, jer kad odem na Balkan najvise volim da se drzim Bosne :-) A imamo mora i u Neumu... il` nekom mozda i to ne valja? Meni bolje u Neumu nego na Tucepima ili sta ja znam... Drzim se svoga :-) :-)
mr2

Post by mr2 »

pa daj onda neka uvedu boravisnu taksu,mislim placat neku kaznu koju nisi ucinijo,ako ti smatras da je normalno da mi zeni naplacuje kaznu za brzu voznju i pored cruise controll ,a zena mi holandaka i svjesna je da je prave budalom......prava reklama za bosnu,i reci cu joj to fakultetski obrazovane osobe smatraju izuzetno pametnom i razumljivom odlukom policajaca........ :x :x :x :x
arnica_80

Post by arnica_80 »

Korupcija je u Bosni velika, a da si i ti u njihovoj poziciji isto bi uradio. Jarane, pitanje je kad je taj policajac dobio redovnu platu a kad covjek nema spreman je da uradi dosta toga.
Samo se pokusaj staviti u njihovu poziciju... tvojoj zeni naplati 20 EURA, ebi ga... nije posteno, ona zna da je u pravu ali... ne stiti ni jednog policajca ili nekog drugog radnika drzava... svak je prinudjen da radi i da se snalazi kako moze.
Post Reply