BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova ćemo osvojiti u dvomeču sa Slovačkom?

Poll ended at 10/09/2013 12:53

Šest
219
50%
Četiri
101
23%
Tri
45
10%
Dva
12
3%
Jedan
22
5%
Nula
35
8%

Total votes: 434

Micaha

#26 Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post by Micaha »

Kemal Malovčić wrote:Meni je tek sad došlo do mozga da su Slovaci protiv Lihtenštajna odigrali neriješeno. :roll:

Šest bodova sigurica. 8-)
Izvesce omladince protiv nas, uvjezbavace neisprobane takticke zamisli i kombinacije aka Varka iz Gornjeg Milanovca (Sljivo, Zl. Vujovic i Halilhodzic ako me sjecanje ne vara). Ljudi jaki smo ko zemlja. Pogledajte samo lakocu s kojom pobjedujemo, to je uvijek pokazatelj bror jedan
horion_bosona

#27 Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post by horion_bosona »

Cijelo vrijeme se suzdrzavam od euforije, ali ono sinoc je bila prava masinerija koja melje. Takva lakoca i leprsavost, 28 suteva prema golu! Latvijci su na kraju i dobro prosli samo sa petardom. Mislio sam da ce nakon 2:0 stati i privesti utakmicu kraju, medjutim igrali su za one ljude sto su dosli u Rigu.

Medunjanin je sa mnostvom svojih preciznih mini dijagonala prema Mujdzi i Lulicu/Salihovicu razvlacio pamet Latvijcima. Jako bitan igrac za reprezentaciju, a to se najbolje vidjelo protiv Portugala, kad su ga zatvorili nismo mogli normalno prenjeti loptu.

Drugi gol od Begovica do Ibisevica, ovi nisu ni pipnuli loptu. Visca :thumbup:

Pobjedom u narednom mecu u Zenici nad Slovacima obezjedjujemo prvo mjesto. Oni su plutajuca mina, otkinuce bod kuci ili nama ili Grcima.

edit. masio temu :) trebalo je na onu sa Latvijom
don vito

#28 Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post by don vito »

_terminaš_ wrote: Ne mislim da treba igrati na neriješeno, daleko od toga.
Mi ako u naredne dvije utakmice izvučemo 4 boda a Grci 6, onda ćemo imati jedan bod prednosti. Ostaje nam utakmica protiv Litvanije, gore kod njih i Lihtenštajn u Zenici. Realno kako u zadnje dvije utakmice možemo prosuti bodove? Nema šanse. Zadnje dvije dobijemo samo tako.
Ovo govorim da se vidi da imamo prostora za taj jedan kiks, da se ne stvara velika frka među rajom ako ne daj Bože, protiv Slovačke izgubimo bodove.
Sa obje pobjede protiv Slovačke mi smo obezbijedili Svjetsko prvenstvo.
Fol je da nama potpuno svejedno hocemo li u naredne dvije utakmice uzeti 3 ili 4 boda, odnosno hocemo li nakon dvomeca sa Slovackom imati bod vise od Grka ili biti bodovno izjednaceni jer imamo bolju gol-razliku. U obje varijante nam treba pobjeda u Litvi. Znaci, imamo pravo na jedan kiks, a kiks je u ovom slucaju poraz ili nerijeseno. Tacno je da nam dvije pobjede nad Slovackom donose Svjetsko prvenstvo. Zato, ako u Slovackoj, recimo, pri rezultatu 1:1 imamo korner u 94. minutu, Begovic treba ici u njihov 16-erac da probamo zabiti gol, jer ako ga primimo iz kontre, isto nam dodje ko da je ostalo nerijeseno.
todd_smith

#29 Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post by todd_smith »

Moramo igrati da osvojimo max bodove i svaku da dobijemo, jer realno ako ne mozemo ne porazeni i bez ikakvog kiksa proci najlaksu grupu u Europi, mi nemamo sta traziti sa najboljim ekipama svijeta u Brazilu.
antifascism

#30 Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post by antifascism »

todd_smith wrote:Moramo igrati da osvojimo max bodove i svaku da dobijemo, jer realno ako ne mozemo ne porazeni i bez ikakvog kiksa proci najlaksu grupu u Europi, mi nemamo sta traziti sa najboljim ekipama svijeta u Brazilu.
Nebi bas reko da je najlaksa. Pogledaj svicarsku grupu, svicarci se bore sa islandom, albanijom i norveskom. Ni hrvatska grupa nije puno bolja.
Infaze Studio

#31 Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post by Infaze Studio »

todd_smith wrote:Moramo igrati da osvojimo max bodove i svaku da dobijemo, jer realno ako ne mozemo ne porazeni i bez ikakvog kiksa proci najlaksu grupu u Europi, mi nemamo sta traziti sa najboljim ekipama svijeta u Brazilu.
E yebiga tode..opet te price: Ako ne mozemo ovo, ne bi trebali nikako ni ono...
Cilj se plasirati...Iz treceg sesira smo izvuceni u ovu grupu..
BTW...co'ek ovakvu temu zakljuca jutros, a Vito opet.. :D
todd_smith

#32 Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post by todd_smith »

Hrvati u grupi sa ekipom koja ce sljedecih 10 godina harati Europom. :roll:

Jbte mi imamo Lihtenstajn, Latviju, Grke koji su propali ko njihova ekonomija, Slovake koji ne mogu dobiti ekipu kojoj smo mi 8 komada uvalili. Necemo se varati, laksu grupu niko nije mogao izvuci. Ne kazem da to sada znaci da smo mi tarabe, nego treba samo ovako nastaviti, ali paziti se jer Slovaci su dosta slicni Bjelorusiji od prosle godine. Jednu igraju odlicno, drugu ih Vrbanjusa 5 razlike moze dobiti.
Infaze Studio

#33 Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post by Infaze Studio »

Samo pogledaj sa tacke gledista sa koje smo gledali kada su izvucene grupe. TAda sigurno nisi razmisljao k'o sad, da bi trebali uzeti 28 bodova od mogucih 30.. ;-)
antifascism

#34 Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post by antifascism »

todd_smith wrote:Hrvati u grupi sa ekipom koja ce sljedecih 10 godina harati Europom. :roll:
Sljedecih 10 godina, ne sada. Cinjenica je da u njihovoj grupi nema nijedne reprezentacije koja moze do polufinala na SP, kao sto nema ni kod nas.
Jbte mi imamo Lihtenstajn, Latviju, Grke koji su propali ko njihova ekonomija, Slovake koji ne mogu dobiti ekipu kojoj smo mi 8 komada uvalili. Necemo se varati, laksu grupu niko nije mogao izvuci. Ne kazem da to sada znaci da smo mi tarabe, nego treba samo ovako nastaviti, ali paziti se jer Slovaci su dosta slicni Bjelorusiji od prosle godine. Jednu igraju odlicno, drugu ih Vrbanjusa 5 razlike moze dobiti.
Ta ista Grcka je prije 11 mjeseci zamalo dogurala do polufinala EP, a Hrvatsku su otresli bez ikakvih problema. Slovacka ima dobre igrace i prije 3 godine je im malo falilo da dodju do cetrvtfinala SP, neznam sto su propali...

Grupa jeste lahka ali da je najgora, nije... Ni Hrvatska ni Svicarska na primjer nebi bili favoriti u ovoj grupi.
Logovan

#35 Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post by Logovan »

don vito wrote: Fol je da nama potpuno svejedno hocemo li u naredne dvije utakmice uzeti 3 ili 4 boda, odnosno hocemo li nakon dvomeca sa Slovackom imati bod vise od Grka ili biti bodovno izjednaceni jer imamo bolju gol-razliku. U obje varijante nam treba pobjeda u Litvi. Znaci, imamo pravo na jedan kiks, a kiks je u ovom slucaju poraz ili nerijeseno. Tacno je da nam dvije pobjede nad Slovackom donose Svjetsko prvenstvo. Zato, ako u Slovackoj, recimo, pri rezultatu 1:1 imamo korner u 94. minutu, Begovic treba ici u njihov 16-erac da probamo zabiti gol, jer ako ga primimo iz kontre, isto nam dodje ko da je ostalo nerijeseno.
Pa znači da se slažemo, sve isto mislim. :D
Ovo boldirano mi se sviđa, treba Sušiću reći da ovako uradi. :D Zamisli Begović asistira ili zabije pobjednički gol. :lol: Eh kad bi Grčka kiksala nekim čudom u nekoj od narednih utakmica.
todd_smith

#36 Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post by todd_smith »

antifascism wrote:
todd_smith wrote:Hrvati u grupi sa ekipom koja ce sljedecih 10 godina harati Europom. :roll:
Sljedecih 10 godina, ne sada. Cinjenica je da u njihovoj grupi nema nijedne reprezentacije koja moze do polufinala na SP, kao sto nema ni kod nas.
Ta ista Grcka je prije 11 mjeseci zamalo dogurala do polufinala EP, a Hrvatsku su otresli bez ikakvih problema. Slovacka ima dobre igrace i prije 3 godine je im malo falilo da dodju do cetrvtfinala SP, neznam sto su propali...

Grupa jeste lahka ali da je najgora, nije... Ni Hrvatska ni Svicarska na primjer nebi bili favoriti u ovoj grupi.
Kakvi crni polufinali, sjecas li se ti kako ih je jedna Ceska u 5 minuta rastavila na faktore u 2-3 poteza i da su prosli jer su im Rusi/Poljaci ucinili uslugu pa se rezultati poklopili.
It_is_a_Leclerc

#37 Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja se duboko izvinjavam na krajnje slaboj računici, ali da li sam u pravu...

Mi i sa jednim porazom ostajemo prvi u grupi, a imamo još tri koliko-toliko ozbiljne utakmice od kojih su dvije sa Slovačkom koju je Armenija dobila 4-0 u Bratislavi, a sinoć su remizirali sa mesarima i bankarima iz Kneževine Lihtenštajn ?!
Istovremeno, zadnja utakmica je protiv Litvanije koju smo rasuli u Zenici ?!

BiH - Slovačka 3:0
Slovačka - BiH 0:2
BIH - Lihtenštajn 6:0
Litvanija - BiH 0:1

:bih:
Infaze Studio

#38 Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post by Infaze Studio »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja se duboko izvinjavam na krajnje slaboj računici, ali da li sam u pravu...

Mi i sa jednim porazom ostajemo prvi u grupi, a imamo još tri koliko-toliko ozbiljne utakmice od kojih su dvije sa Slovačkom koju je Armenija dobila 4-0 u Bratislavi, a sinoć su remizirali sa mesarima i bankarima iz Kneževine Lihtenštajn ?!

TAcno, s tim da ostale 3 dobijemo.
Opetja033

#39 Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post by Opetja033 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja se duboko izvinjavam na krajnje slaboj računici, ali da li sam u pravu...

Ma mi moramo ici na to da pobjedimo sve do kraja, ukljucujuci i prijateljsku sa SAD. Ukoliko pobjedimo sve do kraja, velike su nam sanse da budemo u drugom sesiru u grupnoj fazi SP u Brazilu.
Mustang1

#40 Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post by Mustang1 »

Dajte anketu samo 2-3 dana .. Da hoce klix na portal staviti samo da vidim da li je ovaj nas narod i nakon svega ovog pesimista .. Da vidim koliko ih misli da se necemo plasirati na svjetsko .. Jesmo li se rijesili onog gubitnickog mentaliteta
Charuga
Globalni moderator

#41 Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post by Charuga »

Jos skoro tri mjeseca do utakmice a vec treci ili cetvrti pokusaj otvaranja teme. Rano je jos za ovo a i bezveze "razvodnjavate" istu pricu na vise tema. Imate temu http://www.klix.ba/forum/fudbalska-nogo ... l#p8735785 pa opletite o reprezentaciji.
Charuga
Globalni moderator

#42 Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post by Charuga »

BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Ne granajte na druge utakmice, drzite se samo ovog dvomeca.
cekpi

#43 Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post by cekpi »

procvjetala grana jorgovana bosna tuce slovake 7:nula u zenici :mrgreen:

:bih: :bih:
Mezzo-x

#44 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Mezzo-x »

Imaju li Slovaci novog trenera ?

Image
tipico2

#45 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by tipico2 »

Image

Image

Cijena ne ukljucuje ulaznicu za utakmicu ???
nKrkan

#46 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by nKrkan »

Bez primljenog gola protiv Slovaka prolazimo 100 %
DonVito

#47 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by DonVito »

Mezzo-x wrote:Imaju li Slovaci novog trenera ?

Image
Imaju.. :shock:

Strah me...

Image

Da se hoce povr. neka laksa povreda 2,3 sedmice van terena u Sep. :mrgreen:
Mezzo-x

#48 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Mezzo-x »

Strah me...

Image

Da se hoce povr. neka laksa povreda 2,3 sedmice van terena u Sep. :mrgreen:[/quote]

Neka njega, to ce Spaha odraditi...

Image
avantgarde

#49 Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post by avantgarde »

Kemal Malovčić wrote:Meni je tek sad došlo do mozga da su Slovaci protiv Lihtenštajna odigrali neriješeno. :roll:

Šest bodova sigurica. 8-)
isti sam,mozda sam to i nacuo ali nisam bas registrovo ono da znam...znaci,ne bi trebali da imamo frke..mada ne bi se smjelo nikako potcijenit Slovacku,ipak su oni prosjek ekipa..
BegA_

#50 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by BegA_ »

Mezzo-x wrote:Strah me...

Image

Da se hoce povr. neka laksa povreda 2,3 sedmice van terena u Sep. :mrgreen:

Neka njega, to ce Spaha odraditi...

Image[/quote]
Neka gluho bilo. Spaha kad' povrijedi, onda bas povrijedi. :D
Locked