Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Enticer wrote:Odlicno je sto se vjerski objekti grade u urbanim sredinama gdje je ogromna koncentracija stanovnistva. Ne treba mi dzamija tamo negdje na nekom brdu gdje cu morati pola sata ici autom da obavim vjersku duznost.
Vjerska dužnost se može obaviti i u svojoj kući, zar ne znaš?
Al nije to to.
Onda ne bi culi dan uoci izbora za koga glasati, kao pred prosle izbore kad su u vehabijskoj u B fazi lobirali za SDA
Enticer wrote:Odlicno je sto se vjerski objekti grade u urbanim sredinama gdje je ogromna koncentracija stanovnistva. Ne treba mi dzamija tamo negdje na nekom brdu gdje cu morati pola sata ici autom da obavim vjersku duznost.
Al nije to to.
Onda ne bi culi dan uoci izbora za koga glasati, kao pred prosle izbore kad su u vehabijskoj u B fazi lobirali za SDA
Pa za šta onda služe džamije, za političku indoktrinaciju i navođenje na glasanje prema političkim ciljevima SDA, ili za vjersku molitvu
mali Ninja wrote:
zato sto su crkve nakaradne i nisu potrebne vecinskom stanovnistvu sarajeva.
kome smeta nek ih ne gleda i ne ulazi u njih.cobanima smetaju crkve,dzamije i ostali vjerski objekti.
Sarajevo je uvijek bilo otvoreno za sve a cobani nece naređivat i postavljat svoja pravila nikad.nek se vrate oklen su sljegli i zdravo đaci
Evo meni rodjenom u ovom gradu smeta bogomolja tik do ograde osnovne skole koju sam igrom slucaja pohadjao, sta hoces!
Zalibo me tj. ne smeta mi kad nije tik do sekularne drzavne obrazovne ustanove!
Ono bi tjeralo ljude i vrijedjalo nekakvim seljoberskim epitetima
Pa dobro postoje i gradski cobani...coban ne mora bit samo sa sela
Prica se cak da je gradski seljak gori od onog pravog sa sela....
akcid wrote:
Al nije to to.
Pa za šta onda služe džamije, za političku indoktrinaciju i navođenje na glasanje prema političkim ciljevima SDA, ili za vjersku molitvu
Nazalost, i za jedno i drugo - ide jedno s drugim pod ruku, a trebalo bi biti mjesto duhovnog prosvjetljenja.
Isto ili slicno je, siguran sam, i u crkvama na Palama i Sirokom.
Gospodin_bez_kravate wrote:
kome smeta nek ih ne gleda i ne ulazi u njih.cobanima smetaju crkve,dzamije i ostali vjerski objekti.
Sarajevo je uvijek bilo otvoreno za sve a cobani nece naređivat i postavljat svoja pravila nikad.nek se vrate oklen su sljegli i zdravo đaci
Evo meni rodjenom u ovom gradu smeta bogomolja tik do ograde osnovne skole koju sam igrom slucaja pohadjao, sta hoces!
Zalibo me tj. ne smeta mi kad nije tik do sekularne drzavne obrazovne ustanove!
Ono bi tjeralo ljude i vrijedjalo nekakvim seljoberskim epitetima
Pa dobro postoje i gradski cobani...coban ne mora bit samo sa sela
Prica se cak da je gradski seljak gori od onog pravog sa sela....
Seljober, kao ni "coban" onako kako ga ti upotrebljavas, nije regionalni vec epitet za licnost/stanje uma Isto kao i "malogradjansko".
Ti si taj koji "cobanima" porucuje da se "vrate oklen su sljegli"
Djetinjasto.
Hajlac wrote:
Al nije to to.
Nazalost, i za jedno i drugo - ide jedno s drugim pod ruku, a trebalo bi biti mjesto duhovnog prosvjetljenja.
U katolickim crkvama se to rjeđe događa iz razloga hijerarhijske stege i zabrane takvog ponašanja, ali opet se potkrade kao što je bilo lobiranje da se glasa za neovisnost BiH.
akcid wrote:
U katolickim crkvama se to rjeđe događa iz razloga hijerarhijske stege i zabrane takvog ponašanja, ali opet se potkrade kao što je bilo lobiranje da se glasa za neovisnost BiH.
Hajlac wrote:
Tudjmo izdao fetvu
Nije krivousti nema on tu utjecaja, vec papa Ivan Pavao II i Vinko kardinal Puljic i drugi biskupi tada u BiH.
Nisam ni za kakvu gradnju, ali svjedoci smo multietnicke BiH, kakvu zagovaraju Bosnjaci, jedan covjek jedna dzamija, a sta ce nam crkve one su ruzne..dzamija moze na svakom mjestu i u svako doba..ionako ih u Bosni ima vise nego stanovnika..samo poslije rata izgradjuju se dzamije na svakom mjestu i nikome ne smeta..toliko o multietnickoj Bosni..
animals wrote:Nisam ni za kakvu gradnju, ali svjedoci smo multietnicke BiH, kakvu zagovaraju Bosnjaci, jedan covjek jedna dzamija, a sta ce nam crkve one su ruzne..dzamija moze na svakom mjestu i u svako doba..ionako ih u Bosni ima vise nego stanovnika..samo poslije rata izgradjuju se dzamije na svakom mjestu i nikome ne smeta..toliko o multietnickoj Bosni..
Bosnjaci su sigurno 10x tolerantniji sto se toga tice nego narod kome ti pripadas.
I pjeske mozes na more otici pa koristis razne vrste prijevoza. Ne kontas ti to, djabe ja to tebi pricam...
I pjeske mozes na more otici pa koristis razne vrste prijevoza. Ne kontas ti to, djabe ja to tebi pricam...
Može, i pješke se stiže, ali skorojevići radije zadužuju kredit i od usta odvajaju zadnju marku ne bi li kupili što veći auto, da se u selu pohvale...
Qler wrote:najgore je ovo zapisavanje teritorije. Isto kao ona dzamija na sutpu, natakarili je ondje, samo smeta, ali eto, da se zna. Gdje ima potrebe i dovoljan broj vjernika koji ce ici u bogomolju, neka se pravi. A ako se pravi radi tog zapisavanja, onda ne treba. I sto neko rece, ako moze dzamija na 5m od skole, moze i crkva. Nismo mi zatucana evropa pa da branim gradnju bogomolja...
Qler wrote:najgore je ovo zapisavanje teritorije. Isto kao ona dzamija na sutpu, natakarili je ondje, samo smeta, ali eto, da se zna. Gdje ima potrebe i dovoljan broj vjernika koji ce ici u bogomolju, neka se pravi. A ako se pravi radi tog zapisavanja, onda ne treba. I sto neko rece, ako moze dzamija na 5m od skole, moze i crkva. Nismo mi zatucana evropa pa da branim gradnju bogomolja...
a o ovoj da ne pricamo na Ciglanama
A sta je ovo, svjetionik ili..ne lici mi ni na jednu poznatu bogomolju
Ja koliko znam crkva se trebala graditi na mjestu na kojem je sad dzamija. Starari su bili protiv crkve tako da se doslo na ideju da se napravi dzamija..
po mom misljenju ni jedno ni drugo nije potrebno.. zar svako jebeno naselje mora imati neki hram..ma caaao
Sheriff wrote:Ja koliko znam crkva se trebala graditi na mjestu na kojem je sad dzamija. Starari su bili protiv crkve tako da se doslo na ideju da se napravi dzamija..
po mom misljenju ni jedno ni drugo nije potrebno.. zar svako jebeno naselje mora imati neki hram..ma caaao