Ma pravite od muhe slona, realno. Eto sad ce svi prestati biti Bosnjaci zato sto im to ne pise u rodnom listu.Halcyon wrote:Mislim da bi se ipak trebali prestat pravit ludi.salvatore paradise wrote:Mislim da bi trebalo uvesti pravilo tetoviranja nacionalnosti i konfesije na celo svakog covjeka. U suprotnom mogu se desavati najgore moguce stvari, poput toga da se recimo Bosnjak zagleda u neku Srpkinju (i obrnuto vrijedi) a da i ne zna da je doticna onaanamo. A kad sazna vec je kasno...MuaDib wrote:Koji će klinac nacionalnost u rodnom listu![]()
![]()
Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarati?
-
salvatore paradise
#26 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
- Halcyon
#27 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
Ovdje je riječ o politici Šumske prema bošnjačkom narodu, onoj politici koja negira postojanje tog naroda, a u prošlosti je sistematski radila na istrjebljenju Bošnjaka sa "vekovne srpske zemlje".salvatore paradise wrote:Ma pravite od muhe slona, realno. Eto sad ce svi prestati biti Bosnjaci zato sto im to ne pise u rodnom listu.
-
salvatore paradise
#28 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
I sad su nasli novi nacin da istrijebe Bosnjake tako sto jednostavno nece napisati koje su nacionalnosti.Halcyon wrote:Ovdje je riječ o politici Šumske prema bošnjačkom narodu, onoj politici koja negira postojanje tog naroda, a u prošlosti je sistematski radila na istrjebljenju Bošnjaka sa "vekovne srpske zemlje".salvatore paradise wrote:Ma pravite od muhe slona, realno. Eto sad ce svi prestati biti Bosnjaci zato sto im to ne pise u rodnom listu.
Izvini ali ta teorija je malo nategnuta i opcenito neefikasna. Ne moze meni niko odrediti sta i ko cu biti. Da se razumijemo ako Bosnjaci (a i svi ostali) zele da im u rodnom listu pise nacionalnost, nemam nista protiv. Samo kazem da se dize hampa zbog gluposti. Da ovoliko paznje, vremena i truda koliko posvecujemo nacionalnosti posvecujemo recimo nauci, ekonomiji i slicnim stvarima od kojih covjek zaista moze imati koristi, gdje bi nam bio kraj. Ali jok, jebo to, daj da naprdjujemo...
-
Bodkin
#29 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
Ma pravis se ti lud ba, cuj neka nauka i ekonomijasalvatore paradise wrote:I sad su nasli novi nacin da istrijebe Bosnjake tako sto jednostavno nece napisati koje su nacionalnosti.Halcyon wrote:Ovdje je riječ o politici Šumske prema bošnjačkom narodu, onoj politici koja negira postojanje tog naroda, a u prošlosti je sistematski radila na istrjebljenju Bošnjaka sa "vekovne srpske zemlje".salvatore paradise wrote:Ma pravite od muhe slona, realno. Eto sad ce svi prestati biti Bosnjaci zato sto im to ne pise u rodnom listu.![]()
![]()
Izvini ali ta teorija je malo nategnuta i opcenito neefikasna. Ne moze meni niko odrediti sta i ko cu biti. Da se razumijemo ako Bosnjaci (a i svi ostali) zele da im u rodnom listu pise nacionalnost, nemam nista protiv. Samo kazem da se dize hampa zbog gluposti. Da ovoliko paznje, vremena i truda koliko posvecujemo nacionalnosti posvecujemo recimo nauci, ekonomiji i slicnim stvarima od kojih covjek zaista moze imati koristi, gdje bi nam bio kraj. Ali jok, jebo to, daj da naprdjujemo...
- lazni liberal
#30 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
To pokazuje da ono sto su radili u ratu nastavljaju u miru . Mozete vi da se trudite koliko hocete da prikazete da Bosnjaci ne treba da se bore protiv uskracivanja prava,da je to nazadno i da svako ko nece da je obespravljen je opterecen ali to ne znaci da Bosnjaci treba da odustanu od svojih prava u svojoj zemlji i da dozvole da se nad njima ponovo sprovodi genocidna politika .Sto se tice ekonomije i nauke eto slazem se da Bosnjaci nemaju pojma sta je to i da treba vi salonci da nam kazete i da nas naucite 
-
Stratocaster
#31 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
Ja imam dvoje, za jedno koje je rodjeno tokom rata nema nacionalnosti, za drugo posle rata ima.
Mozda to ima neke veze, a nisam iz kozarca.
Mozda to ima neke veze, a nisam iz kozarca.
-
gorgonzola
#32 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
lazni liberal wrote:To pokazuje da ono sto su radili u ratu nastavljaju u miru . Mozete vi da se trudite koliko hocete da prikazete da Bosnjaci ne treba da se bore protiv uskracivanja prava,da je to nazadno i da svako ko nece da je obespravljen je opterecen ali to ne znaci da Bosnjaci treba da odustanu od svojih prava u svojoj zemlji i da dozvole da se nad njima ponovo sprovodi genocidna politika .Sto se tice ekonomije i nauke eto slazem se da Bosnjaci nemaju pojma sta je to i da treba vi salonci da nam kazete i da nas naucite
ne znam kad si rodjen ali pogledaj u svoj rodni list. pise li ti nacionalnost i vjeroispovjest? To nigdje ne pise.Ni u jednom rodnom listu na svijetu.
-
bljump
#33 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
Ja ne znam odakle ovakvi izlivi zuci kad Bosnjaci vec 20 propagiraju brisanje svega nacionalnog. Jos nisam cuo ni jednu inicijativu Bosnjaka o upisivanju nacionalnosti bilo gdje. Bilo je samo zahtjeva i akcija protiv isticanja nacionalnog. Ako vam je nebitno onda je nebitno i nema ljutnje ako se bosnjacka nacionalnost ne upisuje.MuaDib wrote:Koji će klinac nacionalnost u rodnom listu![]()
![]()
A ako vam je bitno onda se ponasajte u skladu sa tim, ubacite nacionanost u federalne rodne listove i isticite svoje nacionalne posebnosti odnosno sto bi bosnjacki politicari rekli: Podjele medju ljudima.
Nacionalno izjasnjavanje u BiH nije obavezno. Ono je odraz kucnog odgoja odnosno politickog pravca jednog naroda. Srbi i Hrvati su nacionalno samosvjeni i nisu krivi sto Bosnjaci 20 godina sviraju u neku drugu frulu.
Pa donedavno smo slusali price bosnjackih politicara o tome kako Bosnjaci nisu nacionalna vec etnicka skupina.
-
Eöl Mornedhel
#34 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
Pa, kako gde:gorgonzola wrote: ne znam kad si rodjen ali pogledaj u svoj rodni list. pise li ti nacionalnost i vjeroispovjest? To nigdje ne pise.Ni u jednom rodnom listu na svijetu.

-
gorgonzola
#35 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
ma hrvati su vazda naopaki bili. 
-
bljump
#36 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
Pa ako je upisivanje nacionalnosti = naopako.gorgonzola wrote:ma hrvati su vazda naopaki bili.
Onda je izostavljanje = pozitivno.
Posto nacionalno izjasnjavanje u BiH nije obavezno svako ima pravo da bira hoce li ga upisati ili ne. Isto tako i drzavljanstvo entiteta.
- MuaDib
#37 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
Nevjerovatna količina gluposti je sadržana u ovoj temi. Kao prvo ovdje neki žele da nacionalno razdvajaju bebe, pa da mu od prvog udisaja udare nacionalni pečat. Kojim slučajem da RS insstira na upisivanju nacionalnosti, to bi se proglasilo novom listom za odstrjel Bošnjaka. Kad ne insistira, RS perfidno zatire bošnjačko prisustvo. Zato je vrijeme da ova tema ode pod ključ.
-
amebr
#38 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
Možda nema veze sa nacionalnošću ali meni na rodnom listu piše da sam državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Ja kako znam i RS je još uvijek u granicama lijepe nam Bosne i Hrecegovine.
- BHCluster
#39 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
Ako te stavke postoje u rodnom listu zasto se ne unose? I pitanje nije da ako RS insistira na upisu vec odbijaju da to ucine a ako tebi odgovara da pises bajku da bi nesto argumentovao onda izvoli ali nepravi se lud!MuaDib wrote:Nevjerovatna količina gluposti je sadržana u ovoj temi. Kao prvo ovdje neki žele da nacionalno razdvajaju bebe, pa da mu od prvog udisaja udare nacionalni pečat. Kojim slučajem da RS insstira na upisivanju nacionalnosti, to bi se proglasilo novom listom za odstrjel Bošnjaka. Kad ne insistira, RS perfidno zatire bošnjačko prisustvo. Zato je vrijeme da ova tema ode pod ključ.
-
bljump
#40 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
Nije to glupost nego smisljeno trazenje neprijatelja zbog propagiranja politickih ciljeva.MuaDib wrote:Nevjerovatna količina gluposti je sadržana u ovoj temi. Kao prvo ovdje neki žele da nacionalno razdvajaju bebe, pa da mu od prvog udisaja udare nacionalni pečat. Kojim slučajem da RS insstira na upisivanju nacionalnosti, to bi se proglasilo novom listom za odstrjel Bošnjaka. Kad ne insistira, RS perfidno zatire bošnjačko prisustvo. Zato je vrijeme da ova tema ode pod ključ.
Onim Bosnjacima kojima je cilj nacionalno izjasnjavanje Bosnjaka ce za neprijatelja naci izabrati, koga nego RS. "Nedaju nam da se izjasnimo!"
Onim Bosnjacima kojima je cilj brisanje nacionalnog kod Bosnjaka ili stvaranje bosanskog identiteta ce za neprijatelja izabrati, opet RS. "Oni su nacionalnisti, njima je nacionalnost bitnija od hljeba... mi nismo takvi, mi necemo da budemo kao oni itd."
Mase nemaju svoje ja i pecaju se na takve fore.
-
gorgonzola
#41 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
amebr wrote:Možda nema veze sa nacionalnošću ali meni na rodnom listu piše da sam državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Ja kako znam i RS je još uvijek u granicama lijepe nam Bosne i Hrecegovine.
e to je vec problem. bitno je da pise bosnjak i islamske a sto si drzavljanin rep srpske u bosni i hercegovini to nikog ne brine. Uzas
-
pametna_glupost
#42 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
Na mom listu ne pise nista od tog, nisam iz RS, nisam nikad ni vidio takav list. Ja se tek rodio i da sam vec opredjeljen za nesto sto je moj licni izbor, i to sad kofol u sklopu s ljudskim pravima...ma hajme nemojte...
Avazovo maslo, kad dijaspora o bosni uci u havazu
A ti visegrad, paz sta pises, neprijatelj gleda
- BHCluster
#43 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
Nazalos to sta si ti napisao je suprotno stvarnosti, to se radi i to je praksa samo ako nisi Hrvat ili Bosnjauk u RS-u, razumijes li ti to ili je vazno samo se praviti glup?pametna_glupost wrote:Na mom listu ne pise nista od tog, nisam iz RS, nisam nikad ni vidio takav list. Ja se tek rodio i da sam vec opredjeljen za nesto sto je moj licni izbor, i to sad kofol u sklopu s ljudskim pravima...ma hajme nemojte...
P.S
Hebo havaz
-
pametna_glupost
#44 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
PA sto u mom rodnom listu ne stoji to?BHCluster wrote:Nazalos to sta si ti napisao je suprotno stvarnosti, to se radi i to je praksa samo ako nisi Hrvat ili Bosnjauk u RS-u, razumijes li ti to ili je vazno samo se praviti glup?pametna_glupost wrote:Na mom listu ne pise nista od tog, nisam iz RS, nisam nikad ni vidio takav list. Ja se tek rodio i da sam vec opredjeljen za nesto sto je moj licni izbor, i to sad kofol u sklopu s ljudskim pravima...ma hajme nemojte...
P.S
Hebo havaz!!!
-
salvatore paradise
#45 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
Istina. Ja sam notorna budala jer me zanimaju tako sporedne i, budimo iskreni do kraja, glupe stvari. Hajde jos mogu razumijeti i ove profesionalne Bosnjake/Srbe/Hrvate koji od toga lijepo zive, ali da to jos uvijek muci prosjecnog covjeka, e to je vec za podrucje psihijatrije.Bodkin wrote:Ma pravis se ti lud ba, cuj neka nauka i ekonomijasalvatore paradise wrote: I sad su nasli novi nacin da istrijebe Bosnjake tako sto jednostavno nece napisati koje su nacionalnosti.![]()
![]()
- BHCluster
#46 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
Procitaj sta si napisao i naces svoj odgovor.pametna_glupost wrote:PA sto u mom rodnom listu ne stoji to?BHCluster wrote:Nazalos to sta si ti napisao je suprotno stvarnosti, to se radi i to je praksa samo ako nisi Hrvat ili Bosnjauk u RS-u, razumijes li ti to ili je vazno samo se praviti glup?pametna_glupost wrote:Na mom listu ne pise nista od tog, nisam iz RS, nisam nikad ni vidio takav list. Ja se tek rodio i da sam vec opredjeljen za nesto sto je moj licni izbor, i to sad kofol u sklopu s ljudskim pravima...ma hajme nemojte...
P.S
Hebo havaz!!!
- BHCluster
#47 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
Istina. Ja sam notorna budala jer me zanimaju tako sporedne i, budimo iskreni do kraja, glupe stvari. Hajde jos mogu razumijeti i ove profesionalne Bosnjake/Srbe/Hrvate koji od toga lijepo zive, ali da to jos uvijek muci prosjecnog covjeka, e to je vec za podrucje psihijatrije.[/quote]salvatore paradise wrote: Ma pravis se ti lud ba, cuj neka nauka i ekonomija
Zar se neradi o prosjecnom covjeku ovdje i njegovim pravima?
-
pametna_glupost
#48 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
Ne razumijem?BHCluster wrote:Procitaj sta si napisao i naces svoj odgovor.pametna_glupost wrote:PA sto u mom rodnom listu ne stoji to?BHCluster wrote:
Nazalos to sta si ti napisao je suprotno stvarnosti, to se radi i to je praksa samo ako nisi Hrvat ili Bosnjauk u RS-u, razumijes li ti to ili je vazno samo se praviti glup?
P.S
Hebo havaz!!!
i sto bi mi pislo, ionako je to slobodan izbor...
-
salvatore paradise
#49 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
Zar se neradi o prosjecnom covjeku ovdje i njegovim pravima?[/quote]BHCluster wrote:Istina. Ja sam notorna budala jer me zanimaju tako sporedne i, budimo iskreni do kraja, glupe stvari. Hajde jos mogu razumijeti i ove profesionalne Bosnjake/Srbe/Hrvate koji od toga lijepo zive, ali da to jos uvijek muci prosjecnog covjeka, e to je vec za podrucje psihijatrije.salvatore paradise wrote: Ma pravis se ti lud ba, cuj neka nauka i ekonomija
Da neko brine o prosjecnom covjeku onda bi vjerovatno pricao o poslu, obrazovanju, prilikama koje moze iskoristiti a ne o vekovnim ugrozavanjima, torovima i slicno. Uostalom tema je potpuno neinteresantna sto i sam odziv na istu govori.
- lazni liberal
#50 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat
Nisu ljudi zivotinje pa da im je potrebno samo jelo,spavanje i sex nego ljudi moraju da imaju i svoja prava i pojedinacna i kolektivna i treba kad im to neko ugrozava da se pobune tako da je i borba za ta prava briga o prosjecnom covjeku. Prvo moras da imas makar osnovna ljudska prava,individualna i kolektivna pa tek onda da brines o poslu i fabrikama. Ako nemas to onda i to sto steknes radom moze lako da ti neko odnese i najbolji primjer za to je zadnji rat gdje ljudi koji su ramisljali tako da ih je bilo bas briga da li mogu da se izjasne kao Bosnjaci,da li su im ugrozena kolektivna prava pa im je sve to sto su sticali godinama odnijeto od strane vikend dobrovoljaca i vikend cetnika i ne samo da su ostali bez svega nego su im i zivoti bili ugrozeni. Ne moze kuca da se gradi od pola nego mora da ima temelje i prvo moras da imas pravnu sigurnost da to sto ces steci ti niko ne moze oduzeti zato sto je mocan pa mu se moze, zato sto ima vise para od tebe ili zato sto si ti Bosnjak a on Srbin ili Hrvat.