Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarati?

stari grad Visegrad

#1 Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarati?

Post by stari grad Visegrad »

Ovu temu otvaram i tazim odgovornost i ostavku:
SDP, SBB, SNSD HDZ, HDZ-1990

Trzaim od spomenutih stranaka da se izjasne zasto ovo rade i dozvoljavjau?
Vi znate da je ne upisvanje nacioanlnosti protivno zakonima o pravima na slobode covjeka.

Vi koji ste u vladi BiH ste glupi. Trazim da se ode do Strazbura, vi ste svi nesposobni da normalno vladate.
Zasto mi trpimo otvoreni fashizam?

Trazim od naroda da se digne i da smjene ove glupe stanke i fashiste u roku od 2 dana.

GUBITE SE!

Posebno optuzujem starnku SNSD koja njeguje otvoreni FASHIZMOM i zato se GUBITE na smetljiste istorije, glupani, gube fashisticke. Ko ce vas-niko. Mozgovi iz srednjeg vijeka.
BHCluster wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Da Općina Kotor-Varoš, u kojoj Bošnjacima pri izdavanju rodnih listova podmeću nepostojeću "muslimansku" nacionalnost, nije usamljen slučaj, uvjerili smo se nakon slučajeva u još nekim općinama u Republici Srpskoj - Istočnom Novom Sarajevu, odnosno Prijedoru. Potvrdio nam je to priloženim dokumentima naš čitalac, koji je zamolio da ostane anoniman.

On, naime, trenutno živi u Sarajevu, a s obzirom na to da je rođen u Kozarcu kod Prijedora, iskoristio je mogućnost da rodni list izvadi u najbližoj mu općini u Republici Srpskoj - Istočnom Novom Sarajevu. To je i učinio, ali su rubrike o državljanstvu, nacionalnosti i vjeroispovijesti ostale potpuno prazne!

Minorne cifre

Ovaj potez on je protumačio pokušajem da se Bošnjacima u manjem bh. entitetu na papirima potpuno zametne trag. Uvjeren je da je riječ o orkestriranim i izrežiranim aktivnostima, čiji je cilj da se ionako mali broj Bošnjaka u ovom entitetu svede na minorne cifre. Sve je to, prema njegovom mišljenju, uvod u prevare većih razmjera, koje se pripremaju za predstojeći popis stanovništva.

Da su takve zakulisne radnje i lobiranja već počeli, potvrđeno nam je i u Fondaciji "Popis" 2013.", koju su osnovale najznačajnije bošnjačke institucije, upravo kako bi zaštitile interese Bošnjaka u historijskom popisu.

Tarik Zaimović, predsjednik Upravnog odbora Fondacije, kazao je da postoje i pokušaji da se Bošnjaci izbace iz popisnih komisija. Naime, iako državni zakon o popisu predviđa da popisno osoblje mora biti multinacionalno i održavati stanje iz 1991. godine, entitetski zakon u RS ne predviđa pošten nacionalni ključ, te postoji mogućnost da u tom entitetu popisno osoblje čine većinom Srbi.

Ići do Strazbura

- Svaka popisna komisija morat će imati legitimnog predstavnika Bošnjaka, odnosno svih konstitutivnih naroda i ostalih. U suprotnom, bit će stvoren preduvjet za poništenje rezultata popisa. Neka svi budu uvjereni da ćemo to ispratiti do Suda u Strazburu, kako bi rezultati popisa bili poništeni ako ne bude ispoštovana nacionalna struktura osoblja - potcrtao je Zaimović.
I dalje ćutimo..
Image
AliceInChains

#2 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by AliceInChains »

Mozda bi visoki predstavnik trabo intervenisati. Ove stvari su van svake pameti, a pogotovo van svake diskusije. Ne znam sta ovi Evropski uhljupi od nas ocekuju, da se dogovaramo sa fasistima oko elementarnih prava? Majku im "demokratsku".

A ovi nasi Budisti bi se makar trebali oglasiti. Zar Bakir i ostali samo znaju progovoriti u Istanbulu? Gdje je buduca "nada", Komsic?
It_is_a_Leclerc

#3 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by It_is_a_Leclerc »

Samo sekundu...Sad će Kaplan da se oglasi dok izljubi onog ustašu, ili Nikšić dok objasni šta je radio u subotu...

Ovo je najskandaloznije kršenje Dejtonskog ustava. Da sam ja neki faktor u vlasti u ovoj državi, sutra bih lično otišao u prijedorski MUP da, u svojstvu vladinog službenika, provjerim šta se to tamo radi, te "iza zatvorenih vrata" zaprijetio odgovornom za to da ćemo, ukoliko se samo jednom ponovi ovo kršenje Ustava, izaći na ulice, a djeca iz škola, pa da se malo zatalasa.

Dosta je bilo taktike "krmku niz dlaku". Evo dokle nas je to dovelo...
stari grad Visegrad

#4 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Bosnjaci/Bosanci su narod koji jedino znaju da se uvlace Srbima u dupe i da ih mole za svoja prava. A u drugim zemljama su ta prava normalna kao poipit casu vode, odnosno nenoramlno je da me krivo pogledas a komili da mi moja prava osporacas! Sikter. Sve mi se to gadi i taj mentalitet, i otimacia drzave i sve. Ove vladajuce stranke ukljucujuci SDA je pregazilo vrijeme. Kome se oni uvlace u dupe i zasto su pokorni fashizmu? Ako si dozvolio da te fashizta podmiti ili si nesposoban za funkciju, idi onda s vlasi, ima i drugog hljeba. To sve treba rastjerati.
BHCluster

#5 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by BHCluster »

I dali ste ocekivali nesto drugo od politicara i RS-a, naravno da nismo nego smo se nadali da je dosta rata bilo, ali rat je nastavljen samo na drugi nacin.

Deyton je prekrsn na najgori moguci nacin, a Bosnjacki politicari sute, jer njihovo biracko tijelo je solidno i glasa ce za iste.
LaBomba

#6 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by LaBomba »

Vidite da Bosnje ovo ne zanima, a na forumu su rijesili probleme Amerike, Sirije itd...
ovejaraS

#7 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by ovejaraS »

Naopako Sarajevo :oops:

Image
MuaDib

#8 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by MuaDib »

Koji će klinac nacionalnost u rodnom listu :-) :-) :-)
Krushna mrva

#9 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by Krushna mrva »

MuaDib wrote:Koji će klinac nacionalnost u rodnom listu :-) :-) :-)
jos ovo prosirit na Federaciju i to je to. Vala ni meni nije jasno sta su se uzhebali zbog "nacionalnosti"
esad_plavi

#10 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by esad_plavi »

Svako zlo koje je zadesilo Bosnjake unazad koliko decenija uzrokovano je nebrigom i bezobzirnoscu bosnjackih kvazipoliticara, a zapravo kriminalaca i neobegova. SVAKO!
Bodkin

#11 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by Bodkin »

nacionalnost mogu shvatiti ali vjeroispovijest....
gorgonzola

#12 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by gorgonzola »

Ni ja ne kontam sto su se pobunili zbog nacionalnosti i vjeroispovjesti. Ja se vise bunim sto nema drzavljanstva.
Krushna mrva

#13 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by Krushna mrva »

Ni to ne treba, pa sam list ti govori o drzavljanstvu ili postoji poseban dokument kao domovnica u Hrvatskoj ili kod nas Certifikak/Potvrda o drzavljanstvu (nacionalnosti)
gorgonzola

#14 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by gorgonzola »

U mom rodnom pistu isto ne pise ni vjeroispovjest ni nacionalnost, samo drzavljanstvo. Ali izgleda da je bosnji najvaznije koje je vjeroispovjesti i nacionalnosti. Glupost.
stari grad Visegrad

#15 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

gorgonzola wrote:Ni ja ne kontam sto su se pobunili zbog nacionalnosti i vjeroispovjesti. Ja se vise bunim sto nema drzavljanstva.
Vjeroispovjest nije vazna.
Izostavlajnjem upisivanja narodnosti/nacionalnosti se svi Bosnjaci i Hrvati svode na Srbe u entitetu republika izmisljena.
Drzavljanstvo se svakako podrzaumjeva.
Krushna mrva

#16 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by Krushna mrva »

stari grad Visegrad wrote:
gorgonzola wrote:Ni ja ne kontam sto su se pobunili zbog nacionalnosti i vjeroispovjesti. Ja se vise bunim sto nema drzavljanstva.
Izostavlajnjem upisivanja narodnosti/nacionalnosti se svi Bosnjaci i Hrvati svode na Srbe u entitetu republika izmisljena.
vise ni sami ne znate sta hocete, samo je vazno gurati nesto
gorgonzola

#17 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by gorgonzola »

stari grad Visegrad wrote:

Meni u starom rodnom listu pise samo drzavljanstvo SFRJ. Nema ni vjeroispovjesti ni nacionalnosti. A na drzavnim dokumentima to uopste nije bitno. Mislim da se nigdje u svijetu to ne pise u rodnom listu.

Saljem sa posla
Queolt

#18 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by Queolt »

Ovu temu otvaram i tazim odgovornost i ostavku:
SDP, SBB, SNSD HDZ, HDZ-1990

Trzaim od spomenutih stranaka da se izjasne zasto ovo rade i dozvoljavjau?
Vi znate da je ne upisvanje nacioanlnosti protivno zakonima o pravima na slobode covjeka.

Vi koji ste u vladi BiH ste glupi. Trazim da se ode do Strazbura, vi ste svi nesposobni da normalno vladate.
Zasto mi trpimo otvoreni fashizam?

Trazim od naroda da se digne i da smjene ove glupe stanke i fashiste u roku od 2 dana.

GUBITE SE!

Posebno optuzujem starnku SNSD koja njeguje otvoreni FASHIZMOM i zato se GUBITE na smetljiste istorije, glupani, gube fashisticke. Ko ce vas-niko. Mozgovi iz srednjeg vijeka.

Da Općina Kotor-Varoš, u kojoj Bošnjacima pri izdavanju rodnih listova podmeću nepostojeću "muslimansku" nacionalnost, nije usamljen slučaj, uvjerili smo se nakon slučajeva u još nekim općinama u Republici Srpskoj - Istočnom Novom Sarajevu, odnosno Prijedoru. Potvrdio nam je to priloženim dokumentima naš čitalac, koji je zamolio da ostane anoniman.

On, naime, trenutno živi u Sarajevu, a s obzirom na to da je rođen u Kozarcu kod Prijedora, iskoristio je mogućnost da rodni list izvadi u najbližoj mu općini u Republici Srpskoj - Istočnom Novom Sarajevu. To je i učinio, ali su rubrike o državljanstvu, nacionalnosti i vjeroispovijesti ostale potpuno prazne!

Minorne cifre

Ovaj potez on je protumačio pokušajem da se Bošnjacima u manjem bh. entitetu na papirima potpuno zametne trag. Uvjeren je da je riječ o orkestriranim i izrežiranim aktivnostima, čiji je cilj da se ionako mali broj Bošnjaka u ovom entitetu svede na minorne cifre. Sve je to, prema njegovom mišljenju, uvod u prevare većih razmjera, koje se pripremaju za predstojeći popis stanovništva.

Da su takve zakulisne radnje i lobiranja već počeli, potvrđeno nam je i u Fondaciji "Popis" 2013.", koju su osnovale najznačajnije bošnjačke institucije, upravo kako bi zaštitile interese Bošnjaka u historijskom popisu.

Tarik Zaimović, predsjednik Upravnog odbora Fondacije, kazao je da postoje i pokušaji da se Bošnjaci izbace iz popisnih komisija. Naime, iako državni zakon o popisu predviđa da popisno osoblje mora biti multinacionalno i održavati stanje iz 1991. godine, entitetski zakon u RS ne predviđa pošten nacionalni ključ, te postoji mogućnost da u tom entitetu popisno osoblje čine većinom Srbi.

Ići do Strazbura

- Svaka popisna komisija morat će imati legitimnog predstavnika Bošnjaka, odnosno svih konstitutivnih naroda i ostalih. U suprotnom, bit će stvoren preduvjet za poništenje rezultata popisa. Neka svi budu uvjereni da ćemo to ispratiti do Suda u Strazburu, kako bi rezultati popisa bili poništeni ako ne bude ispoštovana nacionalna struktura osoblja - potcrtao je Zaimović.

Image

što to isto pismo ne pošalješ na email tih stranaka ili izađeš na ulicu i javno to kažeš, ili naTV i radio, jesi to popio 2 konjaka da malo muda se dobiju, vidiš kako ja to radim kada sam otkrio ćeliju al kaide ovde pošalje se pismo SIPI i svim institucijama za koje znaš, ali ti nemaš ta muda :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
lazni liberal

#19 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by lazni liberal »

Za to je kriv Ceric ne vidim sem njega nikog ko moze da bude kriv :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by Truba »

najvažnije je da vi u pogrešnom kontekstu gurate ideju da smo svi bosanci
nemoguce vruce

#21 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by nemoguce vruce »

A ovih salonaca sto se brinu za nas Bosnjake... :run:
Niste nas mogli unistiti za 4 godine agresije i genocida, nece vam ni sada proci vas prljavi plan... :bih: :bih: :bih:
BHCluster

#22 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by BHCluster »

To je ona prica, kada je dosao nared na mene nije nikoga bilo da mi pomogne a da odmogne na se uvjek neko nadje.
Last edited by BHCluster on 28/05/2013 11:25, edited 1 time in total.
salvatore paradise

#23 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by salvatore paradise »

Škandal...
salvatore paradise

#24 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by salvatore paradise »

Mislim da bi trebalo uvesti pravilo tetoviranja nacionalnosti i konfesije na celo svakog covjeka. U suprotnom mogu se desavati najgore moguce stvari, poput toga da se recimo Bosnjak zagleda u neku Srpkinju (i obrnuto vrijedi) a da i ne zna da je doticna onaanamo. A kad sazna vec je kasno...
Halcyon

#25 Re: Bošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost- ko ce odgovarat

Post by Halcyon »

salvatore paradise wrote:
Mislim da bi trebalo uvesti pravilo tetoviranja nacionalnosti i konfesije na celo svakog covjeka. U suprotnom mogu se desavati najgore moguce stvari, poput toga da se recimo Bosnjak zagleda u neku Srpkinju (i obrnuto vrijedi) a da i ne zna da je doticna onaanamo. A kad sazna vec je kasno...
Mislim da bi se ipak trebali prestat pravit ludi.
Post Reply