Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post Reply

Da li ocekujete da ce RH biti okarakterisana kao Agresor

Da
33
39%
Ne
30
35%
Djelomicno
20
24%
Nemam stav
2
2%

Total votes: 85

area51

#26 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by area51 »

Hrvatsak poslije drugog svjetskog rata nije trebala postojati ni u kakavom obliku ali evo je sad u EU,NATO paktu...
Vremena se mjenjaju...
RahatHurmašica

#27 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by RahatHurmašica »

area51 wrote:Hrvatsak poslije drugog svjetskog rata nije trebala postojati ni u kakavom obliku ali evo je sad u EU,NATO paktu...
Vremena se mjenjaju...
na vakat prešli u partizane :D
area51

#28 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by area51 »

RahatHurmašica wrote:
area51 wrote:Hrvatsak poslije drugog svjetskog rata nije trebala postojati ni u kakavom obliku ali evo je sad u EU,NATO paktu...
Vremena se mjenjaju...
na vakat prešli u partizane :D
Tako nekako
Sandokan Schiavone

#29 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by Sandokan Schiavone »

Vremena se mjenjaju...
Da , problem je ljudi u Bosni što povijest računaju samo od 2 svijetskog rata, možda nemaš pojma al' i vrijeme prije 46 je zapisano. Edukacije fali, pa kako i neće kada se u Bosnjačkim skolama ćirilica uči, tu ste tanki.
area51

#30 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by area51 »

Sandokan Schiavone wrote:
Vremena se mjenjaju...
Da , problem je ljudi u Bosni što povijest računaju samo od 2 svijetskog rata, možda nemaš pojma al' i vrijeme prije 46 je zapisano. Edukacije fali, pa kako i neće kada se u Bosnjačkim skolama ćirilica uči, tu ste tanki.
Sandokan Schiavone

#31 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

area51 wrote:
Vremena se mjenjaju...
Šta mene ima odavati, nemam što kriti. Apsurd je da Bošnjačka djeca uče ćirilicu, zar nije ?
graue_maus

#32 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by graue_maus »

dobro dosli u eu ......... juce je njemacki bild na naslovnici postavio pitanje da li je hrvatska sljedeci milionski grob u evropi .......... :-) :-)
area51

#33 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by area51 »

@Sandokan schiavone
kakve veze ima to što "Bošnjačka djeca uče ćirilicu" sa temom i tvojim avatarom ?
Sandokan Schiavone

#34 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

graue_maus wrote:dobro dosli u eu ......... juce je njemacki bild na naslovnici postavio pitanje da li je hrvatska sljedeci milionski grob u evropi .......... :-) :-)
A ne nije, pa rekli su već Hrvatima da se malo i pokrenu , a ne samo da izvlače lovu iz fondova.
Sandokan Schiavone

#36 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

area51 wrote:@Sandokan schiavone
kakve veze ima to što "Bošnjačka djeca uče ćirilicu" sa temom i tvojim avatarom ?
Ti si spomenuo avatra, valjda ti se sviđa .?
PerverzMusharaf

#37 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by PerverzMusharaf »

Šta mene ima odavati, nemam što kriti. Apsurd je da Bošnjačka djeca uče ćirilicu, zar nije ?[/quote]

hrvatska je izmišljena tek 10 travnja 1941.
area51

#38 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by area51 »

Ja sam rekao da te "odaje" ali da ne začatavamo temu
Sandokan Schiavone

#39 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

area51 wrote:
Ja sam rekao da te "odaje" ali da ne začatavamo temu
Da, jesi, al' si rekao da Hrvatska i nije trebala postojati od 46, zar ne. ? Tvoja teorija se temelji na srbokomunističkoj propagndi ? Tu teoriju stvarno ne poznajem. Možda ti je babo davao instrukcije ?
Mister Yes

#40 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by Mister Yes »

Shahab wrote:Hrvatska nije bila agresor na BiH. Kada se podvuče crta, Hrvatska je imala pozitivnu ulogu.
Naravno da je bila agresor i to više nego Srbija. Srbija se bar trudila da to nakon 92-e prikrije. Hrvatska je u BiH 93-e imala svoje cijele brigade bez kojih ono malo jada iz Hercegovine ne bi imalo šansi.

A što se tiče pozitivne uloge mora da se šališ. Upravo je Hrvatska odigrala ključnu ulogu te 93-e da se Sarajevo prisili na kapitulaciju. A ta kapitulacija se i desila 93-e nakon pada Igmana i Bjelašnice. Sve nakon toga je bila šahovska završnica.
Sandokan Schiavone

#41 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Mister Yes wrote:
Shahab wrote:Hrvatska nije bila agresor na BiH. Kada se podvuče crta, Hrvatska je imala pozitivnu ulogu.
Naravno da je bila agresor i to više nego Srbija. Srbija se bar trudila da to nakon 92-e prikrije. Hrvatska je u BiH 93-e imala svoje cijele brigade bez kojih ono malo jada iz Hercegovine ne bi imalo šansi.

A što se tiče pozitivne uloge mora da se šališ. Upravo je Hrvatska odigrala ključnu ulogu te 93-e da se Sarajevo prisili na kapitulaciju. A ta kapitulacija se i desila 93-e nakon pada Igmana i Bjelašnice. Sve nakon toga je bila šahovska završnica.
Šta su tek Hrvati u Srebrenici i Prijedoru radili, čudo.
daddy-kool

#42 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by daddy-kool »

Šta mene ima odavati, nemam što kriti. Apsurd je da Bošnjačka djeca uče ćirilicu, zar nije ?
Naravno da nije apsurd, što više znaš to bolje. Ne znam da li Hrvatskoj uče djecu da znaju barem čitati ćirilicu, zašto ne otvoriti vidokrug?
vivace

#43 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by vivace »

blago hrvatskoj. ima odlicne novoizgradjene puteve koji je povezuju, a posto je to prvenstveno turisticka zemlja, najvazniji su putevi. blago njima sto ulaze u eu. srbija nece nikad ni uci.
vivace

#44 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by vivace »

daddy-kool wrote:
Naravno da nije apsurd, što više znaš to bolje. Ne znam da li Hrvatskoj uče djecu da znaju barem čitati ćirilicu, zašto ne otvoriti vidokrug?
ma da. treba znati oba, i cilrilicu i latinicu. secam se kad su kod nas uveli cirilicu da bude obavezno pismo . a ja zaboravila cirilicu, posto sam celog zivota pisala latinicu. bas me bio blam a bila sam i ljuta sto ne mogu vise da pisem latinicu.mislim, ceo zivot pisem latinicom.posle sam morala opet da ucim cirilicu. jedna moja koleginica je morala ceo dnevnik da ispisuje ponovo na cirilici. bilo je tako malo pokreta otpora ,ali slabo nesto. tako da je prevladala cirilica.donesen je zakon.obavezna cirilica.

a ne znam kakav bi to sok trebao da bude u hrvatskoj. ona mirno i fino ulazi u eu.
Last edited by vivace on 24/05/2013 12:07, edited 1 time in total.
graue_maus

#45 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by graue_maus »

graue_maus wrote:dobro dosli u eu ......... juce je njemacki bild na naslovnici postavio pitanje da li je hrvatska sljedeci milionski grob u evropi .......... :-) :-)
A ne nije, pa rekli su već Hrvatima da se malo i pokrenu , a ne samo da izvlače lovu iz fondova.
:lol: :lol: :lol: :lol: ili da prodaju koje ostrvo ovim evropskim lesinarima ...........
area51

#46 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by area51 »

vivace wrote:blago hrvatskoj. ima odlicne novoizgradjene puteve koji je povezuju, a posto je to prvenstveno turisticka zemlja, najvazniji su putevi. blago njima sto ulaze u eu. srbija nece nikad ni uci.
Image
http://www.dulist.hr/clanak/26680/hrvat ... ine-brojac
vivace

#47 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by vivace »

ma znam da je hrvatski dug ogroman, ali da li znas koja je najzaduzenija zemlja ...pa amerika. i sta joj fali?

i koliki je srpski dug,bosanski dug ...ja sam negde bila procitala da je dug jedne od bivsih republika u jugoslaviji veci nego sto je bio dug celokupni juge...
PerverzMusharaf

#48 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

vivace wrote:ma znam da je hrvatski dug ogroman, ali da li znas koja je najzaduzenija zemlja ...pa amerika. i sta joj fali?

i koliki je srpski dug,bosanski dug ...ja sam negde bila procitala da je dug jedne od bivsih republika u jugoslaviji veci nego sto je bio dug celokupni juge...
čuj gluposti, amerika... pa amerika ima dollar, valutu koju kao rezervu drze skoro sve zemlje svijeta ukljucujuci kinu. na taj nacin oni svoj dug prodaju drugim zemljama, jel ti to možeš imalo da skontaš, šta to implicira i koliko to nema veze sa zemljom kao što je hrvatska? ko to na svijetu drži kunu kao rezervnu valutu i spreman je da pokupuje hrvatske državne obveznice?
vivace

#49 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

Post by vivace »

ipak je bolje biti u drustvu jakih ,mocnih zemalja , nego posrtati sam ...
PerverzMusharaf

#50 Re: Hrvatskoj se sprema shok pred ulazak u EU

vivace wrote:ipak je bolje biti u drustvu jakih ,mocnih zemalja , nego posrtati sam ...
društvo jakih i moćnih se ne može izbjeći. valjda hoćeš reći da je bolje plaćati zulum nego biti bombardovan? slažem se.
Post Reply