Ne vidi se to golim okom, osim ako nisi jedan od gradjana EU...ja to vidim svaki dan, ali meni to ne smeta jer ako cijene (a cijen) svoju vjeru, onda samim time poštuju i moju i tudju...miki.ba wrote:Ne slažem se sa ovim uvecanim.Paranoid wrote:..miki, Turska u EU ne može ući iz samo jednog razloga...a to je religija. Poznata stvar da je EU katolička unija koja svoj put vidi isključivo u tom pravcu..
Drugo.. Turska je izuzetno bogata zemlja, kako unutra tako i vani...veliki dio turskog novca se nalazi baš u EU, u slučaju povlačenja svog novca, vodeće zemlje u EU bi imale strašne probleme i zato se pregovori na relaciji EU-Turska vode na način povuci-potegni...
Postoji takodje šansa koju bi Turska mogla da iskoristi time što će kreditirati MMF i samim tim dobiti status otvorenog tržišta... a nakon toga mislim da im EU članstvo i ne treba...
Da je Turska ekonomski slaba država, da nemaju svojih proizvoda koji bi mogli ugroziti EU tržište ušli bi u EU bez problema.
U tom slucaju im religija ne bi predstavljala problem, jer bi dobili kao prvo veliko trežište, jeftinu radnu snagu, resurse...
Moguce da griješim, al mislim da je za EU ekonomija ispred religije.
...ali ulaskom 80 mil turaka bi se poremetila vaga koju sada EU ima, i bez obzira na ekonomsko stanje istrajaće na svojoj ideologiji i ideologiji Vatikana... kontaš..