Imala sam priliku dugo gledati CC kako odrastaju i šta mogu postati i uz kakav odgoj.
Naime, prvi komšija (tada je bio) se bavi uzgojem i sad za sad ima dvojicu slinavih glavonja, koje stvarno puuuuno volim, predivni su.

Stariji je nagrađivan, a mlađi je njegov potomak i još neke kujice, ne znam odakle, i ona je isto nagrađivana, pedigree od oboje sjajan.
Uglavnom, ono što sam ja vidjela, je da su to lešinari ludi

, jaaaaaako inteligentni, odlični s djecom, ali za njih treba čvrsta ruka i neko ko se ne plaši da im zaista bude gazda. U suprotnom rade šta hoće, dovoljno je samo da ih pomaziš po glavi, pa da se ogluše o svaku naredbu koju inače odlično znaju.
Samo te pogleda hladno i okrene glavu, ko veli...
Kao čuvari su odlični, nekim čudom, i to ako si im poznat, možda i možeš ući u dvorište, ali izaći sigurno nećeš dok se gazda ne vrati

Stariji ne pribjegava sili, već reži i laje, skače oko stranca, dok je mlađi odgajan da bude agresivniji, pa on gotovo da odmah napada ako procijeni da si na pogrešnoj teritoriji, pa se i stariji malo pomamio, dok nije dobio koju ćušku od gazde.
I svi vi koji osuđujete klepanje životinja, vjerujte mi da s ovima (neću da kažem s kompletnom rasom) drugačije prosto ne može. S tim da ga niko ne zvekne da mu odbije pola glave, nego dovoljno da ga urazumi kad počne da laje i skače ko nezdrav.
Ono što je mene fasciniralo je što su mene zagotivili od prvog puta kad smo se upoznali, igrali su se sa mnom satima, ali kad gazda vrisne da sam nešto uzela, da mi ne daju izaći, njihovo blentavo balavo lice postaje đavolsko, ali ne napada čak ni mlađi, valjda jer me ipak znaju
Sve u svemu, životinje koje mogu naučiti mnogo toga i to vrlo lahko uz pravu disciplinu i nagrade. Ako neku naredbu neće da usvoje, češće je zato jer im se jednostavno neće, nego zato što ne mogu da zapamte
Ee da, najdivnije od svega je kad ti jedan tako grubi, veliki glavonja, dođe i stavi svoju tintaru u krilo da ga maziš

prosto da se čovjek rastopi od ljubavi
Brljo brljavi glupi