Cane Corso /Italijanski Mastiff
Moderator: anex
-
Ramzes Drugi
#1 Cane Corso /Italijanski Mastiff
Jel neko ima ovu pasminu ko moze da mi opiše ponašanje i kaze malo više o njoj SAMO IZ LIČNOG ISKUSTVA.Hvala unaprijed 
-
zengi
#2 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
Ja sam ih vdio par komada i ovi su bili nacisto ludi. Jedan je pokusavao ozbiljno da me razdere a imao je 9 mjeseci, a drugi je takodje htio da me razdere i imao je 7 mjeseci. Oba iz cista mira, bez i najmanje provokacije. Eto to je moje iskustvo sa tom pasminom. Every little bit helps. 
-
Ramzes Drugi
#3 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
zengi wrote:Ja sam ih vdio par komada i ovi su bili nacisto ludi. Jedan je pokusavao ozbiljno da me razdere a imao je 9 mjeseci, a drugi je takodje htio da me razdere i imao je 7 mjeseci. Oba iz cista mira, bez i najmanje provokacije. Eto to je moje iskustvo sa tom pasminom. Every little bit helps.
Hvala drug na pomoći
- Cholina_Lokica
#4 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
Sve cane corso sto ja znam su divni psi (a znam ih podosta). Nisam nikad bila vlasnik ni jednog, ovo sto znam je od raje sa livade
Ono sto ovako znam o njima je da su jako inteligentnio psi sa kojima je poprilicno lako raditi, medjutim mora se raditi konstantno jer su radni psi. Imaju divnu narav prema porodici i divni su ljubimci, ali ujedno i strasni cuvari pa ce uraditi sve da zastiti porodicu i kucu. Moja Happy (mjesanac labradora i njemackog lovnog) koja ima strasan instinkt za "lose" stvari obozava svakog cane corsa za razliku od vecine drugih pasmina
Sa svakim se slaze i super igra, tako da mi je ona mjerilo najvece 
-
febo_acm
#5 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
Cane Corso je spektakularan pas... Pricao sam sa momkom koji ima jednog CC i kasnije ga je morao pokloniti jer mu je sin imao alergiju na pse. To je pas koji je primarno neustrasiv cuvar. Sto se tice te agresivnosti... Sta reci? Nijedan pas sam po sebi nece biti agreesivan. Socijalizacija i odgojni imas vrhunskog psa. Evo ova moja mala kujica je odrasla sa jednom malom djevojcicom i dosta pasa i sada kada vidi djevojcicu ili psa mase repom kao helikopter
A ljudi kazu stafford ovako ili onako, opasno...O CC sam procitao skoro sve forume na vise jezika(cc, rott i stafford su bila 3 kandidata) i iskustva ljudi koji ih posjeduju su nevjerovatna. Takodjer, kada je rijec o agresiji... U mojoj zgradi ima jedan maltezer koji je nedavno napao malo dijete... Inace razmazen je bola.
Da dodam samo jos nesto o CC. Kupite od provjerenog odgajivaca i CC da valja nije ispod najminimalnije 400-500€. Trenutno su u velikoj ekspanziji i hiperprodukciji i nije preporucljivo uzimati od svakoga bez rodovnika.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Da dodam samo jos nesto o CC. Kupite od provjerenog odgajivaca i CC da valja nije ispod najminimalnije 400-500€. Trenutno su u velikoj ekspanziji i hiperprodukciji i nije preporucljivo uzimati od svakoga bez rodovnika.
-
Ramzes Drugi
#6 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
Cholina_Lokica wrote:Sve cane corso sto ja znam su divni psi (a znam ih podosta). Nisam nikad bila vlasnik ni jednog, ovo sto znam je od raje sa livadeOno sto ovako znam o njima je da su jako inteligentnio psi sa kojima je poprilicno lako raditi, medjutim mora se raditi konstantno jer su radni psi. Imaju divnu narav prema porodici i divni su ljubimci, ali ujedno i strasni cuvari pa ce uraditi sve da zastiti porodicu i kucu. Moja Happy (mjesanac labradora i njemackog lovnog) koja ima strasan instinkt za "lose" stvari obozava svakog cane corsa za razliku od vecine drugih pasmina
Sa svakim se slaze i super igra, tako da mi je ona mjerilo najvece
Hvala lijepo...imam namjeri si uzet jednog pa eto
-
Ramzes Drugi
#7 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
Zhìxin wrote:Cane Corso je spektakularan pas... Pricao sam sa momkom koji ima jednog CC i kasnije ga je morao pokloniti jer mu je sin imao alergiju na pse. To je pas koji je primarno neustrasiv cuvar. Sto se tice te agresivnosti... Sta reci? Nijedan pas sam po sebi nece biti agreesivan. Socijalizacija i odgojni imas vrhunskog psa. Evo ova moja mala kujica je odrasla sa jednom malom djevojcicom i dosta pasa i sada kada vidi djevojcicu ili psa mase repom kao helikopterA ljudi kazu stafford ovako ili onako, opasno...O CC sam procitao skoro sve forume na vise jezika(cc, rott i stafford su bila 3 kandidata) i iskustva ljudi koji ih posjeduju su nevjerovatna. Takodjer, kada je rijec o agresiji... U mojoj zgradi ima jedan maltezer koji je nedavno napao malo dijete... Inace razmazen je bola.
Hvala drug,našao sam bio za 350-500KM sa rodovnikom štene ne znam što je tako jeftino il se bas covjeku zuri....
-
febo_acm
#8 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
Veliki su to psi, samim tim podlozni displaziji... Nek ti napise ko su mu roditelji i onda malo pretrazi po internetu tu krvnu liniju. Ljudi koji se bave uzgojem pasa zbog para gledaju samo da prodaju stence, a ne gledaju puno na kvalitet. Znam da u okolici Bijeljine ima jedan lik sto prodaje CC i ima poprilicno solidne stence, takodjer ima momak u Tuzli kojeg poprilicno hvale i jos jedan u Orasju ima. Dobro provjeri rodtelje psa i raspitaj se, nemas sta izgubiti.
-
Ramzes Drugi
#9 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
Zhìxin wrote:Veliki su to psi, samim tim podlozni displaziji... Nek ti napise ko su mu roditelji i onda malo pretrazi po internetu tu krvnu liniju. Ljudi koji se bave uzgojem pasa zbog para gledaju samo da prodaju stence, a ne gledaju puno na kvalitet. Znam da u okolici Bijeljine ima jedan lik sto prodaje CC i ima poprilicno solidne stence, takodjer ima momak u Tuzli kojeg poprilicno hvale i jos jedan u Orasju ima. Dobro provjeri rodtelje psa i raspitaj se, nemas sta izgubiti.
ok hvala
-
pakica_
#10 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
ovaj isti sto je zengija pokus'o rastrgat je moj dobar haver iz parka
voooooooooolim tu coskastu glavetinu! a voli i on mene lalalaaaaaa.. francek je prelijep! al' je golema odgovornost imati tako golemog kera, pa dobro razmisli
i puno bale, k'o kad su mastifi, pa ako ce ti bit u kuci, nek' ti je Bog na pomoci
samo im ja one repove ne volim vidjet kad su ni tamo ni vamo i bog
nemoj ga kupirat hhihihi
samo im ja one repove ne volim vidjet kad su ni tamo ni vamo i bog
-
zengi
#11 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
Ramzese jarane, ako ti je ovo prvi pas, onda nemoj. Ovo je definitivno pas za iskusnog vlasnika. Stafovi i pitovi su nesto drugo, oni nisu primarno psi cuvari kao CC. Sa tim cuvarima mozes imati pravih problema ako previse ozbiljno shvate cuvanje.
-
Ramzes Drugi
#12 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
zengi wrote:Ramzese jarane, ako ti je ovo prvi pas, onda nemoj. Ovo je definitivno pas za iskusnog vlasnika. Stafovi i pitovi su nesto drugo, oni nisu primarno psi cuvari kao CC. Sa tim cuvarima mozes imati pravih problema ako previse ozbiljno shvate cuvanje.
Nije mi prvi pas imao sam argentinsku dogu 7godina,i nenormalno agresivna je bila prema strancima bilo je čak i mali tuzbi al nista specijalno hehe naviknut cu se abda
-
zengi
#13 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
Onda ok. Dosta je do odgoja ali treba paziti i na genetiku koja je u sustini kocka jer nikad se ne zna sta ce majka roditi. U svakom slucaju, ako krenes od malih nogu pravilnu socijalizaciju (ali bez da ti ljudi gnjave psa jer mu to isto moze stvoriti averziju i lose navike) i upoznavanje sa raznim situacijama i trebalo bi biti ok. Ako slucajno sta fino izleti javit cu ti.
Ja sam skoro vidjeo na piku neko prodaje mjesanku pit-cc. To mora da je turbo mlazni.
Uzeo bih je da vec nemam tri psa.
Na kraju krajeva CC je ono sto pise na pakovanju "predan pas cuvar" i to bi on i trebao da bude. Znaci, nije to cuko da ga svi peglaju i nesto maze.
Ja sam skoro vidjeo na piku neko prodaje mjesanku pit-cc. To mora da je turbo mlazni.
Na kraju krajeva CC je ono sto pise na pakovanju "predan pas cuvar" i to bi on i trebao da bude. Znaci, nije to cuko da ga svi peglaju i nesto maze.
-
Ramzes Drugi
#14 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
zengi wrote:Onda ok. Dosta je do odgoja ali treba paziti i na genetiku koja je u sustini kocka jer nikad se ne zna sta ce majka roditi. U svakom slucaju, ako krenes od malih nogu pravilnu socijalizaciju (ali bez da ti ljudi gnjave psa jer mu to isto moze stvoriti averziju i lose navike) i upoznavanje sa raznim situacijama i trebalo bi biti ok. Ako slucajno sta fino izleti javit cu ti.
Ja sam skoro vidjeo na piku neko prodaje mjesanku pit-cc. To mora da je turbo mlazni.Uzeo bih je da vec nemam tri psa.
Nedavno sam imao provalu u kuci neki kreten ušao nije nista mnogo odnio al da sprijecim takvo sto ozbiljno razmisljam o toj pasmini ...sto se tice odgoja nisam imao problema sa prijasnjim psima nadam se da necu ni s ovim
-
pakica_
#15 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
znam kako ti je.. meni su tri puta obijali kucu.. sad dva puta promisle kad vide dobermana u avliji..Ramzes Drugi wrote:zengi wrote:Onda ok. Dosta je do odgoja ali treba paziti i na genetiku koja je u sustini kocka jer nikad se ne zna sta ce majka roditi. U svakom slucaju, ako krenes od malih nogu pravilnu socijalizaciju (ali bez da ti ljudi gnjave psa jer mu to isto moze stvoriti averziju i lose navike) i upoznavanje sa raznim situacijama i trebalo bi biti ok. Ako slucajno sta fino izleti javit cu ti.
Ja sam skoro vidjeo na piku neko prodaje mjesanku pit-cc. To mora da je turbo mlazni.Uzeo bih je da vec nemam tri psa.
Nedavno sam imao provalu u kuci neki kreten ušao nije nista mnogo odnio al da sprijecim takvo sto ozbiljno razmisljam o toj pasmini ...sto se tice odgoja nisam imao problema sa prijasnjim psima nadam se da necu ni s ovim...LP
sretno s pronalaskom idealnog partnera za zlocin terorisanja komsija
-
febo_acm
#16 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
Ramzes Drugi wrote:
Nedavno sam imao provalu u kuci neki kreten ušao nije nista mnogo odnio al da sprijecim takvo sto ozbiljno razmisljam o toj pasmini ...sto se tice odgoja nisam imao problema sa prijasnjim psima nadam se da necu ni s ovim...LP
Onda mislim da si našao odgovarajuću pasminu
-
Ramzes Drugi
#17 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
pakica_ wrote:znam kako ti je.. meni su tri puta obijali kucu.. sad dva puta promisle kad vide dobermana u avliji..Ramzes Drugi wrote:zengi wrote:Onda ok. Dosta je do odgoja ali treba paziti i na genetiku koja je u sustini kocka jer nikad se ne zna sta ce majka roditi. U svakom slucaju, ako krenes od malih nogu pravilnu socijalizaciju (ali bez da ti ljudi gnjave psa jer mu to isto moze stvoriti averziju i lose navike) i upoznavanje sa raznim situacijama i trebalo bi biti ok. Ako slucajno sta fino izleti javit cu ti.
sretno s pronalaskom idealnog partnera za zlocin terorisanja komsija
E onda znas kako mi je haha,nadam se da mi se to nece desavati u buducnosti
-
zengi
#18 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
Haveru,Zhìxin wrote:Ramzes Drugi wrote:
Sarplaninac 100 km - neda nepoznatim da udju.
Sarplaninac 200 km - neda ni poznatim ni nepoznatim.
Sarplaninac 300 km - neda ni poznatim, ni nepoznatim, ni tebi.
A sve ovo mozes naci i djaba na ulici.
Peri deri nista mu, malo jede, spava na livadi pod snijegom, samo ga TT-jcem mozes ubiti.
A ne da ujeda, MASAKRIRA!!!
Jest da se malo muce dok razmisljaju ali sto se tice cuvanja tu nema fule, a i prelijepi su.
Evo moje Zvjerke munje nebeske!!! To je stroj jedan! Pazi samo pokreta, trcanja po snijegu, agilnosti, taktike u borbi...
http://www.youtube.com/watch?v=ThOMOyD8 ... 26xUa5xeVQ
-
Ramzes Drugi
#19 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
zengi wrote:Haveru,Zhìxin wrote:Ramzes Drugi wrote:
Sarplaninac 100 km - neda nepoznatim da udju.
Sarplaninac 200 km - neda ni poznatim ni nepoznatim.
Sarplaninac 300 km - neda ni poznatim, ni nepoznatim, ni tebi.
A sve ovo mozes naci i djaba na ulici.
Peri deri nista mu, malo jede, spava na livadi pod snijegom, samo ga TT-jcem mozes ubiti.
A ne da ujeda, MASAKRIRA!!!
Jest da se malo muce dok razmisljaju ali sto se tice cuvanja tu nema fule, a i prelijepi su.
Evo moje Zvjerke munje nebeske!!! To je stroj jedan! Pazi samo pokreta, trcanja po snijegu, agilnosti, taktike u borbi...
http://www.youtube.com/watch?v=ThOMOyD8 ... 26xUa5xeVQ
Haha kralju,fini su ti psi pravo,al jbg ja sam iz mostara pogotovo ljeti gdje s njima,vrucina 40+stepeni uz tu dlaku mislim da neide
-
zengi
#20 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
Ah, dobro je da si ovo pomenuo. Kad se šarplaninac linja to je jedno od cuda prirode kojem se ja nacuditi ne mogu. Pa to je opsta havarija!!! Ako znas plesti, mozes sebi isplesti jos 4 šarplaninca iste velicine od dlake koja im opadne.
Izgube oni svu tu dlaku tokom ljeta i dobro podnose vrucinu. Moja bolje podnosi vrucinu od ovog mjesanca na slici iako je njegova dlaka puno kraca.
Bas sam i to htio da ti kazem ako si negdje iz bosanskih planina ima da se CC smrzne ko neka stvar ali, posto si iz Mostara onda je to pogodno za njega. Usput budi receno, vidio sam bas sinoc dva prelijepa CC. Ne pade mi na pamet ali sljedeci put kad ih vidim, pitat cu imal kakvih kucica pa cu ti javiti.
Izgube oni svu tu dlaku tokom ljeta i dobro podnose vrucinu. Moja bolje podnosi vrucinu od ovog mjesanca na slici iako je njegova dlaka puno kraca.
Bas sam i to htio da ti kazem ako si negdje iz bosanskih planina ima da se CC smrzne ko neka stvar ali, posto si iz Mostara onda je to pogodno za njega. Usput budi receno, vidio sam bas sinoc dva prelijepa CC. Ne pade mi na pamet ali sljedeci put kad ih vidim, pitat cu imal kakvih kucica pa cu ti javiti.
-
Ramzes Drugi
#21 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
zengi wrote:Ah, dobro je da si ovo pomenuo. Kad se šarplaninac linja to je jedno od cuda prirode kojem se ja nacuditi ne mogu. Pa to je opsta havarija!!! Ako znas plesti, mozes sebi isplesti jos 4 šarplaninca iste velicine od dlake koja im opadne.![]()
![]()
Hvala druzeee !!:D
-
zengi
#22 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
Hvala i tebi na komplimentu za pse. Dobra hrana i akcija... i nema da brines.
Nije da te gnjavim i ako gdje naletim na kakvo stene CC odmah cu ti javiti, ali pogledaj kad se Zvjerka malo naljuti...UJEDA KO PIRANA.
http://youtu.be/MmLvKpIIwdI
Usput budi receno, ovaj mjesanac je apsolutni kralj i ovo on nju kao ženku pušta da ga ovako izmaltretira. Sto se tice cuvanja od bilo cega... ljudi, čopori pasa, divlje svinje, bikovi, on ide bez trunke oklijevanja. Provjeren u svim situacijama i u svakoj je 5+. Bas je htjeo da se roka i sa one dvije CC sto sam ti spominjao. Zato se i ne sjetih da ih pitam imal kakvih kucica, jedva sam obuzdao agresivnu volusinu.
Nije da te gnjavim i ako gdje naletim na kakvo stene CC odmah cu ti javiti, ali pogledaj kad se Zvjerka malo naljuti...UJEDA KO PIRANA.
Usput budi receno, ovaj mjesanac je apsolutni kralj i ovo on nju kao ženku pušta da ga ovako izmaltretira. Sto se tice cuvanja od bilo cega... ljudi, čopori pasa, divlje svinje, bikovi, on ide bez trunke oklijevanja. Provjeren u svim situacijama i u svakoj je 5+. Bas je htjeo da se roka i sa one dvije CC sto sam ti spominjao. Zato se i ne sjetih da ih pitam imal kakvih kucica, jedva sam obuzdao agresivnu volusinu.
-
Ramzes Drugi
#23 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
zengi wrote:Hvala i tebi na komplimentu za pse. Dobra hrana i akcija... i nema da brines.
Moćna je pravo bgm,a vidicemo drug ako sta naleti nije zgoreg haha !!
http://www.youtube.com/watch?v=jCKTE7lyuas ovaj ti je dobar hahah
-
pakica_
#24 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
sto je mogla ostat trudna, mogla je
-
Ramzes Drugi
#25 Re: Cane Corso /Italijanski Mastiff
pakica_ wrote:sto je mogla ostat trudna, mogla jesad je capnuta
hahaa a pregledao sam mu haman sve videos al chuky je kralj hhaa