novikorisnik wrote:
A o prici "izapranih mozgova" ne treba ni govoriti sa ljudima koje je "titoizam" toliko isprepadao, da se ne smiju ni usuditi sebi dati sansu da se otvorenog uma suoce sa pitanjem "Sta je to zaista Islam", "Ko je Allah", "Ko sam ja, odakle sam dosao i kuda idem"...etc...
Titoizam je zlo tu se slazem. Ali nisi ti valjda Musliman po nacionalnosti vec Bosnjak?. Vidi jednu stvar. Ako si Bosnjak/ Bosanac/ Bosnjanin onda se zapitaj:
1)Ko sam to ja
2) Odakle ja dolazim
3) Gdje idem
Ko sam to ja?
Ako si Bosnjak onda si znaci Bosnjak po narodnosti a vjera je odvojena od toga. Kao Bosnjak se rodis vjerovao ili ne. Sam Allah je poslao krunu "svetu Bosansku" kralju Tvrtku i dao mu pravo koje Tvrtko naziva "Bogom dato" da vlada Bosnjanima/ Bosnjacima. Ili je Tvrtko bio lazljivac mozda? Ako je Tvrtko bio lazov i ako je slagao da mu je Allah/Bog poslao svetu krunu Bosansku onda postojanje svih nas nema smisla zar ne?
Odakle dolazim?
Dolazis od svojih predaka koji su isto bili Bosnjaci i oni isto od svojih predaka. Dakle ti dolazis iz Bosnjastva. Tako nas uci istorija. Od perioda iz 8. vijeka (po dr. Tiboru Zivkovicu i mnogim drugim dr. i profesorima poput Vjekoslava Klaica i Marka Vega) kada je jedno Juzno Slavensko pleme (najvjerovatnije pleme Besa koje se spominje u Velikoj Moravskoj) osnovalo zemlju Bosnu; pa kada je se ta zemlja Bosna direknto spomenula 952. godine kao "Horion Bosona"; sve preko svetih bosanskih banova i presvetih Bosanskih kraljeva koji je sam Bog/ Allah dao moc i Bogomdatu krunu sve do danas ti govori o tome odakle dolazis.
Dakle to odakle ti dolazis je od prilike iz onog vremena kada je poslanik Muhamed koraco ovim svijetom. A porijeko naseg plemena je vjerovatno jos nekoliko stotina godina starije.
Dakle nase pleme / rod je naselilo Bosnu u 8. vijeku na teritoriji ovoj u sredini najmanjoj:
Gdje idem?
Nadam se da ces ici na pravu stranu a ne putem momcica sa bradicama.