Zakon i pravda wrote:Par cinjenica koje dokazuju da pojma nemas o cemu govoris.
Očito je da HDZ, na svakim izborima kupi oko 90% hrvatskih glasova.
ODGOVOR: NETACNO, HDZ dobija oko 50%, ostatak dobijaju NHI-HSS, RzB i SDP.
Bariša Čolak se s time ne bi složio! A jednostavno je i provjeriti. Prebrojte hrvatske zastupnike u Parlamentu i kantonalnim skupštinama, i vidite koliki je postotak HDZ-ovi!
SDS, također uvijek dobro kotira kod Srba, na parlamentarnim izborima, čini mi se da je pokupio oko 70% srpskih glasova.
ODGOVOR: NETACNO, SDS je dobio oko 40% glasova, SNSD 30%, PDP 15% itd
Uredu, ako je tako, jer i nisam bio siguran u podatak. Po medijima se provalčio ovaj sa 70 posto. Ali da mi poenta ne bi pobjegla, SDS+SNSD+PDP= ČETNICI (pogotovo nakon potpisivanja sporazuma o srpskom jedinstvu i očuvanju genocidne RS)
(čuj gluposti, jer šta je sa onima koji nisu konstitutivni)
ODGOVOR: Glupost, Ostali su kao Ostali ukljuceni u Ustav BiH i ustave entiteta putem zastupljenosti u Domovima naroda.
Ovaj ustav je rasistički, jer ne dopušta da u predsjedništvu sjedi neko ko nije Bošnjak, Srbin ili Hrvat.
A pored svega je diskriminirajući. Jer za srpskog člana može glasati jedna polovina BiH. Isto je i sa Bošnjakom i Hrvatom.
Također, je ista stvar kada je i kandidatura u pitanju, jer se za npr. srpskog člana može kandidovati samo srbin iz RS-a!
Ukoliko Srbi i Hrvati ne prihvate promjenu Ustava, ja vidim jedino rješenje u tome da se Bošnjaci homogenizuju oko jedne partije i da sami promjene ustav (jer teoretski je to moguće, ukoliko bi se svi Bošnjaci ujedinili) uz eventualno malu pomoć probosankih nebošnjaka.
ODGOVOR: TO NIKAKO NIJE MOGUCE.
Živi bili pa vidjeli!
Da bi promjenio ustav trebas 2/3 Zastupnickog doma BiH, ukljucujuci 2/3 iz Republike Srpske sto prakticno znaci glasove barem SNSD, PDP i SRS (Radikala)...znas kada ces to postici....NIKADA. Pored toga trebaju ti 2/3 Doma naroda, ukljucujuci Srpski (i Hrvatski klub)...opet nema sanse da sami Bosnjaci ikada promjene Ustav BiH. Ustav BiH je tako i napisan da ga jedan (ili dva) naroda NIKADA ne mogu promjeniti.
Bošnjaci će biti inicijatori promjene uz naravno blagoslov međunarodne zajednice. 2006. se rješava tužba. Ništa se ti ne sekiraj!
Sorry prijatelju sto ti razbijam iluzije ali bolje je da ove cinjenice znas prije nego sto iznosis ove ideje.
Da mi je ideja ispravna, najoblje govore ova reagovanja, pomalo panična!