Ako Srbi i Hrvati ne prihvate promjenu Ustava...

Ja sam za promjenu Ustava

DA
19
68%
NE
9
32%

Total votes: 28

Kotromanic

#1 Ako Srbi i Hrvati ne prihvate promjenu Ustava...

Post by Kotromanic »

S obzirom da je zemlja postala talac srpsko-hrvatske politike prema BiH, uključujući domaće izdajnike, šta da rade Bošnjaci?

Očito je da HDZ, na svakim izborima kupi oko 90% hrvatskih glasova.
SDS, također uvijek dobro kotira kod Srba, na parlamentarnim izborima, čini mi se da je pokupio oko 70% srpskih glasova.

Što se tiče Bošnjaka glasovi se dijele na 50tak stranaka raznoraznih profila, od SDA, SDP, SBIH, Liberali, GDS, BOSS itd. itd.

Problem ove zemlje je u nakaradnom Ustavu, koji je posljedica rata. Ustav se što hitnije treba promjeniti. Rezervati se trebaju ukinuti. Građanin treba da bude nosilac suvereniteta, a ne konstitutivni narodi (čuj gluposti, jer šta je sa onima koji nisu konstitutivni), jer je to rasistički princip u odnosu na druge narode, osim ova tri.

Ukoliko Srbi i Hrvati ne prihvate promjenu Ustava, ja vidim jedino rješenje u tome da se Bošnjaci homogenizuju oko jedne partije i da sami promjene ustav (jer teoretski je to moguće, ukoliko bi se svi Bošnjaci ujedinili) uz eventualno malu pomoć probosankih nebošnjaka.

Pitanje je oko koje partije se trebaju okupiti Bošnjaci?

Oko SDP-a, definitivno to nije moguć, nakon reizbora čovjeka koji je doživio dva debakla, i razbio onaj stari SDP sa Nijazom. Neka SDP, dođe na vlast u RS-u ili Hercegovini, a ako mu to pođe za rukom onda i Bošnjaci treba da daju svoje glasove SDP-u. U suprotnom mislim da ne bi trebali da se ponovo izlevatimo. Za promjenu neka Srbi i Hrvati pokažu da li su za državu. Eto im SDP.

Šta je ostalo SDA, BOSS, SBIH?

Mislim da je rješenje da se Bošnjaci definitivno okrenu ka SDA, jer ona tradicionalno najviše kupi Bošnjačkih glasova.
SBIH i BOSS treba da se sjedine sa SDA, ili ako to nije moguće da Bošnjaci koji su glasali za ove stranke glas daju SDA, a nakon toga da se SDA pročisti od ljudi koji su mutni i da konačno u parlamentu kao ubjedljivo većinska stranka promjene Ustav!
kub lajkan

#2 Re: Ako Srbi i Hrvati ne prihvate promjenu Ustava...

Post by kub lajkan »

Kotromanic wrote:S obzirom da je zemlja postala talac srpsko-hrvatske politike prema BiH, uključujući domaće izdajnike, šta da rade Bošnjaci?

SDS, također uvijek dobro kotira kod Srba, na parlamentarnim izborima, čini mi se da je pokupio oko 70% srpskih glasova.

Što se tiče Bošnjaka glasovi se dijele na 50tak stranaka raznoraznih profila, od SDA, SDP, SBIH, Liberali, GDS, BOSS itd. itd.

Problem ove zemlje je u nakaradnom Ustavu, koji je posljedica rata. Ustav se što hitnije treba promjeniti. Rezervati se trebaju ukinuti. Građanin treba da bude nosilac suvereniteta, a ne konstitutivni narodi (čuj gluposti, jer šta je sa onima koji nisu konstitutivni), jer je to rasistički princip u odnosu na druge narode, osim ova tri.

Ukoliko Srbi i Hrvati ne prihvate promjenu Ustava, ja vidim jedino rješenje u tome da se Bošnjaci homogenizuju oko jedne partije i da sami promjene ustav (jer teoretski je to moguće, ukoliko bi se svi Bošnjaci ujedinili) uz eventualno malu pomoć probosankih nebošnjaka.

Oko SDP-a, definitivno to nije moguć, nakon reizbora čovjeka koji je doživio dva debakla, i razbio onaj stari SDP sa Nijazom. Neka SDP, dođe na vlast u RS-u ili Hercegovini, a ako mu to pođe za rukom onda i Bošnjaci treba da daju svoje glasove SDP-u. U suprotnom mislim da ne bi trebali da se ponovo izlevatimo. Za promjenu neka Srbi i Hrvati pokažu da li su za državu. Eto im SDP.

Mislim da je rješenje da se Bošnjaci definitivno okrenu ka SDA, jer ona tradicionalno najviše kupi Bošnjačkih glasova.
SBIH i BOSS treba da se sjedine sa SDA, ili ako to nije moguće da Bošnjaci koji su glasali za ove stranke glas daju SDA, a nakon toga da se SDA pročisti od ljudi koji su mutni i da konačno u parlamentu kao ubjedljivo većinska stranka promjene Ustav!

Trla baba lan da joj prodje dan...
Kotromanic

#3 Re: Ako Srbi i Hrvati ne prihvate promjenu Ustava...

Post by Kotromanic »

kub lajkan wrote:
Kotromanic wrote:S obzirom da je zemlja postala talac srpsko-hrvatske politike prema BiH, uključujući domaće izdajnike, šta da rade Bošnjaci?

Trla baba lan da joj prodje dan...
Kako se srbi odmah uzbune čim bošnjaci krenu u akciju :-)
kub lajkan

#4 Re: Ako Srbi i Hrvati ne prihvate promjenu Ustava...

Post by kub lajkan »

Zemlja je postala talac SDA-HDZ-SDS-ovske politike prema gradjanima ove zemlje, domaci izdajnici ukljuceni...
Kotromanic

#5 Re: Ako Srbi i Hrvati ne prihvate promjenu Ustava...

Post by Kotromanic »

kub lajkan wrote:
Zemlja je postala talac SDA-HDZ-SDS-ovske politike prema gradjanima ove zemlje, domaci izdajnici ukljuceni...
Zemlja je postala talac, srpsko-hrvatskog stava da nema promjene Ustava!!!

Bošnjaci su za ukidanje rezervata!

Pitanje, šta da rade Bošnjaci, ako Srbi i Hrvati istraju u stavu da nema promjene Ustava?
JBT

Post by JBT »

Da mi je znati ko mene predstavlja, proslavio bih.
Kotromanic

Post by Kotromanic »

JBT wrote:Da mi je znati ko mene predstavlja, proslavio bih.
Nebitno ko te predstvlja. Bitno je da li si za promjenu Ustava ili ne? A onda možeš prepoznati one koji su također za promjenu Ustava.
muha_sa

Post by muha_sa »

HASAN ČENGIĆ
margareta

Post by margareta »

Musice dusice ajd ti provjeri taj novi prijedlog zakona na vise zena! Pusti sada lopova Cengica!! :)
Jeff

Post by Jeff »

Tebe predstavlja Borislav Paravac.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

margareta wrote:Musice dusice ajd ti provjeri taj novi prijedlog zakona na vise zena! Pusti sada lopova Cengica!! :)
Kako saznajem iz dobro obavijestenog izvora koji je htio ostati anoniman, kljucni clan novog Ustava ce biti:

"Svaki muski drzavljanin Bosne i Hercegovine najdalje do napunjene 35-te godine svog zivota obavezan je ozakoniti bracnu zajednicu sa 4 osobe zenskog pola, od kojih su po jedna Bosnjakinja, Srpkinja, Hrvatica, te jedna iz reda ostalih."
JBT

Post by JBT »

"Tebe predstavlja Borislav Paravac"

-Da mi nisi to rekao umro bih u neznanju. :)
margareta

Post by margareta »

kub lajkan wrote:
margareta wrote:Musice dusice ajd ti provjeri taj novi prijedlog zakona na vise zena! Pusti sada lopova Cengica!! :)
Kako saznajem iz dobro obavijestenog izvora koji je htio ostati anoniman, kljucni clan novog Ustava ce biti:

"Svaki muski drzavljanin Bosne i Hercegovine najdalje do napunjene 35-te godine svog zivota obavezan je ozakoniti bracnu zajednici sa 4 osobe zenskog pola, od kojih su po jedna Bosnjakinja, Srpkinja, Hrvatica, te jedna iz reda ostalih."
Nacionalna, etnicka, ili bilo koja opredjeljenost niposto nisu bitni! Jos bolje! Po dvije iz svake konfesionalne pripadnosti! Ja sam tolerantna i demokraticna! Prihvatam svaku cak iznad sebe!
Kotromanic

Post by Kotromanic »

Sada sam i više nego ubijeđen, da ukoliko Srbi i Hrvati ne podrže Ustavne promjene, Bošnjaci moraju da se homogeniziraju i da sami promjene Ustav!

Pokušaj sabotaže ove teme je to najbolje pokazao. Prvo se probude Srbi kojima je promjena Ustava, kost u grlu, zatim se priključe i ostali koji začatavaju, a suština problema se preskoči.

Zato dragi Bošnjaci, ukoliko se ništa ne promjeni što se tiče stava Srba i Hrvata, glasajte za SDA!

Što se tiče SDP-a, neka se sada fokusira na RS ili Herceg-Bosnu, promjene radi, pa da vidimo ko je koga lagao, sve ovo vrijeme!
Arrival

Post by Arrival »

kub lajkan wrote: Kako saznajem iz dobro obavijestenog izvora koji je htio ostati anoniman, kljucni clan novog Ustava ce biti:

"Svaki muski drzavljanin Bosne i Hercegovine najdalje do napunjene 35-te godine svog zivota obavezan je ozakoniti bracnu zajednicu sa 4 osobe zenskog pola, od kojih su po jedna Bosnjakinja, Srpkinja, Hrvatica, te jedna iz reda ostalih."
:-) firgosicu il` cifutku :zzzz:

:lol: :D :-D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Kotromanic wrote: Zato dragi Bošnjaci, ukoliko se ništa ne promjeni što se tiče stava Srba i Hrvata, glasajte za SDA!
O hvala Manituu Svemocnom, nek si i ti najzad priznao ciji si igrac!

Samo, ako ljude vec savjetujes onda im sve lijepo napisi:

"Zato dragi Bosnjaci, ukoliko se nista ne promijeni što se tice stava Srba i Hrvata, glasajte za SDA! Na taj nacin cete glasati i za nase koalicione partnere iz SDS-a i HDZ-a, ali nemojte misliti da je to lose za vas. Danas se sire glasine kako su nasi koalicioni partneri tokom proteklog rata organizovali boravak mnogih od vas u prilicno neuslovnim koncentracionim logorima. Ma dajte molim vas, kakvi koncentracioni logori i kakvo organizovanje?! Ako malo bolje razmislite shvaticete da su to bili neodgovorni pojedinci iz ovih dviju stranaka. Mnogi od njih su vec kaznjeni, a oni koji nisu ce svakako vrlo skoro takodjer platiti za svoje neprilicno ponasanje. Preostali su samo oni najposteniji od nas i njih, da vas zajedno (jer buducnost BiH je zajednistvo) povedemo u svijetlu buducnost." (Adolf)
margareta

Post by margareta »

kub lajkan wrote:
Kotromanic wrote: Zato dragi Bošnjaci, ukoliko se ništa ne promjeni što se tiče stava Srba i Hrvata, glasajte za SDA!
O hvala Manituu Svemocnom, nek si i ti najzad priznao ciji si igrac!

Samo, ako ljude vec savjetujes onda im sve lijepo napisi:

"Zato dragi Bosnjaci, ukoliko se nista ne promijeni što se tice stava Srba i Hrvata, glasajte za SDA! Na taj nacin cete glasati i za nase koalicione partnere iz SDS-a i HDZ-a, ali nemojte misliti da je to lose za vas. Danas se sire glasine kako su nasi koalicioni partneri tokom proteklog rata organizovali boravak mnogih od vas u prilicno neuslovnim koncentracionim logorima. Ma dajte molim vas, kakvi koncentracioni logori i kakvo organizovanje?! Ako malo bolje razmislite shvaticete da su to bili neodgovorni pojedinci iz ovih dviju stranaka. Mnogi od njih su vec kaznjeni, a oni koji nisu ce svakako vrlo skoro takodjer platiti za svoje neprilicno ponasanje. Preostali su samo oni najposteniji od nas i njih, da vas zajedno (jer buducnost BiH je zajednistvo) povedemo u svijetlu buducnost." (Adolf)
Svakako dragi nasi Bosnjaci ako zelite SDS ili HDZ kao svoj izbor siguran put do SDS & HDZ-a je da glasate za SDA !
kub lajkan

Post by kub lajkan »

margareta wrote: Svakako dragi nasi Bosnjaci ako zelite SDS ili HDZ kao svoj izbor siguran put do SDS & HDZ-a je da glasate za SDA !
Platis 1, dobijes 3! :D

Ali to nije sve! Ako pozovete odmah dobijate i poklon od nas - pakovanje "Varikina Brain", vrhunsko sredstvo za ispiranje mozga! :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ako Hrvati i Srbi ne prihvate novi ustav on neće biti prihvaćen
margareta

Post by margareta »

kub lajkan wrote:
margareta wrote: Svakako dragi nasi Bosnjaci ako zelite SDS ili HDZ kao svoj izbor siguran put do SDS & HDZ-a je da glasate za SDA !
Platis 1, dobijes 3! :D

Ali to nije sve! Ako pozovete odmah dobijate i poklon od nas - pakovanje "Varikina Brain", vrhunsko sredstvo za ispiranje mozga! :D
Kolega se sali dragi nasi Bosnjaci! Zamislite >-- NeVjErOvAtNo a IsTiNiTo >>>>- NISTA se NE PLATI a DOBITNA KOMBINACIJA smo MI SDA-ovci! placane u naturi i na rate - siguran i brz put za raj nudimo vam samo mi! SDA-ovci! Sa Nama visestrukodobitna kombinacija a placa se samo GLAVOM! :mrgreen:
nebi

Post by nebi »

komi wrote:ako Hrvati i Srbi ne prihvate novi ustav on neće biti prihvaćen
ti si prvi koji je ovog agitatora shvatio ozbiljno :D
relax,komi....nacija ne placa stanarinu.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

nebi wrote:

Cuj ti bi-nebi, pazi malo kaj pricas... :D

Jerbo ako tak' nastavis Agitator te bude uvrstil medj' Srbe, onak kak' je mene, pa ti posle dokazuj da nisi, dzaba ti... :D
Truba

Post by Truba »

nebi wrote:
ali kad si pored pripadnika svoje nacije oni se ne okreću da vide tko to ima vlaško - četničko - ustaško ime... onda te počnu zvati po nadimcima...

znači jedan problem manje ako nisi u pogrešnom toru... o stanarini ćemo poslije
Pravda30

Post by Pravda30 »

Ustav ce se promjenit .

Buducnost BIH je u 5 regija.
Truba

Post by Truba »

Pravda30 wrote: Buducnost BIH je u 5 regija.
pa već imamo 5 regija

Herceg Bosna, istočna RS, zapadna RS, Bošnjačka BiH, Brčko

pa mi već živimo u budućnosti

:D:D:D
Post Reply