Problem sa roditeljima
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#26 Re: Problem sa roditeljima
Joj e, kada tebe čitam k'o da čitam sebe od prije koji mjesec (ako zanemariš dio o porocima
).. Nisi svjestan koliko sada drugačije gledam na stvari. 
-
Klitemnestraaa
#27 Re: Problem sa roditeljima
Gdje takvi rastu? Ima li još primjeraka da si koji uberem i ja?ShyRoonie wrote:Pa jest mi 19, ne pravi veliku razliku, nismo svi isti, neki ce promijeniti 101 curu, neki 10, a neki mozda 2-3newlevel wrote:Druze tebi je 19 godina, i to ti najveci problem ???? Pa bolan idi pij, pusi, drogiraj se, sexaj se, ali uz sve to, nemoj nikad fakultet zapostavit (ako si student) uci redovno. Sam sebi reci, ako je sudbina da ona i ja budemo zajedno, mi cemo biti, i to je to. Nemoj ti sebi kose trgati...
Nemoj biti lud, uzivaj dok si mlad., sve zavisi od karaktera, ne pijem, ne pusim, ne drogiram se pogotovo, ne zelim sex prije braka(mogao sam ali nisam), a fax ide super dosad(bolje od ocekivanja), a sudbina je bila takva da ja nju nisam gonjao, nit je ona mene, nego smo se onako ko druzili i jednostavno se desilo, bilo bi ti krivo da tako nesto zavrsi ovako glupo, i ja sam veliki borac kroz zivot bio, svasta sam prosao, tako da mi ne pada na pamet da odustajem, nisam takav insan...
![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#28 Re: Problem sa roditeljima
Da ti dosadi?Klitemnestraaa wrote: Gdje takvi rastu? Ima li još primjeraka da si koji uberem i ja?
- Tears
#29 Re: Problem sa roditeljima
Ako mene oci ne varaju ti ne zelis seks pre braka ? De ti meni reci sta ako ona bude htela da imate seks ? Sta bi onda uradio , ne bi ja valjda zaprosio iz prve :O
To mi je realno skroz cudno kad neko kaze da ne zeli seks pre braka , na primer ja od takvih cura odma
A nemam pojma sta da ti vise kazem ili popricaj s njenim starim pa vidi na cemu si il fazon sto je ovaj gore mladic vec rekao zivot ide dalje , ima zena na svakom cosku
To mi je realno skroz cudno kad neko kaze da ne zeli seks pre braka , na primer ja od takvih cura odma
A nemam pojma sta da ti vise kazem ili popricaj s njenim starim pa vidi na cemu si il fazon sto je ovaj gore mladic vec rekao zivot ide dalje , ima zena na svakom cosku
-
jabidapitam
#30 Re: Problem sa roditeljima
E bas. mlad si ti bolan za te stvari, ceka vas jos puno svega i svacega tako da... popusti curu ako ne ide ne ide, bit ce ti lose jedno vrijeme al to tako i trebaleet wrote:Imaš ba tek 18, ionako će pući kad tad, ne vrijedi dobivati sijede u tim godinama.
-
todd_smith
#31 Re: Problem sa roditeljima
Pusti sta ti pricaju ovdje, ovako ti je najpametnije u dugorocnom planu.
Reci joj da zelis da razgovaras sa roditeljima, ako je bas toliko volis. Ako dodje do tog razgovora onda imas sansu da vidis njihovo misljenje i stav, i sve ostalo.
Ako ne, ne trosi vrijeme. Jebat` ga, tebi je 19, njoj 17, sad 18 kako gledam i citam ovo je jedna od onih veza gdje ste 10 godina zajedno i na kraju i jedno i drugo strah da prekinu jer elem ko ce djevojku od 28 godina koja se nije udala (generalno misljenje) i citavu mladost na glupost potrosili.
Ovako ces svoje najbolje godine da provedes u apsolutnoj muci i psihickom jadu, ne samo ti nego i ona sto ce svaki dan slusati od svojih to. Samo ce se napraviti sranje i problemi, koji tebi sa 19 godina apsolutno ne trebaju.
Ako ne ide, ne ide jebat` ga. Patit` ces za njom i osjecati ces se kao sranje mjesec, dva i onda ces biti udure.
Reci joj da zelis da razgovaras sa roditeljima, ako je bas toliko volis. Ako dodje do tog razgovora onda imas sansu da vidis njihovo misljenje i stav, i sve ostalo.
Ako ne, ne trosi vrijeme. Jebat` ga, tebi je 19, njoj 17, sad 18 kako gledam i citam ovo je jedna od onih veza gdje ste 10 godina zajedno i na kraju i jedno i drugo strah da prekinu jer elem ko ce djevojku od 28 godina koja se nije udala (generalno misljenje) i citavu mladost na glupost potrosili.
Ovako ces svoje najbolje godine da provedes u apsolutnoj muci i psihickom jadu, ne samo ti nego i ona sto ce svaki dan slusati od svojih to. Samo ce se napraviti sranje i problemi, koji tebi sa 19 godina apsolutno ne trebaju.
Ako ne ide, ne ide jebat` ga. Patit` ces za njom i osjecati ces se kao sranje mjesec, dva i onda ces biti udure.
-
todd_smith
#32 Re: Problem sa roditeljima
Koja je to tebe tako povrijedila, pa si mi postao tako cinican?leet wrote:Vjerovatno te razumijem bolje nego bilo ko drugi na ovoj temi, čim se ona ne bori toliko kao ti ništa od te ljubavi (ukoliko je tačno da ona izbjegava da se problem pokuša riješiti). Iz iskustva ti govorim da je bolje da prekineš to dok je još nisi previše zavolio, kasnije će samo biti gore.ShyRoonie wrote:A jbg, kao da ne bi volio da mi se ovo ne desava, al valjda razumijes kad se covjek zaljubileet wrote:Imaš ba tek 18, ionako će pući kad tad, ne vrijedi dobivati sijede u tim godinama.![]()
![]()
Fino joj postavi ultimatum da želiš da pričaš sa njenim ocem, ako odbije onda znaš na čemu si.
Nego.. Shvati da si mlad, čekaju te gore stvari.
-
jabidapitam
#33 Re: Problem sa roditeljima
al stvarno mozda ga samo lozi da joj ne daju starci... bezveze je joj reci da je do nje
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#34 Re: Problem sa roditeljima
Reću ti na utakmici.

- dado86
#35 Re: Problem sa roditeljima
ma našla pravog muškarca
- seln
#36 Re: Problem sa roditeljima
Ah, kad se ja sjetim mojih dvadesetak "pravih i vjecnih" ljubavi...
Lijepa mladost...bog ti daje poklon, a ti ne znas sta ces s njim.
Lijepa mladost...bog ti daje poklon, a ti ne znas sta ces s njim.
- Not My Idea
#37 Re: Problem sa roditeljima
leet wrote:Joj e, kada tebe čitam k'o da čitam sebe od prije koji mjesec (ako zanemariš dio o porocima).. Nisi svjestan koliko sada drugačije gledam na stvari.
- p206
#38 Re: Problem sa roditeljima
Što pehirate momka?
Ako ovdje ima forumaša od 30 i nešto godina, koji još vjeruju da će naći srodnu dušu, u čemu je problem da to misli neko od 18-19 god? To što se se vi (a i ja sa vama razočarao) u te mladalačke ljubavi, ne znači da će još neko. Ima ih koji su uspjeli.
Čovjek koji ne vjeruje u bolje sutra, on nije čovjek nego biljka.
Nego buraz djevojku ne požuruj da te upozna sa njima, ona će sama trebati da "prelomi" i upozna te sa njima. Do tada se viđajte tajno, tako je možda i slađe.
Ti poštuj njene roditelje, jer je to ljudski...a ako oni tebe nastave nepoštivati i nakon što te upoznaju, odjebi ih... (voliš/ljubiš/možda nekad i oženiš) njihovu kćerku a ne njih.
Ako ovdje ima forumaša od 30 i nešto godina, koji još vjeruju da će naći srodnu dušu, u čemu je problem da to misli neko od 18-19 god? To što se se vi (a i ja sa vama razočarao) u te mladalačke ljubavi, ne znači da će još neko. Ima ih koji su uspjeli.
Čovjek koji ne vjeruje u bolje sutra, on nije čovjek nego biljka.
Nego buraz djevojku ne požuruj da te upozna sa njima, ona će sama trebati da "prelomi" i upozna te sa njima. Do tada se viđajte tajno, tako je možda i slađe.
Ti poštuj njene roditelje, jer je to ljudski...a ako oni tebe nastave nepoštivati i nakon što te upoznaju, odjebi ih... (voliš/ljubiš/možda nekad i oženiš) njihovu kćerku a ne njih.
- ho oponopono
#39 Re: Problem sa roditeljima
...ma bitni ste vas dvoje, oni ako hoće poštovaće vaš izbor, ako ne moraće, sve je do vas!
- brad90
- Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA
#40 Re: Problem sa roditeljima
ti si decko lud
TvoJ MEHAN
-
Klitemnestraaa
#41 Re: Problem sa roditeljima
Čitam mnoge postove i shvatam da se ne slažem sa njima. Ovako, ako ti je 19, ne znači da si nezrela osoba i da je ta veza sa samog početka osudjena na kraj jer ti je 19 tek. Baš zato štu su rijetke zrele osobe koje razmišljaju o nečemu osim o alkoholu, izlascima, sexu i "uživanjima" kako forumaši opisuju, rijetki su brakovi koji proizlaze iz veza još od srednje škole. Od moje najbolje prijateljice roditelji se upoznali srednjoj, skupa išli, kroz faks i na kraju se uzeli. Naravno, bilo je tu trzavica, prekidali su, vidjali se s drugim osobama, ali su sačuvali nevinost jedno za drugo. Moja strina i stric koji cu već milion godina u braku su se upoznali kad je strina bila maturant i opet kroz čitav faks i na kraju brak. Mogla je ona birati, prije 50 godina žena s diplomom iz Zagreba kad dodje u mali grad može imati koga hoće, još bila lijepa, zgodna... Stoga, moj savjet ti je da se ne mijenjaš i ne "uživaš" na taj način u životu, bolje se mučiti sa 19.20-25 godina, nego čitav život poslije kajati se jer nemaš ništa izgradjeno, i što se faksa tiče, a i žena. I vjeruj, ženama koje se čuvaju i paze s kim će i šta bitno je koliko ih je imao partner. Zato, bori se i dalje, da si nešto sagradiš, ako ne uspije bar imaš iskustvo iza sebe, puno sreće. 
- seln
#42 Re: Problem sa roditeljima
Ma, nije problem vjerovati da ces naci srodnu dusu, nego je malo glupo vjerovati da je to prva djevojkana koju naidjes.p206 wrote:Što pehirate momka?
Ako ovdje ima forumaša od 30 i nešto godina, koji još vjeruju da će naći srodnu dušu, u čemu je problem da to misli neko od 18-19 god?
-
ShyRoonie
#43 Re: Problem sa roditeljima
Jah, svasta se nacitah od vas 
Ima vas dosta koji ste pesimisti
Ja imam svoje stavove za koje znam da su ispravni(vjera nije uticala na formiranje ovih stavova, nego cisti razum
), ali to za sex prije braka, pa elem, ako ona htjedne sto da ne, ali ja necu to nikad forsirati niti traziti, da mi je do toga, zna se gdje bi isao i kakve bi trazio
A skontali smo sta cemo, zasad je mirno sve, roditelji ne prave probleme, majka stavise neutralna, upoznao sam je jucer
a otac vec druga prica. Rekao sam joj ako joj budu prigovarali ista za mene ili slicno neka kaze da je raskinula, a mi cemo se tajno vidjati, nije mi bed. I zaista, majka je mislila da sam neki klosar
sva sreca pa upoznah zenu i iznenadih je pozitivno
Za sada je sve ok, pa cemo vidjeti dalje, ona ne zeli da raskine, predlago sam joj to i govorio joj, al nece
A i osim toga, nisam tip osobe koji lako odustaje, ja se borim do "zadnje kapi krvi" kako se kaze
I necu dozvolit da izgubim ovakvu curu... Istina je, mladi smo, mozda za neke i premladi, ali ljudi, neki se nadju sa 15, 20, neki sa 35, sve zavisi od srece i okolnosti, a i bome kompatibilnosti i ciljeva osoba
I ovo mi nije prva curica, niti medju prvima, bilo ih je vjerujte i previse
Nemate pojma kakvih spodoba ima

Ima vas dosta koji ste pesimisti
Ja imam svoje stavove za koje znam da su ispravni(vjera nije uticala na formiranje ovih stavova, nego cisti razum
A skontali smo sta cemo, zasad je mirno sve, roditelji ne prave probleme, majka stavise neutralna, upoznao sam je jucer
Za sada je sve ok, pa cemo vidjeti dalje, ona ne zeli da raskine, predlago sam joj to i govorio joj, al nece
A i osim toga, nisam tip osobe koji lako odustaje, ja se borim do "zadnje kapi krvi" kako se kaze
I ovo mi nije prva curica, niti medju prvima, bilo ih je vjerujte i previse
-
jabidapitam
#44 Re: Problem sa roditeljima
Kako bolan mozes biti u vezi sa zenom, tako mlad, tako zaljubljen a da te seks ne interesuje?ShyRoonie wrote:Jah, svasta se nacitah od vas
Ima vas dosta koji ste pesimisti![]()
Ja imam svoje stavove za koje znam da su ispravni(vjera nije uticala na formiranje ovih stavova, nego cisti razum), ali to za sex prije braka, pa elem, ako ona htjedne sto da ne, ali ja necu to nikad forsirati niti traziti, da mi je do toga, zna se gdje bi isao i kakve bi trazio
![]()
![]()
A skontali smo sta cemo, zasad je mirno sve, roditelji ne prave probleme, majka stavise neutralna, upoznao sam je jucera otac vec druga prica. Rekao sam joj ako joj budu prigovarali ista za mene ili slicno neka kaze da je raskinula, a mi cemo se tajno vidjati, nije mi bed. I zaista, majka je mislila da sam neki klosar
![]()
sva sreca pa upoznah zenu i iznenadih je pozitivno
![]()
![]()
Za sada je sve ok, pa cemo vidjeti dalje, ona ne zeli da raskine, predlago sam joj to i govorio joj, al nece![]()
![]()
A i osim toga, nisam tip osobe koji lako odustaje, ja se borim do "zadnje kapi krvi" kako se kazeI necu dozvolit da izgubim ovakvu curu... Istina je, mladi smo, mozda za neke i premladi, ali ljudi, neki se nadju sa 15, 20, neki sa 35, sve zavisi od srece i okolnosti, a i bome kompatibilnosti i ciljeva osoba
![]()
I ovo mi nije prva curica, niti medju prvima, bilo ih je vjerujte i previseNemate pojma kakvih spodoba ima
![]()
-
ShyRoonie
#45 Re: Problem sa roditeljima
Interesuje, vise nego sto mislis, al mi sex nije cilj, da jeste, ne bi ja imao ovakvih problemajabidapitam wrote: Kako bolan mozes biti u vezi sa zenom, tako mlad, tako zaljubljen a da te seks ne interesuje?
- newlevel
#46 Re: Problem sa roditeljima
Ta djevojka ti sada cita ovaj forum, i ponosna je na tebe, sto ne zelis sex. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#47 Re: Problem sa roditeljima
Osh reći da djevojke ne vole sex?newlevel wrote:Ta djevojka ti sada cita ovaj forum, i ponosna je na tebe, sto ne zelis sex.
- newlevel
#48 Re: Problem sa roditeljima
Njegova, ocito neleet wrote:Osh reći da djevojke ne vole sex?newlevel wrote:Ta djevojka ti sada cita ovaj forum, i ponosna je na tebe, sto ne zelis sex.
-
Great Cornholio
#49 Re: Problem sa roditeljima
Klitemnestraaa wrote:Čitam mnoge postove i shvatam da se ne slažem sa njima. Ovako, ako ti je 19, ne znači da si nezrela osoba i da je ta veza sa samog početka osudjena na kraj jer ti je 19 tek. Baš zato štu su rijetke zrele osobe koje razmišljaju o nečemu osim o alkoholu, izlascima, sexu i "uživanjima" kako forumaši opisuju, rijetki su brakovi koji proizlaze iz veza još od srednje škole. Od moje najbolje prijateljice roditelji se upoznali srednjoj, skupa išli, kroz faks i na kraju se uzeli. Naravno, bilo je tu trzavica, prekidali su, vidjali se s drugim osobama, ali su sačuvali nevinost jedno za drugo. Moja strina i stric koji cu već milion godina u braku su se upoznali kad je strina bila maturant i opet kroz čitav faks i na kraju brak. Mogla je ona birati, prije 50 godina žena s diplomom iz Zagreba kad dodje u mali grad može imati koga hoće, još bila lijepa, zgodna... Stoga, moj savjet ti je da se ne mijenjaš i ne "uživaš" na taj način u životu, bolje se mučiti sa 19.20-25 godina, nego čitav život poslije kajati se jer nemaš ništa izgradjeno, i što se faksa tiče, a i žena. I vjeruj, ženama koje se čuvaju i paze s kim će i šta bitno je koliko ih je imao partner. Zato, bori se i dalje, da si nešto sagradiš, ako ne uspije bar imaš iskustvo iza sebe, puno sreće.
-
jabidapitam
#50 Re: Problem sa roditeljima
mozda voli al ne s njimnewlevel wrote:Njegova, ocito neleet wrote:Osh reći da djevojke ne vole sex?newlevel wrote:Ta djevojka ti sada cita ovaj forum, i ponosna je na tebe, sto ne zelis sex.