Odjava i prevod auta u razlicitim entitetima
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
preludezalude
#26 Re: Odjava i prevod auta u razlicitim entitetima
E ne znam sta u tom slucaju. To je vec malo skakljivo i vjerujem da od kasko osiguranja nema nista.
-
piikniik
#27 Re: Odjava i prevod auta u razlicitim entitetima
Bas me zanima koja je to agencija?Imas odredenih slucajeva gdje naplacujes stetu i od svog osiguranja?preludezalude wrote:Stetu ne naplacujes od svog osiguranja vec od osiguranja onog drugog vozila koje je skrivilo stetu.piikniik wrote:Vozila od firme u kojoj radim su bila osigurana u jednom osiguranju koje je propalo,bilo je par saobracajki u meduvremenu,auta su bila jos pod registracijom.Firma nije uspjela naplatit ni pfeninga od osiguranja.
Cak i ako imas udes i udes skrivi drugo auto koje nema nikako osiguranje i nije registrovano, mozes naplatiti stetu od posebne agencije koju sam ranije spominjao samo sam tacan naziv zaboravio.
To sto vi niste naplatili stetu moze biti zbog lose pravne sluzbe u firmi.
-
piikniik
#28 Re: Odjava i prevod auta u razlicitim entitetima
Druze ako je osiguranje palo nema tu vise pomoci.Znam ljude kojima je osiguranje ostalo duzno,nikad nisu naplatili,ko je iz Tuzle zna koje osiguranje je skoro propalo.goran16v wrote:Sta ako su bila kasko osigurana?
-
goran16v
#29 Re: Odjava i prevod auta u razlicitim entitetima
Znam ja tacno sta se desava, a pitanje je bilo za preludezalide da biro za naknadu stete ne pokriva sve stete prolaih osigiranja.piikniik wrote:Druze ako je osiguranje palo nema tu vise pomoci.Znam ljude kojima je osiguranje ostalo duzno,nikad nisu naplatili,ko je iz Tuzle zna koje osiguranje je skoro propalo.goran16v wrote:Sta ako su bila kasko osigurana?
-
piikniik
#30 Re: Odjava i prevod auta u razlicitim entitetima
Sigurnogoran16v wrote:Znam ja tacno sta se desava, a pitanje je bilo za preludezalide da biro za naknadu stete ne pokriva sve stete prolaih osigiranja.piikniik wrote:Druze ako je osiguranje palo nema tu vise pomoci.Znam ljude kojima je osiguranje ostalo duzno,nikad nisu naplatili,ko je iz Tuzle zna koje osiguranje je skoro propalo.goran16v wrote:Sta ako su bila kasko osigurana?
-
preludezalude
#31 Re: Odjava i prevod auta u razlicitim entitetima
Mislim da taj biro ne pokriva kasko osiguranje, ali zato pokriva obavezno osiguranje. Ovo sto pricam su informacije iz prve ruke, dobijene od advokata koji radi dosta sa naplatama steta od osiguranja.
-
rover 200
#32 Re: Odjava i prevod auta u razlicitim entitetima
Eh da vas pitam sve ovako ovdje kupio sam auto u Banja luci prije par mjeseci imam kupoprodajni ugovor sa vlasnikom vozila i imam kopiju njegove licne karte dali a dali ja sad mogu da odjavim auto bez njega u Banja luci i da se sa odjavom dodjem u Maglaj i da ga prijavim i prepisem na sebe.Da li ga mogu odjaviti bez vlasnika??
- Travnički Noćni Šetač
#33 Re: Odjava i prevod auta u razlicitim entitetima
Moje iskustvo je slijedeće: Kupio sam auto od stvarnog vlasnika u Banjaluci... Registrovano do 10 mjeseca... Auto odjavljeno u Banjaluci, tablice ostale iste na vozilu zato što su nove... Kod prijave u Travniku procedura teška ko zemlja... Prvo doplata polise AO za ostatak do isteka registracije... Ne vrijedi vraćeni dokumenti.... Onda pokušaj prenosa polise AO iz Banjaluke na moje ime.... Ne vrijedi ne može se izvesti... U konačnici uradio sam kompletnu registraciju nanovo srećom za normalan period od godinu dana... E sad vidim da iz drugih kantona ima drugačijih procedura te vjerujem da se rješenja ovakvih slučajeva razlikuju od kantona do kantona... Znači ko hoće kupiti auto u drugom entitetu prvo se u svom MUP-u dobro raspitati o prepisu vozila...
-
rover 200
#34 Re: Odjava i prevod auta u razlicitim entitetima
Al kod mene svakako isticu table ubrzo pa bi ja sad odjavio u Banja luci i prijavio u svoju Opstinu u maglaju i ovdje reg.mene sad samo zanima dali meni treba vlasnik vozila pri odjavljivanju auta ako ja imam kupoprodajni ugovor koji sam napravio sa njim i njegovu kopiju licne karte.Mene to interesuje dal neko zna????
- basicm
#35 Re: Odjava i prevod auta u razlicitim entitetima
Da li je moguce odjaviti policu osiguranja i tako dobiti neki iznos, pa onda ponovo napraviti policu u drugom entitetu?
-
goran16v
#36 Re: Odjava i prevod auta u razlicitim entitetima
Koliko ja znam nije. Neko je spominjao da ako isto osig. ima filijalie u FBiH i RS priznaju policu ili da doplatis samo do isteka regegistracije, 'vako nesto, al od vracanja para nema nista.basicm wrote:Da li je moguce odjaviti policu osiguranja i tako dobiti neki iznos, pa onda ponovo napraviti policu u drugom entitetu?
- drndalo
#37 Re: Odjava i prevod auta u razlicitim entitetima
Nije tako, ako se odjavljuje u jednom entitetu, pare od nepotrosenog osiguranja se dobiju nazad, a onda se plati osiguranje "kod sebe kuci" do isteka ragistracije... Ja sam imao slucaj da mi u BSO-u kazu da je i njima jednostavnije, a i brze sve skupa da se auto iz SA sa BSO polisom odjavi i uzme povrat para, pa da se u BL u BSO sredi nova polisa za to auto, nego da oni to izmedju sebe "prebijaju"...
U svakom slucaju, najpametnije je otici sa papirima koje imas do svog MUPa (gdje ces morati registrovati auto) i pitati ih da pogledaju papire, i da ti kazu sta moras uraditi da ti ne bi pravili probleme za koji dan jer ti fali papir, ili fali prosli vlasnik. Isto tako nazvati tekefonom MUP gdje je sadasnji auto registrovan i reci svoju situaciju, imam auto, placeno kupoprodajni ugovor potpisan i ovjeren u Opstini XY, da li je to dovoljno da ja kao kupac iz tog ugovora uradim odjavu vozila iz njihovog Opstinskog MUPa... Po meni bi trebalo da moze, ali ti nije garancija da ce ti to dati ni kada im kazes:"Rekao mi je Drndalo da moze..."
U svakom slucaju, najpametnije je otici sa papirima koje imas do svog MUPa (gdje ces morati registrovati auto) i pitati ih da pogledaju papire, i da ti kazu sta moras uraditi da ti ne bi pravili probleme za koji dan jer ti fali papir, ili fali prosli vlasnik. Isto tako nazvati tekefonom MUP gdje je sadasnji auto registrovan i reci svoju situaciju, imam auto, placeno kupoprodajni ugovor potpisan i ovjeren u Opstini XY, da li je to dovoljno da ja kao kupac iz tog ugovora uradim odjavu vozila iz njihovog Opstinskog MUPa... Po meni bi trebalo da moze, ali ti nije garancija da ce ti to dati ni kada im kazes:"Rekao mi je Drndalo da moze..."
-
rover 200
#38 Re: Odjava i prevod auta u razlicitim entitetima
Hwala svim forumasima da vam samo kazem da sam odjavio auto u Banja luci i da mi nije trebao vlasnik da sam mogao ja sam i da sam ga reg.u Maglaju mada samo da znate da ne vrijedi polica osiguranja iz RS u Federaciji tako da mi je propalo 10 dana reg.jer sam morao nanovo da reg.kod nas HWALA JOS JEDNOM SVIMA BILI STE MI OD POMOCI
-
kokolina
#39 Re: Odjava i prevod auta u razlicitim entitetima
zna li ko da li se moze odjaviti auto preko domicilnog MUP-a ukoliko je aujto prijavljeno u drugom MUP-u?