A s fakultetom kao može predatidrugacetvrtina wrote:Jasta jeladyblue18 wrote:drugacetvrtina wrote:
Ali i stelu ili vezu lakse je naci kada imas fakultetLakse je doci do stele kada bar nesto prilozis
![]()
Ja sam davno rekla, covjek kad cita forum pomisli da zivimo u bajci.[/quot
Mislis da neko sa srednjom skolom moze predati na konkurs npr. u nekoj drzavnoj instituciji, e da, odlican primjer, prosvjeti? A da ne pricam o tome da bude primljen
??? Razumijem ja da je rijec o nasoj BiH, ali ni mi nismo pali toliko nisko
Bajka, ni slucajno
Obrazovanje i veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Muhamed Đakmić
#26 Re: Obrazovanje i veze
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#27 Re: Obrazovanje i veze
Kakav ba konkurs ako pricamo o stelama?drugacetvrtina wrote:
Mislis da neko sa srednjom skolom moze predati na konkurs npr. u nekoj drzavnoj instituciji, e da, odlican primjer, prosvjeti? A da ne pricam o tome da bude primljen
Bajka, ni slucajno
Jeste, znam ljude koji sa SSS rade u drzavnim firmama, gle cuda, a nisu ni dali kovertu, nit je bilo konkursa, samo su imali nekoga na pozicijama u pravo vrijeme.
- insomnia78
#28 Re: Obrazovanje i veze
ladyblue18 wrote:plain vanilla wrote:
i sta sad? ne mozes se seksat s njim ako nema diplomu?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
prosjek ocjena pomnoziti sa dva za duzinu![]()
s' moje sokocalo
- ladyblue18
#29 Re: Obrazovanje i veze
Sarajevo1946 wrote:
A s fakultetom kao može predati![]()
- insomnia78
#30 Re: Obrazovanje i veze
Pa moze on predati ali...Sarajevo1946 wrote:A s fakultetom kao može predatidrugacetvrtina wrote:Jasta jeladyblue18 wrote:![]()
Bajka, ni slucajno
![]()
Prije ce oni primiti onog sa srednjom i stelom pa ce on to vanredno zavrsiti
s' moje sokocalo
- didžej
#31 Re: Obrazovanje i veze
Danas svako može da studira, to je činjenica. I oni koji to mogu a neće to su za mene lijenčine. I šta takvi onda mogu da čitaju? Možda neku beletristiku ili Alan Ford. Ozbiljno čitanje počinje tek kad završiš fakultet a pričati o nekom ko želi da se usavršava a ima SSS u današnjim uslovima kad je faks kao nekad SSS je najblaže rečeno smiješno. On može da se usavršava u nekom zanatu za koji se eventualno opredijelio i to poštujem ali svaki zanat se može relativno brzo naučiti, za 6 mjeseci ćeš ovladati bilo kojim vještinama zanata a zanatlija će teško završiti fakultet.insomnia78 wrote: Mislis da je fakultet garant sirine u razmisljanju, truda i zelje za usavrsavanjem?
Znas kolko danas ljudi studira samo sto ne znaju sta bi drugo, zbog pritiska staraca i jos sto razoga?
Znaci ako neko ima SSS on automatski nema opste znanje, ne cita, ne usavrsava se?
I znas kako kazu nije bitno kakve si karte dobio nego kako odigras sa njima.
Dzaba mu ili njoj tri diplome ako je nesnalazljiv/a, sjedi kod kuce jer nema posla/stelu..
s' moje sokocalo
- insomnia78
#32 Re: Obrazovanje i veze
A sta mislis ako je taj sa srednjom skolom npr. odlican informaticar ono otimaju se za njega?drugacetvrtina wrote:Jasta jeladyblue18 wrote:drugacetvrtina wrote:
Ali i stelu ili vezu lakse je naci kada imas fakultetLakse je doci do stele kada bar nesto prilozis
![]()
Bajka, ni slucajno
Toliko generalizujes u svojim postovima da je to nevjerovatno
s' moje sokocalo
-
drugacetvrtina
#33 Re: Obrazovanje i veze
ladyblue18 wrote:Sarajevo1946 wrote:
A s fakultetom kao može predati![]()
Vas dvoje pokusajte, pa obavezno javite
- Muhamed Đakmić
#34 Re: Obrazovanje i veze
Valjda je emocionalna inteligencija mnogo bitnija za ove stvari nego obrazovanje, ili ja fulam. To je ono kakav je ko k'o čovjek, kako ti paše i je li dobar insan za sjesti i popiti kafu sa njim, podijeliti životnu muku i problem, nasmijati se. I ja sam se znao naći u društvu i sa stolarima i sa tesarima i s kim sve ne, i da mi bude puno ljepše nego u društvu s nekakvim intelektualcima i da više o životu od njih naučim.
I ne, uopšte ne impliciram da su ovi po automatizmu bolji ljudi, gluho bilo, nego samo da je preglupo međuljudske odnose posmatrati ili čak graditi kroz nivo obrazovanja, ili bilo koju pizdariju sličnu toj.
I ne, uopšte ne impliciram da su ovi po automatizmu bolji ljudi, gluho bilo, nego samo da je preglupo međuljudske odnose posmatrati ili čak graditi kroz nivo obrazovanja, ili bilo koju pizdariju sličnu toj.
-
drugacetvrtina
#35 Re: Obrazovanje i veze
A sta mislis ako je taj sa srednjom skolom npr. odlican informaticar ono otimaju se za njega?
Toliko generalizujes u svojim postovima da je to nevjerovatno
s' moje sokocalo[/quote]
Ne mislim da se otimaju, nimalo
- Tequila
#36 Re: Obrazovanje i veze
Dobro je da ima diplomu al nije sve u diplomi. Necu se u diplomu zaljubit, nego u nju.
- insomnia78
#37 Re: Obrazovanje i veze
Kako ne shvatate, diploma nije garant nicega, posebno u BiH.didžej wrote:Danas svako može da studira, to je činjenica. I oni koji to mogu a neće to su za mene lijenčine. I šta takvi onda mogu da čitaju? Možda neku beletristiku ili Alan Ford. Ozbiljno čitanje počinje tek kad završiš fakultet a pričati o nekom ko želi da se usavršava a ima SSS u današnjim uslovima kad je faks kao nekad SSS je najblaže rečeno smiješno. On može da se usavršava u nekom zanatu za koji se eventualno opredijelio i to poštujem ali svaki zanat se može relativno brzo naučiti, za 6 mjeseci ćeš ovladati bilo kojim vještinama zanata a zanatlija će teško završiti fakultet.insomnia78 wrote: Mislis da je fakultet garant sirine u razmisljanju, truda i zelje za usavrsavanjem?
Znas kolko danas ljudi studira samo sto ne znaju sta bi drugo, zbog pritiska staraca i jos sto razoga?
Znaci ako neko ima SSS on automatski nema opste znanje, ne cita, ne usavrsava se?
I znas kako kazu nije bitno kakve si karte dobio nego kako odigras sa njima.
Dzaba mu ili njoj tri diplome ako je nesnalazljiv/a, sjedi kod kuce jer nema posla/stelu..
s' moje sokocalo
Mozda taj sa SSS nije imo uslova da se skoluje, moro raditi.
I dok je ovaj studiro on usavrsio zanat, sad radi privatno i dobro mu ide a student na birou
Al nije to tema, tema je veza i diploma.
Znaci par vas je toliko iskljucivo da npr. ne dolazi u ozbiljno razmatranje niko bez VSS.
Isto da je diploma garant toga da on nije neodgojena seljacina, koja veze nema ni o cemu osim o svojoj struci, da je nece tuci, varati i da ce sa njim moci pricati u rasponu tema od nuklearne fizike do seks i grada
s' moje sokocalo
-
blugirl
#38 Re: Obrazovanje i veze
Ocito prevladava SSS na forumu
Svi nesto uvrijedjeni.
Pa sta, meni je vazno, vama nije. Ili bar vecini
Vidjala sam raspade brakova nakon godina jer se jedna osoba razvija, usavrsava, cita, siri vidike a druga samo ima dobar posao. Siguran. Pametan je. "Zavrsio sam skolu zivota" i slicne otrcane fraze. "Nemam skolu ali imam znanje" E ja bih to okacila macku o rep.
Pametan je neko ko zna prepoznat vaznost obrazovanja danas
Svi nesto uvrijedjeni.
Vidjala sam raspade brakova nakon godina jer se jedna osoba razvija, usavrsava, cita, siri vidike a druga samo ima dobar posao. Siguran. Pametan je. "Zavrsio sam skolu zivota" i slicne otrcane fraze. "Nemam skolu ali imam znanje" E ja bih to okacila macku o rep.
- ladyblue18
#39 Re: Obrazovanje i veze
Ne ce mo.drugacetvrtina wrote: Bolje procitaj te moje postove.
Tipican zakljucak jednog velikog uma.blugirl wrote:Ocito prevladava SSS na forumu![]()
![]()
- insomnia78
#40 Re: Obrazovanje i veze
Pa upravo to.Sarajevo1946 wrote:Valjda je emocionalna inteligencija mnogo bitnija za ove stvari nego obrazovanje, ili ja fulam. To je ono kakav je ko k'o čovjek, kako ti paše i je li dobar insan za sjesti i popiti kafu sa njim, podijeliti životnu muku i problem, nasmijati se. I ja sam se znao naći u društvu i sa stolarima i sa tesarima i s kim sve ne, i da mi bude puno ljepše nego u društvu s nekakvim intelektualcima i da više o životu od njih naučim.
Pojedinci misle da je diploma garant toga
s' moje sokocalo
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#41 Re: Obrazovanje i veze
JA IMADEM SAMO OSNOVNU ŠKOLU I PISMEN SAM K'O PELIKAN; DA LI ĆU JA IKADA NAĆI LJUBAV SVOG NEPISMENOG ŽIVOTA ? POMAGAJTE FORUMSKA BRAĆO I FORUMSKE SESTRE !!
- Muhamed Đakmić
#42 Re: Obrazovanje i veze
Vidi fakat, prevladava srednja škola na forumublugirl wrote:Ocito prevladava SSS na forumu![]()
![]()
Svi nesto uvrijedjeni.
Kako je forum samo jadan i neobrazovan
Drugoj čevrtini, pardon, prvoj polovini nećemo zamjeriti. Ona se još usavršava, nije još kompletna.
Oko, javi mi se kad budeš jedno cijelo
- ladyblue18
#43 Re: Obrazovanje i veze
Boli te briga, imas mishiche.leet wrote:JA IMADEM SAMO OSNOVNU ŠKOLU I PISMEN SAM K'O PELIKAN; DA LI ĆU JA IKADA NAĆI LJUBAV SVOG NEPISMENOG ŽIVOTA ? POMAGAJTE FORUMSKA BRAĆO I FORUMSKE SESTRE !!
-
drugacetvrtina
#44 Re: Obrazovanje i veze
Sarajevo1946 wrote:Vidi fakat, prevladava srednja škola na forumublugirl wrote:Ocito prevladava SSS na forumu![]()
![]()
Svi nesto uvrijedjeni.
Pametan je neko ko zna prepoznat vaznost obrazovanja danas![]()
![]()
Kako je forum samo jadan i neobrazovan![]()
Drugoj čevrtini, pardon, prvoj polovini nećemo zamjeriti. Ona se još usavršava, nije još kompletna.
Kada prilozis diplomu, javljam se, tek tada cu biti jedno cijelo.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#45 Re: Obrazovanje i veze
NEMAM MIŠIĆE; POJELA MI IH MAČKA.ladyblue18 wrote:Boli te briga, imas mishiche.leet wrote:JA IMADEM SAMO OSNOVNU ŠKOLU I PISMEN SAM K'O PELIKAN; DA LI ĆU JA IKADA NAĆI LJUBAV SVOG NEPISMENOG ŽIVOTA ? POMAGAJTE FORUMSKA BRAĆO I FORUMSKE SESTRE !!
-
blugirl
#46 Re: Obrazovanje i veze
I dalje mi nije jasno zasto pojedinci licno shvataju moje misljenje. Valjda karakteristika SSS. Da se moras objasnjavat za svaku rijec. Sve neki nesporazumi
- Perspektiva
#47 Re: Obrazovanje i veze
Hajd ljudi zavrsavaju i u 50oj kad zatreba, to je najmanji problem.
Jeste nepravdna i smeta covjeku, sto se neko debelo namuci i sve na pistenjaka, neko se provlaci, neko kupi itd...
U pravu je lik da treba diploma za uslove, a zar je to problem pored ovoliko privatnih
Sent from my Phone using Jelly Bean 4.2.1
Jeste nepravdna i smeta covjeku, sto se neko debelo namuci i sve na pistenjaka, neko se provlaci, neko kupi itd...
U pravu je lik da treba diploma za uslove, a zar je to problem pored ovoliko privatnih
Sent from my Phone using Jelly Bean 4.2.1
- insomnia78
#48 Re: Obrazovanje i veze
Ostale su samo crte, neke bele, neke zute:mrgreen:leet wrote:NEMAM MIŠIĆE; POJELA MI IH MAČKA.ladyblue18 wrote:Boli te briga, imas mishiche.leet wrote:JA IMADEM SAMO OSNOVNU ŠKOLU I PISMEN SAM K'O PELIKAN; DA LI ĆU JA IKADA NAĆI LJUBAV SVOG NEPISMENOG ŽIVOTA ? POMAGAJTE FORUMSKA BRAĆO I FORUMSKE SESTRE !!
s' moje sokocalo
- Muhamed Đakmić
#49 Re: Obrazovanje i veze
Ma je l'? Može li diploma informatičkog kursa za osnovce, Word, Excel i PowerPoint, moji intelektualni kapaciteti i nisu za više dometedrugacetvrtina wrote:Sarajevo1946 wrote:Vidi fakat, prevladava srednja škola na forumublugirl wrote:Ocito prevladava SSS na forumu![]()
![]()
Svi nesto uvrijedjeni.
Pametan je neko ko zna prepoznat vaznost obrazovanja danas![]()
![]()
Kako je forum samo jadan i neobrazovan![]()
Kada prilozis diplomu, javljam se, tek tada cu biti jedno cijelo.
- JThomas
#50 Re: Obrazovanje i veze
vala kad bi birao bez diplome ili sa diplomom iz viteza ili kiseljaka, ili ratnom diplomom...izabrao bi ovo prvo. diploma sama po sebi kod nas sve manje znači i sve će manje i značiti.