Nema nama spasa od tebe.
Za tebe vazi ona,hljeb,malj i medju rogove BUM !
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Lanac na Renaultovom 2,2 dCi najbolje govori ko se ovdje provaljuje i ko bi se trebao zapitati za ponos (da ne nabrajam ostale provale i izmisljotive), a maljem medju rogove sebe udari kad branis takvog strucnjaka.mali_milojica wrote:Imas li gorane imalo ponosa. Prestani se bolan provaljivati.
Nema nama spasa od tebe.
Za tebe vazi ona,hljeb,malj i medju rogove BUM !
Nije poenta postoji li lanac u Nissanovom 2,2 Dci motoru, poenta je da si ti u stilu velikog poznavatelja udario kontru na post o nepozudanosti 2,2 dCi motora u Laguni, a da ti nije palo napamet da procitas ili provjeris koji je motor u tom autu i da ti je svaka rasprava takva, lupis glupost napamet i onda se raznim filozofijama i duhovnim nasljednicima vadis.johntra wrote:Lanac postoji na Nissanovom Dci motoru, koji, gle čuda isto ima oznaku 2,2 Dci...
moje provale, iako to nisu, nisu povezane sa elementarnim stvarima oko automobila, koje znaju djeca od 13 godina, vrsni poznavaoče početka proizvodnje oldtimera preko wikipedije...
A jesi li siguran da ti ta lampica svijetli zbog grijaca? Ta lampica moze da svijetli i jos iz nekih drugih razloga.Brus Lee wrote:Promijenio sam grijac na Meganu 1,9 dci koji nije bio ispravan, medjutim i dalje stoji
upozorenje "check injection". Sta treba da uradim da to upozorenje nestane?
Raja trazi svojih 5 min u cemernim zivotima, da odrzi koju katedru, da zvuci smisleno i pismeno, i da dize score u postovima.shlauf wrote:Ode i ovo u qrac.
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
kome da se vadim, tebi, petom, desetom? ovo je sve imaginarno, kome da se pravdam? ja kad napravim previd, barem ga priznam, a ne provaljujem se 12 stranica i pravdam nešto što je jednostavno nemoguće...količina tvrdoglavosti koju ispoljavaš na ovom forumu, zaista nekad graniči sa glupošću, u tome je bit...samo ti to ne kontaš, nažalost...goran16v wrote: Nije poenta postoji li lanac u Nissanovom 2,2 Dci motoru, poenta je da si ti u stilu velikog poznavatelja udario kontru na post o nepozudanosti 2,2 dCi motora u Laguni, a da ti nije palo napamet da procitas ili provjeris koji je motor u tom autu i da ti je svaka rasprava takva, lupis glupost napamet i onda se raznim filozofijama i duhovnim nasljednicima vadis.
Nisu, ti se bavis sofisticiranim provalama tipa gdje se (ne)prodaje Astra sedan, u kojem motoru (ni)je lanac (sta ce Renaultov motor u Renaultu?), da prva cifra u oznaci Peugeota ne znaci nista jer si strucnjak, a smijurijama koji je model Peugeota je predhodnik i nasljednik kojem modelu si pokazao ko je poznavalac preko wiki.
Daj ba ne budi smijesan... Tvoje greske koje to nisu?????johntra wrote:
kome da se vadim, tebi, petom, desetom? ovo je sve imaginarno, kome da se pravdam? ja kad napravim previd, barem ga priznam, a ne provaljujem se 12 stranica i pravdam nešto što je jednostavno nemoguće...količina tvrdoglavosti koju ispoljavaš na ovom forumu, zaista nekad graniči sa glupošću, u tome je bit...samo ti to ne kontaš, nažalost...
sve to što navodiš kao moje greške, to uopšte nisu, jer Astra Sedan je i dalje model najviše namijenjen tržištima u razvoju i Fluence joj jeste konkurent (što sam tvrdio)...što se tiče 305, tu sam ti već viuše puta nacrtao šta sam htio reći, a ako ne kontaš, ja bojica više nemam...jedino da pređem na vodene boje...
ipak, mislim da su moji previdi više blaži od tvojih provala tipa Superb viša srednja klasa i nova Octavia će SIGURNO biti srednja klasa...bilo je još provala i to sa tvojim oldtimerima, u kojima si lafo dobar, ali nećemo o tome...
-napišem da u slučaju 301 ne znači ništa, a to ne tvrdim samo ja, nego svi...301 je B segment, utuvi u glavicu...goran16v wrote:
Daj ba ne budi smijesan... Tvoje greske koje to nisu?????
- Napises da prvi broj u oznaci Peugeota ne znaci nista! Dokaz da itekako znaci si odmah dobio i da je svakome jasno kojoj klasi pripadaju modeli koji pocinju sa 3 i 4.
- Astra Sedan se ne prodaje u Z. Europi i model je za trzista u razvoju. Osim sto si domah dobio argumente da se itekako prodaje odmah dobio si i argument da je Sedan skuplji od Astre j 5vr i da, ako je Astra J 5vr model za standardna trzista, derivat tog modela koji je SKUPLJI nikako ne moze biti za jeftina trzista, sto nije slucaj sa megane vs Fluence, odnosno ne mozes odgovoriti na pitanje ako je Sedan model za trzista u razvoju, za koja trzista je jeftiniji model sa 5 vr, za nerazvijena, nesvrstane?
Da to u opste nisu greske, to su duhovni nasljednici gresaka...
Za razliku od tebe koji si samo jednom priznao gresku za Astru i to na kraju poslije linkova za europske stranice i cjenovnike i kad si ko najveca hinja namjerno netacno prevodio citate sa engleskog, koje si sam lijepo, pokusavajuci dokazati nesto sto si izmislio, pa si provaljen i izblamiran kao niko ranije, ja sam svoju gresku sa Superb odmah priznao, a osnovu za tvrdnju za Octaviji nasao u izjavi direktora Skode - koju sam cak i citirao.
Pa nije da ih nema po PIK-u. 2002 god. dizel. Mada kazu da ni benzinci 1.6 nisu nimalo losijohntra wrote:Koje generacije Scenica, jer za sedam milja se ne može uzeti dobar Scenic druge generacije nikako..možda jedino neki benzinac, ali su rijetki pravo..
To je stvarno dobra novost jer je zaista postalo nesnosljivo prici mu na trenutnu lokaciju. Ono sto mene jos uvijek brine je da mu opet covjek vjerovatno nece moci prici jer on ne zna gdje udara i skim prica i sta kome obeca. Frajer u tolikom poslu da zaboravi sta je rekao prije pola sata a i ljude s kim je razgovarao. Postalo je prilicno iritantno pomisljati da mu se mora obratiti po bilo kom osnovu.shlauf wrote:Prijatna NOVOST: Edvin otvara novi servis na Stupu kod Energoinvesta. Znam da će servis imati minimalno 3 dizalice tako da se više neće morati dugo čekati na red sa svojim ljubimcem. Povećava i broj radnika-majstora. Mislim da će starovati za manje od mjesec dana jer su svi radovi pri kraju.
Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Zar to nije druga generacija, prava bi trebala biti oni '97 '99 sa pljosnatim farovimajohntra wrote:To je onda prva generacija, i ima ih dosta solidnih za te pare, čak i dizela...Ni benzinske varijante nisu loše, vidi šta ti više odgovara zbog broja pređenih kilometara tokom godine...

Dobar je 1.6 16V, slaba tacka bobine (rekla-kazala, nemam iskustvo)Melami wrote:Kakav je megan 2003-2004 godiste? Imal kakvih cestih kvarova, motori koji su dobri itd.
Hvala svima na pomoci.
Koji svi??? Da ne zelis mozda reci da ste ti i tebi slicni strucnjaci referentniji od izjave samog Peuegota u kojoj je, i to upravo na prezentaciji 301, objasnjeno da znacenje prvog broja ostaje isto i u kojoj nicim ne spopminju da ne vazi za 301 i da Peugeot pojma nema, da ti znas bolje??? Ako to zelis reci onda si beskrajno smijesan...johntra wrote:goran16v wrote: ]
-napišem da u slučaju 301 ne znači ništa, a to ne tvrdim samo ja, nego svi...301 je B segment, utuvi u glavicu...
...
Halo amnezija, ako si zaboravio, upravo sam ja tebi nasao link sa zvanicnom informaciojom oficijelni u kojoj je, i to upravo prilikom prezentacije 301, objasnjeno da prvi broj i dalje oznacava segment i velicinu auta, a ako su SVI modeli koji pocinju sa 3 bili C segment, i ako nijednom rjecju nije spomenuto da se to ne odnosi na 301 po kojoj logici bu 301 odjednom bio B segment?! Ako neko treba ovdje da nadje link ili da se poklopi onda si to ti...johntra wrote:Kad mi nađeš oficijelni link koji govori da je 301 zaista C segment, onda možemo dalje pričati, a to će vjerovatno biti nikad...
Ustvari jedno te isto auto, osim po izgledu. Ja ne bih 1.5 dCi tih para zbog one pumpe. 1.9 dCi su turbine kriticne tih godina. 1.6 bi mogao proci, ali nakon pregleda, ima nekakvu remenicu od 700 KMzateznistub wrote:Lomim se ljudi između scenica i megana, izludih.
raspolazem sa neki 7000 KM
Hajde prijedlozi...