Renault

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#26 Re: Renault

Post by mali_milojica »

Imas li gorane imalo ponosa. Prestani se bolan provaljivati. :lol:
Nema nama spasa od tebe.
Za tebe vazi ona,hljeb,malj i medju rogove BUM !
shlauf

#27 Re: Renault

Post by shlauf »

Prijatna NOVOST: Edvin otvara novi servis na Stupu kod Energoinvesta. Znam da će servis imati minimalno 3 dizalice tako da se više neće morati dugo čekati na red sa svojim ljubimcem. Povećava i broj radnika-majstora. Mislim da će starovati za manje od mjesec dana jer su svi radovi pri kraju.

Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
goran16v

#28 Re: Renault

Post by goran16v »

mali_milojica wrote:Imas li gorane imalo ponosa. Prestani se bolan provaljivati. :lol:
Nema nama spasa od tebe.
Za tebe vazi ona,hljeb,malj i medju rogove BUM !
Lanac na Renaultovom 2,2 dCi najbolje govori ko se ovdje provaljuje i ko bi se trebao zapitati za ponos (da ne nabrajam ostale provale i izmisljotive), a maljem medju rogove sebe udari kad branis takvog strucnjaka.
johntra

#29 Re: Renault

Post by johntra »

Lanac postoji na Nissanovom Dci motoru, koji, gle čuda isto ima oznaku 2,2 Dci...
moje provale, iako to nisu, nisu povezane sa elementarnim stvarima oko automobila, koje znaju djeca od 13 godina, vrsni poznavaoče početka proizvodnje oldtimera preko wikipedije...
goran16v

#30 Re: Renault

Post by goran16v »

johntra wrote:Lanac postoji na Nissanovom Dci motoru, koji, gle čuda isto ima oznaku 2,2 Dci...
moje provale, iako to nisu, nisu povezane sa elementarnim stvarima oko automobila, koje znaju djeca od 13 godina, vrsni poznavaoče početka proizvodnje oldtimera preko wikipedije...
Nije poenta postoji li lanac u Nissanovom 2,2 Dci motoru, poenta je da si ti u stilu velikog poznavatelja udario kontru na post o nepozudanosti 2,2 dCi motora u Laguni, a da ti nije palo napamet da procitas ili provjeris koji je motor u tom autu i da ti je svaka rasprava takva, lupis glupost napamet i onda se raznim filozofijama i duhovnim nasljednicima vadis.

Nisu, ti se bavis sofisticiranim provalama tipa gdje se (ne)prodaje Astra sedan, u kojem motoru (ni)je lanac (sta ce Renaultov motor u Renaultu?), da prva cifra u oznaci Peugeota ne znaci nista jer si strucnjak, a smijurijama koji je model Peugeota je predhodnik i nasljednik kojem modelu si pokazao ko je poznavalac preko wiki.
shlauf

#31 Re: Renault

Post by shlauf »

Ode i ovo u qrac.

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
preludezalude

#32 Re: Renault

Post by preludezalude »

Brus Lee wrote:Promijenio sam grijac na Meganu 1,9 dci koji nije bio ispravan, medjutim i dalje stoji
upozorenje "check injection". Sta treba da uradim da to upozorenje nestane?
A jesi li siguran da ti ta lampica svijetli zbog grijaca? Ta lampica moze da svijetli i jos iz nekih drugih razloga.
chelo

#33 Re: Renault

Post by chelo »

shlauf wrote:Ode i ovo u qrac.

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Raja trazi svojih 5 min u cemernim zivotima, da odrzi koju katedru, da zvuci smisleno i pismeno, i da dize score u postovima.
johntra

#34 Re: Renault

Post by johntra »

goran16v wrote: Nije poenta postoji li lanac u Nissanovom 2,2 Dci motoru, poenta je da si ti u stilu velikog poznavatelja udario kontru na post o nepozudanosti 2,2 dCi motora u Laguni, a da ti nije palo napamet da procitas ili provjeris koji je motor u tom autu i da ti je svaka rasprava takva, lupis glupost napamet i onda se raznim filozofijama i duhovnim nasljednicima vadis.

Nisu, ti se bavis sofisticiranim provalama tipa gdje se (ne)prodaje Astra sedan, u kojem motoru (ni)je lanac (sta ce Renaultov motor u Renaultu?), da prva cifra u oznaci Peugeota ne znaci nista jer si strucnjak, a smijurijama koji je model Peugeota je predhodnik i nasljednik kojem modelu si pokazao ko je poznavalac preko wiki.
kome da se vadim, tebi, petom, desetom? ovo je sve imaginarno, kome da se pravdam? ja kad napravim previd, barem ga priznam, a ne provaljujem se 12 stranica i pravdam nešto što je jednostavno nemoguće...količina tvrdoglavosti koju ispoljavaš na ovom forumu, zaista nekad graniči sa glupošću, u tome je bit...samo ti to ne kontaš, nažalost...
sve to što navodiš kao moje greške, to uopšte nisu, jer Astra Sedan je i dalje model najviše namijenjen tržištima u razvoju i Fluence joj jeste konkurent (što sam tvrdio)...što se tiče 305, tu sam ti već viuše puta nacrtao šta sam htio reći, a ako ne kontaš, ja bojica više nemam...jedino da pređem na vodene boje...
ipak, mislim da su moji previdi više blaži od tvojih provala tipa Superb viša srednja klasa i nova Octavia će SIGURNO biti srednja klasa...bilo je još provala i to sa tvojim oldtimerima, u kojima si lafo dobar, ali nećemo o tome...
goran16v

#35 Re: Renault

Post by goran16v »

johntra wrote:
kome da se vadim, tebi, petom, desetom? ovo je sve imaginarno, kome da se pravdam? ja kad napravim previd, barem ga priznam, a ne provaljujem se 12 stranica i pravdam nešto što je jednostavno nemoguće...količina tvrdoglavosti koju ispoljavaš na ovom forumu, zaista nekad graniči sa glupošću, u tome je bit...samo ti to ne kontaš, nažalost...
sve to što navodiš kao moje greške, to uopšte nisu, jer Astra Sedan je i dalje model najviše namijenjen tržištima u razvoju i Fluence joj jeste konkurent (što sam tvrdio)...što se tiče 305, tu sam ti već viuše puta nacrtao šta sam htio reći, a ako ne kontaš, ja bojica više nemam...jedino da pređem na vodene boje...
ipak, mislim da su moji previdi više blaži od tvojih provala tipa Superb viša srednja klasa i nova Octavia će SIGURNO biti srednja klasa...bilo je još provala i to sa tvojim oldtimerima, u kojima si lafo dobar, ali nećemo o tome...
Daj ba ne budi smijesan... Tvoje greske koje to nisu?????
- Napises da prvi broj u oznaci Peugeota ne znaci nista! Dokaz da itekako znaci si odmah dobio i da je svakome jasno kojoj klasi pripadaju modeli koji pocinju sa 3 i 4.
- Astra Sedan se ne prodaje u Z. Europi i model je za trzista u razvoju. Osim sto si domah dobio argumente da se itekako prodaje odmah dobio si i argument da je Sedan skuplji od Astre j 5vr i da, ako je Astra J 5vr model za standardna trzista, derivat tog modela koji je SKUPLJI nikako ne moze biti za jeftina trzista, sto nije slucaj sa megane vs Fluence, odnosno ne mozes odgovoriti na pitanje ako je Sedan model za trzista u razvoju, za koja trzista je jeftiniji model sa 5 vr, za nerazvijena, nesvrstane?
Da to u opste nisu greske, to su duhovni nasljednici gresaka...
Za razliku od tebe koji si samo jednom priznao gresku za Astru i to na kraju poslije linkova za europske stranice i cjenovnike i kad si ko najveca hinja namjerno netacno prevodio citate sa engleskog, koje si sam lijepo, pokusavajuci dokazati nesto sto si izmislio, pa si provaljen i izblamiran kao niko ranije, ja sam svoju gresku sa Superb odmah priznao, a osnovu za tvrdnju za Octaviji nasao u izjavi direktora Skode - koju sam cak i citirao.
Melami

#36 Re: Renault

Post by Melami »

Kakav je megan 2003-2004 godiste? Imal kakvih cestih kvarova, motori koji su dobri itd.
Hvala svima na pomoci.
johntra

#37 Re: Renault

Post by johntra »

goran16v wrote:
Daj ba ne budi smijesan... Tvoje greske koje to nisu?????
- Napises da prvi broj u oznaci Peugeota ne znaci nista! Dokaz da itekako znaci si odmah dobio i da je svakome jasno kojoj klasi pripadaju modeli koji pocinju sa 3 i 4.
- Astra Sedan se ne prodaje u Z. Europi i model je za trzista u razvoju. Osim sto si domah dobio argumente da se itekako prodaje odmah dobio si i argument da je Sedan skuplji od Astre j 5vr i da, ako je Astra J 5vr model za standardna trzista, derivat tog modela koji je SKUPLJI nikako ne moze biti za jeftina trzista, sto nije slucaj sa megane vs Fluence, odnosno ne mozes odgovoriti na pitanje ako je Sedan model za trzista u razvoju, za koja trzista je jeftiniji model sa 5 vr, za nerazvijena, nesvrstane?
Da to u opste nisu greske, to su duhovni nasljednici gresaka...
Za razliku od tebe koji si samo jednom priznao gresku za Astru i to na kraju poslije linkova za europske stranice i cjenovnike i kad si ko najveca hinja namjerno netacno prevodio citate sa engleskog, koje si sam lijepo, pokusavajuci dokazati nesto sto si izmislio, pa si provaljen i izblamiran kao niko ranije, ja sam svoju gresku sa Superb odmah priznao, a osnovu za tvrdnju za Octaviji nasao u izjavi direktora Skode - koju sam cak i citirao.
-napišem da u slučaju 301 ne znači ništa, a to ne tvrdim samo ja, nego svi...301 je B segment, utuvi u glavicu...
- Astra Sedan se i dalje ne prodaje u svim zemljama Zapadne Evrope, a ja sam tvrdio da će se prodavati samo u Njemačkoj i možda u Španiji, jer je tako bilo rečeno, ali je i dalje automobil koji je prvenstveno namijenjen za tržišta u razvoju...to dokazuju i citati koje sam ti dao, i na našem, a i na drugim jezicima...zato je i došlo do brzog prevođenja sa moje strane, a nakon tvog prevoda sam odmah priznao grešku...to što će se i dalje na većini tržišta prodavati Astra sedan sa Classic modelom, nije do mene, nego do ljudi koji planiraju prodaju Opela..

što se mene tiče, i dalje traži dlaku u jajetu, a ja ovu temu neću više da kvarim, da me ljudi bezveze ne prozivaju...bila je ona posebna tema o trivijalnostima, pa možemo nastaviti tamo...
zateznistub

#38 Re: Renault

Post by zateznistub »

Lomim se ljudi između scenica i megana, izludih.

raspolazem sa neki 7000 KM

Hajde prijedlozi...
johntra

#39 Re: Renault

Post by johntra »

Koje generacije Scenica, jer za sedam milja se ne može uzeti dobar Scenic druge generacije nikako..možda jedino neki benzinac, ali su rijetki pravo..
zateznistub

#40 Re: Renault

Post by zateznistub »

johntra wrote:Koje generacije Scenica, jer za sedam milja se ne može uzeti dobar Scenic druge generacije nikako..možda jedino neki benzinac, ali su rijetki pravo..
Pa nije da ih nema po PIK-u. 2002 god. dizel. Mada kazu da ni benzinci 1.6 nisu nimalo losi
johntra

#41 Re: Renault

Post by johntra »

To je onda prva generacija, i ima ih dosta solidnih za te pare, čak i dizela...Ni benzinske varijante nisu loše, vidi šta ti više odgovara zbog broja pređenih kilometara tokom godine...
Referent za ONO i DSZ

#42 Re: Renault

Post by Referent za ONO i DSZ »

shlauf wrote:Prijatna NOVOST: Edvin otvara novi servis na Stupu kod Energoinvesta. Znam da će servis imati minimalno 3 dizalice tako da se više neće morati dugo čekati na red sa svojim ljubimcem. Povećava i broj radnika-majstora. Mislim da će starovati za manje od mjesec dana jer su svi radovi pri kraju.

Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
To je stvarno dobra novost jer je zaista postalo nesnosljivo prici mu na trenutnu lokaciju. Ono sto mene jos uvijek brine je da mu opet covjek vjerovatno nece moci prici jer on ne zna gdje udara i skim prica i sta kome obeca. Frajer u tolikom poslu da zaboravi sta je rekao prije pola sata a i ljude s kim je razgovarao. Postalo je prilicno iritantno pomisljati da mu se mora obratiti po bilo kom osnovu.
Vec sada on ima dvije dizalice i prebukiran je, sumnjam da ce mu ta dodatna nesto pomoci. Ipak hvala mu na svemu.
Tuzno je da ovoliki grad i Renault zajednica visi na samo njemu jednom za servisiranje Renault vozila(na ovlastene i ne pomisljam).
Ne mogu da shvatim zasto je to nuklerna tehnologija pa se toliki majstorski svijet ne ukljucuje u tu problematiku a zaradili bi silnu lovu.
zateznistub

#43 Re: Renault

Post by zateznistub »

johntra wrote:To je onda prva generacija, i ima ih dosta solidnih za te pare, čak i dizela...Ni benzinske varijante nisu loše, vidi šta ti više odgovara zbog broja pređenih kilometara tokom godine...
Zar to nije druga generacija, prava bi trebala biti oni '97 '99 sa pljosnatim farovima
johntra

#44 Re: Renault

Post by johntra »

Druga generacije počinje od 2003. godine..Prva generacija je bila u dvije verzije...prva od 96 do 99 i druga od 99 do 2003 godine...

Image

Image
milojicabrzi

#45 Re: Renault

Post by milojicabrzi »

Zna li neko, moze li se redovit mali servis (ulje, filteri), na novijim Renaultima, povjeriti nekom obicnom servisu, ili se mora bas drzati ovih Renault strucnjaka...
chelo

#46 Re: Renault

Post by chelo »

Melami wrote:Kakav je megan 2003-2004 godiste? Imal kakvih cestih kvarova, motori koji su dobri itd.
Hvala svima na pomoci.
Dobar je 1.6 16V, slaba tacka bobine (rekla-kazala, nemam iskustvo)
1.4 16V trom, probao vozio, moment 0 Nm (trosi previse, uvjerio se, 10.0l gradska) Manje trosi 1.6
1.5 dci posjedujem, jako tih, ugladjen, trosi ispod 5, na kraju mjeseca mi je prosjek uvijek 4.8 (grad 70%, vani 30%)
Krstarenjem na 90km/h perfektan za novcanik, nivo buke, udobnost i eksploataciju :)
1.9 svi hvale dci, najbolji omjer snage i mase. Volio bih jednog takvog :D

Mislim da su generalno svi bolji iza 2006.god. Vidljiva razlika je u osvjetljenju table, narandzasta na starim, bijela na novim modelima. Pitanje je kilometraze ako su 2003. godiste. U principu jako dobra auta.
goran16v

#47 Re: Renault

Post by goran16v »

johntra wrote:
goran16v wrote: ]

-napišem da u slučaju 301 ne znači ništa, a to ne tvrdim samo ja, nego svi...301 je B segment, utuvi u glavicu...
...
Koji svi??? Da ne zelis mozda reci da ste ti i tebi slicni strucnjaci referentniji od izjave samog Peuegota u kojoj je, i to upravo na prezentaciji 301, objasnjeno da znacenje prvog broja ostaje isto i u kojoj nicim ne spopminju da ne vazi za 301 i da Peugeot pojma nema, da ti znas bolje??? Ako to zelis reci onda si beskrajno smijesan...
johntra

#48 Re: Renault

Post by johntra »

Kad mi nađeš oficijelni link koji govori da je 301 zaista C segment, onda možemo dalje pričati, a to će vjerovatno biti nikad...
goran16v

#49 Re: Renault

Post by goran16v »

johntra wrote:Kad mi nađeš oficijelni link koji govori da je 301 zaista C segment, onda možemo dalje pričati, a to će vjerovatno biti nikad...
Halo amnezija, ako si zaboravio, upravo sam ja tebi nasao link sa zvanicnom informaciojom oficijelni u kojoj je, i to upravo prilikom prezentacije 301, objasnjeno da prvi broj i dalje oznacava segment i velicinu auta, a ako su SVI modeli koji pocinju sa 3 bili C segment, i ako nijednom rjecju nije spomenuto da se to ne odnosi na 301 po kojoj logici bu 301 odjednom bio B segment?! Ako neko treba ovdje da nadje link ili da se poklopi onda si to ti...
Izvoli...
Last edited by goran16v on 21/01/2013 15:39, edited 1 time in total.
basicm

#50 Re: Renault

Post by basicm »

zateznistub wrote:Lomim se ljudi između scenica i megana, izludih.

raspolazem sa neki 7000 KM

Hajde prijedlozi...
Ustvari jedno te isto auto, osim po izgledu. Ja ne bih 1.5 dCi tih para zbog one pumpe. 1.9 dCi su turbine kriticne tih godina. 1.6 bi mogao proci, ali nakon pregleda, ima nekakvu remenicu od 700 KM :-)
Uglavnom desetere oci otvori, i ja ga bez provjere u ovlastenom ne bih ni pogledao. Imam Megane i tako sam ga uzeo, a i prijatelj mi se nahodao dok nije trefio dobru Lagunu. Ispala je ona sa vise kilometara bolje od druge sa manje.
Post Reply