Ne kontam sto se ograniciti na razmjenu samo sa Hrvatskom, meni je bolja titina ideja, ako ti sta zafali, uzmi od Italijana, oni su svakako u krizi, a i prevelika im brate drzava. Bari je ustvari stari srpski grad, sto znaci da moze da ga preuzme Hrvatska, ako se slucajno Kosovo ne javi kao prvo. Za nas, da bi imali luku, trebamo opet da preuzmemo Trst, kao tokom sverca farmerki 70-tih i 80-tih, a bogami bi bilo i 90-tih godina da nije bilo rata, jer Trst je nas (vidi opet ono sa stari srpski grad, to je takodje, sto je najtuznije prisutno na netui u glavama idiota

Ja ustvari se izvinjavam srpskom narodu, to je ustvari stari cetnicki grad, tako makar ta gamad planiraju kad se ono razmasu, kad nema nikoga, onako medjusobno, sve je njihovo, al' u panjevima. Posto naravno Srbija ne bi trebala biti zakinuta sa tim morem, svi imaju osim njih i Madjara (Makedonci isto imaju, ali je plitko, sta ces), onda predlazem da kao i sto dolikuje Srbija preuzme Solun, sad je svakako i Grcka u krizi, moraju svakako prodati tu luku, pa eto lijepo nek je prodaju svojoj prav. braci, ono ispod cijene, kao dodjem ti, platim ti kad i ti platis te dugove EU i kome sve ne. Posto je potreban koridor do Soluna, naravno preko tute bugarina, oni ce jedva docekati da ga prepuste. Sve u svemu, ima jos opcija, a mislim da bi bilo vazno da i Bosna dobije kakvo ostrvo, ne ostrvce, nego ostrvo, recimo Sardiniju, lijepa klima, dugo se zivi i slicno. Tamo bi izmjestio ove sto im se ne svidja Bosna, kao ono u Bosni su, ali su stvarno daleko. pa im je manje zlo, sto unatoc zeljama i prognozama ista - postoji.
p.s. izvinjavam se Hercegovcima, gdje god procitate Bosna, dodajte i Hercegovina...