Neum za Prevlaku?

Novi_Nick

#26 Re: Neum za Prevlaku?

Post by Novi_Nick »

Slika: http://oi46.klix.com/2iqj02u.jpg
Image
JoseMujica wrote:ovo bi baš bilo u skladu sa ratnim ciljevima dr. Radovana da Srpska dobije izlaz na more...hebo te Tito čita li iko išta u ovoj državi :!:
Je li ti sta citas i gledas slike i mape prije nego sto poturis pogresne odgovore. Da li ti vidis na mapi da taj dio juznog dijela Hrvatske bi u razmjeni teritorija pripao danasnjem juznom dijelu entiteta Federacije Bosne i Hercegovine a u konacnici drzavi Bosni i Hercegovini!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#27 Re: Neum za Prevlaku?

Post by JoseMujica »

:shock: prije svega mi je šok da bilo ko u ovoj zemlji takvu debilnu ideju ozbiljno razmatra i još crta mape :shock:

a kojem će četnitetu pripasti apslulutno me ne interesira :-)

ps

prije bi Neum razmjenio za komad Aljaske ili Sibira nego za komad vukojebine oko kojeg se spore RH i CG :-)
jazzer

#28 Re: Neum za Prevlaku?

Post by jazzer »

Ja mislim da je i iniciranje ove trampe djelo masonske loze sa sjedistem u Ustikolini :)
palermo

#29 Re: Neum za Prevlaku?

Post by palermo »

JoseMujica wrote::shock: prije svega mi je šok da bilo ko u ovoj zemlji takvu debilnu ideju ozbiljno razmatra i još crta mape :shock:
ps

prije bi Neum razmjenio za komad Aljaske ili Sibira nego za komad vukojebine oko kojeg se spore RH i CG :-)
:thumbup:

i to oni k'o ozbiljno crtaju
muhafuca

#30 Re: Neum za Prevlaku?

Post by muhafuca »

Novi_Nick wrote:Slika: http://oi46.klix.com/2iqj02u.jpg
Image
JoseMujica wrote:ovo bi baš bilo u skladu sa ratnim ciljevima dr. Radovana da Srpska dobije izlaz na more...hebo te Tito čita li iko išta u ovoj državi :!:
Je li ti sta citas i gledas slike i mape prije nego sto poturis pogresne odgovore. Da li ti vidis na mapi da taj dio juznog dijela Hrvatske bi u razmjeni teritorija pripao danasnjem juznom dijelu entiteta Federacije Bosne i Hercegovine a u konacnici drzavi Bosni i Hercegovini!
ma nista to jedino ako do Cavtata se dobije
ako cemo se zahebavati i razmjenjivati nesto
da bar usicarimo
al svakako to nema smisla ako stremimo evropskoj uniji
dok bi mi te dogovore zavrsili uci cemo i mi a i oni
u EU i putovace se slobodno bez granica
tako da je šuplja sva ta prica
JoseMujica

#31 Re: Neum za Prevlaku?

Post by JoseMujica »

ma besposleno a lijeno

evo samo da ste wikipediju otvorili
During the Yugoslav wars that followed the breakup of Yugoslavia, the territory was occupied by Yugoslav forces like most of the Dubrovnik region during the siege of Dubrovnik. At one point, the Croatian military gained temporary control over Prevlaka, before it was retaken. The two sides agreed on the demilitarization of the peninsula and the United Nations Security Council Resolution 779 of the October 6, 1992 extended the mandate of UNPROFOR to the implementation of this agreement, together with the European Community Monitoring Mission.[2] A resolution to the conflict took shape in 1996 when the United Nations mediated the conflict and established an observer mission (UNMOP) which oversaw the demilitarization and acted as a buffer.[2]

The mission ended in December 2002 and the territory that had previously been part of SR Croatia was returned to the Republic of Croatia. An agreement was signed by both sides five days before the departure of the UNMOP that demilitarized Prevlaka and effectively made it a neutral territory, though implementation is still incomplete. It is in the process of resolution, following negotiations between Croatia and Montenegro. The two parties have agreed to refer the case to the International Court of Justice.[3]
ili guglali
08.10.2012.
Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore priopćilo je danas kako vlade Crne Gore i Hrvatske "na svim razinama" vode razgovore o trajnom rješenju za granični poluotok Prevlaka, javlja agencija Beta, a prenose mediji u Srbiji.
Bosnolog

#32 Re: Neum za Prevlaku?

Post by Bosnolog »

Novi_Nick wrote:Slika: http://oi46.klix.com/2iqj02u.jpg
Image
Ovo se nastavljaju sanjati Karadzicevi i velikosrpski mokri snovi izlaza genocidne tvorevine na more kao jednog od ciljeva SANU genocidasa ... :D

Nadaju se da ce medu SDP komunjarama poput Lagumdzije naci nove Bosnorusitelje da ostvare ono sto nisu uspjeli kroz dvije Srboslavije (KSHS i SFRJ) kao i agresorsko genocidnu politiku devedesetih godina,....

Image
Image
Image
Prevlaka, odnosno Sutorina je svakao dio koji je i danas u Austrougarskim mapama dio BiH.Sutorinu su Titoisticke izdjnaicke Komunjare dale Crnoj Gori u birtiji, sto je nistavno i treba sudskom arbitrazom vratiti Prevlaku (Sutorinu-Prevlaku) u sastav BiH, a NEUM je bio i ostat ce dio BiH,....
Image
Hrgota

#33 Re: Neum za Prevlaku?

Post by Hrgota »

Bosnolog, upravo tako :thumbup: :bih:
Arteta

#34 Re: Neum za Prevlaku?

Post by Arteta »

Ideja je losa po nas,samo je pitanje hoce li Lagumdzija pristati,nadam se da nece.
Bosnolog

#35 Re: Neum za Prevlaku?

Post by Bosnolog »

Pa nije crveni Vojvoda Kralj Bosne, niti je ona njegova prcija da je moze krcmiti i dijeliti kao sto su to radile komunjare za vrijeme komunistickog jednoumlja , Moze jedino dijeliti ono sto mu je ostavio u amanet Salko, kao i svoju imovinu,....
duh_sa_sjekirom

#36 Re: Neum za Prevlaku?

Post by duh_sa_sjekirom »

Bosnolog wrote:Pa nije crveni Vojvoda Kralj Bosne, niti je ona njegova prcija da je moze krcmiti i dijeliti kao sto su to radile komunjare za vrijeme komunistickog jednoumlja , Moze jedino dijeliti ono sto mu je ostavio u amanet Salko, kao i svoju imovinu,....
Ništa nije nemoguće...
Bilo ih je u veoma bliskoj prošlosti koji su ovu zemlju krčmili k'o da im je babovina. A ako su mogli oni, zašto ne bi mogao i Zlaja, npr za još jedan mandat u sadašnjoj fotelji?
Država

#37 Re: Neum za Prevlaku?

Post by Država »

Nek nam daju Makarsku rivijeru. To je svakako naše...

:bih:
Bosnolog

#38 Re: Neum za Prevlaku?

Post by Bosnolog »

Država wrote:Nek nam daju Makarsku rivijeru. To je svakako naše...

:bih:
Image
Bas tako,Bosni Bosnino,..... :D
udrch

#39 Re: Neum za Prevlaku?

Post by udrch »

ja bih dao Neum džaba..
ali za Mali i Veliki Školj neka nam dadnu Cavtat i stari dio Dubrovnika..
JoseMujica

#40 Re: Neum za Prevlaku?

Post by JoseMujica »

udrch wrote:ja bih dao Neum džaba..
što bolan udrch...jel što nikad SDA u Neumu neće pobijediti? :lol: :lol: :lol:
udrch

#41 Re: Neum za Prevlaku?

Post by udrch »

JoseMujica wrote:
udrch wrote:ja bih dao Neum džaba..
što bolan udrch...jel što nikad SDA u Neumu neće pobijediti? :lol: :lol: :lol:
nije, nego u Cavtatu nisam nikad bio, a u Neum nikad više ne bih poželio :lol: ..
a i ovaj slobodni prostor oko Prevlake bi dao mogućnost da konačno SDA pobjedi u nekom primorskom gradu, tako što bi naselili ove iz Banovića, oni su najodaniji..a i SDP bi se mogao nadati pobjedi u Dubrovniku :D ..
JoseMujica

#42 Re: Neum za Prevlaku?

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol: ako će vam onaj Pan s frulom biti gradonačelnik prijavi me za humano uznesenje, pardon, preseljnje :lol: :lol: :lol:
fantom slobode

#43 Re: Neum za Prevlaku?

Post by fantom slobode »

Ne kontam sto se ograniciti na razmjenu samo sa Hrvatskom, meni je bolja titina ideja, ako ti sta zafali, uzmi od Italijana, oni su svakako u krizi, a i prevelika im brate drzava. Bari je ustvari stari srpski grad, sto znaci da moze da ga preuzme Hrvatska, ako se slucajno Kosovo ne javi kao prvo. Za nas, da bi imali luku, trebamo opet da preuzmemo Trst, kao tokom sverca farmerki 70-tih i 80-tih, a bogami bi bilo i 90-tih godina da nije bilo rata, jer Trst je nas (vidi opet ono sa stari srpski grad, to je takodje, sto je najtuznije prisutno na netui u glavama idiota :-) Ja ustvari se izvinjavam srpskom narodu, to je ustvari stari cetnicki grad, tako makar ta gamad planiraju kad se ono razmasu, kad nema nikoga, onako medjusobno, sve je njihovo, al' u panjevima. Posto naravno Srbija ne bi trebala biti zakinuta sa tim morem, svi imaju osim njih i Madjara (Makedonci isto imaju, ali je plitko, sta ces), onda predlazem da kao i sto dolikuje Srbija preuzme Solun, sad je svakako i Grcka u krizi, moraju svakako prodati tu luku, pa eto lijepo nek je prodaju svojoj prav. braci, ono ispod cijene, kao dodjem ti, platim ti kad i ti platis te dugove EU i kome sve ne. Posto je potreban koridor do Soluna, naravno preko tute bugarina, oni ce jedva docekati da ga prepuste. Sve u svemu, ima jos opcija, a mislim da bi bilo vazno da i Bosna dobije kakvo ostrvo, ne ostrvce, nego ostrvo, recimo Sardiniju, lijepa klima, dugo se zivi i slicno. Tamo bi izmjestio ove sto im se ne svidja Bosna, kao ono u Bosni su, ali su stvarno daleko. pa im je manje zlo, sto unatoc zeljama i prognozama ista - postoji.
p.s. izvinjavam se Hercegovcima, gdje god procitate Bosna, dodajte i Hercegovina...
kotlo

#44 Re: Neum za Prevlaku?

Post by kotlo »

fantom slobode
.
Imas li ti kraj recenice ili pocetak?

A tema je isto kao Sarajevo za Nis?

Cudi me da moderacija podupire ovakve gluposti!
fantom slobode

#45 Re: Neum za Prevlaku?

Post by fantom slobode »

kotlo wrote:
fantom slobode
.
Imas li ti kraj recenice ili pocetak?

A tema je isto kao Sarajevo za Nis?
Za ovakvu nebulozu i ne treba ti kraj i pocetak recenice, a Nis neka zamijene za Tbilisi, kazu da je tamo vrlo lijepo.
kotlo

#46 Re: Neum za Prevlaku?

Post by kotlo »

@fantom slobode

Vidis li ti uopste svrhu ove teme?
I interesuje me ko je ovo "proturio"!
Probni balon za Mitrovicu ili?

Jadno!
fantom slobode

#47 Re: Neum za Prevlaku?

Post by fantom slobode »

kotlo wrote:@fantom slobode

Vidis li ti uopste svrhu ove teme?
I interesuje me ko je ovo "proturio"!
Probni balon za Mitrovicu ili?

Jadno!
Bas tako, probni balon za Mitrovicu i ko zna sta jos, jadnije skoro da ne moze. Ja sam malo razmislio, nije lose taj Cavtat, ima dobar riblji restoran :-) :-) :-)
mirnisan

#48 Re: Neum za Prevlaku?

Post by mirnisan »

Superhik_ wrote:
NORD wrote:Ideja nije loša :thumbup:
ja isto tako mislim.
hocemo dobiti nesto vise kvadrata :D
mO k3

#49 Re: Neum za Prevlaku?

Post by mO k3 »

Sta se bunimo ,eto im Neum mi imamo Makarsku ... ako zatreba,ako bude nereda poslacemo jedinicu vatrogasaca iz cekrcica i na brzake cemo anektirati Makarsku
dustaban

#50 Re: Neum za Prevlaku?

Post by dustaban »

Bolje bi ti bilo da si sutio.
Sad si dao ideju Zlatku Lagumdziji - dace Hrvatima Neum za kontrauslugu - da ga bosanski HDZ-ovi podrze kad mu se opet fotelja zaljulja.
Locked