Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#26 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by PipiDugaDevetka »

zavrzlama wrote:Meni licno (kao bosnjaku)je bitnije imati postenog i siromasnog srbina i hrvata za prijatelja i komsiju,nego najbogatijeg turcina,MEDJUTIM moj zemljak i komsija ima ideolosko-strateski cilj da mene nema na ovoj zemlji...a kako ja nemam saveznika za izvoz,turska sa svojih 100 miliona stanovnika,jakom ekonomskom i vojnom moci je jedina nada da se izbjegne novi genocid i istrebljenje mene i mog naroda....

Turska je odavno faktor na Balkanu,ALI je i mac sa dvije ostrice,jer predavanje nase sudbine u turske ruke je i predavanje sudbine BIH u njihove ruke,ako srbi i hrvati ne mogu privoliti bosnjake i ostale probih gradjane na podjelu BIH,nije iskljuceno da privole turke radi nekog njihovog interesa..
Podjela vlasti - DA, ali podjela vlasti po etno principima NE! Imamo ZAVNOBiške Odluke, vratimo se tradiciji bh. komšiluka i ZAVNOBIH-u!
Morales

#27 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Morales »

PipiDugaDevetka wrote:
zavrzlama wrote:Meni licno (kao bosnjaku)je bitnije imati postenog i siromasnog srbina i hrvata za prijatelja i komsiju,nego najbogatijeg turcina,MEDJUTIM moj zemljak i komsija ima ideolosko-strateski cilj da mene nema na ovoj zemlji...a kako ja nemam saveznika za izvoz,turska sa svojih 100 miliona stanovnika,jakom ekonomskom i vojnom moci je jedina nada da se izbjegne novi genocid i istrebljenje mene i mog naroda....

Turska je odavno faktor na Balkanu,ALI je i mac sa dvije ostrice,jer predavanje nase sudbine u turske ruke je i predavanje sudbine BIH u njihove ruke,ako srbi i hrvati ne mogu privoliti bosnjake i ostale probih gradjane na podjelu BIH,nije iskljuceno da privole turke radi nekog njihovog interesa..
Podjela vlasti - DA, ali podjela vlasti po etno principima NE! Imamo ZAVNOBiške Odluke, vratimo se tradiciji bh. komšiluka i ZAVNOBIH-u!
Onog komsiluka sto kolje po istocnoj Bosni i ostalim dijelovima BIH? Siroko ti polje bilo, zbog tebe i slicnih smo dozivjeli ono sto smo dozivjeli fuuuujjjjjjjjjj gadi mi se sve ovo
jon_jovi

#28 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by jon_jovi »

Morales wrote:
jon_jovi wrote:Nemam potrebe ništa ni dodati ni oduzeti na ono što je rekao Prpa.ba, ali bi istakao ovu dinastiju Izetbegovića.
Ovi Izetbegovići se izjašnjavali kao Srbi 1962. sada su očigledno Turci. U njih sto vjera i nacija jebo te.
Bolje se zapitaj ko ih je natjerao da se tako izjasnjavaju. Ne trabunjaj sviju ti....
Bila je opcija - neopredjeljen. Zašto poštovani nije iskoristio tu opciju?
mO k3

#29 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by mO k3 »

jon_jovi wrote:
Morales wrote:
jon_jovi wrote:Nemam potrebe ništa ni dodati ni oduzeti na ono što je rekao Prpa.ba, ali bi istakao ovu dinastiju Izetbegovića.
Ovi Izetbegovići se izjašnjavali kao Srbi 1962. sada su očigledno Turci. U njih sto vjera i nacija jebo te.
Bolje se zapitaj ko ih je natjerao da se tako izjasnjavaju. Ne trabunjaj sviju ti....
Dokazi !!!!!!
Jesi ikad radio popis??
Da li znas kako se vrsi popis i koliko moze da se manipulise ?!?!

Bolje ne "baljezgaj"
jon_jovi

#30 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by jon_jovi »

Mi se opet i iznova vraćamo na završene povijesne prcese, na već proživljene teme. Ćemu to? Ovo Turska više nije i hvala Bogu da nije. Nije slučajno da ovo nije više Turska. Zato postoje opravdani razlozi i da ne postoje razlozi da ovo ne bude Turska mi bi i dalje bili Turska.
jon_jovi

#31 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by jon_jovi »

Dokazi !!!!!!
Jesi ikad radio popis??
Dokaz je potpis na srpsku državu na 49% teritorije BiH. Meni lično hem osobno bolji dokaz ne treba a tebi ako treba ti ga i traži.
mO k3

#32 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by mO k3 »

jon_jovi wrote:
Dokazi !!!!!!
Jesi ikad radio popis??
Dokaz je potpis na srpsku državu na 49% teritorije BiH. Meni lično hem osobno bolji dokaz ne treba a tebi ako treba ti ka i traži.
drzavu??

Deder ne trolaj , imas li ti tlieast godina il si sa kamenjarskog foruma

Ma nemas ti blage veze ...
jon_jovi

#33 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by jon_jovi »

E imaš eto ti
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#34 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by PipiDugaDevetka »

Morales wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Onog komsiluka sto kolje po istocnoj Bosni i ostalim dijelovima BIH? Siroko ti polje bilo, zbog tebe i slicnih smo dozivjeli ono sto smo dozivjeli fuuuujjjjjjjjjj gadi mi se sve ovo
šalji djecu u turske vojne akademije, moraće ratovati još najmanje 11 puta i sve tako ukrug po kanonima Leke Dukadžinija. Primaju i žensku djecu, ako prođu testove.
madner

#35 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by madner »

Ženski Dr.Med wrote:
jon_jovi wrote:
Morales wrote:Bolje se zapitaj ko ih je natjerao da se tako izjasnjavaju. Ne trabunjaj sviju ti....
Dokazi !!!!!!
Jesi ikad radio popis??

Bolje ne "baljezgaj"
Dokazi su svi oni neopredjeljeni na tim popisima. Zbog kojih je doslo i do izmjena pa je omogucen Musliman.
mO k3

#36 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by mO k3 »

znam ja to sve madner .....
semirizsvemira

#37 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by semirizsvemira »

Ne kontam te . Tebi su bolji Srbi i Hrvati nego Turci ili ? Imali smo mi njih z aprijatelje i prije pa vidi sta nam se dogodi . Aktuelna turska vlast je prava i nije ni nalik na onu iz perioda progona Bosnjaka 92-95 . Oni su sada velesila i rade po sistemu tiha voda brege valja . Zato pozdrvljam turske napore da nas pomognu i ako Bog da da nas ojacaju i ekonomski i vojno :thumbup:
madner

#38 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by madner »

Ženski Dr.Med wrote:znam ja to sve madner .....
Pa sta je problem onda, Izetbegovici se izjasnili kao Srbi, za razliku od gotovo milion drugih koji nisu htjeli ni vamo ni tamo.
vivaldi

#39 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by vivaldi »

Turska u sirem regionu moze postati faktor samo ulaganjem i jakim trgovinskim vezama kojeg zasad nema (ne znam zasto) - sve ostalo mlacenje prazne slame
Nebitan32

#40 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Nebitan32 »

racionalista wrote:Pliva patka, pliva guska :D
Bosna nikad nece biti Turska.

Niko ne moze bolje upravljati nama i drzavom do nas samih.
Vjerovati u pomoc tudina je najgora moguca odluka. A zadnji primjer toga potrazite u Srebrenici 1995.

Saradnja je svakako dobrodosla. Turska je prijateljska drzava i treba raditi da to ostane i da se prosiri ekonomska saradnja. Turska ima 75 miliona stanovnika. To je trenutno 17-ta ekonomska sila a do 2020 ce biti 10-ta ekonomska sila.

Izvoz iz Bosne u Tursku je mizeran i to je ono na cemu treba najvise raditi. Sam Istanbul ima 15-tak miliona stanovnika i on je blizi Sarajevu nego sto je to Brisel npr. To je ogroman trzisni potencijal. Izvoz nasih proizvoda u Tursku je najveca pomoc koju mozemo dobiti.

A sto se tice bosnjacke zajednice u Turskoj. Ona nije veca od par desetina hiljada. Ostali su poturceni i to je kraj price.
zavrzlama

#41 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by zavrzlama »

semirizsvemira wrote:

Ne kontam te . Tebi su bolji Srbi i Hrvati nego Turci ili ? Imali smo mi njih z aprijatelje i prije pa vidi sta nam se dogodi . Aktuelna turska vlast je prava i nije ni nalik na onu iz perioda progona Bosnjaka 92-95 . Oni su sada velesila i rade po sistemu tiha voda brege valja . Zato pozdrvljam turske napore da nas pomognu i ako Bog da da nas ojacaju i ekonomski i vojno :thumbup:

Da bolje skontas..ja zivim i zivjet cu sa nebosnjacima u BIH,i radje bi volio docekat da nebosnjaci se okrenu suzivotu i normalnoj BIH,nego da imam tursku za ledjima, a njih kao stalne neprijatelje....

Meni Turska dodje kao psiholosko-strateska prepreka onim nebosnjacima koji bi da nema mene i BIH...A da bih podrzavao saradnju bosnjaka i turske u cilju eliminisanja nebosnjaka iz BIH ,to nikako....Turska mi dodje kao saveznik da lakse privolim/primoram antibosanske snage na uvazavanje mene i BIH,jer se pokazalo da rustelji BIH jedino poznaju zakon sile i jaceg...
Nebitan32

#42 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Nebitan32 »

zavrzlama wrote: Da bolje skontas..ja zivim i zivjet cu sa nebosnjacima u BIH,i radje bi volio docekat da nebosnjaci se okrenu suzivotu i normalnoj BIH,nego da imam tursku za ledjima, a njih kao stalne neprijatelje....
- Nebosnjaci se nikad nece u apsolutnoj vecini okrenuti Bosni no uvjek ce ih biti u Bosni sto i nije problem.
- izvrsena je etnicka homogenizacija i ona ce vremenom uzimati sve vise maha tako da nisi primoran zivjeti s bilo kim. To ce jos vise doci do izrazaja u periodu koji ce slijediti 2020 kada ce poceti naglo urusavanje genocidne tvorevine.
_Alcatraz_

#43 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by _Alcatraz_ »

borcanin wrote:prijatelji bili, prijatelji ostali, prijatelji insAllah.
prijatelji bili, prijatelji ostali, a turci nas vec jednom austrougarima prodali :-) Pa ti vjeruj turcima. Treba ih iskoristiti za biznis i zaposljavanje, a ne nasjedati na bratsvo i jedinstvo, kao sto srbi nasjedaju na rusko bratsvo pa nikakvog dobra od njih nemaju. Oni ce nas iskoristavati za politicke poene kod evrope i usa.
_Alcatraz_

#44 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by _Alcatraz_ »

1. Kako se desava to da ista ta braca turci ulazu vise novca (%) u privredu srbije nego BiH? :mrgreen:
2. Koliko su nam braca turci pomogli u ratu (direktno), a ne novcano putem izetbegovicevih posrednika?
3. Koliko smo ikara, soli, secera, brasna... dobili u ratu od te brace turaka?
Vise nam je karitas pomagao u ratu i poslije rata nego ti turci, ali turci su nam sada braca jer je to aminovao Bakir. :lol:
carobnjak1

#45 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by carobnjak1 »

http://www.visoko.co.ba/vijesti/privred ... rivrednika evo neki visocki privrednici borave u turskoj,ostvarivanje kontakata ugovaranje poslica.pozitivan primejer svakako!!!
Nebitan32

#46 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Nebitan32 »

_Alcatraz_ wrote:1. Kako se desava to da ista ta braca turci ulazu vise novca (%) u privredu srbije nego BiH? :mrgreen:
2. Koliko su nam braca turci pomogli u ratu (direktno), a ne novcano putem izetbegovicevih posrednika?
3. Koliko smo ikara, soli, secera, brasna... dobili u ratu od te brace turaka?
Vise nam je karitas pomagao u ratu i poslije rata nego ti turci, ali turci su nam sada braca jer je to aminovao Bakir. :lol:
Turska je dala i daje veliku pomoc Bosni. Na razne nacine kao putem TIKA-e npr.
http://www.tika.gov.tr/arama

No bolje i korisnije od te pomoci je veci plasman bh. proizvoda na tursko trziste. Kao i vece ulaganje turskih kompanija.

A svakako da je suludo prepustanje nase sudbine u turske ruke. Za to se moze zalagati neko ko je potpuni idiot.
TRŠ

#47 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by TRŠ »

Turci su daleko od brace, ja ne znam cemu to silno vezanje za Tursku, davno su ta vremena prosla...umjesto da se okrenemo zapadu, svi se vezu za Tursku, iako je recimo Austrija mnogo vise za nas ucinila nego sto je Turska i sto ce ikad :-)
Halcyon

#48 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by Halcyon »

@TRŠ: Bošnjaci, kao narod čiji dobar dio čine muslimani, ne smiju sebi dopustiti okretanje leđa muslimanskim državama. 90-tih nam je bilo određeno istrjebljenje, a zaštitnici ljudskih prava i sloboda su nam tada uveli embargo. Da nas spase, naravno.
herturty

#49 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by herturty »

Jesu Turci su ucinili mnogo i zla Bosnjacima. Po najprije naseljivanjem Srba i Vlaha u 16., 17. 18. vijeku. Onda ubijanje intelektualne elite posle ustanaka pogotovo posle Gradascevica. Ali treba gledati u buducnost. Sada Turci mogu samo da nam budu od koristi ako nista onda u geopolitickom smislu. Dok nas Turci ovako svake sedmice obilaze sape Srbije i Hrvatske su daleko od BiH.

Jer i Hrvatska i Srbija skupa imaju stanovnika manje od pola Istambula. Dok u zapadnoj evropi zivi 4,5 miliona Turaka a Azeri, Isiri, Turkmeni itd su isto Turski narodi. Turaka dakle ima oko 200 miliona i posle SAD su najveca NATO sila.
StupskaBitanga

#50 Re: Turska - važan faktor za budućnost BiH

Post by StupskaBitanga »

čuj narod RS
Bože šta neću pročitati
A samo ću reći jednom ovim turskim fanaticima u smislu podržavanja iste te turske
Pogledajte malo i vidjećete da mnogi turski biznismeni brže nolje pobjegnu iz BiH
Zašto? Nismo mi ono što im se predstavlja od strane Bakir i co da smo jeftina radna stanaga haman pa savršena za robovlasništvo
Daleko im kuća bila
Post Reply