a zasto me ispitujes za svako moje slovo, pa naravno da je zlo kad se nesto pokusava ugurati u islam nesto sto nije od njega, slazes li seA što onda "da Allah sačuva", k'o da se radi o nekom zlu, bolesti.....
Samo za Sufije
- miskin
#26 Re: Samo za Sufije
- Kroksica
#27 Re: Samo za Sufije
Slazem se s tobom, al' fakat me zanima misljenje uleme. Nisam upratila da se iko od ovih islamski celnika ogradio, rekoh garant mi je promakli, pa ako ko zna nek podijeli.miskin wrote:ako misli na ovo ubistvo, nije dobro nikako ni sa kojeg aspekta i ne treba na ovakav nacin izrazavati svoje nezadovoljstvo koje je opravdano, nego na jedan mudar i pismen nacin, slicno onome sto su neki insani uradili u britaniji, podjelili milione primjeraka kurana i uz to dijelili siru/zivotopis poslanika a.s., kako bi se sto bolje upoznali sa njegovim likom i djelom, i zasigurno ce to poluciti mnogo bolje rezultate nego ovo ubistvoMozda se i sam ubio a mozda je, kao i inace, neki americki plan da se siri demokratija, zrtvujuci nekolicinu iz svojih redova (bice da je bas ovo). Nebitno, ono sto je vazno je da su u ocima citavog dunjaljuka islamski ekstremisti ubili americkog ambasadora i da je Islam jos jednom prikazan kao primitvno-krvozedna religija. Mene samo zanima sta ulema kaze o ovome. Pitanje nije samo tebi.
- nasa
#28 Re: Samo za Sufije
@fatamorgana jesi ti krscanin?Vjeruj da nisam skontala......pa zar nisi ateista
- fatamorgana
#29 Re: Samo za Sufije
Da ali pritome si mogao da ne spominješ kršćane na ovakav način. Ne možeš očekivati da neko poštuje tvoju religiju ako ti ne poštuješ religiju tog nekog drugog ....miskin wrote:a zasto me ispitujes za svako moje slovo, pa naravno da je zlo kad se nesto pokusava ugurati u islam nesto sto nije od njega, slazes li seA što onda "da Allah sačuva", k'o da se radi o nekom zlu, bolesti.....
- nasa
#30 Re: Samo za Sufije
Jesu,osudili su i kod nas isto!Kroksica wrote:Slazem se s tobom, al' fakat me zanima misljenje uleme. Nisam upratila da se iko od ovih islamski celnika ogradio, rekoh garant mi je promakli, pa ako ko zna nek podijeli.miskin wrote:ako misli na ovo ubistvo, nije dobro nikako ni sa kojeg aspekta i ne treba na ovakav nacin izrazavati svoje nezadovoljstvo koje je opravdano, nego na jedan mudar i pismen nacin, slicno onome sto su neki insani uradili u britaniji, podjelili milione primjeraka kurana i uz to dijelili siru/zivotopis poslanika a.s., kako bi se sto bolje upoznali sa njegovim likom i djelom, i zasigurno ce to poluciti mnogo bolje rezultate nego ovo ubistvoMozda se i sam ubio a mozda je, kao i inace, neki americki plan da se siri demokratija, zrtvujuci nekolicinu iz svojih redova (bice da je bas ovo). Nebitno, ono sto je vazno je da su u ocima citavog dunjaljuka islamski ekstremisti ubili americkog ambasadora i da je Islam jos jednom prikazan kao primitvno-krvozedna religija. Mene samo zanima sta ulema kaze o ovome. Pitanje nije samo tebi.
- miskin
#31 Re: Samo za Sufije
ma on sa vjerom bilo kojom ti je na VI, nije on od tog posla veli@fatamorgana jesi ti krscanin?Vjeruj da nisam skontala......pa zar nisi ateista
- fatamorgana
#32 Re: Samo za Sufije
Nisam kršćanin.nasa wrote:@fatamorgana jesi ti krscanin?Vjeruj da nisam skontala......pa zar nisi ateista
- Kroksica
#33 Re: Samo za Sufije
Hihihi! Iznenadjujuce je koliko toga Sunizam i Krscanstvo imaju zajednickog, al ljudi ne kontaju.
- miskin
#34 Re: Samo za Sufije
joj da te krscani sad vide pomislisi bi da si od njihDa ali pritome si mogao da ne spominješ kršćane na ovakav način. Ne možeš očekivati da neko poštuje tvoju religiju ako ti ne poštuješ religiju tog nekog drugog ....
ocigledno da nisi razumio sta sam htio reci
- fatamorgana
#35 Re: Samo za Sufije
A na osnovu čega ovo tvrdiš?miskin wrote:ma on sa vjerom bilo kojom ti je na VI, nije on od tog posla veli@fatamorgana jesi ti krscanin?Vjeruj da nisam skontala......pa zar nisi ateista
- Kroksica
#36 Re: Samo za Sufije
Fakat nisam upratila.nasa wrote: Jesu,osudili su i kod nas isto!
- miskin
#37 Re: Samo za Sufije
tvojih postovaA na osnovu čega ovo tvrdiš?
- miskin
#38 Re: Samo za Sufije
zar tebi treba ulema da ti nesto potvrdi, kad imas Kur'anFakat nisam upratila.
- fatamorgana
#39 Re: Samo za Sufije
Pa rekao si ni manje ni više da nas Allah sačuva od Bektašija i kršćana.miskin wrote: ocigledno da nisi razumio sta sam htio reci
- miskin
#40 Re: Samo za Sufije
ne njih kao ljudi nego njihovog vjerovanja
- fatamorgana
#41 Re: Samo za Sufije
Ne nego na osnovu vlastitih predrasuda koje si stvorio o meni ne poznavajući me pritom ....miskin wrote:tvojih postovaA na osnovu čega ovo tvrdiš?
- miskin
#42 Re: Samo za Sufije
Glavni muftija Saudijske Arabije Šejh Abdulaziz Bin Abdullah, izjavio je da snimljeni film koji vrijeđa i pogrdno predstavlja Poslanika Muhammeda ne može nanijeti nikakvu štetu islamu, niti Poslaniku, javio je dopisnik agencije Anadolija.
Abdulaziz Bin Abdullah je kazao da je najbolji odgovor na ovakve napade i provokacije, ostati dostojanstven i promovisati pozitivne tekovine islama i poslanikovog života.
On je dodao da je u Kur’anu i uputama Poslanika Muhammeda a.s. strogo zabranjeno da se reagira na način kojim se ugrožavaju životi nevinih ljudi.
“Ukoliko muslimani probude svoj bijes i nasiljem budu odgovarali na ovakve uvrede, oni će tako postati samo instrumenti onih koji su i snimili ovakav film”, poručio je Abdullah.
klix.ba
Abdulaziz Bin Abdullah je kazao da je najbolji odgovor na ovakve napade i provokacije, ostati dostojanstven i promovisati pozitivne tekovine islama i poslanikovog života.
On je dodao da je u Kur’anu i uputama Poslanika Muhammeda a.s. strogo zabranjeno da se reagira na način kojim se ugrožavaju životi nevinih ljudi.
“Ukoliko muslimani probude svoj bijes i nasiljem budu odgovarali na ovakve uvrede, oni će tako postati samo instrumenti onih koji su i snimili ovakav film”, poručio je Abdullah.
klix.ba
- fatamorgana
#43 Re: Samo za Sufije
Nije mati sina karala što se kock'o već što se vadio,miskin wrote:ne njih kao ljudi nego njihovog vjerovanja
- miskin
#44 Re: Samo za Sufije
kojih predrasuda kad nista ne znam o tebiNe nego na osnovu vlastitih predrasuda koje si stvorio o meni ne poznavajući me pritom ....
- nasa
#45 Re: Samo za Sufije
Ahafatamorgana wrote:Nisam kršćanin.nasa wrote:@fatamorgana jesi ti krscanin?Vjeruj da nisam skontala......pa zar nisi ateista
Islam je stvarno tolerantan prema drugim religijama,narocito prema krscanstvu,naravno da se ne slazemo u praktikovanju i tumacenju Bozije Objave,ali svakom muslimanu je duznost da prizna prijasnje poslanike ...
- miskin
#46 Re: Samo za Sufije
ne vidim da sam nesto lose rekao stvarno
- Kroksica
#47 Re: Samo za Sufije
Pitanje je bilo "cisto informativno". Posto je ulema nekako predstavnik Islama, a ja se smatram pripadnicom istog bilo bi mi drago da su osudili to sto je pripisano Muslimanima. I na kraju krajeva, kuranski je ograditi se od necega takvog. Da se nije ogradila, ostro bih je kritikovala.miskin wrote:zar tebi treba ulema da ti nesto potvrdi, kad imas Kur'anFakat nisam upratila.
- Kroksica
#48 Re: Samo za Sufije
miskin wrote:Glavni muftija Saudijske Arabije Šejh Abdulaziz Bin Abdullah, izjavio je da snimljeni film koji vrijeđa i pogrdno predstavlja Poslanika Muhammeda ne može nanijeti nikakvu štetu islamu, niti Poslaniku, javio je dopisnik agencije Anadolija.
klix.ba
- miskin
#49 Re: Samo za Sufije
evo stavio sam gore nesto za tvoju dusu @kroksice pa se pocasti