Samo za Sufije

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
miskin

#26 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

A što onda "da Allah sačuva", k'o da se radi o nekom zlu, bolesti.....
a zasto me ispitujes za svako moje slovo, pa naravno da je zlo kad se nesto pokusava ugurati u islam nesto sto nije od njega, slazes li se
Kroksica

#27 Re: Samo za Sufije

Post by Kroksica »

miskin wrote:
Mozda se i sam ubio a mozda je, kao i inace, neki americki plan da se siri demokratija, zrtvujuci nekolicinu iz svojih redova (bice da je bas ovo). Nebitno, ono sto je vazno je da su u ocima citavog dunjaljuka islamski ekstremisti ubili americkog ambasadora i da je Islam jos jednom prikazan kao primitvno-krvozedna religija. Mene samo zanima sta ulema kaze o ovome. Pitanje nije samo tebi. ;)
ako misli na ovo ubistvo, nije dobro nikako ni sa kojeg aspekta i ne treba na ovakav nacin izrazavati svoje nezadovoljstvo koje je opravdano, nego na jedan mudar i pismen nacin, slicno onome sto su neki insani uradili u britaniji, podjelili milione primjeraka kurana i uz to dijelili siru/zivotopis poslanika a.s., kako bi se sto bolje upoznali sa njegovim likom i djelom, i zasigurno ce to poluciti mnogo bolje rezultate nego ovo ubistvo
Slazem se s tobom, al' fakat me zanima misljenje uleme. Nisam upratila da se iko od ovih islamski celnika ogradio, rekoh garant mi je promakli, pa ako ko zna nek podijeli.
nasa

#28 Re: Samo za Sufije

Post by nasa »

@fatamorgana jesi ti krscanin?Vjeruj da nisam skontala......pa zar nisi ateista
fatamorgana

#29 Re: Samo za Sufije

Post by fatamorgana »

miskin wrote:
A što onda "da Allah sačuva", k'o da se radi o nekom zlu, bolesti.....
a zasto me ispitujes za svako moje slovo, pa naravno da je zlo kad se nesto pokusava ugurati u islam nesto sto nije od njega, slazes li se
Da ali pritome si mogao da ne spominješ kršćane na ovakav način. Ne možeš očekivati da neko poštuje tvoju religiju ako ti ne poštuješ religiju tog nekog drugog ....
nasa

#30 Re: Samo za Sufije

Post by nasa »

Kroksica wrote:
miskin wrote:
Mozda se i sam ubio a mozda je, kao i inace, neki americki plan da se siri demokratija, zrtvujuci nekolicinu iz svojih redova (bice da je bas ovo). Nebitno, ono sto je vazno je da su u ocima citavog dunjaljuka islamski ekstremisti ubili americkog ambasadora i da je Islam jos jednom prikazan kao primitvno-krvozedna religija. Mene samo zanima sta ulema kaze o ovome. Pitanje nije samo tebi. ;)
ako misli na ovo ubistvo, nije dobro nikako ni sa kojeg aspekta i ne treba na ovakav nacin izrazavati svoje nezadovoljstvo koje je opravdano, nego na jedan mudar i pismen nacin, slicno onome sto su neki insani uradili u britaniji, podjelili milione primjeraka kurana i uz to dijelili siru/zivotopis poslanika a.s., kako bi se sto bolje upoznali sa njegovim likom i djelom, i zasigurno ce to poluciti mnogo bolje rezultate nego ovo ubistvo
Slazem se s tobom, al' fakat me zanima misljenje uleme. Nisam upratila da se iko od ovih islamski celnika ogradio, rekoh garant mi je promakli, pa ako ko zna nek podijeli.
Jesu,osudili su i kod nas isto!
miskin

#31 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

ma on sa vjerom bilo kojom ti je na VI, nije on od tog posla veli
fatamorgana

#32 Re: Samo za Sufije

Post by fatamorgana »

nasa wrote:@fatamorgana jesi ti krscanin?Vjeruj da nisam skontala......pa zar nisi ateista
Nisam kršćanin.
Kroksica

#33 Re: Samo za Sufije

Post by Kroksica »

Hihihi! Iznenadjujuce je koliko toga Sunizam i Krscanstvo imaju zajednickog, al ljudi ne kontaju.
miskin

#34 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

Da ali pritome si mogao da ne spominješ kršćane na ovakav način. Ne možeš očekivati da neko poštuje tvoju religiju ako ti ne poštuješ religiju tog nekog drugog ....
joj da te krscani sad vide pomislisi bi da si od njih

ocigledno da nisi razumio sta sam htio reci
fatamorgana

#35 Re: Samo za Sufije

Post by fatamorgana »

miskin wrote:
ma on sa vjerom bilo kojom ti je na VI, nije on od tog posla veli
A na osnovu čega ovo tvrdiš?
Kroksica

#36 Re: Samo za Sufije

Post by Kroksica »

nasa wrote: Jesu,osudili su i kod nas isto!
Fakat nisam upratila. :D
miskin

#37 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

tvojih postova
miskin

#38 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

zar tebi treba ulema da ti nesto potvrdi, kad imas Kur'an :D
fatamorgana

#39 Re: Samo za Sufije

Post by fatamorgana »

miskin wrote: ocigledno da nisi razumio sta sam htio reci
Pa rekao si ni manje ni više da nas Allah sačuva od Bektašija i kršćana.
miskin

#40 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

ne njih kao ljudi nego njihovog vjerovanja
fatamorgana

#41 Re: Samo za Sufije

Post by fatamorgana »

miskin wrote:
tvojih postova
Ne nego na osnovu vlastitih predrasuda koje si stvorio o meni ne poznavajući me pritom ....
miskin

#42 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

Glavni muftija Saudijske Arabije Šejh Abdulaziz Bin Abdullah, izjavio je da snimljeni film koji vrijeđa i pogrdno predstavlja Poslanika Muhammeda ne može nanijeti nikakvu štetu islamu, niti Poslaniku, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Abdulaziz Bin Abdullah je kazao da je najbolji odgovor na ovakve napade i provokacije, ostati dostojanstven i promovisati pozitivne tekovine islama i poslanikovog života.

On je dodao da je u Kur’anu i uputama Poslanika Muhammeda a.s. strogo zabranjeno da se reagira na način kojim se ugrožavaju životi nevinih ljudi.

“Ukoliko muslimani probude svoj bijes i nasiljem budu odgovarali na ovakve uvrede, oni će tako postati samo instrumenti onih koji su i snimili ovakav film”, poručio je Abdullah.

klix.ba
fatamorgana

#43 Re: Samo za Sufije

Post by fatamorgana »

miskin wrote:ne njih kao ljudi nego njihovog vjerovanja
Nije mati sina karala što se kock'o već što se vadio, :wink:
miskin

#44 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

Ne nego na osnovu vlastitih predrasuda koje si stvorio o meni ne poznavajući me pritom ....
kojih predrasuda kad nista ne znam o tebi
nasa

#45 Re: Samo za Sufije

Post by nasa »

fatamorgana wrote:
nasa wrote:@fatamorgana jesi ti krscanin?Vjeruj da nisam skontala......pa zar nisi ateista
Nisam kršćanin.
Aha :-D
Islam je stvarno tolerantan prema drugim religijama,narocito prema krscanstvu,naravno da se ne slazemo u praktikovanju i tumacenju Bozije Objave,ali svakom muslimanu je duznost da prizna prijasnje poslanike ...
miskin

#46 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

ne vidim da sam nesto lose rekao stvarno
Kroksica

#47 Re: Samo za Sufije

Post by Kroksica »

miskin wrote:
zar tebi treba ulema da ti nesto potvrdi, kad imas Kur'an :D
Pitanje je bilo "cisto informativno". Posto je ulema nekako predstavnik Islama, a ja se smatram pripadnicom istog bilo bi mi drago da su osudili to sto je pripisano Muslimanima. I na kraju krajeva, kuranski je ograditi se od necega takvog. Da se nije ogradila, ostro bih je kritikovala. :D
Kroksica

#48 Re: Samo za Sufije

Post by Kroksica »

miskin wrote:Glavni muftija Saudijske Arabije Šejh Abdulaziz Bin Abdullah, izjavio je da snimljeni film koji vrijeđa i pogrdno predstavlja Poslanika Muhammeda ne može nanijeti nikakvu štetu islamu, niti Poslaniku, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Abdulaziz Bin Abdullah je kazao da je najbolji odgovor na ovakve napade i provokacije, ostati dostojanstven i promovisati pozitivne tekovine islama i poslanikovog života.

On je dodao da je u Kur’anu i uputama Poslanika Muhammeda a.s. strogo zabranjeno da se reagira na način kojim se ugrožavaju životi nevinih ljudi.

“Ukoliko muslimani probude svoj bijes i nasiljem budu odgovarali na ovakve uvrede, oni će tako postati samo instrumenti onih koji su i snimili ovakav film”, poručio je Abdullah.

klix.ba
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
miskin

#49 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

evo stavio sam gore nesto za tvoju dusu @kroksice pa se pocasti
miskin

#50 Re: Samo za Sufije

Post by miskin »

ah nasla si vec. jel ukusno
Post Reply