Catala Cule wrote:MightyMatch wrote:Catala Cule wrote:Ne znam što svi toliko volimo tog Ibrahimovića? Je li on ikad rekao išta u vezi BiH, ili da ima bosansko porijeklo, da voli Bosnu, da voli ćevape šta ja znam (samo pitam, stvarno ne znam jel spominjao).

Ko kaze da ga svi vole
Vise volim ABBU od njega

Ne kaže niko, nego mediji nameću mišljenje ljudima. Evo konkretno na klixu, kad god nešto oko Ibrahimovića bude, naslov veliki ide:
Fudbaler bosanskohercegovačkih korijena... to i to
Bosanski fudbaler uradio to i to...
Novi Parižanin koji vuče korijene iz BiH uradio to i to...
I u svakom tom članku se opiše biografija njegovog oca Keme, Mehe il kako mu je već ime, a zadnja rečenica je konkretno vezana za članak.
Sine, Zlatanov otac se zove Sefik.
Sefik je iz Bijeljine.
95% Bijeljinjana neSrba ne zive u Bijeljini vise.
Sefik je otisao jako rano, 1970-tih.
Upoznao je Zlatanovu mater u Svedskoj.
Koje i sta je ona, nije bitno.
Bitno je da joj se sin zove Zlatan a kcerka Sanela.
I bitno je da je odakle je Zlatan, odatle su nastali BHFanatikosi (Malmo, Svedska).
Ako se navikavas vec da reprezentacija Srbije dolazi u BL da igra pripreme i ima utakmicu protiv Ukrajine kao domacin, onda je red i da se navikavas i na dijasporu, koja broji 1 milion ljudi +.
Od tih 1 milion ljudi plus, ja samo znam jednog za kojega su potrosili 180 miliona evra.
Njegovo ime je Zlatan Ibrahimovic.
Ima 9 titula u zadnjih 10 sezona.
Igrao je u Ajaksu, Juventusu, Barceloni, Internu, MIlanu i sad PSG-u.
Juce je odigrao utakmicu u Washington DC-iju (na drugom kontinentu).
PSG - DC united 1-1.
Gol Zlatana u 3 minutu utakmice.
A timu se pridruzio u Utorak.
Dakle 4 dana kasnije, dao je prvi gol.
DC izjednacio iz penala. Udarila lopta igraca u ruku - penal iz nikakve prilike.
Sad idi gledaj Messija.
I znaj.
Zlatan je proglasavan za najboljeg sportistu Svedske jedno 3-4 puta.
A pripala mu je i titula najboljeg igraca u talijanskoj ligi jedno 3-4 puta.
Nadasve je ruzno, ako drugi cijene ti zemljaka, a on i ti ste zemljaci, moze on biti Svedjanin i ne znati citati Cirilicu, ali iz Svedske nije dosao niko jos s onim mentalitetom, a ni sa onakvim nosinom, nadasve je ruzno da TEBI on smeta, kao da ti je uzeo 100 maraka, ali da ti i smetaju ljudi koji hoce da napisu koji post o timu u kojem on igra, kao - trebali bi svi da smo istog uvjerenja i usmjerenja.
Bosna se ne moze odreci nikoga.
Ni onih koji su se odrekli Bosne.
A danas je pola BiH upravo takvih.
Ni takvih se Bosna odreci ne moze, jer bez njih nema naprijed.
A, danas sutra iz ove dijaspore bice jos Zlatana. Ovaj je imao samo 20 godina prednosti, u odnosu na vecinu.