Damir Hadžić All About

Post Reply
swirl

#26 Re: Damir Hadžić All About

Post by swirl »

Damir Hadzic je jedan obicni neobrazovani jalijas i kompleksas, fuj na kvadrat od covjeka. Nekad me je zaista stid koje sve shushe, neotesanci i primitivci vode ovu nasu jadnu drzavu :x :x :x :x
SA 071

#27 Re: Damir Hadžić All About

Post by SA 071 »

mesihtrko wrote:Šta mislite o čovjeku koji između države i partije bira Partiju,o onače šta mislite o njemu
Bolje je pitanje sta mislimo o ljudima koji su to culi iz njegovih usta na licu mjesta, a nisu reagovali, nego se poklopili usima kao da se slazu s njim, kao da isto misle? A ako stvarno isto misle, sta reci i misliti o takvoj partiji? Treba je ustavom zabraniti...
pofalicki92

#28 Re: Damir Hadžić All About

Post by pofalicki92 »

SA 071 wrote:
mesihtrko wrote:Šta mislite o čovjeku koji između države i partije bira Partiju,o onače šta mislite o njemu
Bolje je pitanje sta mislimo o ljudima koji su to culi iz njegovih usta na licu mjesta, a nisu reagovali, nego se poklopili usima kao da se slazu s njim, kao da isto misle? A ako stvarno isto misle, sta reci i misliti o takvoj partiji? Treba je ustavom zabraniti...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#29 Re: Damir Hadžić All About

Post by It_is_a_Leclerc »

Paradigma nove generacije bh. političara. Lični interesi, interesi bliže i dalje rodbine, interesi partije i partijskog šefa... osam ili devet praznih mjesta... interes države.
Tužno, zabrinjavajuće.. Zamislite samo blistave budućnosti u kojoj nam državom vladaju Damir Hadžić. Damir Mašić, Salmir Kaplan, Senad Šepić, Staša Košarac, Aleksandra Pandurević, Marinko Čavara i ostala "mlađa ekipa".
debeljko20

#30 Re: Damir Hadžić All About

Post by debeljko20 »

It_is_a_Leclerc wrote:Paradigma nove generacije bh. političara. Lični interesi, interesi bliže i dalje rodbine, interesi partije i partijskog šefa... osam ili devet praznih mjesta... interes države.
Tužno, zabrinjavajuće.. Zamislite samo blistave budućnosti u kojoj nam državom vladaju Damir Hadžić. Damir Mašić, Salmir Kaplan, Senad Šepić, Staša Košarac, Aleksandra Pandurević, Marinko Čavara i ostala "mlađa ekipa".
Uporedi jednog Vuka Jeremića sa njima.
trafa

#31 Re: Damir Hadžić All About

Post by trafa »

Sta mislim? Moram googlat da znam koj, prvo mi izbaci nekog fudbalera pa mi izbaci da ima troj djece.
avicena

#32 Re: Damir Hadžić All About

Post by avicena »

It_is_a_Leclerc wrote:Paradigma nove generacije bh. političara. Lični interesi, interesi bliže i dalje rodbine, interesi partije i partijskog šefa... osam ili devet praznih mjesta... interes države.
Nije to nešto što se desilo preko noći već evolucija duža od 20 godina. Ono o čemu je pričao rahmetli Duraković spominjući sekretare KP koji su prešli u SDA.

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#33 Re: Damir Hadžić All About

Post by -LIBERO- »

Poenta :thumbup:

Nista manje los, poltron, brutalni karijerista i covjek zeljan vlasti od pored njega navedenih. A ima ih jos.

Sve mlada "politicka garda". Blago nama sa njima.
Alija Nametnik

#34 Re: Damir Hadžić All About

Post by Alija Nametnik »

Što ti je život pun uspona!
viva_castro

#35 Re: Damir Hadžić All About

Post by viva_castro »

Država uvijek prije partije.

*Narod uvijek prije države.

Pravda uvijek ispred naroda.

(*narod = svi građani države odani istoj)

Država za čovjeka je pravedna država gore navedenim redosljedom.

Odgovornost eventualne propasti partijske politike i stranputice u istoj snose svi koji nose partijsku knjižicu a koji ne sankcionišu nerad ili pogrešan rad. SDP nije partija jednog čovjeka niti jedne svite - SDP je partija svakog njenog člana i svi smo krivi ako ne ispunimo obećano. Jedni direktno - ostali indirektno.

Večeras kada su pale mnoge maske. Čeka nas buran period. Ako SDP iz ovog ne izađe bolji za državu i narod - onda je bolje i da ne izlazi.

(P.S. uz sva sra*a i dalje smo najbolja partija i to se vidi na rezultatima rada. Grozno bi bilo da zbog nekoliko usijanih glava ili gladnih balavaca propadne čitav koncept.)

Očekujem od Zlatka mudar potez a to bi trenutno, čini mi se, samo moglo biti totalna demokratizacija partije i direktni izbor rukovodstva na stranačkim izborima gdje bi svaki član sa članskom knjižicom starijom od godinu dana ima pravo glasa.

Idemo dalje, preko trnja i kamenja - za pravednu, građansku, jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu. :bih:
It_is_a_Leclerc

#36 Re: Damir Hadžić All About

Post by It_is_a_Leclerc »

viva_castro wrote:Država uvijek prije partije.

*Narod uvijek prije države.

Pravda uvijek ispred naroda.

(*narod = svi građani države odani istoj)

Država za čovjeka je pravedna država gore navedenim redosljedom.

Odgovornost eventualne propasti partijske politike i stranputice u istoj snose svi koji nose partijsku knjižicu a koji ne sankcionišu nerad ili pogrešan rad. SDP nije partija jednog čovjeka niti jedne svite - SDP je partija svakog njenog člana i svi smo krivi ako ne ispunimo obećano. Jedni direktno - ostali indirektno.

Večeras kada su pale mnoge maske. Čeka nas buran period. Ako SDP iz ovog ne izađe bolji za državu i narod - onda je bolje i da ne izlazi.

(P.S. uz sva sra*a i dalje smo najbolja partija i to se vidi na rezultatima rada. Grozno bi bilo da zbog nekoliko usijanih glava ili gladnih balavaca propadne čitav koncept.)

Očekujem od Zlatka mudar potez a to bi trenutno, čini mi se, samo moglo biti totalna demokratizacija partije i direktni izbor rukovodstva na stranačkim izborima gdje bi svaki član sa članskom knjižicom starijom od godinu dana ima pravo glasa.

Idemo dalje, preko trnja i kamenja - za pravednu, građansku, jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu. :bih:
Smatram da se SDP ponaša kao tinejdžer koji sanja šta će raditi kad napuni 18, a onda kad se to stvarno desi - toliko pretjera u polovičnosti i nedorečenosti da jednostavno ne bude jasno - šta je to čemu se veselio i što je toliko čekao.
SDP je, u ovom trenutku, vrhunski kontaminirana stranka. To je stranka koja je trebala nuditi rješenja i dobila je mandat od naroda za to. Ja, osim 18 mjeseci pravljenja, i vrlo vjerovatno 18 mjeseci razvaljivanja parlamentarnih većina, plodove rada SDP-a ne vidim.

Dobro. Koalicije se stvaraju i pucaju. To je logičan i legitiman slijed svake demokratije, ali ono po čemu se razlikujemo od tih i takvih je što je naša koalicija pukla zbog fotelja, ne programa, vizija i planova.
SDP je glavni krivac za indukovanje ove političke krize. Ne znam da li su u nju srljali bez jasno izrađenog plana kad će završiti i koliko će nas sve to koštati, ali ukoliko to ne učine brzo - bojim se da bi SDP mogao spasti na mizerne cifre u narednim izbornim ciklusima.
nikad_vise

#37 Re: Damir Hadžić All About

Post by nikad_vise »

e moj partijasu..da si bogdom sutio vrijedilo bi ti zivota
u svakom slucaju mislim da je doticnom gospodinu vrijeme da se okusa u knjizevnim vodama i pokusa sa pisanjem nekog djela tima "kako sebi unistiti politicku karijeru u recenici".Jer ja ne vidim kako jedan normalan mentalni sklop ovoj gnjidi moze dati glas na bilo kojoj poziciji u drzavi u buducnosti.Ne sumnjam da ce pokusati sa klasicnim izvlakusama tipa "izvuceno iz konteksta" i slicno al od normalnih ljudi i ljudi sa zdravim razumom vise nikad neces dobiti glas.I sam SDP ako je imalo pametan na vrijeme ce se rijesiti ovog covjeka jer mu sad definitivno vise donosi loseg nego dobrog.Da ne govorim koliko ce SDP dobit jak udarac izlaskom Komsica iz te stranke.Sve u svemu halal ti pita :skoljka:
viva_castro

#38 Re: Damir Hadžić All About

Post by viva_castro »

Željka razumijem ali ne podržavam istupanje iz partije.

Ostavka na rukovodeće pozicije je bila daleko poštenija odluka. Vraćanje članske kartice poručuje da o svim članovima misli isto što i o Damiru - a znam da Željko to ne misli. To je nepromišljen potez ali je njegovo pravo.

Lično sam ga priželjkivao na čelu stranke kao i većina nas. Šteta...

Ovu su sve demokratski procesi koji su dobri za Bosnu. Ako smo zaista loši kao SDA, SBiH, SBB,... onda i treba da propadnemo i da na mjesto SDP-a dođe neka bolja socijal-demokratska i građanska opcija. Samo trenutno politički mrtvaci u SDU ili političke kukavice u NS-u sigurno nisu odgovor.

Ako smo bolji od njih onda ćemo izaći jači, ako nismo - bolje da nas nema.

Idemo dalje
viva_castro

#39 Re: Damir Hadžić All About

Post by viva_castro »

...
nikad_vise

#40 Re: Damir Hadžić All About

Post by nikad_vise »

viva_castro wrote:Željka razumijem ali ne podržavam istupanje iz partije.

Ostavka na rukovodeće pozicije je bila daleko poštenija odluka. Vraćanje članske kartice poručuje da o svim članovima misli isto što i o Damiru - a znam da Željko to ne misli. To je nepromišljen potez ali je njegovo pravo.

Lično sam ga priželjkivao na čelu stranke kao i većina nas. Šteta...

Ovu su sve demokratski procesi koji su dobri za Bosnu. Ako smo zaista loši kao SDA, SBiH, SBB,... onda i treba da propadnemo i da na mjesto SDP-a dođe neka bolja socijal-demokratska i građanska opcija. Samo trenutno politički mrtvaci u SDU ili političke kukavice u NS-u sigurno nisu odgovor.

Ako smo bolji od njih onda ćemo izaći jači, ako nismo - bolje da nas nema.

Idemo dalje
Jako korektan post.Slozio bi se s tobom da je ovo dobro za nas demokratski napredak i mozda je Zeljko i trebao ostati u SDP-u pa pokusati iznutra reformisati stranku al izgleda da je jednostavno procjenio da je u ovom SDP-u toliko toga lose poslozeno i trulo da jednostavno nebi mogao da se izbori sa tom strukturom koja trenutno vodi SDP u propast.Da nesto nije dobro u samoj srzi ove stranke govori i pokazatelj da je Zeljko Komsic samo jedan u nizu velikana koji su napustili SDP.Kad je otisao Nijaz Durakovic kasnije je bila prica kakav ba on,pijandura,pa Bogicevic pa desetine uglednih clanova stranke kako na drzavnom tako na onom najnizem mjesnom i opstinskom nivou.Nesto ocito ne stima i svako ko kaze da je Komsic izdajnik i slicno treba da zna da samo zatvara oci pred jednim velikim problemom.Ja nisam clan SDP-a ali je svakako i meni u cilju da se ta stranka reformise jer bolja politika SDP-a i strucniji kadar te stranke znaci i bolji napredak BIH.Onu ljigu sto mu je partija preca od drzave sam vec komentarisao i radije ga nebi vise u usta uzimao.
sinuhe

#41 Re: Damir Hadžić All About

Post by sinuhe »

Trash. Pa sa 20 godina se u novinama hvalio sta je sve postigao u zivotu. :D
Pasiflora

#42 Re: Damir Hadžić All About

Post by Pasiflora »

debeljko20 wrote:
Uporedi jednog Vuka Jeremića sa njima.
Odlicno primjeceno i jaaaako frustrirajuce. Tvrdim da u BIH nema niti jedan politicar kalibra V. Jeremica.
To se najbolje ogleda u nasoj vanjskoj politici koja je vise nego zalosna :( .
mesihtrko

#43 Re: Damir Hadžić All About

Post by mesihtrko »

LeonardoAC wrote:Uz onog ppna Mašića (meni stvarno NIKAKO ne može biti jasno kako on da bude MINISTAR) Hadžić je najbolji pokazatelj one "daj čovjeku vlast da bi ga upoznao". To je ta jedna generacija neobrazovanih, neškolovanih i propalih studenata koji su svoje "ogromno" znanje kalili na čuvenom FPN. Kad mogu biti ministri (ni manje, ni više) u ovoj državi je onda sve moguće...
imovina 2005

U imovinskom kartonu iz 2005. godine Hadžić je prijavio da posjeduje stan u vrijednosti 55.000 KM, no, nije naveo njegovu veličinu niti lokaciju. Kao adresu stanovanja naveo je Trg grada –Plato, u sarajevskoj općini Novi Grad.

Njegova ukupna primanja u 2004. godini su iznosila 16.130 KM, a prijavio je i kredit od 72.797 KM, podignut u Raiffeisen banci, kojega je trebao izmiriti u aprilu 2012. godine. Mjesečna rata kredita tad mu je bila 607 KM.

Tri godine kasnije, na početku svog trećeg mandata, izjavio je da je vlasnik stana, vrijednog 91.066 KM. Kao adresu stanovanja naveo je ulicu Rudija Alvađa, Novi Grad - Sarajevo. Prijavio je i zemljište u vrijednosti 35.000 KM.

Naveo je da je od novembra 2007. do oktobra 2008. godine zaradio 28.334 KM. U istom tom razdoblju njegova supruga Alma je zaradila 10.846 KM.

Kredit koji je prijavio u prethodnom kartonu nije naveo, ali jeste 9.013 KM duga prema Fondu za izgradnju stanova KS, koji je trebao izmiriti u septembru 2009. godine.

Na Općim izborima 2010. godine Hadžić je bio kandidat za zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Direktno je izabran sa 11.592 osvojena glasa, ali je nije preuzeo mandat već je ostao na poziciji načelnika općine Novo Sarajevo.

U imovinskom kartonu iz 2010. godine Hadžić je, osim stana i zemljišta - vrijednih 90.0000 KM, odnosno 25.000 KM, prijavio i vikendicu u vrijednosti 80.000 KM.

Izjavio je da je u 2009. godini na ime plaće zaradio 30.562 KM, a supruga 18.500 KM.

Naveo je i novo kreditno zaduženje od 72.796 KM u Sparkasse banci, sa rokom otplate u septembru 2019. godine.

U zemljišnim knjigama Općinskog suda u Sarajevu, Hadžić je evidentiran kao vlasnik šume, njive i voćnjaka u naselju Faletići, općina Stari Grad u Sarajevu. Posjed je veličine 1.733 metra kvadratna.

Imovina 2012 ???????
debeljko20

#44 Re: Damir Hadžić All About

Post by debeljko20 »

Nijedan političar nema tako jasnu lopovsku njušku kao DH.
Boom71

#45 Re: Damir Hadžić All About

Post by Boom71 »

fakat su ovi politicari levati.umjesto da na pocetku svoje karijere i u prvim prijavama imovine popisu svoje zelje i u startu ubiljeze ono sto kane tek da imaju,oni se unaprijed uvaljuju.

ovi imovinski kurtoni svakako nemaju neku tezinu,niti sluze necemu,osim za frustraciju.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#46 Re: Damir Hadžić All About

Post by japin_mutapi »

zlaja je stari komunac i kao takav provodi negativnu selekciju stranačkih kadrova kako ga niko ne bi ugrozio na poziciji šefa svih šefova
Walter76

#47 Re: Damir Hadžić All About

Post by Walter76 »

Sta se ima o reci o, između ostalog, i bivšem načelniku u mojoj opštini nego: gnjida, reketaš i poltrončić 'do bola' tj. ako treba primit' ce ga 'do bubrega' samo da zadrži fotelju i blagonaklonost dragog mu vođe.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
marokanac

#48 Damir Hadžić-partija iznad države

Post by marokanac »

Koliko je moralno staviti interese partije iznad države a istovremeno biti ministar te države i zarađivati za naše prilike i te kako dobre novce? Putovati na račun te iste države i imati stotine drugih beneficija i olakšica jer ste ministar te države koju tako omalovažavate. Nemojte samo u isti koš sad stavljat Špirića i kompaniju jer se oni javno deklarišu da ne vole državu u kojoj žive i zarađuju i da im je ona "nužno zlo". Ipak se očekivalo od Damira da bude probosanski orjentisan i da mu je država svetinja. Ili ipak nije i partija mu je svetinja. Neka onda mu izmisle radno mjesto u partiji, a što se mene tiče nek se i dalje zove ministrom, samo neka mu partija onda daje platu.
Naposletku

#49 Re: Damir Hadžić-partija iznad države

Post by Naposletku »

marokanac wrote:Koliko je moralno staviti interese partije iznad države a istovremeno biti ministar te države i zarađivati za naše prilike i te kako dobre novce? Putovati na račun te iste države i imati stotine drugih beneficija i olakšica jer ste ministar te države koju tako omalovažavate. Nemojte samo u isti koš sad stavljat Špirića i kompaniju jer se oni javno deklarišu da ne vole državu u kojoj žive i zarađuju i da im je ona "nužno zlo". Ipak se očekivalo od Damira da bude probosanski orjentisan i da mu je država svetinja. Ili ipak nije i partija mu je svetinja. Neka onda mu izmisle radno mjesto u partiji, a što se mene tiče nek se i dalje zove ministrom, samo neka mu partija onda daje platu.

Ma ne brini, i u partiji bi opet dobivao istu lovu i opet isto preko nasih ledja... :x
ultima_palabra

#50 Re: Damir Hadžić All About

Post by ultima_palabra »

Hoćemo li to svršavati na malog Pozderca i njegove diplomatske uspjehe koji završiše tako što sada sjedi za istim stolom sa predstavnicima nezavisnog Kosova? :-D

On topic, Damir je nekad obećavao, čak sam ga jednom i zaokružio na listiću za načelnika... osjetio pare i izgubio kompas.
Post Reply