technoGeek wrote:Ja gluposti i generalizovanja... Laguna II jeste imala probleme u prvoj seriji, ali većcna phase II je to ispravljeno. 2.5 TDI je isto imao probleme ali u verziji od 150-160 konja, kako već ide. Za Citroen je cista glupost da je svaki kvar papren, a odrzavanje nije nista skuplje nego kod razvikanog VAG koncerna, cak moze biti i jeftinije. I daj, kao da nema drugih auta osim Mercedesa koji ne posjeduju lanac
Da ne pisem dalje, dovoljno je reci da treba ganjati odrzavano auto, sa sto manjom kilometrazom, i nastaviti ga odrzavati. Ni jedno ne bi trebalo praviti probleme
http://www.pik ba/artikal/3750702/alfa-romeo-159-1-9-jtd-m/
Ne treba pisati o JTD motoru, a za ovu cijenu, dobro pogledaj sta nudi Passat i kompanija

Sve sto sam ja rekao je tacno,nigdje nisam pogrijesio,samo si ti moj komentar drugacije upakovao,a stvar ista
Mercedes je nabolji automobil na duze staze,i Chevrolet Cruze ima lanac umjesto zubcastog,ali opet ne mozes porediti Chevrolet sa Mercedesom.Sto se tice Alfe dizajn im je dobar,sportski,udobnost je vrhunska,Alfa 159 je stvarno lijepo auto,ali kupovina polovnog talijana je igra na srecu,mozes kupiti auto koje ces voziti 30-40k bez kvara,sto je rijetkost kod talijana,a s druge strane mozes kupiti auto koje ce te skuplje izaci od taxi-a.Pouzdanost Alfinih motora je u prosjeku dosta niska,kvarljivost cesta.Passat jeste par hiljada maraka skuplji od Alfe,ali zna se i zasto je skuplji.Za 5-6 godina pasatu ce cijena pasti za 20%,a pad Alfine cijene nece proci ispod 40-50%.
Moj savjet za kupovinu je Mercedes-Benz C200 ili C220 dizel 2004-2006 godina redizajn,motori pouzdani kao avion,udobnost nenadmasna,uklonjene sve djecije bolesti koje je imala verzija 2001-2003.Cijenu drzi jace nego bilo koje drugo auto,moze se naci fin primjerak do 20000KM