Auto na duge staze

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
azdralovic

#26 Re: Auto na duge staze

Post by azdralovic »

klixo wrote:
bordo_boy wrote:BMW 3 ili 5. Mašina nikad neće izdati, a i sve ostalo je top quality. Uz to putujete sa stilom 8-) .Troškovi održavanja jesu nešto veći nego za prosječno auto, ali BMW to vrati na cesti.Uz to imaju dosta dobar odnos snaga - potrošnja, posebno dizeli.

Moja preporuka, BMW 3 E46 320d, ili BMW 5 E39 525d ili 530d
Ako imaš malo više para BMW 3 E90 320d efficient dynamics, ili BMW 5 E60 525d ili 530d...

Nije loša kombinacija benzin - plin, to je još isplativije od dizela...
Reci da se salis , jos kombinacija benzin-plin :lol: :lol: Idi gledaj želja.
Da ne pricamo o tome kada zapada na nekom prevoju a on svaki dan na cesti....
Ili mi je promakelo da radi u njemackoj???

Sent from my iPad using Tapatalk HD
technoGeek

#27 Re: Auto na duge staze

Post by technoGeek »

Ja gluposti i generalizovanja... Laguna II jeste imala probleme u prvoj seriji, ali većcna phase II je to ispravljeno. 2.5 TDI je isto imao probleme ali u verziji od 150-160 konja, kako već ide. Za Citroen je cista glupost da je svaki kvar papren, a odrzavanje nije nista skuplje nego kod razvikanog VAG koncerna, cak moze biti i jeftinije. I daj, kao da nema drugih auta osim Mercedesa koji ne posjeduju lanac :-)

Da ne pisem dalje, dovoljno je reci da treba ganjati odrzavano auto, sa sto manjom kilometrazom, i nastaviti ga odrzavati. Ni jedno ne bi trebalo praviti probleme

http://www.pik.ba/artikal/3750702/alfa- ... 1-9-jtd-m/

Ne treba pisati o JTD motoru, a za ovu cijenu, dobro pogledaj sta nudi Passat i kompanija :thumbup:
motorola01

#28 Re: Auto na duge staze

Post by motorola01 »

technoGeek wrote:Ja gluposti i generalizovanja... Laguna II jeste imala probleme u prvoj seriji, ali većcna phase II je to ispravljeno. 2.5 TDI je isto imao probleme ali u verziji od 150-160 konja, kako već ide. Za Citroen je cista glupost da je svaki kvar papren, a odrzavanje nije nista skuplje nego kod razvikanog VAG koncerna, cak moze biti i jeftinije. I daj, kao da nema drugih auta osim Mercedesa koji ne posjeduju lanac :-)

Da ne pisem dalje, dovoljno je reci da treba ganjati odrzavano auto, sa sto manjom kilometrazom, i nastaviti ga odrzavati. Ni jedno ne bi trebalo praviti probleme

http://www.pik ba/artikal/3750702/alfa-romeo-159-1-9-jtd-m/

Ne treba pisati o JTD motoru, a za ovu cijenu, dobro pogledaj sta nudi Passat i kompanija :thumbup:
Cijena je 17 000 i nije mi jasno kako ih ovako malo izadje porez i carina(2000KM)???
Last edited by motorola01 on 25/07/2012 12:37, edited 2 times in total.
citroen xm

#29 Re: Auto na duge staze

Post by citroen xm »

Pa carina i porez idu na cijenu auta u inostranstvu, a on je vjerovatno u ovoj cijeni bez carine i poreza već uračunao troškove i zaradu.
motorola01

#30 Re: Auto na duge staze

Post by motorola01 »

citroen xm wrote:Pa carina i porez idu na cijenu auta u inostranstvu, a on je vjerovatno u ovoj cijeni bez carine i poreza već uračunao troškove i zaradu.
Bez obzira, opet je malo. Da su porez i carina 4-5000 onda u redu, ali 2000 :shock:
S4mpion

#31 Re: Auto na duge staze

Post by S4mpion »

technoGeek wrote:Ja gluposti i generalizovanja... Laguna II jeste imala probleme u prvoj seriji, ali većcna phase II je to ispravljeno. 2.5 TDI je isto imao probleme ali u verziji od 150-160 konja, kako već ide. Za Citroen je cista glupost da je svaki kvar papren, a odrzavanje nije nista skuplje nego kod razvikanog VAG koncerna, cak moze biti i jeftinije. I daj, kao da nema drugih auta osim Mercedesa koji ne posjeduju lanac :-)

http://www.pik ba/artikal/3750702/alfa-romeo-159-1-9-jtd-m/

Sve sto sam ja rekao je tacno,nigdje nisam pogrijesio,samo si ti moj komentar drugacije upakovao,a stvar ista :D
Mercedes je nabolji automobil na duze staze,i Chevrolet Cruze ima lanac umjesto zubcastog,ali opet ne mozes porediti Chevrolet sa Mercedesom.Sto se tice Alfe dizajn im je dobar,sportski,udobnost je vrhunska,Alfa 159 je stvarno lijepo auto,ali kupovina polovnog talijana je igra na srecu,mozes kupiti auto koje ces voziti 30-40k bez kvara,sto je rijetkost kod talijana,a s druge strane mozes kupiti auto koje ce te skuplje izaci od taxi-a.Pouzdanost Alfinih motora je u prosjeku dosta niska,kvarljivost cesta.Passat jeste par hiljada maraka skuplji od Alfe,ali zna se i zasto je skuplji.Za 5-6 godina pasatu ce cijena pasti za 20%,a pad Alfine cijene nece proci ispod 40-50%. :thumbup:

Moj savjet za kupovinu je Mercedes-Benz C200 ili C220 dizel 2004-2006 godina redizajn,motori pouzdani kao avion,udobnost nenadmasna,uklonjene sve djecije bolesti koje je imala verzija 2001-2003.Cijenu drzi jace nego bilo koje drugo auto,moze se naci fin primjerak do 20000KM :thumbup:
klixo

#32 Re: Auto na duge staze

Post by klixo »

www.pik ba/artikal/3750702/alfa-romeo-159-1-9-jtd-m/

I ti mu nasao Alfu :-) Auto koje samo daje zmigavac kad ugleda vulkanizer :-) :-)
johntra

#33 Re: Auto na duge staze

Post by johntra »

klixo wrote: I ti mu nasao Alfu :-) Auto koje samo daje zmigavac kad ugleda vulkanizer :-) :-)
tako slabe gume kod Alfe?
citroen xm

#34 Re: Auto na duge staze

Post by citroen xm »

Svašta se ovde može pročitati. Čuj vulkanizera :-)
Nego malo mi je smiješno da S4mpion priča o lošoj pouzdanosti Alfinih motora, aodmah iza preporučuje pasata kao pouzdano auto. :? A inače kupovina bilo kog polovnjaka je lutrija tako da uvijek treba biti spreman na moguće izdatke.
drndalo

#35 Re: Auto na duge staze

Post by drndalo »

A sto ste se uhvatili polovnih auta ? Covjek to nije naglasio koliko se sjecam, a na duge staze sa 6.000 km / mjesecno samo novo sa garancijom nosi neku sigurnost...
S4mpion

#36 Re: Auto na duge staze

Post by S4mpion »

citroen xm wrote:Svašta se ovde može pročitati. Čuj vulkanizera :-)
Nego malo mi je smiješno da S4mpion priča o lošoj pouzdanosti Alfinih motora, aodmah iza preporučuje pasata kao pouzdano auto. :? A inače kupovina bilo kog polovnjaka je lutrija tako da uvijek treba biti spreman na moguće izdatke.
Nemoj izmisljati :shock: ,nigdje nisam rekao da je Passat extra pouzdano auto,vec sam ga uporedio sa Alfom(ponovi u gramatici pojam komparativa),rekao sam da je skuplji zato sto bolje drzi cijenu.Ali ako cemo realno pouzdaniji je i kvalitetniji 10 puta od Alfe.
Procitaj opet moj post,propustio si mnogo toga... :run:
Bimmer_

#37 Re: Auto na duge staze

Post by Bimmer_ »

azdralovic wrote:
klixo wrote:
bordo_boy wrote:BMW 3 ili 5. Mašina nikad neće izdati, a i sve ostalo je top quality. Uz to putujete sa stilom 8-) .Troškovi održavanja jesu nešto veći nego za prosječno auto, ali BMW to vrati na cesti.Uz to imaju dosta dobar odnos snaga - potrošnja, posebno dizeli.

Moja preporuka, BMW 3 E46 320d, ili BMW 5 E39 525d ili 530d
Ako imaš malo više para BMW 3 E90 320d efficient dynamics, ili BMW 5 E60 525d ili 530d...

Nije loša kombinacija benzin - plin, to je još isplativije od dizela...
Reci da se salis , jos kombinacija benzin-plin :lol: :lol: Idi gledaj želja.

Jest, jest i ja se slazem da je BMW nepouzdan, a pogotovo da je neupotrebljiv po snijegu... Sa zna mahniti svabo, treba im poslat dopis da predju na prednju vucu i stavljaju VW motore :lol:
530i

#38 Re: Auto na duge staze

Post by 530i »

golf 2...ljudi ga voze već 29 godina..ako to nisu duge staze, ja ne znam šta su. dizel, naravno, četiri brzine, C oprema.
azdralovic

#39 Re: Auto na duge staze

Post by azdralovic »

Bimmer_ wrote:
azdralovic wrote:
klixo wrote: Reci da se salis , jos kombinacija benzin-plin :lol: :lol: Idi gledaj želja.

Jest, jest i ja se slazem da je BMW nepouzdan, a pogotovo da je neupotrebljiv po snijegu... Sa zna mahniti svabo, treba im poslat dopis da predju na prednju vucu i stavljaju VW motore :lol:
Mislim da je svabska cesta sekundu bolja od ove ovdje u BiH

citroen xm

#40 Re: Auto na duge staze

Post by citroen xm »

S4mpion wrote:
Nemoj izmisljati :shock: ,nigdje nisam rekao da je Passat extra pouzdano auto,vec sam ga uporedio sa Alfom(ponovi u gramatici pojam komparativa),rekao sam da je skuplji zato sto bolje drzi cijenu.Ali ako cemo realno pouzdaniji je i kvalitetniji 10 puta od Alfe.
Molim lijepo bez ljutnje. :thumbup:

Osvrnuo sam se na ovo:
S4mpion wrote: .Pouzdanost Alfinih motora je u prosjeku dosta niska,kvarljivost cesta.Passat jeste par hiljada maraka skuplji od Alfe,ali zna se i zasto je skuplji.Za 5-6 godina pasatu ce cijena pasti za 20%,a pad Alfine cijene nece proci ispod 40-50%. :thumbup:
A što se tiče polovnjaka, ako konkretno porediš vršnjake po godinama starosti kao što su AR159 i Pasat B6 sa dizelskim motorima na žalost mnogih doćiće se do zaključka da je AR mnogo pouzdanija. 159 i nema neku veliku manu koja se ponavlja često, dok B6 ima mnogo mana a glavna mu je motor 2.0 TDI.
klixo

#41 Re: Auto na duge staze

Post by klixo »

johntra wrote:
klixo wrote: I ti mu nasao Alfu :-) Auto koje samo daje zmigavac kad ugleda vulkanizer :-) :-)
tako slabe gume kod Alfe?
Pardoniram :mrgreen: Servis pojma neam kako mi naumpade vulkanizer
motorola01

#42 Re: Auto na duge staze

Post by motorola01 »

citroen xm wrote:A što se tiče polovnjaka, ako konkretno porediš vršnjake po godinama starosti kao što su AR159 i Pasat B6 sa dizelskim motorima na žalost mnogih doćiće se do zaključka da je AR mnogo pouzdanija. 159 i nema neku veliku manu koja se ponavlja često, dok B6 ima mnogo mana a glavna mu je motor 2.0 TDI.
Kakvu uopste manu ima 159-ka, ako je ima?
citroen xm

#43 Re: Auto na duge staze

Post by citroen xm »

Nema. U nekim slučajevima je bila letva volana ali to je valjda odavno ispravljeno a i garancija je pokrivala kvar.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#44 Re: Auto na duge staze

Post by Romeo 80 »

motorola01 wrote:
citroen xm wrote:A što se tiče polovnjaka, ako konkretno porediš vršnjake po godinama starosti kao što su AR159 i Pasat B6 sa dizelskim motorima na žalost mnogih doćiće se do zaključka da je AR mnogo pouzdanija. 159 i nema neku veliku manu koja se ponavlja često, dok B6 ima mnogo mana a glavna mu je motor 2.0 TDI.
Kakvu uopste manu ima 159-ka, ako je ima?
Pa očito to što je talijanka :-) :oops:
Don Zivconi

#45 Re: Auto na duge staze

Post by Don Zivconi »

Kupis kampera fordovog za 35.000 km sa motorom 7.4ccm i miran si do kraja zivota a kako si pitao mozes na kraj svijeta sa njim pa i dalje :D
Kio

#46 Re: Auto na duge staze

Post by Kio »

Čarli wrote:Koja je marka auta najbolja kada je u pitanju velika mjesečna kilometraža?
Prijatelj mi prelazi pet do šest hiljada km mjesečno i često ima problema sa svojim autom.
Kladili smo se. Ja na francuska auta - citroen, renault, a on na pasat, audi.
Dakle da ima isplativost u potrošnji, da je udobno i da se što manje kvari.
Nisi rekao ni cijenu koja je orijentacija.

Od Francuza C5, C6. Vrhunske limuzine sa sistemom vjesanja.

Od opozicije Audi A6 (3.0 tdi quattro), Bmw 530xd, Mercedes E-class.

Vw passat, CC. (Bentley Mulsanne :D ), Skoda Superb

Opel Insignia
citroen xm

#47 Re: Auto na duge staze

Post by citroen xm »

:D
S4mpion

#48 Re: Auto na duge staze

Post by S4mpion »

citroen xm wrote:
S4mpion wrote:
Molim lijepo bez ljutnje. :thumbup:

Osvrnuo sam se na ovo:
S4mpion wrote: .Pouzdanost Alfinih motora je u prosjeku dosta niska,kvarljivost cesta.Passat jeste par hiljada maraka skuplji od Alfe,ali zna se i zasto je skuplji.Za 5-6 godina pasatu ce cijena pasti za 20%,a pad Alfine cijene nece proci ispod 40-50%. :thumbup:
A što se tiče polovnjaka, ako konkretno porediš vršnjake po godinama starosti kao što su AR159 i Pasat B6 sa dizelskim motorima na žalost mnogih doćiće se do zaključka da je AR mnogo pouzdanija. 159 i nema neku veliku manu koja se ponavlja često, dok B6 ima mnogo mana a glavna mu je motor 2.0 TDI.
Alfa je dosta osjetljivije auto od vw-a i svjedoci smo da enormno gube cijenu,puno vise nego vw.Automobili koji dobro drze cijenu u BiH su Mercedes,Audi,VW i poneki OPEL,Peugeot 407 takodje fino drzi cijenu,ali nije pametno dati za auto 15 000,ako ga za 5 godina neces moci prodati ni za 7000. :D
Sto se tice pasata,odlicno si me napomenuo :thumbup: pasat 2.0 i golf 2.0tdi imaju 140KS,dosta jak motor i ukoliko se auto bas dere(hladni start) zna puci glava motora.Golf 5 2.0SDI ne bi bio los izbor 75KS,auto ne trosi mnogo,a opet je dobar i izuzetno pouzdan i moze preci puno vise kilometara(bez vecih problema) od tdi-a.
530i

#49 Re: Auto na duge staze

Post by 530i »

Kudiš alfu, hvališ Golfa 5 SDI. Toplo ti savjetujem da izvršiš samoubistvo.
S4mpion

#50 Re: Auto na duge staze

Post by S4mpion »

530i wrote:Kudiš alfu, hvališ Golfa 5 SDI. Toplo ti savjetujem da izvršiš samoubistvo.
Nista ja ne hvalim,samo iznosim objektivno misljenje ne samo o Golfu,vec i o Audiu,VW-u,Peugeotu,Mercedes-Benz-u.A gdje ces bolan porediti merca i alfu,gdje ces porediti peticu kojoj cijena za 5 godina opadne za 10% i alfu kojoj cijena opadne za 40%,ne mozes to uraditi nikako,nikako.. :lol: :lol:
Post Reply