Juzna Amerika
- Muhamed Đakmić
#26 Re: Juzna Amerika
Skoro sve te zemlje su veća bijeda od Bosne i Hercegovine, kakav crni život tamo. Čuj svi hvale Brazil. Svašta pročitati. Za moj ukus je Urugvaj najprihvatljivija opcija, i to najviše radi Jose Mujice, sve ostalo je tanko.
- touch brain
#27 Re: Juzna Amerika
pa da su tolika bjeda nisu....tamo je mnogo veca razlika izmedju super bogatih i siromasnih pa imas privid da je vece siromastvo za razliku od nas..tamo je poljoprivreda grana broj 1.
u vecini velikih gradova j. amerike ljudi bolje zive nego npr u sarajevu
u vecini velikih gradova j. amerike ljudi bolje zive nego npr u sarajevu
- Muhamed Đakmić
#28 Re: Juzna Amerika
Ja govorim o nekom prosjeku, to je bar utisak koji sam ja stekao.
I šta je život u velikom gradu? Ne treba gledati samo bogate, pogledaj favele, imaš ih u svakom velikom brazilskom gradu. Recimo, u Sarajevu i nemaš baš kvart gdje žive samo socijalni slučajevi.
I šta je život u velikom gradu? Ne treba gledati samo bogate, pogledaj favele, imaš ih u svakom velikom brazilskom gradu. Recimo, u Sarajevu i nemaš baš kvart gdje žive samo socijalni slučajevi.
- insomnia78
#29 Re: Juzna Amerika
Ma pusti ga ima djecije romantično mišljenje o južnoj americi.
Ako ovdje nemožeš naći trebu, nećeš ba ni tamo.
s' moje sokocalo
s' moje sokocalo
- touch brain
#30 Re: Juzna Amerika
Sarajevo1946 wrote:Ja govorim o nekom prosjeku, to je bar utisak koji sam ja stekao.
nemozes tako generalizirat...
kod nas nema jer smo zivili u komunizmu (svako dobija jednako)...da je umjesto komunizma bio kapitalizam bilo bi mnogo "favela"
vecina zemalja juzne amerike pokusavaju biti socijalno orijentirani..izuzetak je kolumbija (koju nisam posjetio jer je bilo preopasno) koja je dno dna i brazil koji vuce na ameriki neokapitalizam pa su tu i razlike najvece i najociglednije...u ostalim drzavama situacija je slicna kao nasa samo sto imaju razvijeniju privredu
argentina je jako lijepa i dosta se furaju na eurpoljane..paragvaj i urugvaj su hrvatska ili slovenija j ameike ..u cileu ima dosta europljana (njemaca nakon ww2) pa su nam nekako najblizi
-
ice2cube
#32 Re: Juzna Amerika
Jako si inteligentan, mislis da mi se ide tamo radi "treba" ?insomnia78 wrote:Ma pusti ga ima djecije romantično mišljenje o južnoj americi.
s' moje sokocalo
I ne se pise odvojeno od glagola.
- insomnia78
#33 Re: Juzna Amerika
Dobro profesore.ice2cube wrote:Jako si inteligentan, mislis da mi se ide tamo radi "treba" ?insomnia78 wrote:Ma pusti ga ima djecije romantično mišljenje o južnoj americi.
s' moje sokocalo![]()
A hajde ti onda podijeli razlog zbog kojeg zelis otici sa nama?
s' moje sokocalo
-
ice2cube
#34 Re: Juzna Amerika
Prelijepo mjesto, sa divnim ljudima, mentalitet mi odgovara.insomnia78 wrote:Dobro profesore.ice2cube wrote:Jako si inteligentan, mislis da mi se ide tamo radi "treba" ?insomnia78 wrote:Ma pusti ga ima djecije romantično mišljenje o južnoj americi.
s' moje sokocalo![]()
A hajde ti onda podijeli razlog zbog kojeg zelis otici sa nama?
s' moje sokocalo
Ima jos ali eto, to je ono osnovno.
Mada ne vjerujem da bi ikada mogao napustiti ovo mjesto zauvijek, ipak su moji pradjedovi odavde (mjesto i na kojem dan danas zivim).
- Muhamed Đakmić
#35 Re: Juzna Amerika
A izvini, ali šta to znaš o mentalitetu Južnoamerikanaca? Recimo, ja nisam potpuno upoznat pa bih volio da podijeliš sa nama.
- insomnia78
#36 Re: Juzna Amerika
Fakat i mene zanima
s' moje sokocalo
s' moje sokocalo
-
ice2cube
#37 Re: Juzna Amerika
Jel ja treba Vama da se pravdam ? Ne svidja ti se, nemoj komentarisati dzaba spamas temu, sta te zanima na pp ili otvori sam novu temuSarajevo1946 wrote:A izvini, ali šta to znaš o mentalitetu Južnoamerikanaca? Recimo, ja nisam potpuno upoznat pa bih volio da podijeliš sa nama.
- Muhamed Đakmić
#38 Re: Juzna Amerika
Čuj da mi se pravdaš. Nemaš mi se šta pravdati, samo, ako kažeš da ti se sviđa njihov mentalitet, znači da si sa njim upoznat, što opet znači da mi ga možeš objasniti ako ja kažem da sa njihovim mentalitetom nisam upoznat, a zanima me.
-
ice2cube
#39 Re: Juzna Amerika
Svejedno, imao sam priliku upoznati nekoliko osoba sa tog kontinenta, a i dosta sam se "informisao" ili kako vec da kazem o tome. Jednostavno, kada me nesto zanima to i proucim.Sarajevo1946 wrote:Čuj da mi se pravdaš. Nemaš mi se šta pravdati, samo, ako kažeš da ti se sviđa njihov mentalitet, znači da si sa njim upoznat, što opet znači da mi ga možeš objasniti ako ja kažem da sa njihovim mentalitetom nisam upoznat, a zanima me.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#40 Re: Juzna Amerika
pratiiiiiiiiim temUUUUUU
-
ice2cube
#41 Re: Juzna Amerika
Vjerovatno zato sto sam ti dragleet wrote:pratiiiiiiiiim temUUUUUU
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#42 Re: Juzna Amerika
jok ba, zanima me J. AmeriCa, puno sam gled'o Fast Five 
- touch brain
#43 Re: Juzna Amerika
sta fali otici zbog cura...ja bi odmah otisao u vietnam po jednu,dvijeice2cube wrote: Jako si inteligentan, mislis da mi se ide tamo radi "treba" ?![]()

Last edited by touch brain on 03/07/2012 23:42, edited 1 time in total.
- insomnia78
#44 Re: Juzna Amerika
Sto bolan ne budes posten pa kazes da je zbog zenska.
Sam si u prijasnjem postu napiso da si "upoznao" jednu i da je bolja nego ove nase.
Al vjeruj meni nije ba do nasih treba nego do tebe. Iz svakog drugog posta ti izviru kompleksi i zalopojke te mali sam, nemam jarana, nemam jaranicu a kamo li curu, kme, kme...
Ne ide ti ovdje i sad idealiziras juznu ameriku i kontas da je otici sve bi se promjenilo zanosis se nekim njihovim mentalitetom, ko da se on moze vidjeti na osnovu par ljudi.
Aha brazilke inace hodaju cestom i nude svima.
Ako ovdje nemas curu i prijatelje zasto mislis da bi tamo to uspio, jos je teze, neznas nikog, neznas jezik a socijalizacija ti bas i nije jaca strana tako da...
Lijepo je sanjati al realnost je drugo
s' moje sokocalo
Sam si u prijasnjem postu napiso da si "upoznao" jednu i da je bolja nego ove nase.
Al vjeruj meni nije ba do nasih treba nego do tebe. Iz svakog drugog posta ti izviru kompleksi i zalopojke te mali sam, nemam jarana, nemam jaranicu a kamo li curu, kme, kme...
Ne ide ti ovdje i sad idealiziras juznu ameriku i kontas da je otici sve bi se promjenilo zanosis se nekim njihovim mentalitetom, ko da se on moze vidjeti na osnovu par ljudi.
Aha brazilke inace hodaju cestom i nude svima.
Ako ovdje nemas curu i prijatelje zasto mislis da bi tamo to uspio, jos je teze, neznas nikog, neznas jezik a socijalizacija ti bas i nije jaca strana tako da...
Lijepo je sanjati al realnost je drugo
s' moje sokocalo
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#45 Re: Juzna Amerika
Kako ba ne nude svima, evo jedna karnevalska 

- insomnia78
#46 Re: Juzna Amerika
To je taj pobjednicki mentalitet
s' moje sokocalo
s' moje sokocalo
-
ice2cube
#47 Re: Juzna Amerika
Svaka ti cast, uhvatio si me na djelu, kako si me samo skontao pff 
baj d' vej, nisu svi pacenici pa da im je samo to u glavi.
baj d' vej, nisu svi pacenici pa da im je samo to u glavi.
- insomnia78
#48 Re: Juzna Amerika
Da ne neko drugi reko pa hajde.
Svaku ti drugi post nemam drage, nemam druga...
A sta je to tebi osim zenska jos u glavi sa 18god?
s' moje sokocalo
s' moje sokocalo
-
ice2cube
#49 Re: Juzna Amerika
Uhodis me, jel ti se to svidjam ? Steta, nisam gayinsomnia78 wrote:Da ne neko drugi reko pa hajde.
s' moje sokocalo
Ima vaznijih stvari od zeMskih
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#50 Re: Juzna Amerika
Nema.ice2cube wrote: Ima vaznijih stvari od zeMskih