Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mislila sam na sigurnost, uredjenje drzave i slicno.
Venezuela mozda jeste interesantna, ali cim sunce krene da zalazi ( a to je vec oko 17:30 tokom cijele godine), svi bjeze sa plaza, nije uopste sigurno kretati se...
sombra wrote:Mislila sam na sigurnost, uredjenje drzave i slicno.
Venezuela mozda jeste interesantna, ali cim sunce krene da zalazi ( a to je vec oko 17:30 tokom cijele godine), svi bjeze sa plaza, nije uopste sigurno kretati se...
To sam i pretpostavljao, ali eto.. Meni se svidja
Gdje ti zivis ??
sombra wrote:Urugvaj i Chile su najrazvijenije zemlje u J.Americi, i ujedno 'najnormalnije'.
Nama Bosnjama niko nije normalan ccc. Po cemu su to oni "nenormalniji" od ostalih zemalja ?
Ljepse je tamo zivjeti nego u bilo kojoj Evropskoj zemlji.
A ti si inace zivio tamo i u nekoj evropskoj zemlji takodje?
Joj romanticnih vidjenja iz filmova
Sent sa mog sokocala using tapatalk
Bio sam u 2,3 zemlje koje su kao najrazvijenije u Evropi(nisam zivio, obilazak a i da kazem "proucavao" sam ih), nista specijalno ako se ja pitam. Lijepo da, ali ne bi ja tu zivio.
A sto se tice juzne Amerike (Brazil, Venezuela) svidja mi se njihov mentalitet, imao sam priliku i da upoznam jednu njihovu curu, lakse sa njima nego sa ovim nasim svega mi
sve ti je to tanko...dosta siromastva za nekog sa naseg podrucja najbolja opcija je da zivis u nekom velegradu npr mexico siti,buenos aires i slicno gdje je zivot koliko-toliko normalan..sve ostalo ti je sa konja na magarca
cile je najvise slican nasem (evropskom) nacinu zivota
sve ostalo je tuga i zalost
sinuhe wrote:.
Sta ja znam, Brazil je ono sto ja smatram Juznom Amerikom
ja sam se jako razocarao kada sam bio u posjeti brazilu ocito mi imamo iskrivljenu sliku o brazilu koja je dosta razlicita od realnosti
touch brain wrote:sve ti je to tanko...dosta siromastva za nekog sa naseg podrucja najbolja opcija je da zivis u nekom velegradu npr mexico siti,buenos aires i slicno gdje je zivot koliko-toliko normalan..sve ostalo ti je sa konja na magarca
ja sam se jako razocarao kada sam bio u posjeti brazilu ocito mi imamo iskrivljenu sliku o brazilu koja je dosta razlicita od realnosti
Ja zamišljam Brazil u prilično lošem svijetlu, tako da ja mislim da bi se tamo prijatno iznenadio Joooj, da mi je otić na SP za dvije godine...
touch brain wrote:sve ti je to tanko...dosta siromastva za nekog sa naseg podrucja najbolja opcija je da zivis u nekom velegradu npr mexico siti,buenos aires i slicno gdje je zivot koliko-toliko normalan..sve ostalo ti je sa konja na magarca
Ja zamišljam Brazil u prilično lošem svijetlu, tako da ja mislim da bi se tamo prijatno iznenadio Joooj, da mi je otić na SP za dvije godine...
ako zelis ici zbog koka samo napomena da je puno transvestita.. mamu im, tako se dobro upakiraju da bi 99% ljudi bilo spremno dati ruku da je zensko
Last edited by touch brain on 27/06/2012 15:57, edited 1 time in total.
ek0 wrote:Istina, zivio bi ti tamo, samo ne dugo . Sto se tice Brazila dovoljno je pogledati jednu od favela koje su mal te ne u gradu ili se naslanjaju na grad.
Sto se tice Venezuele ni tu se nebi proveo dobro, mozda cak i gore nego u Brazilu. Potrazi na googlu "barrios de Caracas".
Cile, e tu bi se mogao necemu i nadati. Santiago mi je zaista simpatican grad. U Cileu zivi dosta ljudi porijeklom odavde (Hrv. i BiH), uglavnom Hrvata, ako je vjerovati Wikipediji cca ~ 380,000 ljudi.
Ne razumijem stvarno, sav svijet hvali Brazil svi jedva cekaju da tamo idu kao turisti, samo ovdje neke Bosnje se zale i sve njima smeta ? Sve i da jeste tako kako vi pisete, gore od ovoga ovdje ne moze biti !
I siguran sam da ti nisi vidio van granica BiH, tako da pitam samo one koji imaju iskustva.
A za ovoga gore, ne idem radi "koka".
Ne razumijem stvarno, sav svijet hvali Brazil svi jedva cekaju da tamo idu kao turisti, samo ovdje neke Bosnje se zale i sve njima smeta ? Sve i da jeste tako kako vi pisete, gore od ovoga ovdje ne moze biti !
I siguran sam da ti nisi vidio van granica BiH, tako da pitam samo one koji imaju iskustva.
sta tebe tocno zanima?odlazak turisticki ili tamo zivit?
turisisticki,svakako vrijedi obici...ljudi su jako prijatni i ako nista zbog toga vrijedi otici...imas puno kriminalaca koji ce te opljackati dok kazes keks..hrana,pice,ples sve super...sjever brazila je super ako ides turisticki a juzni nebi bas preporucio
zivot u brazilu ti je jako skup...za jedan mjesec sigurno ti je potrebno 4-5 000 maraka..skolstvo je katastofa, birokracija u rangu sa nasom..pri zaposljavanju prednost uvjek imaju brazilci pa najlakse posao mozes dobiti u nekoj stanoj firmi
Ograničen si ko balkon...nađi mi Boga ti gdje sam rekao da mi smeta Brazil...samo sam konstatovao kakav je život u favelama....