Juzna Amerika

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
ice2cube

#1 Juzna Amerika

Post by ice2cube »

Koja je drzava u Juznoj Americi najpogodnija za zivot i ima li vas tamo ??

Mene naprosto zadivljuje taj dio svijeta i zapravo sve zemlje na tom kontinentu.

Samba, samba :D
BornInHell

#2 Juzna Amerika

Post by BornInHell »

Cile mi se cini najstabilnijim
ice2cube

#3 Re: Juzna Amerika

Post by ice2cube »

Od svih drzava tamo, najdraze su mi Venezuela, Brazil i Cile i nadam se da cu ih posjetiti jednog dana, a ko zna mozda i zivjeti :D
sombra

#4 Re: Juzna Amerika

Post by sombra »

Urugvaj i Chile su najrazvijenije zemlje u J.Americi, i ujedno 'najnormalnije'.
ice2cube

#5 Re: Juzna Amerika

Post by ice2cube »

sombra wrote:Urugvaj i Chile su najrazvijenije zemlje u J.Americi, i ujedno 'najnormalnije'.
Nama Bosnjama niko nije normalan ccc. Po cemu su to oni "nenormalniji" od ostalih zemalja ?
Ljepse je tamo zivjeti nego u bilo kojoj Evropskoj zemlji.
sombra

#6 Re: Juzna Amerika

Post by sombra »

Mislila sam na sigurnost, uredjenje drzave i slicno.
Venezuela mozda jeste interesantna, ali cim sunce krene da zalazi ( a to je vec oko 17:30 tokom cijele godine), svi bjeze sa plaza, nije uopste sigurno kretati se...
ice2cube

#7 Re: Juzna Amerika

Post by ice2cube »

sombra wrote:Mislila sam na sigurnost, uredjenje drzave i slicno.
Venezuela mozda jeste interesantna, ali cim sunce krene da zalazi ( a to je vec oko 17:30 tokom cijele godine), svi bjeze sa plaza, nije uopste sigurno kretati se...
To sam i pretpostavljao, ali eto.. Meni se svidja :D
Gdje ti zivis ??
insomnia78

#8 Re: Juzna Amerika

Post by insomnia78 »

ice2cube wrote:
sombra wrote:Urugvaj i Chile su najrazvijenije zemlje u J.Americi, i ujedno 'najnormalnije'.
Nama Bosnjama niko nije normalan ccc. Po cemu su to oni "nenormalniji" od ostalih zemalja ?
A ti si inace zivio tamo i u nekoj evropskoj zemlji takodje?
Joj romanticnih vidjenja iz filmova

Sent sa mog sokocala using tapatalk
ek0

#9 Re: Juzna Amerika

Post by ek0 »

-
Last edited by ek0 on 09/11/2016 13:25, edited 1 time in total.
ice2cube

#10 Re: Juzna Amerika

Post by ice2cube »

insomnia78 wrote:
ice2cube wrote:
A ti si inace zivio tamo i u nekoj evropskoj zemlji takodje?
Joj romanticnih vidjenja iz filmova

Sent sa mog sokocala using tapatalk
Bio sam u 2,3 zemlje koje su kao najrazvijenije u Evropi(nisam zivio, obilazak a i da kazem "proucavao" sam ih), nista specijalno ako se ja pitam. Lijepo da, ali ne bi ja tu zivio.

A sto se tice juzne Amerike (Brazil, Venezuela) svidja mi se njihov mentalitet, imao sam priliku i da upoznam jednu njihovu curu, lakse sa njima nego sa ovim nasim svega mi :D
B6Redhell

#11 Re: Juzna Amerika

Post by B6Redhell »

Hebo kontinent na kojem kriminal/korupcija cvijeta a zakon/vlast skoro da ne postoji. (nesto poput evropskog balkana :D )
sinuhe

#12 Re: Juzna Amerika

Post by sinuhe »

Cile je neka konzervativna podijeljena zemlja. Rasizam je dosta izrazen.
Sta ja znam, Brazil je ono sto ja smatram Juznom Amerikom :D
ice2cube

#13 Re: Juzna Amerika

Post by ice2cube »

I da jos pitam, kako otici i zivjeti u neku tamo zemlju ?
Na koji nacin i jel puno komplikovano ?
touch brain

#14 Re: Juzna Amerika

Post by touch brain »

sve ti je to tanko...dosta siromastva :sad: za nekog sa naseg podrucja najbolja opcija je da zivis u nekom velegradu npr mexico siti,buenos aires i slicno gdje je zivot koliko-toliko normalan..sve ostalo ti je sa konja na magarca
cile je najvise slican nasem (evropskom) nacinu zivota

sve ostalo je tuga i zalost

sinuhe wrote:.
ja sam se jako razocarao kada sam bio u posjeti brazilu :( ocito mi imamo iskrivljenu sliku o brazilu koja je dosta razlicita od realnosti
cyprus

#15 Re: Juzna Amerika

Post by cyprus »

touch brain wrote:sve ti je to tanko...dosta siromastva :sad: za nekog sa naseg podrucja najbolja opcija je da zivis u nekom velegradu npr mexico siti,buenos aires i slicno gdje je zivot koliko-toliko normalan..sve ostalo ti je sa konja na magarca

ja sam se jako razocarao kada sam bio u posjeti brazilu :( ocito mi imamo iskrivljenu sliku o brazilu koja je dosta razlicita od realnosti
Ja zamišljam Brazil u prilično lošem svijetlu, tako da ja mislim da bi se tamo prijatno iznenadio :mrgreen: Joooj, da mi je otić na SP za dvije godine... :oops:
touch brain

#16 Re: Juzna Amerika

Post by touch brain »

cyprus wrote:
touch brain wrote:sve ti je to tanko...dosta siromastva :sad: za nekog sa naseg podrucja najbolja opcija je da zivis u nekom velegradu npr mexico siti,buenos aires i slicno gdje je zivot koliko-toliko normalan..sve ostalo ti je sa konja na magarca

Ja zamišljam Brazil u prilično lošem svijetlu, tako da ja mislim da bi se tamo prijatno iznenadio :mrgreen: Joooj, da mi je otić na SP za dvije godine... :oops:
ako zelis ici zbog koka samo napomena da je puno transvestita.. mamu im, tako se dobro upakiraju da bi 99% ljudi bilo spremno dati ruku da je zensko :shock:
Last edited by touch brain on 27/06/2012 15:57, edited 1 time in total.
AmiĐa_Idriz

#17 Re: Juzna Amerika

Post by AmiĐa_Idriz »

ek0 wrote:Istina, zivio bi ti tamo, samo ne dugo :D . Sto se tice Brazila dovoljno je pogledati jednu od favela koje su mal te ne u gradu ili se naslanjaju na grad.

Image

Sto se tice Venezuele ni tu se nebi proveo dobro, mozda cak i gore nego u Brazilu. Potrazi na googlu "barrios de Caracas".
Cile, e tu bi se mogao necemu i nadati. Santiago mi je zaista simpatican grad. U Cileu zivi dosta ljudi porijeklom odavde (Hrv. i BiH), uglavnom Hrvata, ako je vjerovati Wikipediji cca ~ 380,000 ljudi.
Image
Još jedna iz Rio de Janeiro favela ....
ice2cube

#18 Re: Juzna Amerika

Post by ice2cube »

@Amiđaidriz

Ne razumijem stvarno, sav svijet hvali Brazil svi jedva cekaju da tamo idu kao turisti, samo ovdje neke Bosnje se zale i sve njima smeta ? Sve i da jeste tako kako vi pisete, gore od ovoga ovdje ne moze biti !
I siguran sam da ti nisi vidio van granica BiH, tako da pitam samo one koji imaju iskustva.
A za ovoga gore, ne idem radi "koka". :D
Arteta

#19 Re: Juzna Amerika

Post by Arteta »

B6Redhell wrote:Hebo kontinent na kojem kriminal/korupcija cvijeta a zakon/vlast skoro da ne postoji. (nesto poput evropskog balkana :D )
Nemoj porediti sa Balkanom,te se drzave makar razvijaju za razliku od nas :D
touch brain

#20 Re: Juzna Amerika

Post by touch brain »

ice2cube wrote:@Amiđaidriz

Ne razumijem stvarno, sav svijet hvali Brazil svi jedva cekaju da tamo idu kao turisti, samo ovdje neke Bosnje se zale i sve njima smeta ? Sve i da jeste tako kako vi pisete, gore od ovoga ovdje ne moze biti !
I siguran sam da ti nisi vidio van granica BiH, tako da pitam samo one koji imaju iskustva.
sta tebe tocno zanima?odlazak turisticki ili tamo zivit?

turisisticki,svakako vrijedi obici...ljudi su jako prijatni i ako nista zbog toga vrijedi otici...imas puno kriminalaca koji ce te opljackati dok kazes keks..hrana,pice,ples sve super...sjever brazila je super ako ides turisticki a juzni nebi bas preporucio

zivot u brazilu ti je jako skup...za jedan mjesec sigurno ti je potrebno 4-5 000 maraka..skolstvo je katastofa, birokracija u rangu sa nasom..pri zaposljavanju prednost uvjek imaju brazilci pa najlakse posao mozes dobiti u nekoj stanoj firmi
ice2cube

#21 Re: Juzna Amerika

Post by ice2cube »

Prvo turisticki, a za zivjeti mozda. I ne mora to biti Brazil, moze biti i neka druga zemlja tu.
AmiĐa_Idriz

#22 Re: Juzna Amerika

Post by AmiĐa_Idriz »

ice2cube wrote:@Amiđaidriz

Ograničen si ko balkon...nađi mi Boga ti gdje sam rekao da mi smeta Brazil...samo sam konstatovao kakav je život u favelama....
ice2cube

#23 Re: Juzna Amerika

Post by ice2cube »

Kao sto vidis, rekao sam generalno "sve njima smeta" dakle nije se odnosilo samo za tebe.

Kako otici zivjeti tamo ?
AmiĐa_Idriz

#24 Re: Juzna Amerika

Post by AmiĐa_Idriz »

ice2cube wrote:Kao sto vidis, rekao sam generalno "sve njima smeta" dakle nije se odnosilo samo za tebe.

Kako otici zivjeti tamo ?
Image
:roll: :roll:
ice2cube

#25 Re: Juzna Amerika

Post by ice2cube »

:lol:
Moze i brodom.. :D
Post Reply