Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Revolucionar ★ wrote: ↑03/01/2020 17:19
Koji motor je best buy kod Skode Rapid 13-15 godiste. Planira se zamjena vozila ove godine, Skoda izgleda solidno za odnos ulozeno-dobiveno, ali vidim da je u ponudi dosta motora. Je li 1.6 tdi kod nje taj neki s falinkama sto se na forumu spominju ?
Revolucionar ★ wrote: ↑03/01/2020 17:19
Koji motor je best buy kod Skode Rapid 13-15 godiste. Planira se zamjena vozila ove godine, Skoda izgleda solidno za odnos ulozeno-dobiveno, ali vidim da je u ponudi dosta motora. Je li 1.6 tdi kod nje taj neki s falinkama sto se na forumu spominju ?
1.2 TSI 105 ks sa manuelni mjenac sa 6 brzina je dobar izbor. Ali ako hoces dizel odna bi uzejo sa 1.6 tdi sa 105 ks. 1.6 tdi je vrlo pouzdan samo sto je kvaliteta Skodu Rapid nije nesto najbolje.
Ako je samo čista pouzdanost i ekonomičnost u pitanju, mislim da je najbolja opcija stari provjereni 1.6 MPI benzinac, po mogućnosti sa ugrađenim plinom.
Jednostavan motor stare konstrukcije, a sa plinom i jako ekonomičan.
Jel ima gdje uzeti nesto za kedere, a da nije ovaj belif domaci jer mi se lose pokazao. Drugi dan zaljepila vrata
Neki jači proizvodjac, nesto, gdje sta kako?
Jel ima gdje uzeti nesto za kedere, a da nije ovaj belif domaci jer mi se lose pokazao. Drugi dan zaljepila vrata
Neki jači proizvodjac, nesto, gdje sta kako?
Uzmi ba silikonski sprej i nasprejaj kedere, ili uzmi vazelina u DM i na vatu ga stavi pa premazi ....
Gdje ima uzeti?
Pravi li kakav belaj kasnije kad ljeto dodje, ostaju li kakvi tragovi kako funkcionise - prvi put za ovo cujem drugar
Ma nema tragova, ovo ti je podmazivac, antiadheziv itd. Mislim da mozes i venjske plasticne dijelove njima zastititi da dobiju sjaj. Imas vala u svakoj radnji, pa cak i u merkatoru, bingu i sl.
Ma nije frka ni platiti toliko ako je dobro
Zbog posla mi je bitno ujutru kad idem da me ne doceka zaledjena vrata, a nemam se kad peglati to da mazem svako par dana
Koliko funkcionise vremenski to na autu kada se jednom nanese?
Imas pakovanja i od 250 ml i 150 ml raznih proizvodjaca, mozes pogledati u prodavnicama opreme za bicikle, posto ih oni koriste za podmazivanje
Traje do zauvijek
barem moje iskustvo
Continental wrote: ↑03/01/2020 23:12
Cekaj, naprskas jednom i vrata vise ne lede godinama??
Ja na astri G naprsko jednom kedere i vrata sa unutrasnje strane, i bravicu za svaki slucaj, mada je na daljinski bilo otkljucavanje. I nikad vise poslije toga. Ali eto moazi ih svake zime jednom ako ne vjerujes, opet neces potrositi bocicu spreja za 3 zime.
Ne sapire se cudo i to je jebada ako ti ostane negdje fleka.