Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
DonV

#24826 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonV »

Muhamed Đakmić wrote:Muzurovićev prvi mandat mi se više svidio. Drugi jeste pravio pitu od govana što se kaže, ali nije to to bilo jednostavno.

Ne znam zašto je Baka ubleha, s obzirom na ekipu kojom je raspolagao, rezultati su bili super.
:shock:

Baka je imao malo je reci soldinu ekipu pogotov za Portugal 2004 pa kasnije i klf. za SP u Njemackoj ali sjetimo se pa on je u 2kolu znao da posle sto mlatne Maltu jadnu od drugog kola pravi historijsku tekmu tj. donji od Madjarske ode u Moldaviju i tamo.. dodje Grcka metne 4 komada, cao Baka.
Sergej golgeter BL igra libera :-)
Jerkovici, Kerkezi itd.. savez da ne pricam :oops: :oops: :oops:

Mada su nas tad i sudije krale itekako :(

jeza u ledja

#24827 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Neke druge repke se dignu za cas. Nama treba sto godina da se popnemo stepenicu po stepenicu.

Neke tamo Latvije, Slovacke, Slovenije, Ukrajine, u par godina iz nicega otisli na veliko takmicenje. Mi mic po mic. Tuga brate.

Ja se sjecam pred Francusku, kontam znam da ce biti tesko ih uzeti, al jebiga uvijek ima baraz, a necemo opet valjda izvuci Portugal. I onda te digne onaj Dzekin evrogol, i kontas evo ga, i onda penal 10 minuta do kraja, i onda dan poslije izvuces Portugal. Pa mislim ono, da glavom udaras od zid.

Mi smo zadnja, ali zadnja reprezentacija ovako negdje srednje velicine u Evropi, da se nikad nismo plasirali nigdje. Usudicu se reci u svijetu ne postoji reprezentacija kojoj je prekipilo ovoliko.
TheMule

#24828 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by TheMule »

jeza u ledja wrote:Neke druge repke se dignu za cas. Nama treba sto godina da se popnemo stepenicu po stepenicu.

Neke tamo Latvije, Slovacke, Slovenije, Ukrajine, u par godina iz nicega otisli na veliko takmicenje. Mi mic po mic. Tuga brate.

Ja se sjecam pred Francusku, kontam znam da ce biti tesko ih uzeti, al jebiga uvijek ima baraz, a necemo opet valjda izvuci Portugal. I onda te digne onaj Dzekin evrogol, i kontas evo ga, i onda penal 10 minuta do kraja, i onda dan poslije izvuces Portugal. Pa mislim ono, da glavom udaras od zid.

Mi smo zadnja, ali zadnja reprezentacija ovako negdje srednje velicine u Evropi, da se nikad nismo plasirali nigdje. Usudicu se reci u svijetu ne postoji reprezentacija kojoj je prekipilo ovoliko.
Mi nismo srednje vec male velicine jarane. Inace, dogurali smo dugo. Kad se samo sjetim iscekivanja Baljicevih slobodnih udaraca jer su oni bili najveca sansa da zabijemo go... :run: ta tamna vremena od njih se najezim.
jeza u ledja

#24829 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Mi smo na granici srednje i male zemlje, recimo u nekoj kombinaciji populacije i fudbalskog talenta.

Sve zemlje ispod nas su male zemlje, sto fudbalski sto populacijski, i samo njih dvije su bile na velikim takmicenjima u zadnjih 20 godina (Slovenija i Latvija). Od ovih iznad nas, samo Bjelorusija nikad nije bila na takmicenju, Finska je eto nesto veca zemlja populacijski, ali tesko da se oni uopste racunaju kao fudbalska bilo sta. Od ovih ostalih haj da kazem srednjih, jedino Madjarska nije bila na velikom takmicenju od kad mi postojimo, no oni su jelte bili sila nekad davno. Bugarska, ne sjecam se kad je zadnji put, ali bili su bar jednom u 90im. Skotska isto nije podugo, ali i za njih vazi kao za Bugarsku.
Inace, mislim da su i Luksemburg i S. Irska nekad davno bili na velikim smotrama.

Svi ostali, redom: Norveska, Svedska, Danska, Belgija, Svicarska, Austrija, Poljska, Ceska, Slovacka, Rumunija, Hrvatska, Srbija, Turska, Grcka, Rusija, Ukrajina, Irska, svi su bili na velikim smotrama. Te su zemlje u nekom globalnom smislu nas rang i uvijek ce tako biti. Dodaj tu jos Madjarsku i Bugarsku i to je taj krug srednjih zemalja. Slovenija je tu ispala izuzetak. I Izrael je u tom rangu, ali i oni su nekad davno bili na takmicenju. I Vels je nekad bio na SP.
Kazahstan je velika zemlja, ali tek su poceli.

Znaci od danasnjih UEFA clanica, ove nisu bile nikad nigdje: BiH, Bjelorusija, Finska, Estonija, Crna Gora, Makedonija, Albanija, Kazahstan, Gruzija, Azerbejdzan, Armenija, Moldavija, Kipar, Malta, San Marino, Lihtenstajn, Andora i Farski Otoci...mozda sam nekog zaboravio.
Doslovce sve ove zemlje su uvijek za nas bile nizi rang, a danas pogotovo.

Jos kad pogledamo FIFA ranking, vrijednost tima, ma mi smo odavno trebali biti na velikom takmicenju.
Crvena Tifoza

#24830 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Crvena Tifoza »

jeza u ledja wrote:Mi smo na granici srednje i male zemlje, recimo u nekoj kombinaciji populacije i fudbalskog talenta.

Sve zemlje ispod nas su male zemlje, sto fudbalski sto populacijski, i samo njih dvije su bile na velikim takmicenjima u zadnjih 20 godina (Slovenija i Latvija). Od ovih iznad nas, samo Bjelorusija nikad nije bila na takmicenju, Finska je eto nesto veca zemlja populacijski, ali tesko da se oni uopste racunaju kao fudbalska bilo sta. Od ovih ostalih haj da kazem srednjih, jedino Madjarska nije bila na velikom takmicenju od kad mi postojimo, no oni su jelte bili sila nekad davno. Bugarska, ne sjecam se kad je zadnji put, ali bili su bar jednom u 90im. Skotska isto nije podugo, ali i za njih vazi kao za Bugarsku.
Inace, mislim da su i Luksemburg i S. Irska nekad davno bili na velikim smotrama.

Svi ostali, redom: Norveska, Svedska, Danska, Belgija, Svicarska, Austrija, Poljska, Ceska, Slovacka, Rumunija, Hrvatska, Srbija, Turska, Grcka, Rusija, Ukrajina, Irska, svi su bili na velikim smotrama. Te su zemlje u nekom globalnom smislu nas rang i uvijek ce tako biti. Dodaj tu jos Madjarsku i Bugarsku i to je taj krug srednjih zemalja. Slovenija je tu ispala izuzetak. I Izrael je u tom rangu, ali i oni su nekad davno bili na takmicenju. I Vels je nekad bio na SP.

Znaci od danasnjih UEFA clanica, ove nisu bile nikad nigdje: BiH, Bjelorusija, Finska, Estonija, Crna Gora, Makedonija, Albanija, Kazahstan, Gruzija, Azerbejdzan, Armenija, Moldavija, Kipar, Malta, San Marino, Lihtenstajn, Andora i Farski Otoci...mozda sam nekog zaboravio.

Jos kad pogledamo FIFA ranking, vrijednost tima, ma mi smo odavno trebali biti na velikom takmicenju.

I sada kada sagledas situaciju kako stvari funkcionisu u Savezu, sa cudjenjem slobodno mozes reci pa kako smo mi opstali sve ove godine. Sjecas li se press konferencija kada se samo cuje glas Bake ili Munje u pozadini a nista ne vidis od dima u prostoriji. Kakvi su sve, vise ne znam ni kako da ih nazovem, radili u zgradi Saveza zamanta se covjeku.

Sada su stvari drugacije. Sad imas minimalno 50 ljudi koji zavrsavaju od sitnice do velikih poslova da bi sve funkcionisalo kako treba.
Muhamed Đakmić

#24831 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

ultima_palabra wrote:Pa imao je Baka one prve kvalifikacije strašnu ekipu... po imenima možda bolju od sadašnje http://www.uefa.com/uefaeuro/season=200 ... index.html

Kasnije je zanemarivao neke dobre igrače u korist nekih drugih s kojima je imao tal... mada je tada i savez bio drugačiji nego sad.

Loš trener, sa ponekim bljeskom.
Pa ne bih rekao da je ovo i blizu trenutne ekipe. Napad nam je sad bolji, vezni red se ne može ni porediti, jedino je odbrana bila bolja.
ultima_palabra

#24832 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Muhamed Đakmić wrote:
ultima_palabra wrote:Pa imao je Baka one prve kvalifikacije strašnu ekipu... po imenima možda bolju od sadašnje http://www.uefa.com/uefaeuro/season=200 ... index.html

Kasnije je zanemarivao neke dobre igrače u korist nekih drugih s kojima je imao tal... mada je tada i savez bio drugačiji nego sad.

Loš trener, sa ponekim bljeskom.
Pa ne bih rekao da je ovo i blizu trenutne ekipe. Napad nam je sad bolji, vezni red se ne može ni porediti, jedino je odbrana bila bolja.
Kažem samo kad gledaš imena i klubove u kojim su igrali... ova sad ekipa ima kontinuitet, bolji su tim, imaju bolji savez i selektora.
DonV

#24833 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonV »

Imali gdje intrv. Papeta, Havaz Sporta sto je danas izasao..

Valjda je spominjao malog Arslanagića.
TheMule

#24834 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by TheMule »

jeza u ledja wrote:Mi smo na granici srednje i male zemlje, recimo u nekoj kombinaciji populacije i fudbalskog talenta.

Opet se ne slazem s tobom. Turska ima 75 miliona ljudi, mi 3-4 miliona. Geografski veca, jaca ekonomija, jaca liga itd. Ovo ne racunajuci njihovu dijasporu koja je sigurno 10 puta jaca od nase.

Mi smo upravo u rangu Finske, Bjelorusije, Crne Gore, Makedonije. Zemlje kao sto su Izrael, Bugarska, Madjarska itd igraju malo duze od '96. zar ne, naravno da su se nekad kvalifikovali u proteklih 70 godina. Srbi i Hrvati nisu morali uvoditi sitem poslije rata, mi jesmo. A evo, gdje su ti sad Srbi?

Svidjalo se to nekom ili ne, mi smo upravo u rangu ovih zemalja, a ne sa Turskom, Rusijom, Danskom itd. Ispod nas su samo Malta, Farski Otoci, itd. Pa mi imamo jednog igraca svjetske klase i upravo sad i poslijednjih par kvalifikacija udaramo iznad naseg dometa. Zato mi je mrsko kad vidim kad nasi navijaci opletu po Susicu/Ciri ko da ovi imaju fond igraca od koji 30-50 njih igraju u Premijer ligi. :bih:
Last edited by TheMule on 13/09/2013 19:59, edited 1 time in total.
Artest

#24835 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

Prosjecna ekipa, koju bi preporodio igrac profila Medunjanina, a kamoli Misimovica ili Pjanica.
Nekoliko ciklusa nismo imali desetku, tj. sve do pojave Misimovica.
svi u napad

#24836 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by svi u napad »

Ljudi ostavite se proslosti. Hvala svima na svemu sto su uradili. Mi nismo naucili radovati se. Nasi politicari su toliko unistili nas narod da je to bogu plakati. Hej ljudi mala BiH je tako blizu mundijala. Uzivajmo u tome. Pola stanovnistva BiH navija za druge drzave i ne zeli nista dobro (ili su ravnodusni) svojoj domovini. 2 miliona voli svoju repku i drzavu i iz inata zeli pokazati da nas ne mogu unistiti. Ranije sam pisao da mislim da Pape treba ostati jos jedan ciklus (EP) uz repku jer ce poslije biti tretiran kao ozbiljan trener i dobit ce neku bolju ekipu da trenira (nesto kao Bilic). Molio bih ga da u buducnosti ne bude tvrdoglav i da radi na taktickom usavrsavanju. Takodjer bih ga molio da shvati da repka nije Merhamet i da u buduce moraju igrati najspremniji igraci. To znaci da nema starih zasluga za prvih 11. Svima hvala za sve ucinjeno ali mi idemo u Brazil i tamo se ne trebamo brukati jer imamo dobru ekipu. Sa Kolasincem dobivamo jos jednog extra igraca koji moze igrati na vise mjesta. Mi moramo iskoristiti zanos i ljubav koji su sada prisutni u i oko repke. Mi cemo imati dobru repku jos 5-6 Godina i onda ce se desiti pad (ne bih ovo volio ali...). Jos jednom zelim da se zahvalim velikom gospodinu Ivici Osimu koji je spasio repku od iskljucenja iz takmicenja, te ucinio sve za normalizaciju stanja u Savezu (sjetite se posjete Dodiku). Pored njega hvala nasoj dijaspori koja je dala (i davace jos abd) nekoliko velikih fudbalera, kao i veliki broj najvatrenijih i najboljih navijaca nase repke. Gospodin Begic takodjer radi dobar posao i nek samo tako nastavi. Velika vecina i ne shvata sta znaci repka i u kakvim problemima je ona bila. Pa nije Ciro tolika budala da ono oko Misketa slucajno izjavi. Sjetite se Munje i potpisa da smo mi inicirali nered u Beogradu itd. Politicari se boje repke i njenog uspjeha mada ce mnogi otici u Brazil na njen i nas trosak. Evo u "glasu srpskom" napisali [b]"nasa" pa to morali brisati/izbaciti nakon par sati. Policija otima zastavu hrvatu koji voli svoju domovinu i jos ga tuce zato. Ljudi budimo sretni i zadovoljni. Ovo nece trajati vjecnost. Druga ili treca generacija otjeranih Bosanaca i Hercegovaca nece biti toliko vezana za svoju bivsu domovinu i nas rudnik ce presusiti jer nasa liga nece biti jaka jos 30 Godina (daj boze da grijesim). Zbijmo redove i budimo jedinstveni. Kritikujmo i diskutujmo argumentovano ali nemoj te nasjedati na provokacije. Mi jos uvijek imamo puno neprijatelja kojima uspjeh nase repke smeta. Odlaskom u Brazil i dobrim igrama tamo vjerujte da ce se smanjiti broj onih koji ne vole svoju domovinu. Susicu samo naprijed, puno si ucinio (jes da si pogrijesio u zadnje 2 tekme - svako ima pravo na gresku) i jos ces puno dobroga uciniti za nas. Imas dobre momke koji zele obradovati narod i sebe, te zbog sviju nas te jos jednom molim gledaj kasete, pricaj sa Osimom i drugim pametnim ljudima jer vise ljudi vise zna i bolje vidi. Mi cemo biti iznenadjenje u Brazilu. Naprijed nasi najdrazi momci. Vi koji ste citali ovu ponjavu a volite i navijate za svoju jednu i jedini domovinu ostajte mi zdravo i zivo, te sretni i veseli bili.
TheMule

#24837 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by TheMule »

svi u napad wrote:Ljudi ostavite se proslosti. Hvala svima na svemu sto su uradili. Mi nismo naucili radovati se. Nasi politicari su toliko unistili nas narod da je to bogu plakati. Hej ljudi mala BiH je tako blizu mundijala. Uzivajmo u tome. Pola stanovnistva BiH navija za druge drzave i ne zeli nista dobro (ili su ravnodusni) svojoj domovini. 2 miliona voli svoju repku i drzavu i iz inata zeli pokazati da nas ne mogu unistiti. Ranije sam pisao da mislim da Pape treba ostati jos jedan ciklus (EP) uz repku jer ce poslije biti tretiran kao ozbiljan trener i dobit ce neku bolju ekipu da trenira (nesto kao Bilic). Molio bih ga da u buducnosti ne bude tvrdoglav i da radi na taktickom usavrsavanju. Takodjer bih ga molio da shvati da repka nije Merhamet i da u buduce moraju igrati najspremniji igraci. To znaci da nema starih zasluga za prvih 11. Svima hvala za sve ucinjeno ali mi idemo u Brazil i tamo se ne trebamo brukati jer imamo dobru ekipu. Sa Kolasincem dobivamo jos jednog extra igraca koji moze igrati na vise mjesta. Mi moramo iskoristiti zanos i ljubav koji su sada prisutni u i oko repke. Mi cemo imati dobru repku jos 5-6 Godina i onda ce se desiti pad (ne bih ovo volio ali...). Jos jednom zelim da se zahvalim velikom gospodinu Ivici Osimu koji je spasio repku od iskljucenja iz takmicenja, te ucinio sve za normalizaciju stanja u Savezu (sjetite se posjete Dodiku). Pored njega hvala nasoj dijaspori koja je dala (i davace jos abd) nekoliko velikih fudbalera, kao i veliki broj najvatrenijih i najboljih navijaca nase repke. Gospodin Begic takodjer radi dobar posao i nek samo tako nastavi. Velika vecina i ne shvata sta znaci repka i u kakvim problemima je ona bila. Pa nije Ciro tolika budala da ono oko Misketa slucajno izjavi. Sjetite se Munje i potpisa da smo mi inicirali nered u Beogradu itd. Politicari se boje repke i njenog uspjeha mada ce mnogi otici u Brazil na njen i nas trosak. Evo u "glasu srpskom" napisali [b]"nasa" pa to morali brisati/izbaciti nakon par sati. Policija otima zastavu hrvatu koji voli svoju domovinu i jos ga tuce zato. Ljudi budimo sretni i zadovoljni. Ovo nece trajati vjecnost. Druga ili treca generacija otjeranih Bosanaca i Hercegovaca nece biti toliko vezana za svoju bivsu domovinu i nas rudnik ce presusiti jer nasa liga nece biti jaka jos 30 Godina (daj boze da grijesim). Zbijmo redove i budimo jedinstveni. Kritikujmo i diskutujmo argumentovano ali nemoj te nasjedati na provokacije. Mi jos uvijek imamo puno neprijatelja kojima uspjeh nase repke smeta. Odlaskom u Brazil i dobrim igrama tamo vjerujte da ce se smanjiti broj onih koji ne vole svoju domovinu. Susicu samo naprijed, puno si ucinio (jes da si pogrijesio u zadnje 2 tekme - svako ima pravo na gresku) i jos ces puno dobroga uciniti za nas. Imas dobre momke koji zele obradovati narod i sebe, te zbog sviju nas te jos jednom molim gledaj kasete, pricaj sa Osimom i drugim pametnim ljudima jer vise ljudi vise zna i bolje vidi. Mi cemo biti iznenadjenje u Brazilu. Naprijed nasi najdrazi momci. Vi koji ste citali ovu ponjavu a volite i navijate za svoju jednu i jedini domovinu ostajte mi zdravo i zivo, te sretni i veseli bili.

Bravo svi u napad. Upravo ono sto sam gore htio reci. Mi imamo male kapacitete i kad se mjeri po tom, igramo fenomenalno. Ne vjerujem ni ja da cemo izdrzati dugo ovim tempom, ali bice bolje nego sto je bilo 90tih i na pocetku 2000tih.
jeza u ledja

#24838 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

TheMule wrote:

Opet se ne slazem s tobom. Turska ima 75 miliona ljudi, mi 3-4 miliona. Geografski veca, jaca ekonomija, jaca liga itd. Ovo ne racunajuci njihovu dijasporu koja je sigurno 10 puta jaca od nase.

Mi smo upravo u rangu Finske, Bjelorusije, Crne Gore, Makedonije. Zemlje kao sto su Izrael, Bugarska, Madjarska itd igraju malo duze od '96. zar ne, naravno da su se nekad kvalifikovali u proteklih 70 godina. Srbi i Hrvati nisu morali uvoditi sitem poslije rata, mi jesmo. A evo, gdje su ti sad Srbi?

Svidjalo se to nekom ili ne, mi smo upravo u rangu ovih zemalja, a ne sa Turskom, Rusijom, Danskom itd. Ispod nas su samo Malta, Farski Otoci, itd. Pa mi imamo jednog igraca svjetske klase i upravo sad i poslijednjih par kvalifikacija udaramo iznad naseg dometa. Zato mi je mrsko kad vidim kad nasi navijaci opletu po Susicu/Ciri ko da ovi imaju fond igraca od koji 30-50 njih igraju u Premijer ligi. :bih:
Nismo u rangu Finske, Bjelorusije, Crne Gore i Makedonije. Jednostavno kod nas je fudbal popularniji sport nego u ove prve dvije, a veca smo zemlja nego ove druge dvije. Pogledaj broj nasih igraca vani. Sve su ove lige za kurac, tako da ti to moze biti dobar pokazatelj jer ne moras gledati lokalnu ligu. Ne moramo gledati samo ove vrhunske, pogledaj broj nasih u drugim i trecim ligama Njemacke, Austrije, Svice i Skandinavije. Nisu cak ni svi originalna dijaspora.
Mozda je Turska malo pretjerano, ali sve ove druge pobrojane zemlje dugorocno jesu nas rang. Ekonomija jeste faktor, ali daleko od presudnog. Mozda da poredis Afriku sa Evropom pa hajde. Cak sta vise, losa ekonomija moze biti POZITIVAN faktor, jer masa nasih talenata se bavi samo sa 2-3 jeftinija sporta, a ne sa skijanjem, hokejom, plivanjem, i milion drugih sportova za sta treba infrastuktura, oprema, sponzori, jak drzavni aparat, te raznorazni drugi uvjeti koji kod nas ne postoje. Zato imamo toliko talenata u fudbalu, a ne u vaterpolu.

Cijela Juga je uvijek bila dobra u fudbalu, od kad se taj sport igra. Bar cetvrtina tih fudbalera su bili Bosanci/Hercegovci. Jednostavno talenat za taj sport je veci nego u recimo Skandinaviji ili zemljama bivseg SSSRa, tj. djeca se tamo bave i nekim pametnijim stvarima. :D

Mi smo rang gore pobrojanih zemalja, a ne Bjelorusije, uvijek smo bili i bicemo. Dakle to nema veze samo sa ovom generacijom fudbalera.

PS: Sto se tice dijaspore, i njih ce biti u buducnosti. Cak sta vise, mislim da ce ih biti i jos vise nego do sada.
shalla

#24839 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

jeza u ledja wrote:
TheMule wrote:

PS: Sto se tice dijaspore, i njih ce biti u buducnosti. Cak sta vise, mislim da ce ih biti i jos vise nego do sada.
Iskreno, ovo je nešto čega sam se plašio prije 5-6 godina međutim dobro je, pojavljuju se uvijek neka nova imena tako da više nemam bojazni:mrgreen:

Sent from my HTC One
jeza u ledja

#24840 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Hvala bogu da se i s tobom u necemu slazem. :D

Ja isto to sam bas htio reci. I ja sam do nedavno mislio upravo suprotno, da taj izvor presusuje, ali mi se sada cino obratno. Prvo reprezentacija je popularnija, drugo sve je normalnije promjeniti drzavljanstvo.

Pogledajmo broj ljudi koji su izmjenili fudbalsko drzavljanstvo da bi dosli kod nas i broj od ranije. Ko je uopste bio ranije?

Misimovic, Pjanic, Begovic, Hajrovic, Lulic, Bicakcic, Kolasinac, Mujdza, Medunjanin. Cijeli prvi tim haman. :D

Uz to, Ibisevic je imao opciju igranja za SAD, moguce i Salihovic za GER(?), Pandza za CRO, Spahic za CRO. itd.

Koliko igraca je bilo prije 2005e koji su igrali za nekog drugog pa onda za nas?
cvrčak_na_hedonizmu

#24841 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Nakon prve utakmice, brodolom. Kontam zar selektor nije shvatio da Misimović,Pjanić, Medunjanin ne mogu zajedno igrati protiv ozbiljnijih reprezentacija. Na početku druge shvatam da nije i da očito nikada neće shvatiti. Elaborirao odavno sve manjkavosti takve formacije što se vidjelo u dvomeču protiv Slovačke.

Allahov put 2 :D

Izete, ljubim ti kopačku, Safete ljubim ti ruku koja mu je pokazala da uđe u igru i glavu koja ga je pozvala u reprezentaciju.

Kritika ima, al nije vrijeme i mjesto :D
Crvena Tifoza

#24842 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Crvena Tifoza »

jeza u ledja wrote:Hvala bogu da se i s tobom u necemu slazem. :D

Ja isto to sam bas htio reci. I ja sam do nedavno mislio upravo suprotno, da taj izvor presusuje, ali mi se sada cino obratno. Prvo reprezentacija je popularnija, drugo sve je normalnije promjeniti drzavljanstvo.

Pogledajmo broj ljudi koji su izmjenili fudbalsko drzavljanstvo da bi dosli kod nas i broj od ranije. Ko je uopste bio ranije?

Misimovic, Pjanic, Begovic, Hajrovic, Lulic, Bicakcic, Kolasinac, Mujdza, Medunjanin. Cijeli prvi tim haman. :D

Uz to, Ibisevic je imao opciju igranja za SAD, moguce i Salihovic za GER(?), Pandza za CRO, Spahic za CRO. itd.

Koliko igraca je bilo prije 2005e koji su igrali za nekog drugog pa onda za nas?
Nije imao tu opciju, jer ga niko nikad nije zvao da bude dio te reprezentacije.
In an exclusive interview with Jack Bell of the New York Times, Ibisevic revealed that he would have considered playing for the U.S. national team, but wasn't approached:

"I have a green card and my sister is a citizen. But I never had anybody coming up to me asking me, nothing really," Ibisevic told the New York Times. "I had a couple of guys who played with me and had some contacts with national team, Johnny DiRaimondo.

"We played on same college team and did pretty good. He thought I had some qualities to play for national team, but I never had people coming to me to ask. At the time I would have considered it, I really liked the whole situation with St. Louis, and probably if someone would have approached me I probably would have played for the U.S. national team. It is difficult now to talk about because it already past. It would have been possible of course, after all that I got by moving to America, it was very nice, I would of course considered giving something back."
jeza u ledja

#24843 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Ma dobro sad ja to vise generalizujem da bi docarao situaciju. :D

Opcija na nekom dugom stapu je postojala.
nKrkan

#24844 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nKrkan »

Kad god Pape kaže za neku repku oni su bili na SP ili EP mi vazda pobjedimo
Brkooo

#24845 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Brkooo »

BHF_Manijak

#24846 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

jeza u ledja wrote:Neke druge repke se dignu za cas. Nama treba sto godina da se popnemo stepenicu po stepenicu.

Upravu si, ali ako ce nam to garantovati neku konstatntu i "sigurnost" u tom vrhu, onda mi je draze ovako mic po mic, iako je zaista frsutrirajuce, bar u odnosu na to kakve su sve Ž ekipe dosad igrale SP ili EP!
Dakle ako ovo znaci konstantu, onda nek' ide i ovako, nego da budemo tipa Latvije, koja je otisla na ono EP u Portugal, a kasnije postali sprdancija i ispodprosjecna ekipa.
north

#24847 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

:thumbup: Nisam čuo za ovog Arslanagića, možda je do mene :oops: ....ali samo 20 kuka, standardan u mladoj repci Belgije plus standardan u Standardu :D ....e to obećava na prvu....odlično za ova dva igrača ,naročito za Kolašinca :thumbup: :bih:
jeza u ledja

#24848 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Ne mozes standardnijeg igraca nac od tog. :D
Korisničkoime

#24849 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

Ma nije standardan znaš naše "novinare" prošle je sezone odigrao oko 10 utakmica ove sezone mislim da nije igrao ni jednu na jednoj mislim nije ga bilo ni na klupi. Eh sada izgleda da dobija više vremena u Europa ligi. Mislim ako i dođe da će više vremena da provede u mladoj repki.
Idemedosumom

#24850 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Idemedosumom »

Ne trebamo ni s stoperima pretjerat sad :D
Locked