Evo ga šesti identitet. Hajmo još malo. Ovo bolje nego komediju kakvu gledati
O zone, nisam nikoga sa foruma vrijeđao, ako su se dotični prepoznali njihov problem. Boli ih ovo puno sto samo potvrđuje da sam ja u pravu. U nervozi nasumično spominju imena, izgleda da im je spomenuti utjerao neki strah u kosti pa im se svuda priviđa ili samo lupaju ko Maksim po diviziji što nije isključeno. Sve dok ne nalete i ne spomenu neku budalu al samo naprijed.
Hajmo dalje,...
Umjesto da radite u grasu, bolje vam je da režirate kakvu komediju, imate talenta
Kad smo kod komedije od javnog prijevoza, tramvaji uopšte ne griju, izgleda da su im grijače povadili. Češki tramvaji ko ledara, turski isto tako. Užas. Ne bi me čudilo da su i grijače zavrnuli samo ne znam za šta ih mogu iskoristiti.
Stečaj Grasa i Likvidacija je jedino rješenje. To se vidi i na forumu. Ljudi hluciniraju i takvi su za volanom. O revizorima je sve rečeno, slika iznad govori više od hiljadu riječi.
Ranije sam govorio da novi Gras treba zaposliti korisnu radnu snagu iz ugašenog Grasa ali sad mislim da bi oni bili samo karcinom koji bi uništio i novu firmu. Kleptomanija je neizlječiva bolest. Samo ne znam odakle narodu više strpljenje da trpi ovaj teror adanoooo kolektiva. Zabijaju se minibusima u privatne automobile, otpadaju im točkovi, tramvaji kasne po 30 minuta i kad dođu unutra je neizdrživo hladno. Radnici umjesto da rade i učine prijevoz boljim, oni se svađaju samnom na forumu i još mogu tužbu pokupiti od spomenutih osoba koje blage veze nemaju samnom niti ih poznajem. Al to je njihov problem, ne moj. Tramvaj koristim jednom u mjesec dana, ne zavisim od njih al ne mogu da gledam kako došle uništavaju nešto što smo mi gradili godinama. I mi i naši očevi. Sjećam se prije rata prijevoza, dok je još bio Gras a ne adanoooo kolektiv, tramvaji dolazili tačno u minut. Unutra topli i čisti, autobusi nikad nisu kasnili, trolejbus išao do Vogošće. Sjećam se da je prijeratni Gras imao u planu trolejbus do Visokog i do Podhrastova. Danas nisu u stanju elektrificirati ni dionicu do Vogošće iako je od rata prošlo više od dvije decenije. Od kako su dobili prvu donaciju iz Ankare, Mercedes autobuse, do dan danas žive od donacija i ponešto usput i zavrnu ispod ruke.
Otjerali su Bimu, haj neka Bimo i ne valja al poslije otjeraše i Hasana Bašića. Čovjeka koji je krenuo da zavodi red ali ne odgovara to Himzaniji i njegovim pajdašima (forumašima također) jer što bi oni radili u uređenoj firmi kad mogu finu "Uzmi Šemso koliko mu drago".
Al kako god, pitanje dana kada će se ugasiti a mi, nadam se, dobiti prijevoz kakav zaslužujemo. Neradnicima ne treba dozvoliti ni na biro da se zaposle. Kad nisu ni do sada radili, ne moraju ni od sada.
Da su htjeli, do sada su mogli preuzeti firmu na sebe i uzeti posao u svoje ruke. Nešto kao što je Dita Tuzla uradila. Zbog svega nabrojanog, nije mi ih žao ni 1%. Sami pali, sami se ubili.