Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Kofer

#2476 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Kofer »

Zna li neko starnicu za povoljne mobitele do 50 km?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2477 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by un1ted »

Kofer wrote:Zna li neko starnicu za povoljne mobitele do 50 km?
Stace ti to smece !? Tesko da i postoji...dobit ces X rakova.
Mehemed
Vozim: automobil

#2478 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

un1ted wrote:
Ima onih po 25-30KM obicnih u boji i VGA kamerom sa Dual SIM-om, ali nisam znao da toliko zrace ti Kineski mobiteli
newlevel

#2479 Re: AW: Internet kupovina iz inostranstva

Post by newlevel »

Pozzz raja, pratim redovno ovu temu, ali nisam uspio procitati nesto sto me vec duze zanima. Da li je neko kupovao laptop preko ebaya. Da li bi bilo pametno ?

Sent from my Sony Xperia
kloniran

#2480 Re: AW: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kloniran »

newlevel wrote:Pozzz raja, pratim redovno ovu temu, ali nisam uspio procitati nesto sto me vec duze zanima. Da li je neko kupovao laptop preko ebaya. Da li bi bilo pametno ?

Sent from my Sony Xperia
Vidi isplati li ti se davati jos oko 30% poreza, carine, pregleda... na tu cijenu koju bi platio.
Kofer

#2481 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Kofer »

un1ted wrote:
Štaću kada je carina visoka,moram se ograničiti.
daramo

#2482 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by daramo »

Imaš na pandawill.com i mnogim shopovima jeftinih band telefona ali ne znam šta će ti kad za npr. 100KM+40KM možeš kupiti odličan smartphone, izbjegavaj kopije jer to ništa ne valja, uzmi neki kineski brand telefon.

http://www.pandawill.com/mobile-phone-c ... -c262.html

Ja sam neki dan naručio Lenovo A390 za 110KM, odličan mobitel, malo poznatiji brand, 4incha ekran, gps, wifi, dual core, 512mb rama, lokaliziran android, za tu lovu kod nas nebi mogao kupiti ni pristojan java telefon.

Carina i pdv se svugdje plaća, sad je druga stvar što nas levate s nekim izmišljenim dodatnim troškovima, tako nam i treba kad se ne znamo buniti.

Opet i s tim dadžbinama izađe jeftinije nego kod naših lihvarskih prodavača.
hamzah

#2483 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by hamzah »

Moze li opet pomoc,
narucio sam sa stranice zavvi.com i unio sam sve podatke sa kartice i onda mi se ovo pojavilo

"Order Completed
Thank you, your order has been received.
You will be sent a confirmation email shortly, please keep this email for future reference.

Your order number is: (OSMOCIFRENI BROJ)."
sta dalje trebam ???
HITNOOO
Mehemed

#2484 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

hamzah wrote:Moze li opet pomoc,
narucio sam sa stranice zavvi.com i unio sam sve podatke sa kartice i onda mi se ovo pojavilo

"Order Completed
You will be sent a confirmation email shortly, please keep this email for future reference.

sta dalje trebam ???
HITNOOO
Ne znas Engleski?
Narucio si, i cekaj sad dok ti stigne
DanteX

#2486 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by DanteX »

Neki dan sam pitao kako to fercera sa carinom i sl. kada sam htio kupiti duksericu preko neta, tačnije ebay. Ali ispostavilo se da najveću majicu koju imaju je xxxl tj. širina te majica u ramenima je 48 cm. A moja širina je 55 cm. Nisam uopšte debeo, čak naprotiv, smršao sam :D
A te dukserice su neke ultra male dukserice, nelogičnih proporcija.

Nego, ima li neka stranica za kupovinu odjeće, a da nije iz Kine tj. da nisu njihove veličine. Već nešto šta ljudi mojih proporcija mogu uzeti i naravno da nije skupo :-D
kloniran

#2487 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kloniran »

DanteX wrote:Neki dan sam pitao kako to fercera sa carinom i sl. kada sam htio kupiti duksericu preko neta, tačnije ebay. Ali ispostavilo se da najveću majicu koju imaju je xxxl tj. širina te majica u ramenima je 48 cm. A moja širina je 55 cm. Nisam uopšte debeo, čak naprotiv, smršao sam :D

Nego, ima li neka stranica za kupovinu odjeće, a da nije iz Kine tj. da nisu njihove veličine. Već nešto šta ljudi mojih proporcija mogu uzeti i naravno da nije skupo :-D

Nema, za nas pjetliće je na svakoj stranici skupo :roll:
DanteX

#2488 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by DanteX »

kloniran wrote:
DanteX wrote:Neki dan sam pitao kako to fercera sa carinom i sl. kada sam htio kupiti duksericu preko neta, tačnije ebay. Ali ispostavilo se da najveću majicu koju imaju je xxxl tj. širina te majica u ramenima je 48 cm. A moja širina je 55 cm. Nisam uopšte debeo, čak naprotiv, smršao sam :D

Pa dobro, do 30 dolara je granica. Sve iznad mogu gledati zamišljati se da nosim to :D
kloniran

#2489 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kloniran »

DanteX wrote:
kloniran wrote:

Pa dobro, do 30 dolara je granica. Sve iznad mogu gledati zamišljati se da nosim to :D
Ja kupujem na thehut i zavvi, bar sam siguran da su im brojevi odgovarajuci :mrgreen: , a kvalitet bolji nego u vecini nasih prodavnica, a rang cijena ko na pijaci :mrgreen:
hamzah

#2490 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by hamzah »

Mehemed wrote:
hamzah wrote:Moze li opet pomoc,

"Order Completed

sta dalje trebam ???
HITNOOO
Ne znas Engleski?
Narucio si, i cekaj sad dok ti stigne
joj sto ne mogu pametovanja 8) , liepo pitam sta trebam, trebam li ovaj order number igdje unositi i za sta on sluzi, prvi put narucujem pa se ne razumijem.
Lijep pozdrav :D
motorola01

#2491 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by motorola01 »

Nicemu ne sluzi. Prst u hou i cekaj postara :) .
hamzah

#2492 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by hamzah »

motorola01 wrote:Nicemu ne sluzi. Prst u hou i cekaj postara :) .
Hvala druze, ziv bio. :-) :-)
Mehemed

#2493 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

hamzah wrote:
motorola01 wrote:Nicemu ne sluzi. Prst u hou i cekaj postara :) .
Hvala druze, ziv bio. :-) :-)
Rekao sam ti.
Narucio si, sad cekaj dok dodje
zznnnnn

#2494 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by zznnnnn »

Hocu da narucim neki okvir za telefon sa ebaya, cijena oko 3 dolara iz VB pa mi sad nije jasno sto u shipping pise ovo 'The seller has not specified shipping options to Bosnia and Herzegovina.' nema cijene, nema nista bojim se kad mi dodje da mi ne izadje skuplja pita nego tepsija sto se kaze, kako moze uopste da se desi da nema cijene postarine ???
Kofer

#2495 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Kofer »

zznnnnn wrote:Hocu da narucim neki okvir za telefon sa ebaya, cijena oko 3 dolara iz VB pa mi sad nije jasno sto u shipping pise ovo 'The seller has not specified shipping options to Bosnia and Herzegovina.' nema cijene, nema nista bojim se kad mi dodje da mi ne izadje skuplja pita nego tepsija sto se kaze, kako moze uopste da se desi da nema cijene postarine ???
Znači da nešalje u BIH.
zznnnnn

#2496 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by zznnnnn »

Kofer wrote:
zznnnnn wrote:Hocu da narucim neki okvir za telefon sa ebaya, cijena oko 3 dolara iz VB pa mi sad nije jasno sto u shipping pise ovo 'The seller has not specified shipping options to Bosnia and Herzegovina.' nema cijene, nema nista bojim se kad mi dodje da mi ne izadje skuplja pita nego tepsija sto se kaze, kako moze uopste da se desi da nema cijene postarine ???
Znači da nešalje u BIH.
Drug pise da salje : Shipping: Will ship to Bosnia and Herzegovina. Read item description or contact seller for shipping options.
zznnnnn

#2497 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by zznnnnn »

Joj tek sam poceo sa internet kupovinom, slabo mi ide.. pise fino free shiping i will ship to BiH, i ja pritisnuo da platim i izgleda napravio narudzbu neku ili tako nesto. Sad imam samo opciju 'Pay now' ali kad pritisnem nece da nastavi zato sto ne salje u BiH, ne znam sta sad da radim :S
Kofer

#2498 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Kofer »

zznnnnn wrote:
Kofer wrote:
Znači da nešalje u BIH.
Drug pise da salje : Shipping: Will ship to Bosnia and Herzegovina. Read item description or contact seller for shipping options.
Ne šalje čim je ovo:'The seller has not specified shipping options to Bosnia and Herzegovina.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2499 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by un1ted »

Je li ima neko da mi moze objasniti po kojem krierijumu su mi skinuli 20KM vise !?

http://i.imgur.com/BC7itc9.png

Image
Rene Higuita

#2500 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Rene Higuita »

Ako ce neko kupovati preko iherb-a, evo kod za popust na prvu kupovinu: BMR020
http://www.iherb.com/?rcode=bmr020
Post Reply